Widok

****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009****18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08

link do 17
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200917-t96133,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witamy się z rana :-)
Trotka: gratuluje pierwszego rozrabiania Twojego maluszka. teraz się zacznie bombardowanie brzucha Mamy :-D piękne uczucie prawda?

Ale dzisiaj pogoda pod psem...kiedy ta wiosna?
Trotka - ja również gratuluję, zaczyna do mnie powoli dochodzić, że za 4 miesiące już nie będę czuła fikania Bąbelka w brzuszku, już się do niego przyzwyczaiłam i będzie mi go brakować :)
jeśli chodzi o ceny sklepu w Wejherowie to w Mapu w Gdyni mają podobne, za materac gryczano-kokosowy daliśmy 83zł
w Gdańsku jak wychodziłam do pracy rzeczywiście pogoda niemrawa, ale w Gdyni świeci słońce, choć pewnie nie będzie tak cały dzień

a my dzisiaj z Bąblem przyjechaliśmy do pracy skm'ką, mamy dość porannych korków przy klifie i oszczędzamy na paliwie, przy okazji nadrabiając zaległości w czytaniu, Bąbelek rano nie słucha muzyki z radia, ale nie stresuje się po mamusi korkami ;P
Oj tak ,Karolinko :-) mi też będzie brakować kopniaków od małego. Bez brzuszka tez mi będzie dziwnie :-)
to i ja się witam w nowym wątku:))
ja to się dopiero zaczynam przyzwyczajać do mojego codziennie rosnącego brzucha!!!:) widać, że między nami duża różnica w wieku ciąży...
mi z brzuszkiem jest dziwnie:))
ja pamietam jak sie dziwnie czulam tuz po porodzie-niby moj brzuch,ale tak jakby jednak nie :P. I nagle tak swobodnie mozna sie bylo ruszac-to bylo dosc ciekawe :)
czesc dziewczyny mam do sprzedania spodnie ciążowe rozm 44-46 kupione na allegro :) zle sie wymierzyłam :) dżinsy z golfem na brzuch

dokladne wymiary i foto w watku wrzesniowo-pazdziernikowym :)

znalazłam fajny kalenarz ciąży w 3D :)
http://3dpregnancy.parentsconnect.com/calendar/1-week-pregnant.html

umówiłam się do dr Tomczyk-Małyjasiak za dwa tygodnie - 25 marca po 17:00, już się nie mogę doczekać :)
w końcu nie doczekaliśmy się relacji Martka z wizyty, mam nadzieję, że się jeszcze odezwie i wstawi fotkę :)
Już się odzywam :) Miałam lekkie załamanie formy i siedziałam w domu i nie włączałam komputera od poniedziałku.

Co do USG... jestem zawiedziona i rozczarowana:(
Zaczęło się już od tego że okazało się że w ogóle nie zostałam zapisana i nie ma mnie na liście i nie wiadomo co dalej. Bałagan mają straszny, niby jest jakaś recepcja, ale to lekarka zapisuje i recepcja i tak nic nie wie. Ale lekarka powiedziała że oczywiście przyjmie, tylko wyszło ok 40 min opóźnienie.
USG robiła całe 2D, potem tylko na chwilę przełączała na 3D, w rezultacie wyszło z tego kilka dosłownie parosekundowych nagrań kiepskiej jakości:/ na których w dodatku nic nie widać, bo dziecię nie chciało współpracować, tylko sie zasłaniało rączkami i odwracało bokiem.
Zdjęcia drukuje czarno - białe i robi dokładny opis.
Ogólnie jestem rozczarowana, uważam że szkoda tyle kasy wydawac, nie warto, na 2D było wszystko doskonale widać, jedyna korzyść to ta że potwierdził inny lekarz że dziecko zdrowie i prawidłowo rośnie.
no to szkoda ze nie dalo sie obejrzec ale oczywiscie super ze z dzidzia wszystko ok!!!
no to klops, bo już się umówiłam na 25.03 i nie wiem czy mam jednak odmówić i szukać innego lekarza?
ktoś na forum polecał tą panią doktor, że bardzo sympatyczna i w ogóle
ja też się umówiłam przez tel komórkowy, ale chciałam właśnie zdjęcie w kolorze, tzn w sepii jak to zawsze dają :/
Martek no szkoda wielka. Ale tak jak mówi Helen-ważne, że z bąblem jest wszystko ok.
Ja jak byłam u Brzóski to wręcz odwrotnie. Tak długo mi jeździła po brzuchu, póki malec się do nas odwrócił i dobrze ułożył, żebyśmy dokładnie zobaczyli jego twarzyczkę i ciałko-bo okropnie się wiercił i ciężko było go uchwycić. 2D jedynie użyła do zbadania małego. A 3/4 usg w 4D-chociaż zdjęcia na papierze też dostałam czarno białe. Ale całe badanie trwało 30 min także ja byłam b. zadowolona
Martek: czy nic dzidzi nie urosło pomiędzy nóżkami?
Jak na razie jeszcze nie :)
No to w kocu trzeba dopisac tą Pannicę dla mojego kawalero :-)

LIPIEC:
Jumelka 01.07- chłopczyk /Dominik
akmka 01.07- dziewczynka :)
_karolcia_pf 04.07- chłopczyk
effcia 07.07- chłopczyk /Adaś
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07- chłopczyk /Krzysiu
olala82 15.07
Martek 16.07- dziewczynka
gosiar 16.07- chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
adziula 06.08
agutek81 06.08
jolga 07.08 - dziewczynka
Ola81 07.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 18.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
zora1- 30.08
No to nie wiem. Opinie ma bardzo dobre.
Ja nie będę jej polecać. Mam poczucie że się nie zajęła mną tak jak powinna, może przez to zamieszanie z umawianiem, nie wiem, nawet jeśli to to nie zwalnia z dokładności. A to wszystko jakośtak byle - jak :/
Gosiu, wróciłam do historii naszych wątków i Ty dostałaś przecież zdjęcie w kolorze, wkleiłaś je w wątku 15 i 16 bodajże
ja przez czarno-białe zdjęcia z usg rozumiem te, które dostajemy po normalnym usg
Martek - wróć do wątku 16 i powiedz czy w takiej formie dostałaś fotkę, jeśli możesz to wklej swoje :)
Gosiu, możesz napisać ile dałaś za badanie 3D u dr Brzóski?
Karolcia, w takiej formie, ale czarno - białe.
Film jest "w kolorze", ale film to porażka :/
pytanie może nie do mnie,ale ja 7 kwietnia będe miała badanie 4d u dr Brzóski w Invikcie i koszt to 160 zł,z nagraniem na płytkę 200 zł

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry