Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****69

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200968-t126380,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam wszystkich w poniedziałek. U nas wekend minoł spokojnie byliśmy na wsi u teściów. A wczorajsze popołudnie spędzilśmy na szukaniu mieszkania, muszę stwierdzić że najgorzej gdy podobają się dwa i nie wiadomo na co się zdecydować :-).
Mam pytanie czy waszym maluszką nie nudzi się w wózku, zuzia p 40 min spania ma dość i najchętniej chciałaby na rękach ogladać świat?
Pediatra kazała nam podawać Zosi witaminki w okresie jesienno zimowym i kupiliśmy Cebion multi (podała nam kilka preparatów do wyboru).

Zosia tez dostała ostatnio jabłuszko jak robiłam jabłecznik, ale tylko do polizania i nie chciała dać mi spokoju do czasu jak jabłka nie zniknęły jej z oczu, tak jej zasmakowało :)

no i nie chce jej się już przewracać z brzuszka na plecki, udało jej się kilka razy jakiś czas temu a teraz nawet nie próbuje.
no hej z powodu problemów z logowaniem, jestem teraz larisa28 :)
a u mojego Marka chyba się zaczyna ciemieniucha :(
jolga wypróbuje Twój sposób mam nadzieję, że pomoże
muszę wybrać się do apteki bo wydaję mi się że coś ją zaczyna brać a nie chcę żeby się rozchorowała
demolka my podajemy wit c 3 kropelki na dzien mala miala juz katarek kaszelek a teraz chrypka...napewno wit. c nie zaszkodzi.
KaskaGdansk jesli mozna zapytac to gdzie macie sale na wesele?
tak się zastanawiam czy mogę mojej córci podawać jakąś wit.c bo boję się że załapie grypę;(
my sluchamy rmf baby, jest super bo Mikołajek zasypa sam :)

a co do sukni slubnej moja z 38 w biuscie zwiekszyli do 42 wiec napewno sie da przerobic!
Ja praktycznie od urodzenia puszczam Maluszkowi "muzykę bobasa" - 3 płytowy, do tego "usypianki bobasa", "klasyka bobasa" i "usypianki mini mini". Córeczka przy tym czesto zasypa. A i dla moich uszu jest to przyjemna muzyka, nie taka "ciężka". I się nauczyłam już kilka kołysanek śpiewać ;-)
Polecam - u Amelki to działa.
ja w niedzielę mam chrzest i poprosiłam na prezent, jakąś płytę z kołysankami dla maluchów, zobaczę jak się sprawdzi :)
Kasia wszystko da sie przerobić, mojej kolezance zrobili z rozmiaru 34 rozmiar 38 ;-)

Czy puszczacie swoim maluszkom jakąś specjalną muzykę?
Tej sie nie da przerobić, bo to nie w salonie wybrałam tylko w sklepie normalnym. Pozatem mi jest za ciasna w biuście, i nie sądze żeby się dało cokolwiek zmienić.
Kasia a te 3 suknie to za małe czy za duże ? bo w salonach przerabiają suknie na życzenie
a ja mam mały kłopot z moim cwaniakiem, od jakiegoś czasu nie chce leżeć na brzuchu, wcześniej lubił - nawet spał czasem w tej pozycji, a teraz na macie, jak leży na plecach to cały szczęśliwy, ogląda zabawki, gada do nich a jak którąś niechcący trąci ręką to radocha nieziemska, ale już na brzuchu to krzyk ! martwię się bo to bardzo ważna pozycja dla rozwoju malucha i wolałabym, żeby się przestawił :)
tym bardziej, że głowę unosi jak na mój gust całkiem sprawnie, przekręca ją w prawo w lewo, jak się do niego mówi, albo położy jakąś pozytywkę, nie wiem o co chodzi :(

jezu asiunia to jeszcze wkładają dzieci w szyny ??? nie strasz mnie, bo ja dopiero idę na bioderka i się martwię, bo to trochę późno, ale mnie baba w przychodni wprowadziła w błąd !
Jeżeli chodzi o przygotowania jesteśmy na etapie kłutni przedmałżeńskich ;)

Ano mamy już załatwioną salę, jeśli chodzi o muzykę będzie nam grał mój wujek który zajmuje się tym na codzień, tyle ze w niemczech ;) do tego noclegi dla mojej rodziny już są zapewnione w Hotelu Galion w Gdańsku.
Mamy również wybrane Trio które będzie nam grało w urzędzie, Flet poprzeczny, skrzypce i wolonczela. A jako że jestem wybredna obiecali przygotować mi Canon Pahellbela na ślub ;) Fotografa też już mamy wybranego ;)

Sukni jeszcze nie wybrałam, ale ostatnio chodząc po sklepach, znalazłam tą jedną jedyną. Najgorsze jest to że była to zeszła kolekcja, i 3 ostatnie sztuki. Mojego rozmiaru brak. Chyba pojde, zrobie zdjęcie, i każe krawcowej uszyć taką samą (trudno zapłace 3 razy więcej), nie chce już żadnej innej.

Do załatwienia pozostał mi alkohol, ciasta i tort.
Asiu, na ropiejące oczko polecam zaparzyć zwykłą czarną herbatę i nią przemywać oczko. U nas rumianek nie działał, a po herbacie następnego dnia było już po wszystkim - oczka czyste :)

Ostatnio jak jadłam jabłko dałam Dominikowi do spróbowania. Na początku krzywił się niemiłosiernie (bo trochę kwaśne było) i przy przełykaniu odkasływał (bo przecież nieprzyzwyczajony) ale zjadł odrobinkę. Wczoraj znowu wzięłam jabłko i już sam otworzył dziobek jak podawałam łyżeczkę. Jeszcze przez dwa tygodnie będę mu tylko podawać takie drobinki na końcu łyżeczki, żeby się oswoił z nowym smakiem. Myślę też, żeby spróbować z gotowaną rozpacianą marchewką :)

Ostatnio też coraz lepiej Małemu wychodzi chwytanie grzechotek - oczywiście od razu próbuje wepchnąć sobie do buzi. Powoli przyzwyczajam go do gryzienia gryzaczka zamiast swoich paluszków, które prawie cały czas są w buzi. Czekam też na moment kiedy uda mu się przewrócić z plecków na brzuszek. Na razie tylko się wygina na boczek, trzeba tylko machnąć nóżką i będzie brzuszek, hehehe.
Dominik nadal lubi leżeć na brzuszku, obkręca się wtedy w kółko, albo unosi na wyprostowanych rączkach. Główkę też już trzyma całkiem sztywno i próbuje wyciągać się do siadu, kiedy leży oparty np o moje kolana lub poduszki (takie półsiedzenie, półleżenie).
karolia, ja tez wspominam z sentymentem ten czas przygotowań, super sprawa :-)

my dzisiaj juz jestesmy po kontroli bioderek i po 3 tygodniach noszeniach szyny koszli mała ma juz zdrowe bioderka :-))) co prawda jeszcze 2-3 tygodnie musimy zakładac profilaktycznie na noc, ale to juz spoko :-))) takze im wczesniej usg bioderek tym lepiej, przez to ze poszlismy w 3 tygodniu, to jak mała ma 6 tygodni mamy juz bioderka wyleczone (sprawdzizlo sie u nas, w 3 tygodniu wykryte, 3 tygodnie leczenia ;)

teraz tylko zaczelo Zosi oczko jedno ropiec, narazie przemywam jej solą fizjoligiczna i rumianek pojde kupic, naszczescie w poniedzialek idziemy na szczepienie to jak nie przejdzie to lekarz to zobaczy i cos nam przepisze, a wy co stoswalyscie na ropiejace oczko?

tym czasem zyczymy milego dnia w ten zimny, ale sloneczny dzien, my powoli bedziemy sie szykowaly na spacerek.
Kasiu - a jak przygotowania do ślubu? na którą suknię się zdecydowałaś?
ja z wielkim sentymentem wspominam sobie ten czas przygotowań do ślubu, jak napewno nie jedna młoda mężatka - to planowanie, załatwianie, stres z tym związany, a potem wspaniałe zwieńczenie tego wszystkiego :)
No u nas też długo nie było ciemieniuchy wogóle, pojawiła się po 2 miesiącu u małego. A teraz ma całą głowę obsypana Najgorsze jest to że muszę się powstrzymywać od zdrapywania tego, bo ponoć nie wolno, a jestem uzależniona od zdrapywania strupków i innych takich pierdółek ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry