Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****57

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea
20.07 stynka WOJEWÓDZKI - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja
28.07 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
29.07 adziula - chłopczyk /Mikołaj

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk -Kliniczna - syn/ Tomaszek
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm/ Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm/ Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm/ Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm/ Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/ Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm/ Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm/ Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm/ Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm/ Swissmed (wątek *52)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm/ Redłowo (wątek *55)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, mierzył 57 cm/ Kościerzyna (wątek *56)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm/ Zaspa (wątek *56)
26.07 Martek - córeczka Michalinka 3900g, 60cm / WEJHEROWO (wątek *56)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200956-t117432,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mia a ty chcesz zeby cie wzieli na patologie? termin mialas na 25. czyli w piatek bedziesz dopiero 6 dni po terminie to jeszcze nie jest taka tragedia przeciez, jak z dzieckiem jest wszystko ok, sa dobre przeplywy i zadnych niepokojacych objawow to ja na patologie bym sie nie pchala...lepiej poczekac w domu a podjechac sobie na ktg nawet codziennie i juz.
larisa27 nie, nie było żadnego problemu ze znieczuleniem, jak poszłam na porodówkę to pani od razu sama mi sie spytała czy będę chciała znieczulenie dała mi kartkę do przeczytania - ja o nic nie pytałam
Pytanko mam.
Co oprócz zaświadczenia o porodzie powinnam dostarczyć pracodawcy żeby załatwić urlop macierzyński??
sasza - akt urodzenia
jolga - ja mam wskazania do tego aby byc pod kontrola
co do torby do szpitala to ja też nie mogę się zato zabrać ciągle mi się wydaje że mam jeszcze dużo czasu...:P
demolka, to co mnie raz a porzadnie zmotywowalo to dziwne slady na majtach
pozniej okazalo sie ze to tylko po badaniu na fotelu
ale co sie najadlam strachu to przynajmniej torbe przygotowalam ;)))
no a ja właśnie wróciłam z ikei i mąż składa łóżeczko :)
właśnie łóżeczko...ja ciagle czekam na mojej łózeczko na allegro niechialam za szybko kupić bo wiecie jak to jest a teraz od 3 m-c nie ma jego (koniecznie chcę turystyczne) jestem zla na siebie że tyle zwlekalam...
Ja na szczescie lózeczko juz mam poskladane, stoi i czeka i dobrze ze wczesniej sie za to zabralismy bo chyba ze dwa tygodnie caly czas smierdzialo w sypialni drewnem i lakierem czy czyms tam, teraz juz tylko troche czuc, takze zanim mała w nim znajdzie wywietrzy się całkiem :)
a my mamy takie jakis ... bezzapachowe
i dobrze :)
przewijak tez juz czeka na malucha
no wszystko zapiete na ostatni guzik tylko clue programu wciaz brak :)
no jutro moja data :P ale pewnie i tak nic z tego nie bedzie. a ja juz zaczynam wariowac od tego czekania i wsluchiwania sie w siebie. dzisiaj kupilam lezaczko- bujaczek. na poczatku powiedzialam, ze stanowczo nie chce takiego, maz mnie poparl. a dzisiaj z nudow taki kupilam na eaby. uzywany, ale w idealnym stanie. mam nadzieje, ze niedlugo bedzie. a najlepsze jest to, ze maz mi powiedzial, ze on to wlasciwie taki chcial miec, ale nic nie mowil skoro ja nie chcialam :D ciekawe co jutro kupie??:>

a co do lozeczka to bylo wlasnie takie jakies bezzapachowe, a myslalam ze mi lasem bedzie pachnialo, za to materac z ikei wietrzyl sie chyba ze 2 miesiace, zanim pozbylismy sie tego okropmego smrodka :/

czekam......
boze nie moge spac;(( wypilam melise, kakao i zapowiada sie kolejna nieprzespana noc...nie chce budzic meza i siedze w drugim pokoju;( a wy napewno smacznie sobie spicie...
A ja odkąd Zośka jest ze mną czas żeby poczytać forum znajduję nad ranem :) ledwo nadążam z czytaniem taki tu "ruch" :)
no hej z rana :)
dziewczyny a jakie kupujecie materace ? mi poradzono gryczano- kokosowy i dzisiaj po taki jadę, mam nadzieję, że nie będę musiała go wietrzyć !
witamy!!!
my kupilismy gryczano-kokosowy (ale chcieli nam sprzedac piankowy jako gry-kokos -wielka kartka ze piankowy a facet sie upiera -wiec trzeba pilnowac) nie smierdzial, lozeczko tez mamy z tych nie smierdzacych;)

dziewczyny powiedzcie mi czy kupujecie juz teraz takie cuda jak herbatki na laktacje?? i wogole jakies herbatki do picia dla mam??bo tak sobie mysle i nie wiem czy po porodzie mozna pic zwykla jak do tej pory juz nie wspominajac o jedzeniu...bo juz sama nie wiem co mozna a co nie.. jedni mowia ze prawie nic jesc nie mozesz... inni ze jak w ciazy tylko kilka potraw wykluczyc i badz tu madrym...
My też mamy gryczano-kokosowy i też nie śmierdział :)

co do herbatki to kupiłam sobie kilka dni po porodzie, piję 1-2 dziennie. Zwykłą herbatę można wypić, ale tylko słabą. A propos jedzenia, to wszędzie są różne informacje, ja nie jem kapusty, cebuli itp. a z reszta potraw to po prostu chyba nie należy przesadzić. Raz miałam z Zosią niemiłą przygodę po tym jak zjadłam tort z dużą ilością orzechów włoskich :( i podejrzewam, że właśnie te orzechy zaszkodziły Małej, a poza tym jem prawie wszystko byle z umiarem.
dzieki wlasnie tez mysle o jedzeniu wszystkiego z malymi wyjatkami i testowanie , ale caly czas slysze ze tego jesc nie bede mogla...tamtego...jedz jedz bo przez najblizsze x-miesiecy nie bedziesz mogla...-paranoja... i juz sama nie wiem co i jak....
ja zamierzam wielu potraw unikac
1) tych co powoduja ewentualne wzdecia aby nie napedzac kolek
2) alerogennich - maly i tak bedzie mocno alergicznie po mnie i po tatusiu obciazony

herbatki na laktacje kupilam - sztuki 2 - byly w mega fajnej cenie - i dwie razem mi wyszly taniej niz jakbym jedna kupowala :D:D

zazwyczaj kolo 1 lub 2 w nocy udaje mi sie zasnac ale i tak od kilku dni na noc przenosze sie do drugiego pokoju - wracam do sypialni po siku kolo 4/5 nad ranem

stan bez zmian - sztuki dwie
porodu oznak brak - tez bez zmian

:(
aha, materac musze odpakowac coby zobaczych (powachac) co i jak z nim ;)))
hejka;)idę dziś do lekarza zobaczymy czy coś tam widać aby się zaczynało dziać:) czy chociaż jest na dobrej drodze... tak brzmi lepiej:P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry