Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****47

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
01.07 Jumelka ZASPA - chłopczyk /Dominik
01.07_karolcia_pf ZASPA - chłopczyk /Nikodem
04.07 ryba_gda WOJEWÓDZKI - chłopczyk / Jaś
07.07 effcia KLINICZNA - chłopczyk /Adaś
09.07 Matea
10.07 Valentinik - chłopczyk / Damianek
10.07 Asiulka - Wojewódzki / chłopczyk /Karolek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 karolajnaaa - dziewczynka/ Maria
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
17.07 Evelinka KLINICZNA - dziewczynka
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
20.07 stynka WOJEWÓDZKI - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk - WOJEWÓDZKI - dziewczynka / Justynka
06.08 adziula - chłopczyk /Mikołaj
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Szymon
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 Gosiar - syn Tomek, 1875g dł. 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g 54 cm, szpital na Zaspie (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm/ Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308, córka Zosia, 3065gr, 54 cm Kliniczna (wątek *46)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200946-t114165,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Larisa jak masz możliwość ewakuuj się. Zapach farby może wpłynąć na Ciebie bólem głowy. Niby te farby nie śmierdzą, ale na mnie np. źle działają
cześć dziewczyny:) ile tu się dzieje:) gratulacje dla jumelki:) byłam w czwartek u gina na kontroli i niestety okazało się, że moja Maleńka jest za mała... pozostało mi 13 dni, a ona waży ok 2400g.. w dodatku doktor powiedziała, że jej wymiary nie zgadzają się jakieś trzy tygodnie... jestem przerażona.. wysłała mnie na KTG do szpitala, ale tam okazało się wszystko ok, już chcieli mi robić test oksytocynowy, ale na szczęście się obeszło bez... tylko, że mam co dwa dni jeździć na to badanie.. nie wiem, co mam myśleć, boję się o moje maleństwo..
aha, dzisiaj mam remont, myślicie, że powinnam się ewakuować z mieszkania na czas malowania ?
Valentinik ja tez mam czasem takie akcje, że kładę się na płasko i nie uspokoję się dopóki mały się nie poruszy, bo tak naprawdę jak się jest w biegu cały dzień poza domem to czasami mam myśli czy czułam coś dzisiaj czy nie czułam !
no ale ty już jesteś właściwie na końcówce- mi jeszcze trochę zostało
Witam dziewczyny! Ale tu się dzieje u Was! Gratuluję wszystkim mamusiom!
Ja od 3 dni mam film, że Damianek coraz mniej się rusza, liczę ruchy, wczoraj nawet do szpitala chciałam jechać. Za to dziś maluch już od godziny mnie maltretuje, nie wiem jak się ułożyć żeby przestał wciskać stópki pod żebra. Co za urwis z niego! Ale oczywiście jestem szczęśliwa.
nie śpię już od 4:00 rano i jestem już padnięta, także zaraz jeszcze na godzinkę się położę :)

Demolka - przepis brzmi bardzo smakowicie, ale ja nie piję i nigdy nie piłam kawy - nie trawię tego smaku, co każdego bardzo dziwi :) u mnie w domu od zawsze piło się kawę ... rodzice, goście, nawet mąż pija kawę, choć nie za często, a ja nie :)
ale banany z czekoladą np. z grilla i bitą śmietaną? mmmmm...mniamm :)))

dzisiaj wybieramy się na wesele, wszelkich oznak zbliżającego się porodu nadal brak, więc może wyskaczę Bąbelka ;P
Wstawać śpiochy jedne !

Kasia jeszcze troszkę i mała będzie z Tobą ! :)

pochwalę się Wam, że znowu mam wszystkie zęby ha ha !
nie dostałam znieczulenia i nawet bolało, aż mały mnie solidniej kopał - chyba czuł, że mamę maltretują ;)

DEMOLKA dzisiaj zrobię ten koktail i zobaczymy

cześć dziewczyny:)
Przede wszystkim gratulacje dla Jumelki:) Dziewczyny idziecie jak burza. Ja już też nie mogę się doczekać spotkania z moją Księżniczką, jeszcze troszkę, jeszcze kilka tygodni:)
Polecam na takie upały bananową kawę mrożoną:) Podaję przepis:
- 1 banan
- 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki cukru
- 4 kostki lodu
- 200ml mleka
- bita śmietana
- troszkę startej czekolady

wszystko miksujemy, lód kruszymy( mieszamy wszystko razem) na wierz bita śmietana i posypujemy troszkę startą gorzką czekoladą
Smacznego:))
Ja doskonale wiem że to nic dobrego urodzic wcześniaka. A z drugiej strony juz chce żeby mała była ze mną, żeby mnie już nic nie bolało, zebym ją mogła przytulac, kąpac, karmic....
Dokładnie, donoszona ciąża jest bardzo ważna. ja sobie nie wyobrażam jakie nerwy przechodzą dziewczyny które urodziły wcześniaczki. Mój synek urodził się w terminie 39tc ale z bardzo małą wagą urodzeniową i jeszcze spadł. Myślałam, że zwariuję z niepokoju a co dopiero jak maleństwo jest wcześniaczkiem :(
KasiaGdańsk, jeszcze chwila moment i będziemy Tobie gratulować :)
Ja modlę się żeby mój maluszek urodził się w terminie, nawet nie chcę żeby dzień szybciej bo będzie Sylwestrowy :)
Ja też w ok 34-36 tc byłam napalona zeby maluch już wylazł i dlatego częściowo rozumiem Cię KaskaGdańsk :) (byłam na 90% przekonana że urodzę w czerwcu)
ale teraz dzieki Gosiar i też innym znanym mi przypadkom urodzenia wcześniaków zrozumiałam ,ze to nic dobrego dla dziecka :/ !!
im ciąża jest donoszona terminowo tym lepiej dla maluszka!! i tego się trzymam.
Mi ciągle waha sie termin porodu między 10-17/07.
Wiem, że w lipcu rozpakuje się na 100% bo muszę, i dlatego czekam spokojnie na SUGNAŁ :)
Mia wg suwaczkow mamy 4 dni roznicy miedzy soba. jak Ty pojdziesz rodzic to ja tez :)

a tak powaznie, tez juz nie wyrabiam. nie dziwie się wcale Karolci, że juz by chciała. mi zostalo 26 dni i zastanawiam sie jak by tu je ukrocic :) pogoda jest okropna, mały coraz mniej sie rusza, w domu wszytko gotowe- to naprawde mogloby sie juz wydarzyc :)
JJ juz pewnie mozna na liste rozpakowanych wpisac

aa ja, tak jak wczesniej rozmialam z trotka, mam (niby) przesuniety termina na wczesniej
wedlu szpitala na 6.07
wg mojego lekarza na 10.07

naprawde bym chciala juz
i licze na pelnie ksiezyca
:)
Ja wiem że jestem panikara straszna. Niestety tak już mam. Jestem troche przewrażliwiona na punkcie pewnych rzeczy.
A ja się za ryba_gda ustawiam.
Jak nie wyjdzie syn sam to na pewno 13.07 lekarz go wykurzy:)
Kaska, trochę panikujesz.
Z cukrem to spokojnie, lekarz będzie kazał powtórzyć badania i być może na tym koniec. Cukrzyca nie jest wskazaniem do cc
ja mam nadzieję, że będę ostatnia na liście:)) dziś byłam na USG - i mała jest trochę większa niż by mogło to wynikać z miesiączki:) termin szybszy o tydzień niby - a ja chciałam rodzić we wrześniu...:) no nic - zobaczymy:)
Kaska trochę Ciebie nie rozumiem..jakbyś sama szukała "guza"
raz piszesz, że lekarz zabronił Ci wykonywać jakichkolwiek ruchów i leżeć plackiem, potem szukasz forumek na spacery i kawki a teraz sprzątasz...wierz mi, że rodzić przed terminem to nie jest NIC miłego-przede wszystkim dla dziecka.
karolcia_pf ja jestem zaraz za tobą ;)
Trotka - a co to za ranking? ;P
dobrze, że nie ponumerowałam "rozpakowanych" mamusiek i radzę tego nie robić ;P
MiA, tak samo jak i Kaśka - macie jeszcze czas! dajcie mi szansę ;P
tak w ogóle to przecież wielki znak zapytania stoi jeszcze nad "J czy J"

Jumelka wróci i ja idę "się rozpakować" ;P byle do poniedziałku ... chyba, że na jutrzejszym weselu Bąbel postanowi wyskoczyć i potańczyć ;P
bynajmniej nie liczylam na pierwsza trojke
ale im wiecej was sie rozpakowywuje tym bardziej ja chce :))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry