Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****72

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200971-t130652,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy mi się wydaje czy niektóre z Was myślą wozić dziecko za rok w śpiworku w wózku?
może się mylę, ale półtoraroczne dziecko to już chyba biega samo?
moja chrześniaczka zaczęła chodzić jak miała roczek i potem nie uznawała wózka
No ja myślę, że taki półtoraroczny brzdąc to jeszcze nie ma tyle siły, żeby ciągle biegać. No ale to na pewno indywidualna sprawa. Myślę jednak, że Mały jeszcze będzie 'dojeżdżał' w spacerówce (czasem widuję spore dziec co się już ledwo mieszczą, np w parasolce) Zobaczymy. A jeśli nie to i tak śpiworek się jeszcze przyda :)
my dzis caly dzien w gosciach;) liwia byla grzeczniutka a teraz sie rozgadala jak czas do kapania;)
a z tymi dzieciakami to roznie bywa, moja kumpela ma 1,5 roczna i dzis wlasnie bylysmy razem na spacerku to woze4k swoja droga a ona swoja;) wiec akurat u nich spiworek sie nie przyda ale drugiej kumpeli synek lubi i jezdzi w spacerowce wiec zobaczymy;) kazde dziecko inne;)
Witamy się i my wieczornie.
Weekendowaliśmy się u moich rodziców, a wczoraj Miśka była na wycieczce na lotnisku bo jechaliśmy po tatę :)

Kupiłam drugi kombinezon w biedronce, któraś z Was pisała ostatnio że są fajne i rzeczywiście. Szkoda że zdążyłam kupić pierwszy, bo tak kupiłabym dwa w biedronce, mniejszy i większy.

Ale ten czas leci, już lipcówki 2010 się objawiły. Tak się zapatrzyłam na moją przy karmieniu po kąpieli i sobie wspominałam jak rok temu była takim małym robaczkiem z ogonkiem który jeszcze nawet nie wiedział że istnieje :))) A teraz już taka duża panna :))

No to i my sie Witamy. Mi grypa powoli przechodzi, zostal okropny katar i kaszel... Tomaszek na szczescie nie zalapal (odpukac). Jako ze zakupilismy nowy wozek spacerowke Coneco Traper, musimy dokupic jeszcze spiworek, gdzies tam w Tychach moja babcia mi wypatrzyla wiec jedziemy zobaczyc i ewent. kupic ;) Wieczorem w Poniedzialek wracamy do Gdanska, zobaczymy czy maly bedzie dalej taki grzeczny ;)
Pierwszy raz malemu podalam jabuszko z marchewka, o dziwo, spal jak zabity przez 4,5 godziny w dzien, a wieczorem obeszlo sie bez marudzenia ! Nauczylam sie tez od mojej mamy jak sobie radzic z kolka, bez podawania kropel. 15 minut i bylo po krzyku ;) Teraz wiem kiedy maly jest tylko marudny a kiedy boli go brzuszek. Jedyne co musimy skontrolowac ta krtan, bo coraz mniej mi sie to podoba... Takze jakby ktoras miala namiary na dobrego laryngologa, to prosze o namiary ;)
Alez sie rozpisalam ;) Pozdrawiamy i zyczymy milego wieczorku ;)
Witam!
My właśnie wróciliśmy po tygodniowym pobycie na wsi u moich rodziców. Pisałyście, że pojawił sie już wątek lipcówek 2010, a właśnie przed chwilka była u mnie moja siostra i właśnie ona jest w 5 tygodniu, Tak więc lipcówka 2010. Super!!! Pozdrawiam
hejka;) u nas niedziela mija leniwie;)
kaska szybko zdecydowalas sie na to jabluszko z marchewka ale widac ze malemu smakowalo;)
ja jeszcze Liwii nie daje nic z takich rzeczy i chyba poczekamy jeszcze conajmniej miesiac, jedyne co posmakowala to polizala jezykiem jabluszko;)
no hej, my byliśmy dwa dni na gościnie u mojej siostry a dzisiaj sami mieliśmy gości no i wczoraj byliśmy na kręglach i wypiłam sobie 2 piwa ! :)
Marek ostatnio grzeczny i tylko czasem wieczorami się awanturuje i chce żeby go nosić :) no i schudłam 2 kg ! z tym, że dzisiaj i wczoraj zjadłam ciasto więc teraz muszę odpokutować :( no i jutro idę do sklepu po skakankę i zaczynam się katować :):)

ja też czekam na nowe smaki do 4 miesiąca
Ja raczej do końca 6-tego miesiąca nie będę dawać małej nic innego do jedzenia. Może jakoś pod koniec.

Chrzcin dziś nie było, ostatecznie przełożone zostały na przyszłą niedzielę, tj 15-tego.
Witam wieczorkiem
Wróciliśmy szczęśliwie do domku, od jutra znów szara codzienność, dobrze że chociaż wekendy spędzamy tak między ludźmi. My też czekamy z tymi smakołykami ja nawet myślałam, że jak dziecko jst tylko na piersi to dopiero po 6 mcu się coś dodaje,.
Idę szykować kąpiel a swoją drogą to też mam ochotę dziś poleniuchować w wannie.
Miłego wieczoru
aha dziewczyny czy Wam też tak strasznie wypadają włosy ??? i jeśli tak to czy coś na to bierzecie ? ja pytałam w aptece i farmaceutka mi powiedziała, żeby poczekać, bo teraz wypadną mi wszystkie włosy, które nie wypadły w trakcie ciąży ( ! ) i potem będzie spokój, tylko jeśli rzeczywiście ma się tak stać to ja chyba łysa będę !
mi wręcz odwrotnie, strasznie mi zaczeły rosnać włosy ostatnio takie długie miałam na ślubie ponad 5 lat temu a odrosty mam takie że hoho no ale idę za tydzień do fryzjera :-)
Mi też wypadają, i jest dokładnie tak jak powiedzieli Ci w aptece. Trzeba to niestety przeczekać :( Pocieszam się tym że ma mi co wypadać i tak całkiem łysa nie będę :)
próba suwaczka :)
dziewczyny jak ja mam wkleić suwak ?
wybrałam juz sobie i skopiowałam adres, gdzie mam go teraz umieścić w profilu ?
larisa - tak, wklej adres url w profilu w okienku "sygnatura" :)

a tak poza tym - jak często wasze maluchy karmione piersią robią kupkę?? moja nie robiła już od 2 dni, ale nie wygląda jakby jej to przeszkadzało..? więc chyba ok..??:)
ja też planuje od około 4 miesiąca zacząć wprowadzać jakieś nowe rzeczy do diety Hani:) zresztą teraz idę niedługo do pediatry to pogadam z nią o tych nowinkach zobaczymy co powie.
macie zamiar same gotować czy słoiczki?? bo ja będę sama gotować, nie wiem do mnie jakoś te słoiczki nie przemawiają
mi sie normalnie lezka w oku zakrecila jak zobaczylam watek lipcowek 2010 - kurcze tak bym chciala to przezywac jeszcze raz od poaczatku -ale tak po raz pierwszy (jak wtedy)

:))))

my za to po chrzcie
bylo tak super ze az szok
zupelnie sie nie spodziewalam

jupiii, bardzo sie ciesze

no i Kajtek cichutko jak myszka byl w kosciele i ani troszke nie zakwili podczas polewania woda :D
Ja narazie bede podawala co pare dni jabuszko lub marchewke. Co do wlosow, ja biore witaminy dla kobiet w ciazy, i widze ze mniej mi wypadaja.

Jesli chodzi o jedzenie dla malego, ja chyba jednak bede podwala sloiczki. Wiem wiem, ze lepiej jest gotowac samemu, ale moje dziecko w ciagu dnia jest tak absorbujace, ze jak mam chwile, to sama sie klade i odpoczywam.
Zuzi raz się zdażyło nie robić kupki przez 5 dni oczywiście martwiłam się i pytałam pediatry ale ponoć max może nie robić 6 dni karmione na piersi, bo to znaczy że tak dobrze przyswaja pokarm. NO i jak już zrobiła kupę po tylu dniach to że tak powiem o*****a się po pachy :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry