Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****40

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07 akmka ZASPA - dziewczynka / OLIWKA
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 kaska2308 KLINICZNA - dziewczynka /Zosia
10.07 Valentinik - chłopczyk / Damianek
10-15 Asiulka - chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka/ Maria
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 trotka WEJHEROWO - dziewczynka /Oliwia
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk - WOJEWÓDZKI - dziewczynka / Justynka
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 Gosiar - syn Tomek, 1875g dł. 49 cm (wątek *35)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200939-t110242,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam się w słoneczny poniedziałek :)

Wczoraj mimo wiatru też było przyjemnie, więc pojechaliśmy rodzinką na działkę i zebraliśmy trochę czereśni. Troszkę sobie pofolgowałam, a w domu mamy jeszcze ponad pół wiadra mimo, że obdarowaliśmy rodzinkę. Cóż, chyba zrobię sobie dietę owocową ;)))

Za jakiś czas jedziemy z mężem do Mama i ja zakupić w końcu wózek i fotelik - wczoraj był mały rekonesans, niewielki wybór, może dziś coś dołożą. A jeśli nie to weźmiemy to co wczoraj wpadło kolorystycznie w oko - na szczęście oboje nie jesteśmy specjalnie wybredni :)

Muszę sobie jakoś ten dzień rozplanować, bo chyba nie doczekam wizyty, którą mam dopiero na 19. Ciekawe czy coś tam na dole się dzieje wskazującego na rychły poród. Bo oprócz bólu brzucha i pleców i coraz większego nacisku na pęcherz i tego 'grubszego' parcia, nie czuję żadnych skurczy - ale wcześniej też żadnych nie miałam. Więc może coś już się dzieje, ale ja nie zauważam, hehehe. W końcu u każdej kobiety różnie to przebiega.

No nic, życzę Wam miłego dnia :)
i do usłyszenia
Jumelka to pośpiesz się z tym wózkiem bo ja w MiJ miałam czekac do tygodnia na nasz wóz, czekaliśmy prawie trzy i okazało się ,że pomylili się i wydano nam inny śpiworek, jednej rzeczy nie dali wcale a budkę oddaliśmy bo trzeszczała i nie wiedomo kiedy będzie. Mam nadzieję ,że jeszcze przed porodem:))
Ja też mam dziś wizytę z dokładnym usg i jutro jeszcze jedną. Coś czuje ,ze mały już szuka sobie miejsca do wyjścia. Zobaczymy co i jak.
A to nie jest tak, że jak dany model jest na sklepie i jest w porządku to od razu go zabierasz?

Ja nie chcę nic zamawiać, to już wolę przez allegro - będzie szybciej i taniej :)
jesli chcesz miec nowy ale jednak i tak macany codziennie przez tysiace par rak to wtedy bierzesz to co jest na stanie
ja nie chcialam macanego - to prawie jak uzywany
chyba ,ze mają na magazynie bo z wystawy bym nie brała.
Nie wiem, czy wiecie, ale w Mama i ja wózki są zdecydowanie droższe. My oglądaliśmy model Maxi Cosi Mura 3 i zdecydowaliśmy sie na zakup w bobowózki. Można zamówić w Rumi i przez internet - transport gratis. Na naszym wózku (co prawda jest dość drogi) zaoszczędziliśmy 400 PLN w stosunku do Mama i Ja.
My przy naszym wózku dostaliśmy rabat i oryginalną parasolkę gratis i też mieliśmy około 400zł taniej niż wyjściowa cena, trzeba się targować. Teraz mamy tam 5% rabatu na inne produkty. w sumie jestem zadowolona z obsługi tylko chyba trafiliśmy na wybrakowany egzemplarz.
hej dziewczynki:)
mam pytanie: czy któraś z Was się orientuje czy w hurtowniach:Akpol, Vitalia sprzedają pieluchy tetrowe tylko pakowane po 20 szt.? czy można zakupić dowolną ilość bo nie zauważyłam, i ile należałoby kupic takich pieluch bo każdy co innego mówi.
a drugie pytanie: w jakie kosmetyki na początek sie zaopatrzyłyście?
o i jeszcze jedno pytanie: czy ćwiczycie regularnie oddychanie tak jak uczono w SR?
tylko pakowane - ja nei znalazlam na sztuki nigdzie w takich sklepach
ostatecznie kupilam i tak 10 szt ale na allero za smiesznei niska kase

my mamy kosmetyki roznych firm: bubchen, bobini, nivea

nie cwicze oddychania nic a ni - maz na mnie krzyczy ze powinnam a ja nabieram coraz wiekszej ochoty aby to on rodzil skoro jest taki madry a nei ja :D
W Akpolu są po 10 pakowane i chyba po 5 też, podobno dużo nie trzeba, ja mam 10 i się zobaczy.

9 miesiąc wskoczył :) A ja już nie mam siły łazić, wszystko mnie boli, biodra, kręgosłup, brzuch, cały "dół", ręcę od łokci w dół mi od paru dni drętwieją i całymi dniami mam takie jakieś mrowienie, a do tego jeszcze sobie nadwyrężyłam nadgarstek i nawet z odkręceniem butelki już sobie nie radzę:/ Mam dość i niech to się już niedługo skończy!
ja mam 10 tetrowych, 10 recznikow z ikei (takich malusich) i 8 flanelowych (tych zamierzam uzywac najwiecej jako podkladek, kocykow itp)
a jak bedzie i ile potrzeba to wyjdzie w praniu :)
ja kupiłam 7 tetrowych w Tesco (właśnie się piorą) - pojedynczo kosztowały 1,99 sztuka / paczka 10 sztuk - 22zł;) ot taka oszczędność na detalicznych zakupach dla odmiany.

dzidzia wchodzi mi w kanał tak boleśnie że dziś przeczekałam pakowanie kwiatów w kwiaciarni w kucki... wyglądałam chyba nieszczególnie.

marzę o tym żeby już urodzić naprawdę. chyba zacznę łazić po schodach na swoje 8 piętro. spać i tak nie mogę bo mi niewygodnie, gorąco, duszno - przynajmniej popatrzyłabym sobie na dzieciątko a nie na sufit albo plecy śpiącego męża;)
a`propos lania spirytusem na pępek to jest mu obojętne czy to będzie spirytus czy cokolwiek innego bo jest nieunerwiony (dlatego dziecka ani matki nie boli jak się przecina pępowinę)

a spirytus nie barwi jak gencjana i bardzo dobrze wysusza
no właśnie :)
mi też w SR radzili zwykłym spirytusem 96% z monopolowego i że nie trzeba go rozcieńczać z wodą, mocniejszy szybciej wysusza.
dziś na SR mamy kąpiel i pielęgnację noworodka i ciekawe co na ten temat powie położna. juz nie mogę doczekać się tych zajęć
J cy J nie spiesz się tak z tym porodem bo ja mam termin przed Tobą a jeszcze równy miesiąc mi został, widzę że jako jedna z nielicznych lipcówek zdecydowałaś się na porów w Redłowie ja chyba też będę tam rodzić, w opcję wchodzi Wejherowo i Redłowo i coraz bardziej myślę poważnie o Redłowie.
pamietacie moze namiary na watek w ktorym byla podana wyprawka dla malucha (chodzi mi o wszystko co potrzebne i ile tego) bo nie moge znalezc.. a jeszcze tyle do kupienia i ciagle o czyms zapominam...
nie pamiętam wątku ale mi przypasowała taka lista znaleziona w necie, fajne mają komentarze ;)

http://www.e-kubraczek.pl/all/pliki/wyprawka_dla_dziecka-www.e-kubraczek.pl.pdf

kończyło mi się dzisiaj zwolnienie, gin powiedział, że mi nie wystawi, bo jest do porodu 2 tygodnie, więc musiałam się pofatygować do lekarz rodzinnej ... trochę nerwów natraciłam, bo okazało się, że moja rodzinna już nie może mnie przyjąć ... kobieta, która zna mnie prawie od dziecka, u której mogłam wszystko załatwić - grrrr :(
no i ranek spędziłam na poszukiwaniu nowego lekarza, ale udało się go wybrać i przedłużyć zwolnienie, narazie do 23 czerwca, potem mogę się zgłosić po następne :)
niestety, teraz również mnie dotyczą problemy z polską służbą zdrowia, bo dotychczas mogłam iść do lekarza praktycznie z ulicy 3x w tygodniu, teraz została mi długoterminowa rejestracja lub spontaniczne "wpychanie" się w przypadku ostrej choroby

jestem zniesmaczona i chciałabym już urodzić :)
jak urodzisz to bedziesz tym bardziej zniesmaczona polska sluzba zdrowia probujac sie gdzie z maluchem do lekarza umowic :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry