Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****66

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
SIERPIEŃ:
10.08 andziaa
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO

Rozpakowane:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200965-t122797,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Larisa27, współczuję, dobrze że wszystko się wyjaśniło ;) Aha, ktoś pytał na forum o tą komodę kąpielową którą miałaś do sprzedania ;)
Moja Zuza jest tylko na peiersi, i jak zasypia około 21 to śpi 6 godzin, pużniej szybkie jedzonko i kolejne 4 snu. Wciągu dnia budzi się częściej chyba że jesteśmy na dworzu, wtedy śpi aż wrócimy do domu, ciekawe ile by spała max. ja staram się najpużniej po 3 godzinach wracać. Muszę powiedzieć że od tych spacerów codziennych to mnie wszystkie mięśnie bolą :-) ale to akurat mi się przyda :-)
A my dzisiaj po pierwszym spacerku i Zosia cala godzine slodko spała, niestety jestem załamana bo mam coraz mniej pokarmu, od wczoraj pije herbatke na laktacje, ale jakis efektów nie widze, na szczescie jutro przychodzi do nas pani od laktacji.
ja, jak mam wrażenie, że piersi są miekkie, nie czuję ścisku podczas karmienia, a Młody jak się czasem denerwuje przy jedzeniu to robię sobie tzw "wodne uderzenie" ... biorę butelkę wody i piję aż mi się nosem wylewa ;P po przystawieniu Nikusia do drugiej piersi zasysa i słyszę, że pomaga
zauważyłam też, że ostatnio jem za dwoje, tzn niewiele, a częściej, chyba, że Mały nie pozwala mi zaspokoić głodu to potem większą porcję, np w pół godziny po dzisiejszym obiadzie (fakt, że to był talerz zupy) wciągnęłam trzy kanapki z wędliną, banana i jogurt danio

Lariso - wyobrażam sobie co przeżyłaś, ja bym z tą konowałką, która nagadała Ci takich rzeczy bym się jeszcze spotkała i powiedziała co o niej sądzę i co przeżyłam

mam jeszcze przed sobą kontrolę u mojego gina ... też mu nagadam za te moje zielone wody i za to, że urodziłam równo w miesiąc po ostatniej kontroli, on stwierdził że więej nie musimy się oglądać, a ja uwierzyłam, bo w końcu kto ma doświadczenie?
tez ostatnio pochlaniam wiecej :D
ale mysle sobie ze odbijam teraz bo wczesniej jadlam zdecydowanie mało
niemniej musze sie zaczac powstrzymywac z pochlanianiem takiej ilosci Jaśków :D:D:D

na butli mozna podawac dodatkowe pokarmy od 4 m-ca, na cycku: roznie podaja: 5/6 m-c (pewnie zalezy od dziecka - alergie itp)

a poza tym to za duzo watkow produkujecie bo ja zdecydowanie nei nadazam czytac
(czytam raz na kilka dni)
a dni to mi leca w tak kosmicznym tempie ze chyba nigdy mi tak szybko czas ie uciekal pomiedzy paluchami

no i chce sie pochwalic - CHUSTUJEMY SIE
znaczy sie ja sie opatulam chusta i malego w nia wpycham
czasem marudzi, czasem spi
grunt ze mam wolne rece

aha, no i jeszcze jedno - piszecie o slodko spiacych aniolkach
wasze spia, a moj nadrabia za nie - za chiny ludowe wieczorem nie chce zasnac
zreszta, on w ogole ma klopoty ze snem
zasnac nie chce, potem jest zmeczony, jak jest zmeczony to trudniej mu zasnac, jak trudniej mu zasnac to marudzi, jak marudzi to sie nakreca, a jak sie nakreci to jeszcze trudniej mu usnac ...
... i takie bledne kolo u nas

od wczoraj gada do dziecka ktore widzi w lustrze :)))
(ale mialam z niego ubaw)
MiA, urodziłyśmy w sumie w jednym terminie, a moje dizecko jeszcze świadomie ani się nie uśmiecha, ani nie gada... Niby na mnie patrzy, ale tak nie świadomie jeszcze... Już się zaczynam martwić że coś jest nie tak.... Tomaszek wczoraj też dał popalić, nie chciał zasnąć, ale w końcu jakoś dało radę.

Co do czasu, też mi dni uciekają przez palce, przecież dopiero co mały się urodził ;)
Miśka dopiero od paru dni strzela do nas uśmieszki ale trzeba się mocno nagimnastykować żeby zechciała się uśmiechnąć :) no i wodzi oczami za nami i za grającym misiem :) co mnie za każdym razem zachwyca :D
Nie masz się Kaśka czym martwić, wszystko w swoim czasie :)

Uderzamy zaraz po zakupy do auchana w rumii, i sklepy dzieciowe wszystkie tam obskoczyć. Dziecko mi ze wszystkiego wyrasta! Z każdego prania już odkładam do szafy jakieś za małe rzeczy:/
Hej Dziewczyny, my mamy na liczniku u Tymka 15 dni, ostatnio ma czas wiszenia i kłopoty z gazami ale jakoś dajemy radę, jak tak patrzę na liczniki niektórych Dzieciaczków to rzeczywiście bardzo szybko czas umyka:) Pytanie do dziewczyn które były zszywane: czy
powyższa wypowiedź mi uciekła a jak będzie teraz ?
... to kontynuuję... czy po jakimś czasie wyszły Wam szwy które powinny być rozpuszczalne, szwy nierozpuszczalne z rany zdjęła mi położna, a teraz te bardziej wewnątrz zaczęły być wyczuwalne: nitki i supły, czy to tylko z nazwy rozpuszczalne szwy, a może same wyjdą??
Ania, one same wyjdą ;) Mi to trwało ok 4 tygodni. Może część się tam rozpuściła, ale napewno nie wszystko, bo nie raz znalazłam kawałki nitek w wannie ;)
witamy !!
dzisiaj mamy dzien placzka-przytulaczka.. i do tego duze pierdy..i kolka?

zastanawiam sie czy to mozliwe ze juz mamy kryzys laktacyjny 3 tygodnia?? bo od wczoraj mala do cyca chce co 2 godziny czasem czesciej.. (wczesniej mysialam ja budzic aby zjadla co 3 godziny..??)?

dziewczyny podpowiedzcie co jest potrzebne na chrzest... nie mamy nic a za tydzien mamy chrzest (jakos dziwnie czas mi uciekl przez ten szpital)

wiem ze sa te sukieneczki ale zastanawia mnie co zakladalyscie swoim coreczkom pod spod? spiochy? rajstopki? kaftanik??
aa i jeszcze pytanko... robimy to w domu i sie zastanawiam co podac do jedzenia???
jakie ciasta moga jesc mamusie karmiace??
a co z galaretka??(owocowa)?
My mamy w najbliższą niedzielę chrzest. Ja pod sukieneczkę ubieram body na krótki rekawek i rajstopki. A jeżeli bedzie zimno to do sukieneczki są dołączone białe spodenki, to jak by co bedzie można skorzystać.
ja jadłam sernik na zimno i babkę jogurtową małej nic nie było, ale jak skusiłam się na kawałek ciasta krówki to mała męczyły gazy
u nas też wczoraj był ciężki wieczór. Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem, zje, zasypia, śpi z 15 min i nagle wrzask... nie wiadomo o co... uspokoi się i znów to samo...
moze brzuszek ja boli, u nas mamy problemy brzuszkowe od ok 2 tyg raz lepiej raz gorzej ale wlasnie Liwia czasem spi i nagle placz a potem zasypia...o wlasnie mnie wola;)
A ja ostatnio jadłam to ciasto "krówkę" i nic małemu nie było ;) Mmmm... jak ja bym zjadłam sernik...
a co z tortem?? jakie smaki sa dla nas "zakazane" ;)
Mi się wydaje że napewno Kawowy odpada, czekoladowy raczej też. No i oczywiście bez alkoholu ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry