Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****40

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka ZASPA - dziewczynka / OLIWKA
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10.07 Valentinik - chłopczyk / Damianek
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka/ Maria
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk - WOJEWÓDZKI - dziewczynka / Justynka
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 Gosiar - syn Tomek, 1875g dł. 49 cm (wątek *35)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200939-t110242,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też słyszałam, że znieczulenie przedłuża poród :/
i po takim znieczuleniu kobitka czuje się znacznie gorzej niż jak go nie bierze :/
W Wojewódzkim podają znieczulenie na żądanie i za darmo ale jak nie ma wolnego anestezjologa to lipa :/ no i rozwarcie musi być na 2-3 palce bo jak wieksze to już nie podają (tak mówili w SR z Wojewódzkiego)
na Zaspie nie podają na ządanie :/
a na Klinicznej jest na każde żądanie.
Ja prawdopodobnie będę rodzic ze znieczuleniem. Dla mnie ważne jest to, że znieczulenie nie ma wpływu na dziecko,
no właśnie ja jestem bardzo zdziwiona, wiem jak wiele kobiet boi się bólu porodowego a przy tym jak niewiele decyduje się na znieczulenie ! dlaczego ???
rozmawiałam z 2 lekarzami i każdy twierdzi, że to dobre rozwiązanie więc czemu kobiety nie korzystają z tej możliwości ?
raz nawet założyłam wątek na ten tamat i odzew był żaden
Ja mialam znieczulenie i jesli zdaze teraz to chce miec bo czasem jest juz za pozno...

To prawda na niektore kobiety nie dziala,ale to sie bardzo rzadko zdarza, no i nie jest prawda stwierdzenie,ze znieczulenie spowalnia porod-ono MOZE ale NIE MUSI spowolnic akcje,ale wtedy podaje sie oksytocyne

A herbatka z lisci malin cudow nie zdziala-moze wywolac skurcze macicy,ale nie takie porodowe-no chyba ze juz naprawde czas rodzic to moze wspomoc rozpoczecie akcji porodowej :)

Polecam seks :)
Nie wiem czy nam pomogl,w kazdym razie 2 godzinki "po" zaczely sie skurcze,ale to bylo juz 1 dzien po terminie wiec moze i tak samo by sie zaczelo hi hi
znieczulenie jest dla ludzi :)
Pewnie,że dla ludzi....ale niestety w niektórych szpitalach dla bogatych... W Wejherowskim szpitalu kosztuje 600zł jak dla mnie to dużo i wolałabym przeznaczyć te pieniążki na coś innego np dla dzidzi po porodzie.... czy szczepionkę, która też jest płatna( pneumokoki, czy rotowirus). Ehhhhhhh i gdzie tu sprawiedliwość....Niby znieczulenie należy się bezpłatnie, a rzeczywistość sobie....
Pewnie,że dla ludzi....ale niestety w niektórych szpitalach dla bogatych... W Wejherowskim szpitalu kosztuje 600zł jak dla mnie to dużo i wolałabym przeznaczyć te pieniążki na coś innego np dla dzidzi po porodzie.... czy szczepionkę, która też jest płatna( pneumokoki, czy rotowirus). Ehhhhhhh i gdzie tu sprawiedliwość....Niby znieczulenie należy się bezpłatnie, a rzeczywistość sobie....
sorki 2x się wkleiło...
No fakt-ja mialam za darmo i to bez problemu i nie moge zrozumiec jak mozna za cos takiego brac pieniadze i to naprawde kuzwa duzo!!!
no można, żeby zapłacić za anestezjologa :(
w szpitalach ich brakuje i jak jest np. 3 na oddział chirurgiczny to nie odciągną lekarza od łóżka operowanego pacjenta żeby ulżyć w bólu rodzącej kobiecie... smutne to ale jak jest :(
ale to dziwne-z tym ze ja rodze w SE w kazdym razie anestezjolog tez przychodzi z innego oddzialu i wiem ze jesli to bedzie noc i na przyklad tylko jeden na dyzurze to moze nie moc przyjsc,albo bede na niego dlugo czekac-ale kuzwa nikt za to pieniedzy nie wezmie!!!
A zastanawia mnie to, że można się umówić wcześniej na znieczulenie płatne.... I teraz ciekawe jak to wygląda w praktyce, bo przecież liczba anestezjologów się nie zmienia nadal jest ich np. 3. Rodząca nie zna dokładnie terminu porodu, i skąd gwarancja czy akurat wtedy anestezjolog będzie wolny i przyjdzie, bo przecież może być jakaś nagła operacja i będzie potrzebny....Więc w praktyce w/g mnie i tak nie ma gwarancji na znieczulenie nawet po umówieniu i chęci zapłaty za zzo.
ja słyszałam, ze zzo może wywołać różne reakcje po porodzie. jedna z forumek pisała kiedyś, ze dostała takich torsji, ze nie mogla sie synem zajac. dopiero po paru godzinach jej przeszlo. tak samo jest ponoc po tym zastrzyku co przyspiesza porod łozyska, z niego tez nie zamierzam korzystac. ja wychodze z zalozenia ze kiedys nie bylo takich udogodnien i tez kobiety dawaly sobie rade. ja bym chciala zeby bylo jaknajbardziej naturalnie :) bez zadnych wynalazkow XXI wieku- no poza porodem w wodzie :)
wiecie co dla mnie to już teraz wszystko jedno byleby bóll był do przeżycia i poszło w miarę sprawnie;) adrenalinka zrobi swoje:)
teraz odliczam tylko dni do końca bo czuje się jak babcia 100letnia tu mnie strzyka tam mnie łupie:D katastrofa
zastrzyk przyspieszajacy porod lozyska?????????????
A co to takiego????????
Dzidzia u mnie na piersiach-polozna mowi to teraz prosze przec- i lozysko na zewnatrz-zero bolu i problemow...
Nie slyszalam nigdy o takim czyms...
powiem Ci helen ze zupelnie nie wiem jak sie to nazywa i nie wiem dokladnie co to jest. polozna powiedziala tylko ze jest cos takiego i wypelniajac tzw BIRTH PLAN musze napisac, czy chce go dostac czy nie. nie chce wiec sie nie zaglebialam w ten temat.
moze jak lozysko nie chce sie urodzic i trzeba mu "pomoc" troche...
Po urodzeniu dziecka podają oksytocyne, zeby szybciej urodzic. Co do tego Birth plan, to jest to standardem w Australii, ponoc nie wszędzie w polsce to funkcjonuje. Fajna sprawa, spisujemy wszystko czego sobie życzymy podczas porodu, i po. Czy chcemy słuchac muzyki, czy chcemy odwiedzin po porodzie, kto ma przy nim byc, czy będziemy piły i jadły podczas porodu.

Muszę wam polecic książke "ciężarówką przez 9 miesięcy", przezabawnie napisana, jak dla mnie rewelacja. Są tam takie szczegóły min co załatwic po przyjsciu ze szpitala, opisane dokładnie sposoby znieczulenia, prawa kobiet, jakie dokumenty trzeba miec, a oprócz tego Autorka opisuję swoją ciąże, w formie takiego pamiętnika.
nie było mnie cały dzień, a tu widzę pełna dyskusja :)

ja dzisiaj czuję się w niebo lepiej niż wczorajszego poranka, przespałam całą noc, w ciągu wczorajszego dnia podleczyłam brzusio słoiczkiem jagód i "normalnym" jedzonkiem, a dzisiaj wybieram się na wesele przyjaciółki :)

szkoda, że pogoda niespecjalna, mam nadzieję, że nie popada za bardzo i trochę się jeszcze ociepli :)

torba spakowana, zostały tylko "bieżące" kosmetyki, typu szampon, dezodorant, grzebień itp. :) karteczka z listą rzeczy leży na wierzchu, więc między skurczami dam radę się dopakować ;)
spokojnie spakowałam się torbę podróżną, nie za dużą i jeszcze miejsce mi zostało mimo polarowego szlafroku, plastikowych klapek pod prysznic ... spakowałam komplet ciuszków dla Bąbla w razie czego (2 kaftaniki, pajacyk, body, skarpetki, rękawiczki i czapeczka)
Trotka, u nas na jednym wykładzie położnik nam dobitnie wytłumaczył że w Wejherowie nie dostanie się znieczulenia, poza przypadkiem gdy trzeba robić CC, tylko wtedy okazuje się że anestezjolog jednak jest i nawet może przyjść. Ja się nawet nie nastawiam i dzięki temu nie myślę jakie są skutki uboczne ani ile kosztuje :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry