Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****67

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200966-t123730,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosiu, WSPANIALE!!! Jak Wam się to udało? Kurczę, super.... :))))
ja spokojnie zostawiam Ninkę z mężem jak tylko jest w domu a ja mam coś do załatwienia. Od początku tak samo jak ja wszystko przy niej robi i wszystko potrafi - w końcu to nasze dziecko a nie tylko moje.
Z 4 razy Ninka zostawała z moją mamą na kilka godzin (2,3) a raz na dłużej (od 17 do 01:00) jak szliśmy na wesele (nie chciałam iść szczerze mówiąc bo zastanawiałam się jak to będzie ale mama mnie wykopała żebym poszła się pobawić a Bułeczka jako najgrzeczniejsze dziecko świata zjadła, pogadała i zasnęła jak aniołek - oczywiście dzwoniłam co godzinę).
Ale szczerze mówiąc - ostatnio jak ją zostawiliśmy u mamy na 3 godzinki - pojechaliśmy zrobić zakupy a potem na "samochodową randkę" - poczuliśmy się "odświeżeni". Moim zdaniem praca przy dziecku to jest drobiazg, najgorsza (najbardziej męcząca) jest dla mnie ciągle napięta na maxa uwaga i dlatego zastanawiam się nad wprowadzeniem tych 3 godzin do tygodniowego grafiku dla zdrowia psychicznego i szczęścia małżeńskiego;) Cudownie było posiedzieć trzymając męża za rękę i myśleć tylko o tym że cały czas jest przystojny ;)
Zazdrozcze wam tego że możecie maleństwo zostawić z babcią, ja nie mam tego luksusu bo i mama i teściowa mieszkają 150km od nas :-( Ale musze coś wymyślić ściągnąć ich na wekend np. bo mam wielką chęć iść do kina. Na mężusia też nie narzekam od poczatku pięknie opiekuje się małą, widać że jest w niej zakochany :-) wiadomo córcia tatusia. A tak na marginesie to dziś byłam w szoku, gdy mała się obudziła rano dopiero po 8 godzinach , moje dziecko wie że ja uwielbiam spać. życzymy miłego dnia
powiedzcie mi czy u waszych dzieci w miejscu gdzie byla szczepionka (ta w szpitalu po urodzeniu na ramieniu) tez wasze maluchu maja zazerwienienie?? czy to normalne? czy cos z tym robic?
nic nie robić - zrobi się bąbel i ma sam pęknąć - nie wyciskać nie przekłuwać
mój mąż też zwariował na punkcie małej. Śmiać mi się czasami z niego chce bo obchodzi się z nią jak z jajkiem:P czasami aż przesadnie, ale miło popatrzeć jak np. razem sobie leżą przytuleni:)
Po jakim czasie zaczynają działać te kropelki antykolkowe??
Kupiłam ten bobotic ale wczoraj efekt był średni, ale dziś wydaje mi się że jest lepiej.
ja też podawałam małej bobotic, ale średnie efekty...Podawałam też esputicon i espumisan....Z tego ostatniego jestem najbardziej zadowolona, ale to wszystko i tak zależy od dziecka...
demolka wazne zeby podawac regularnie kropelki i efekt u jednego dziecka od razu a u drugiego po kilku dniach dopiero. u nas espumisan nie dzialal
kaska, twoj tomeczek to mnie wpedzi w zawal - my wazymy tylko 5400g (kurcze ale go tuczysz niezle)

martek, moze sie stresujesz przed tym laktatorem i dlatego ci nie idzie
mi ladnie sciaga i reczny i moj nowy naytek - elektryczny (bajer normalnie :)

do konca (brzegu) gondoli ostalo nam sie gora 5 cm - nic dziwnego jak jest sie prawie na metr dlugim :)

a poza tym musze ponarzekac ze nie mam czasu was czytac :(
Tak MiA, stresuję się przed laktatorem :DDDD On po prostu za małe podciśnienie robi:/
W elektryczny nie inwestuję, nie przewiduję żeby miał być potrzebny..
Skąd masz dziecko na metr długie? :) My mamy wózek z ponoć największą gondolą - 80 cm- i jeszcze mamy duużo miejsca :)

Idę się kąpać, w końcu, po całym dłuuugim dniu...

Nie macie czasem wrażenia że dzieci Was wykańczają...?
:)
Mia, nie masz sie co martwić :) Mój synek po prostu je co godzine także dzieki temu ładnie przybiera.. Czasem to męczące, no ale co poradzić... Karmię na rządanie, a On mógłby jeść i jeść aż kiedyś pęknie ;) I wcale nie boję się że przekarmie, bo moje dziecko nawet nie ulewa ;) Także widocznie tyle potrzebuje :) Co do wrażenia że dzieci wykańczają, to ja przez pierwsze 4 tygodnie wogole nie czułam zmęczenia po nieprzespanych nockach, natomiast teraz to zaczynam odczuwać... Chodze senna, najchętniej spałabym w ciągu dnia... Niestety przy moim dziecku się nie da spać w dzień ;)

Tak szczerze to czasem brakuje mi kogoś kto by za mnie przebrał i nakarmił dziecko, a ja w tym czasie pospałabym sobie troszkę ;) Niestety mój mąż jest tylko od przytulania i noszenia na rękach dziecka ;)

Ostatnio mi powiedział że nie przebiera dziecka dlatego że mi to sprawia przyjemnosć jak moge to zrobić sama. Chyba ma rację, po głębszym namyśle uważam że przy moim dziecku ja wszystko zrobie najlepiej, nikt tego nie zrobi jak ja :)

UUfff ale się rozpisałam :)
Wczoraj zmierzyłam Dominika miarką krawiecką ;) wyciągnął się już do 63cm.
My też mamy dużą gondolę, wg producenta wnętrze jest długie na 82cm, więc jeszcze jest zapas. Poza tym jak Mały śpi to i tak nóżki podciąga do góry, więc jeszcze trochę w niej pojeździ :)

Dzisiaj cały dzień upłynął na marudzeniu i upartym nie spaniu. Dopiero po kąpieli zasnął. Mam nadzieję, że prześpi całą noc :)
Od 2-3 dni zauważyłam, że Mały się buntuje i nie chce jeść (albo na przemian kilka łyków mleka i kilka herbatki i co chwila płacz), a innym razem wciągnie całą butlę w 10 minut. Ma też niezły ślinotok - to chyba jeszcze nie ząbki ?
Miśka też ma ślinotok, a czasem bąbelki puszcza :)

A czy Wasze dzieci też mają "wieczorne odrykiwanie"? Po południu i do wieczora, płacze, marudzenia, ze zmęczenia i z nadmiaru emocji w ciągu dnia. Bo u nas masakra pod tym względem...do południa i na spacerze Miśka jak marzenie, a od 17 zaczyna się jazda... do piersi i na rękach jedynie, a jak poczuje tylko że ją odkładam to ryk.

Moja mała córcia jak mądrze patrzy:)
image
Martek Śliczna ta twoja córeczka ;) Taka "szczuplutka". Mój Tomaszek to taki klocek ;) Pączuś maly ;)
Śliczniusia mała Martek :-)

Moja mała też rano i na spacerku aniołek, po południu już coraz gorzej, a po kapieli to do 22 placz i raczki i wogole od popoludnia nie ma szans zeby chociaz chwilke sama w lozeczku pospała, ale za to jak juz zasnie wieczorem to do rana skarb, budzi sie tylko dwa razy na jedzonko i zmiane pieluszki, ale zero placzu, takze my sie wysypiamy, teraz tez jeszcze sobie ladnie spi :-)

Ja ogólnie to jestem zmeczona psychicznie, bo u nas ciagle cos, jak nie problem z karmieniem, to teraz ta okropna szyna na bioderka i od dzisiaj musi nosić prawie całą dobę, co prawda trochę się juz przyzwyczaiła, ale zakladanie tego to koszmar :-( ale coz mam nadzieje, ze te kilka tygodni szybko zleci i wszystko bedzie ok.
witamy!!
ja przez caly czas mam schize po tym szpitalu ze moze mala za malo je...szczegolnie gdy uleje ...
tez karmie na zadanie chociaz musze mala budzic na jedzonko bo czasem potrafi przespac sporo a chce chociaz aby co 3 godziny zjadla...
jestesmy po chrzcinach i cos mi sie zdaje ze po nich (czyli od soboty) jakos mniej pokarmu mam ;( ale walczymy

tez mamy popoludnia marudy czasem juz od 14 ale przewaznie tak po 16 sie zaczyna do tego kolki i pierdy-smierdy

ile wasze dzieci robia kupek?? Aga w poniedzialek zrobila 4 i od tej pory cisza (poza pierdami) mam juz podac jej czopek??
Asiunia współczuję ...
liwia tez raczej do 16-17 jest bardziej spokojna, wiecej spi i tak nie marudzi a potem do kapieli to juz malo spi i czasem poplakuje. za to na noce nie narzekam bo zasypia ok20-21 potem dwie pobudki na jedzonko i w sumie zjadana na polspiaco...budzi sie ok 7 godzinke pobryka i dalej w kime;)
jeszcze tylko zeby te spacerki byly u nas mniej stresujace no ale mam nadzieje ze to kwestia czasui bedzie lepiej.
A co do kupek to u nas roznie wczoraj byly np. 4 ale sa dni ze jest 1 a czasem wogole, z tym ze ja zauwazylam odkad jestem na tej diecie eliminacyjnej to mala lepiej z brzuszkiem.No i musze za kazdym razem porzadnie odbic mala po jedzonku bo je bardzo lapczywie i polyka duzo powietrza(moze troche zle przystawiam)no i jak nie odbije to potem poplakuje bo widac ze ja cisnie

Marteka Misia super slodka jest;) i wcale nie wyglada na chudziutka;)
u nas waga 5300 we wtorek byla Urodzeniowa 4310 ale spadla w szpitalu do 3875 wiec duzo, a teraz przybiera po 250 tyg wiec jest ok.
Asi84 maly przybiera po 1kg w dwa tygodnie! to dopiero obzartuch maly;))
U nas już od jakiegoś czasu jest jedna kupa dziennie. Ale te wahania ilości wynikają z ciągle niedorozwiniętego układu pokarmowego.

Jolga odstawiłaś całkiem produkty mleczne? Ja bym zwariowała chyba, na jakiś czas tylko mocno ograniczyłam, do kawy z mlekiem raz dziennie i paru ciastek zbożowych. Ale teraz już jem spowrotem normalnie i jst ok.
Mała ma problemy brzuszkowe jak się gazowanego napiję i po większej ilości cebuli, tyle na razie udało mi się zaobserwować :)

Szacuję że Miśka waży teraz jakieś 5400, ale jest bardzo długa, więc faktycznie raczej "szczupła" :)

Miłego dnia życzymy:)
A już myślałam, że to tylko Majka po południu marudzi, ale widzę że nie :-) Wolę jednak jak popołudniu niż by miała w nocy. Dziś jak zasneła po kąpieli to się dopiero po 5 obudziła na jedzonko i przebieranie i dalej poszłą spać.
Co do kupek to robi codziennie od 2 do 5.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry