Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****35

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka - dziewczynka
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
16.07 gosiar ZASPA - chłopczyk /Tomek
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk
30.08 zora1 - dziewczynka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200934-t105780,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My już wrócliśmy z "urlopu" i teraz będę leżeć plackiem w łóżku przez najbliższe kilka dni. Czuję się jakoś zmęczona i obolała i nic mi się nie chce.
Spokojnego wieczoru ;)
witam:)
idę w czwartek do lekarza to poproszę o skierowanie do SR i zacznę sobie chodzić bo później urlopy itp i jeszcze będzie tak że się nie załapię. Więc lepiej zacząć chodzić wcześniej niż wogóle:)
Boję się porodu jak cholera ale już nie mogę się doczekać kiedy przytulę to moją malutką kruszynkę. I jak patrzę na mamy z wózkami to sama nie mogę się doczekać kiedy i ja tak będę sobie spacerowała.
Hej dziewczynki :) Nie było mnie dawno ale ostatnio same uroczystości w rodzince i tylko zamieszanie.
Wczoraj zamówiliśmy wózek i fotelik z bazą dla Krzysia. Już się nie mogę doczekać, będzie w przyszłym tygodniu. Jutro mąż jedzie do W-wy i kupi pościel bo znalazłam tam taniej niż na allegro.
Teraz już czuje, że wielka chwila coraz bliżej. Jakoś tak to się wszystko urzeczywistnia :D
Martek - witaj w trzecim trymestrze :)
ja też zauważyłam wyraźną zmianę w formie po wkroczeniu w ten ostatni okres, zasypiam ok. 22:00 i śpię do 9:00-10:00 rano, ale w ciągu dnia i tak chodzę zamulona
na pogodę raczej tego zwalić nie mogę, bo jest w miarę stabilna i ciśnienie dość wysokie
Cześć dziewczyny z rana :-) Ja się dzisiaj wybieram do Mama i ja i mam nadzieję, że trochę już mi się uda kupić bo jak narazie mam tylko kilka ciuszków, a czas leci tak szybko i tyle rzeczy dokupienia. Mam też trochę już upatrzonych na allegro, ale najpierw wolalłabym zobaczyć na żywo. Tymczasem życzę wam miłego dnia :-)
U mnie też duży spadek formy - szczególnie na wieczór, a po południu nachodzi mnie chęć na drzemkę choć wcześniej to tylko z rzadka się zdarzało.
Czas nieubłaganie leci do przodu - mam nadzieję, że na początku czerwca zakupimy mebelki do domu i oczywiście wózek z fotelikiem. Reszta raczej jest, może oprócz paru drobiazgów. Pod koniec maja zamierzam zabrać się za pranie i prasowanie rzeczy dla Dominika. A potem to już będzie tylko czekanie :)
Ciekawe czego tym razem dowiem się u lekarza. Od 2-3 dni pod wieczór czuję się jak przed miesiączką (raczej nie miałam nigdy żadnych specjalnych bólów - teraz też nie) - nic specjalnego, ale muszę lekarce o tym powiedzieć. Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Zresztą Młody tak bryka, że raczej jestem spokojna. Ale coś tam zaczyna się roić w głowie...
ja już wcale nie mam energii... W nocy śpie rewelacyjnie ale za to każdy szmerek mnie budzi (mąż już się na mnie denerwuje). Ale podejrzewam, że to moje wyczulenie w nocy jest już pod kątem maleństwa - ciekawe czy też tak macie.
Poza tym dopiero teraz dopadły mnie huśtawki nastrojów-chodze taka troche przybita i małomówna. Echh...niech to już wszystko minie. Też nie mogę się doczekać spacerków z malutkim. Będę dumna, że hoho :-D
u mnie samopoczucie ok, tylko z rana jak się budzę mam takie ociężałe nogi-jakby opuchnięte, wieczorem jest ok, zasypiam szybciutko ale budzę się w nocy kilka razy i zerkam w okno i na zegarek ale to może dlatego, że "czuwam" czy mój piesiu nie chce siku itp.., odkąd mężuś wyjechał nakazano mi wziąć dużego psa do domku na noc aby się mną opiekował :)
Ja od dłuższego czasu już nie śpię zbyt dobrze w nocy, mam bardzo płytki sen. Niestety muszę w dzień trochę odespać w związku z tym:)mała pół godzinna drzemka.
Spadek sił też zauważam, już nie daję rady na raz odkurzyć mieszkania i umyć podłóg:/
Właśnie umówiliśmy się do fotografa na sesje ciążową i już nie możemy się doczekać:)
ja to bardziej czasem cierpie na lenia;D
ja się czuję bardzo dobrze:) cały dzień w pracy - potem dom - dziś pierwszy raz do SR na wykład!!!:)

byłam dziś na glukozie - nie była aż taka wstrętna - z połówką cytrynki dałam radę:))
Witam się w nowym wątku! Ja wczoraj "umierałam" z bólu prawego boku, ale dzisiaj już ok. Wczoraj wyprałam pościel, dzisiaj jakieś drobiazgi jak czapeczka i skarpetki i z głowy....Później jeszcze tylko wielkie prasowanie i gotowe. Dzwonili wczoraj do mnie z Invikty,że muszą przełożyć moja wizytę na sierpień, albo prywatnie przyjdę w tym dniu co miałam umówioną wizytę.....BRRRRRRRRR oni są niepoważni!!!!!!! Wizytę miałam już wcześniej zaklepaną na 20 maja, a na 29 maja usg w 32 tyg. Leki mam tylko do 20 maja, zwolnienie też a oni na sierpień.........Hahaha po porodzie mnie zapiszą!!!!! Cyrk na kółkach! I nic trzeba płacić!! A i pytałam 2 dni temu ile kosztuje usg, to pani powiedziała ok 120 zł, a wczoraj jak dzwonili i zapytałam o cenę usg to już 130 zł!!! Podwyżki z dnia na dzień! Jak dobrze,że zostało mi jeszcze tylko 2 m-ce do porodu a nie 6 m-cy bo nie wiadomo kiedy w tej Invikcie się wyprostuje z tym NFZ-tem.
dzwonili do mnie ze sklepu ze nasza komoda jest juz do odbioru :))))

umowilam sie z nimi na poniedzialek rano bo ten tydzien do konca mam juz rozplanowany (w tym niestety szkola :(
Ogólnie to w III trymestrze czuję się jak do tej pory najlepiej :) wiadomo, siły moze juz nie te ale ogólne samopoczucie jak najbardziej na plusie. Tylko, że dziś dopadł mnie jakis spadek formy :( trochę rano posprzątałam i musiałam się położyć bo byłam tak zmęczona... Chyba się dziś nie wybiorę przez to do SR bo dziś miałam jechac sama a nie wiem czy to dobry pomysł tłuc się tramwajem skoro czuję się nie najlepiej :(
A jak Kasia po wizycie, wszystko z córą ok??
Dzisiaj to głównie panowie mieli się wykazać czy potrafią kąpać,więc w razie czego wiele nie stracisz. W pon. mamy zacząć omawiać poród, objawy itp.
Odpoczywaj sobie spokojnie.
Tak, u Zośki wszystko w porządku :) I jest duża szansa, że uda mi się urodzić naturalnie a nie przez cesarkę. Miałam sporego mięśniaka, który blokował kanał rodny, ale juz od trzech wizyt mięśniak się zmniejsza i to dość znacznie więc jest nadzieja, że mnie nie pokroją :)
Hej OLA jak tam po SR w Bolszewie? Wyjaśniło się coś z tą opłatą?
a ja juz po poobiedniej drzemce :)

tez ostatnio szybciej sie mecze i od kilku dni regularnie przycinam komara popoludniami :)
Witamy sie wieczorowo,

widzę, ze domeną III trymestru jest zmeczenie i popoludniowe drzemki :) tez ostatnio z maluszkiem moim przesypiamy popoludnia :) wczoraj umylam doslownie jedno okno i bylam tak padnieta ze przespalam 3 godziny :)

powiedzcie mi czy szkola rodzenia faktycznie przyniosla wam jakies korzysci?? jesesmy z mezem zapisani, zajecia odbywaja sie w soboty, specjalnie zeby malzenstwa mogly razem uczeszczac. u nas sa tylko 4 spotkania, a i tak jak na zlosc moj maz bedzie wszystkie 4 soboty pracowal. zastanawiam sie teraz czy chodzic samej czy ospuscic sobie?? jak myslicie?

mam jeszcze prosbe do was :)

proszę, kliknijcie w ten link. nic wiecej nie trzeba robic. wystarczy, ze stronka się wam otworzy i to tyle :) będe bardzo wdzieczna :)

http://www.3dwhite.pl/?click=2c2bd6a9ec14c2c60eacab5d863bf20b

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry