Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****69

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200968-t126380,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a zeby bylo ciekawie to pomylili nam sie w numerze pesel i musimy czekac na nowy
eh :/
my od tygodnia też na Debridacie i maluszek ma się lepiej. czasami wieczorami go poskęca, ale nie tak jak wcześniej. ostatnio przespał nam prawie całą noc, od 24 do 7 rano :)
a dziś też jest marudny, niezłą histerię miał dziś przy karmieniu butlą, nie wiem o co mu chodziło. może chciał cyca ;)
oprócz tego na kolki jeszcze bierzemy krople probiotyczne Biogaia
mia ale mozna dostać taki jakby woreczek foliowy ktory przykleja sie przy penisie maleństwa i tam spływa mocz, tak najlatwiej bedzie zrobic badanie. Tylko trzeba to dostarczyc do laboratorium.
odnośnie pobierania moczu na posiew u chłopca: pediatra nam podpowiedziała żeby malca dobrze zdezynfejować np Riwanolem i potem pójść do łazienki odkręcić kran i maluszek szybko zrobi siusiu :) u nas zadziałało :)
woreczka foliowego nie polecam jeżeli chodzi o posiew, pierwszy raz też tak zrobiłam bo łatwo udało sie zebrać. do badania ogólnego moczu tak, ale na posiew odradzono mi
dziewczyny - mam pytanie - czy PESEL dziecka trzeba samemu odebrać w Urzędzie - czy go przyślą pocztą??? i jakie formalności trzeba załatwić gdy ma się już ten pesel???
niestety trzeba odebrać samemu. ja jak odebrałam pesel to wyrabiałam ksiązeczke RUM dla dziecka i składałam dokumenty w pracy odnośnie ubezpieczenia
Jeśli chodzi o posiew to niestety musi być bezpośrednio do słoiczka,bo łatwo zanieczyścić próbkę, my to przerabiamy już drugi raz, bo niestety laboratorium odrzuciło materiał. A muszę przyznać że u dziewczynki naprawdę nie jest to takie łatwe złapać go do słoiczka :-), ale życzymy powodzenia. Acha i nam lekarka mówiła,że musimy to dowieść włożone do słoika z lodem, żeby nie podniosła się temperatura. My jutro próbujemy znowu.
aaaaa ratunku, po dzisiejszej nocy, stwierdziłam że kończymy spanie ze mną, i od dzisiaj śpimy tylko w łóżeczku... Od rana jest wrzask, protest, bo mój synek śpi tam, gdzie ja siedzę zazwyczaj.. No i od godziny 8 rano się męczyłam... W końcu się udało mu zasnąć w łóżeczku... ahhh jakie to macierzyństwo jest trudne...
do odbioru nr PESEL musisz wziąć ze sobą akt urodzenia, na nim wpisują ten numer, także trzeba się pofatygować
z tymże aktem urodzenia (z wpisanym PESELem) idziesz do NFZ, gdzie drukują książeczkę zdrowia

my mamy w miarę stały rytm dnia, ale zupełnie nieświadomie wypracowany, po prostu Nikodem męczy się i śpi o stałych porach
święta racja, ja całą ciąże panicznie bałam sie porodu i kompletnie nie myślałam o tym co będzie potem, wydawało mi się, że jako mama to już na stówe sobie poradzę a teraz widzę, że to jest najtrudniejsza rola jaka mi w życiu przypadła :) na szczęście wszystkie trudy i smutki rekompensuje mi moja ukochana buźka Mareczka :):):)
to jest niesamowite, że te 5kg człowieka może tak przewrócić życie do góry nogami i sprawić, że kochasz takimi pokładami miłości, że aż łzy w oczach stają :):)
he he ale mnie wzięło
uwaga! zeby otrzymac pesel trzeba pojsc z aktem urodzenia
(o czym sie moj maz dowiedzial bolesnie na miejscu ;)

no niestety wiem ze bezposrednio do pojemniczka trzeba w locie zlapac :)))
Ja tylko przelotem powiedzieć że byliśmy dziś na USG bioder i wszystko ok.

Jeszcze raz przypominam że w Gdyni w pzychodni na Wejherowskiej można zapisywać bezpłatnie dzieci na USG :)

Poza tym w końcu zaczynamy myśleć o chrzcinach, zrobimy chyba w drugą niedzielę listopada, bo tak u nas kościele są. No i tylko pozostaje wybrać czy obiad w knajpie czy w domu. Ze względów finansowych lepiej w domu, ale kompletnie nie mamy miejsca, mimo że to tylko 8 osób.
my w pierwsza sobote listopada
ksiedzy bylo nie w smak
ale biorac pod uwage ze my nie mamy koscielnego to takie male przewinienie ze koniecznie chce w sobote... wiec przymknal oko
ale o koscielnym pomarudzil ;))

ja zdecydowanie w domu
naprawde szkoda mi pieniedzy zwlaszcza ze planuje pojsc na chwile na wychowawczy wiec pensja bedzie tylko jedna
a u meza to raz tak raz siak - caly czas ludzi u niego zwalniaja wiec w sumie nic pewnego nie mamy :(
aaa co mi tam - pomarudze

BOSHE, JAKA JA JESTEM ZMECZONA...

:)
My chrzciny mamy 15 listopada i szukam teraz tylko knajpy na obiad, najlepiej gdzies w Sopocie, bo w domu wogole nie mamy warunkow.

Ta pogoda dzisiaj podziała spiaco na moja mala, bo spi juz od 2 godzin, a ja zamiast wziasc sie za prasowanie to siedze przy kompie i nie moge sie zmobilizowac, to tez napewno przez ta pogode ;-) ale bym kawki dobrej sie napila, ale na noc to napewno nie bede pila, bo boje sie zeby nie podzialala zbytnio na moja małą.

Apropo jeszcze chrzcin, to szukam czegoś do cieplego do ubrania dla Zosi, bo to juz napewno bedzie dosc zimno i tak ogladam na allegro, ale nic mi sie nie podoba, podobaja mi sie te wszystkie ciuszki dziergane, ale w tym to ona napewno zmarznie :-(
ja tak samo podaję Hani debridat rano i około 15 po 2,5 ml.
Chrzciny no właśnie czas zająć się i tym. Ja już sama nie wiem gdzie te chrzciny w domu czy w lokalu. Wiadomo w domo wyszło by dużo taniej i lepiej za resztę kupić coś małej. Tyle że my mamy mało miejsca. Ale mój mąż mnie namawia więc chyba zdecydujemy się na obiad w domu.
ja robię chrzciny 18 października w Gdyni w restauracji W ogrodach:
zupa+obiad+ciasto ( sernik, jabłecznik )+ kawa/herbata+ tort 60zł

2 rodzaje zup ( ja wzięłam zwykły rosół i krem z brokułów z łososiem )
mięsa na półmiskach ( wołowina w sosie winnym, polędwiczki z serem camembert+dip czosnkowy, pierś po parysku )
do tego ziemniaki, kasza i surówki ( sezonowe+ warzywa na ciepło )

menu było bardzo bogate, że aż zgłodnieliśmy wybierając poszczególne dania ;)

mam sporo osób na chrzcinach i zero miejsca więc tylko knajpa wchodzi w grę, ale uważam, że 60 zł za to wszystko to nie jest wygórowana cena :)

My jesteśmy już po chrzcinach, Zosia grzecznie przespała całą mszę. Dziś rano byliśmy na drugim szczepieniu i był tylko krótki płacz przy wkłuciu. Pediatra powiedziała, że Zośka trochę dużo nam przybiera (ponad kilogram przez ostatni miesiąc) waży teraz 6580g a prawidłowo noworodek powinien podwoić swoją masę urodzeniową ok 4-5 m-ca, ale karmię ją tylko piersią więc o przekarmianiu nie ma mowy. Zapisała nam też witaminki i kazała przy takiej pogodzie i w związku z tym że Zośka tak szybko nam rośnie podawać 2 krople wit D3 zamiast jednej.

Dziś jedziemy jeszcze na kontrolę bioderek po 6 tygodniach pieluchowania, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Ale dziś paskudna pogoda, marzę tylko o tym żęby móc wskoczyć jeszcze na chwilę do łóżka...
kaska, a do kogo chodzicie z bioderkamii czemu musieliście pieluchowac? daj znac czy juz ok z bioderkami

taka pogoda, ze moja mala zasnela wlasnie, wiec ja jem sniadanko i biore sie za prasowanie ;(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry