Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 17
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200917-t96133,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moi rodzice chcą nam kupić łóżeczko bardzo się cieszę z tego powodu (mniej dla nas wydatków) ale nie chce żeby przepłacali.
podoba mi się takie na allegro, moim zdaniem jest niedrogie i w cenie jest baldachim, posciel, materac i wiem ze jest mozliwy odbiór osobisty

http://www.allegro.pl/item574581307_lozeczko_radek_i_teak_materac_posciel.html

a co myślicie o stojaku pod wanienke potrzebne to jest czy mozna się bez tego obejść ?
myślę, że to dobra rzecz-nie schylasz się i wygodniej Ci dojść do dziecka. A poza tym taki stojak można złożyć i schować np za szafe czy pod łózko-więc nie powinien zajmować wiele miejsca
ola, łóżeczko bardzo ładne i rzeczywiście przystępna cena, tymbardziej, że cały komplet
o stojaku pod wanienkę też myślę, bo niebardzo będę miała ją gdzie położyć, szkoda mebli jak się woda rozchlapie, na ziemi to trochę niewygodnie :/
widzisz - tak to jest z tymi potrzebnymi/niepotrzebnymi rzeczami, dla jednego są niezbędne, dla niektórych zbędne
Cześć dziewczyny,
widzę że zaczyna się poważne myslenie o wyprawce:)
Stojak pod wanienkę jak najbardziej, tymbardziej że mam dużo miejsca w łazience i będzie tam stał na stałe. Nie wyobrażam sobie targać wanienki albo do podłogi się schylać.

Dziś jestem przedostatni dzień w pracy, jutro ostatni, i chyba już nie wracam. 1,5 godziny dojeżdżam w jedną stronę do pracy, nie mam siły już się katować więcej.
tak Karolcia masz rację :)
sama nie zdawałam sobie sprawy ile rzeczy jest jednak potrzebnych i a nawet niezbędnych. po prostu nie miałam pojęcia że wszystko tyle kosztuje a pieniądze nikomu z nieba nie spadają.
wczoraj np. sprzedałam swoją sukienkę ślubną więc cieszę się że jakiś grosz wpadnie i przeznacze je na dzidziusia :)
Martek i tak długo wytrzymałaś z tymi dojazdami. Ja już od dawna na zwolnieniu a dojeżdżałam tyle samo. Jednak wstawanie o 5.50 w ciąży to nie dla mnie.
No ja do końca stycznia jeszcze wstawałam o 4.30, bo dojeżdżałam na 7 z Wejherowa do Sopotu, teraz już jeżdżę na 10 i na 4 godziny więc jakoś idzie przezyć ale i tak już mam dość. Na kolejkę nie mam siły iść.
Stojak polecem czy to do kapania dziecka w lazience czy w pokoju-od dzwigania wanienki jest maz:) hi hi, a latac z taboretami czy krzeslami by mi sie nie chcialo...
Helen a powiedz mi może próbowałaś jako doświadczona mama - wanienka dzieciątka w dużej wannie i wtedy kąpanie? czy to nie zda egzaminu?
a ja sobie jeszcze długo pojezdzę... zanudziła bym się w domu!!! ale to kwestia samopoczucia
J czy J - wydaje mi się, że pozycja jaką byś przyjęła bardzo by obciążała kręgosłup, ja mam np. kabinę prysznicową, więc u mnie to nie zda egzaminu, nie orientowałam się jeszcze w koszcie takiego stojaka, chociaż widziałam go w sklepie, może któraś z Was wie ile kosztuje?
w tym naszym mieszkanku właściciel zamontował dużą fajną wannę a ja mam tylko 158 wzrostu;) zawsze jak coś spadnie schylam się szybciej niż mąż bo mam znacznie bliżej:)
jak długo w ogóle kąpie się dziecko w takiej małej wanience?
kiedy może zacząć się kąpać ze mną albo z tatusiem?
z tego co kojarzę taki stojaczek można już dostać od 60 zł. Ale widziałam i takie za 150zł.
Karolcia, takie zwykle stojaki pod wanienki kosztują kilkadziesiąt zł.
J: hehe no to Ty jesteś taki maluszek jak ja :-)
a kąpać się z rodzicami hmmm..chyba jak już malec będzie siedział-czyli po 6 miesiącu.
Ale ja nie chcę przyzwyczajać malca do kąpieli z kimś dorosłym-bo potem będzie cięzko odzwyczaić i sie bedzie ładował do wanny jak będę chciała pobyć sama.
patrzałam na allegro to najprostsze zaczynają się od 50 zł i nawet do 200 zł się konczą.
co za zbieg okoliczności, ja też mam 160cm w kapeluszu ;P
sprawdziłam na allegro, ceny stojaków od ok 50zł wzwyż, więc w sklepach pewnie podobnie :)
ja nie mam warunków, żeby kąpać się z dzieckiem, chyba, że u teściów, którzy mają wannę ;P
no to możemy otworzyć klub mini mini :-)
teraz z tym brzucholem to w ogóle śmiesznie wyglądam :-) taka mała a ma taki brzuch
same niewysokie ja mam 162 cm ;)
wanienka w brodziku to słaby pomysł, mało miejsca i może być niewygodnie a po co sobie utrudniać codzienne kąpanie.
a ja właśnie mam szatański plan żeby wrobić w kąpanie mojego męża jak najszybciej - niech sobie siedzą, chlapią, gadają, bawią się zabawkami nawet im kupię gumowe kaczuszki. on ma zresztą więcej cierpliwości do wszystkich żywych stworzeń - i mówię wam już to widzę Tatuś i dzieciątko w wannie, koty na brzegu wanny (też zawsze się z nim kąpią) a mamusia leży i ledwo zipie po całym dniu biegania za robalem

i tak to mąż sprząta łazienkę (umowa jeszcze z czasów "chodzenia")

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry