Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****69

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200968-t126380,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My też już po chrzcinach. Adaś wytrzymał prawie całą mszę, tylko już po komunii pękł i musiałam z nim wyjść na dwór.
W poniedziałek mieliśmy szczepienie, zniósł je dzielnie, tylko potem troszkę nam po marudził.
Waży już 7 kg, więc mam co nosić.
Niestety po kilku dniach pobytu u dziadków i spania z nami w łóżku nie chce teraz spać w łóżeczku:/ Walczymy od 3 nocy, a ja chodzę na rzęsach.

Kasiu, daj znać co po wizycie u ortopedy. No i czekamy na rewizytę zgodnie z umową:)
Chodzimy do przychodni na kilińskiego (nie pamiętam nazwiska ortopedy), musieliśmy pieluchować bo lewe bioderko było ok ale prawe na granicy normy więc kazał nam pieluchować. Wizytę mamy umówioną na 11:36 (ciekawe co ile minut zapisują dziecko? :))

a, i za dwa tygodnie pediatra kazała podać już pierwsze soczki, początek sama marchewka ok pół lyżeczki do łyżeczki dziennie, potem można dodać jabłuszko.
Ewa, odezwę się na komórkę w sprawie spotkania, tylko, że nie szybciej niż na dwa tygodnie, bo przyszły tydzień mam troszke zawalony.

W sobotę jedziemy z Zosią w jej pierwszą poważną podróż (do Kwidzyna), zobaczymy jak zniesie siedzenie w foteliku ponad godzinę :)
Będę czekać na kontakt:)
Do Kwidzyna to rzut beretem,nasz już ma tą trasę w małym paluszku. Wyjeżdżamy w porze drzemki i śpi całą drogę.
My w przyszły weekend do Warszawy jedziemy i to pewnie będzie większe dla nas wyzwanie.
Dziś taka sobie pogoda, a ja od rana wziełam się za prasowanie.Dziecięce ciuszki mam za sobą, teraz sterta naszych. My też dziś mamy bioderka na 16:24 :-).
Mam w sobote gości i szukam pomysłu na danie z cukini, bo przywiozłam od rodziców i chciałabym wykorzystać. Macie coś sprawdzonego??
A Ty Martek należysz do parafii Chrystusa Króla?? Bo pamiętam że jesteś z Wejherowa, bo jeśli tak, to duże prawdopodobieństwo, że się spotkamy w tą 2gą niedzielę listopada:) pozdrawiam
Nie, do parafii na Rybackiej, Marii Panny :)
Jesteśmy już po usg bioderek, wszystko jest ok, ale ortopeda powiedział, że nie zaszkodzi jeszcze małej trochę popieluchować. Mam do Was pytanie, czy wasi pediatrzy też zapisali waszym maluszkom witaminy?
To dobrze, że z bioderkami ok.
My bierzemy tylko 1 kapsułkę Vita.D
My bierzemy witaminę K i witaminę D codziennie jedną kapsułkę ...
my ta jak kasia
a my nic :/ nie wiem czy u nas w uk sa jakies inne zasady wychowania dzieci? nawet nikt nas nigdy nie pytal czy cos podajemy. ostatnio kupilam multiwitamine w kropelkach, po maly cos pokichuje, a za tydzien jedziemy do polski i nie chcialabym zeby sie na sam wyjazd rozlozyl.

a u nas od 3 dni wkoncu przestalo padac i wyszlo sloneczko- bylismy ponad 2 godzinki na spacerze. Mikoś wygladal z wozka jakby pierwszy raz niebo, chmurki i drzewa widzial, a jak sie cieszyl :D

widze, ze wiekszosc z naszych dzieciaczkow juz ochrzczona. a my mamy problem, bo moja rodzina nie widzi potrzeby robienia przyjecia po kosciele, natomiast rodzina meza nie wyobraza sobie jakby nie bylo jakiegos obiadu lub innego poczestunku. jakbysmy mieli wszystkich zaprosic to ok 30 osob, wiec wydatek nie maly. no i nie wiemy co zrobic. do tego problem, bo musimy jakos zgrac termin wkosciele z naszym pobytem w polsce... ah same klopoty
Adziula, moja koleżanka z Irlandii też mówiła że nie podają witamin. Lekarze nie zalecają. Mówiła że jej córka dostała dawkę witamin w szpitalu w zastrzyku, i to wystarcza w zupełności, nie trzeba na codzień podawać.
to fakt witamine k dostal maly w zastrzyku zaraz po urodzeniu, a co z wit d? pamietam, ze moj mlodzy brat dostawal ja w kropelkach..
ja daję vitaK i vitaD

jak tam Kasia, Tomuś zasnął na dworzu ?
Cześć Mamusie :)
Ostatnio jestem trochę zalatana i tylko podczytuję co tu piszecie.
Wróciłam już do pracy, na razie dwa razy w tygodniu. Będę jeździć w poniedziałki i piątki, muszę pomierzyć swoje próbki... i ruszyć z doktoratem. Dominik będzie u teściów (ciekawe jak się będzie sprawował - ostatnio w środę dzielnie to zniósł, oczywiście nie obyło się bez krzyku,ale to standard). Dziś rano dziadkowie zabrali go do siebie. Oczywiście siedzę i rozmyślam czy na pewno jest ok (ale to chyba każda mamuśka tak ma jak zostawia dziecko, nawet na pół godzinki ;))
Dominik jakieś półtora tygodnia temu zaczął się głośno śmiać, najpierw to było raz czy dwa a teraz jak się go pogila za uszkami, albo po brzuszku to za każdym razem się cieszy :) czasem aż zanosi się ze śmiechu. Uwielbiam kiedy on się uśmiecha, wtedy wszystko mu wybaczam :)))

My dajemy Dominikowi tylko vigantol, a marchewkę i jabłuszko oraz kaszkę zaczniemy podawać od listopada - pediatra kazała poczekać aż Mały skończy pełne 4 miesiące.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
hej dziewczyny, bylam wczoraj z moja Zosia u pediatry bo denerwowalam sie ze mala za malo przybiera na wadze i okazalo sie ze wazy tylko 5150 pediatra powiedziala ze moglaby wiecej przybrac, dostalismy skierowanie na badanie ogolne i na posiew moczu,ale niestety problem pojawil sie rano ze zlapaniem siuskow:/ woreczek tez nie pomogl ehhh
Jesli moge cos doradzic- my polewalismy cipke ciepla woda ze strzykawki, wtedy Mala zaczynala siusiac...Na pewne musi sie cos tam znajdowac w pecherzu, bo jak jest pusty, to i tak nie ma mocnych...Jesli chodzi o posiew, nie mozna go pobierac do woreczka, a do specjalnego jalowego pojemniczka, kupionego w aptece. Przed pobraniem siuskow nalezy przemyc cipulke ciepla wode, a nastepnie riwanolem... Sorki ze tak sie wtracam, ale my pobieralismy naszej notabene tez Zosi :-) mocz na posiew juz z 3 razy :-) stad wiem mniej wiecej jak sie to odbywa :-)
Pozdrawiam i zycze powodzeia
huraaa!!!!!
bylysmy wczoraj zwazyc moje malenstwo i wkoncu przybrala i przekroczyla urodzeniowa;)) zostala zaszczepiona i byla bardzo grzeczna i dzielna ;)troszke poplakala przy ukluciu...az sama sie zdziwilam ze byla taka spokojna.
LArisa, zasnal na tyle ładnie, że nawet poszłam do tesco :) A właśnie, jak chcesz pożyczę Ci nosidełko , może chociaż Twojemu Mareczkowi się spodoba :) Zobaczysz, jeśli przypadnie mu do gustu to sobie kupisz, a jak nie to przynajmniej nie wyrzucisz pieniędzy w błoto.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry