Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****72

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200971-t130652,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super chłopak :)

Zapraszam do kolejnego wątku :)))
Mój przyjaciel Królik:

image

I ja - znaczy się Przystojniak :)

image
Ja polecam moją ulubioną sałatkę z tuńczykiem. Puszka tuńczyka, woreczek ryżu, puszka kukurydzy majonez. Ryż gotujesz na sypko, mieszasz wszystko razem i gotowe ;) Tak jak nigdy nie byłam za tuńczykiem, tak w tej sałatce jest rewelacyjny. Zamiast tuńczyka mozesz to samo zrobic z piersią z kurczaka. Taką podwójną. Smarzysz na patelni, pokrojoną w paski lub kawałki. Trzeba tylko dobrze przyprawić.
w miare szybko i efektowanie i na zimno - koreczki
wyklaczki, ser, oliwki, paparyka, szynka, cokolwiek przyjdzie d glowy
najlepiej powbijac w awokada przeciete na pol aby wygladalo 'a la jezyk'
albo u mnie w domu robilo sie maciupenkie kanapeczki z bagietki no ale to juz troche pracy przy tym jest
na cieplo to mi chodza po glowie roznej masci zapiekanki
Jaka świetna minka :)

My dziś po spacerku nad morzem, Zosia dosypia w wózku przy otwartym oknie.

Jesli chodzi o wiek to ja mam 24 lata.

A szybki przepis na coś ciepłego to:
gotowe ciasto francuskie
ok 150 g szynki gotowanej i tyle samo żółtego sera
3 łyżki kwaśnej śmietany
piertuszka lub szczypiorek
1 jajko
sól, pieprz

Szynkę i ser kroimy w kostkę, dodajemy posiekaną pietruszkę, śmietanę i białko z jaja, doprawiamy solą i pieprzem. Trzeba to wszystko dobrze wymieszać, wyłożyż na ciasto francuskie i zawinąć w roladkę. Następnie kroimy roladę na ok. 3 centymetrowe kawałki, smarujemy żółtkiem i na ok 15 min do piekarnika w temp. 170-180stopni.
z jednego ciasta wyjdzie ok 6-7 "pasztecików".
A jeszcze się pochwalę moją łobuziarą :-)
image
Iwonka nie pamiętam już jaka to była stronka. Wpisałam w wyszukiwarce ćwiczenia dla maluszków. Te ćwiczenia polegają na tym że najpierw układasz dziecko na plecach i grzechoczesz grzechotką i przesuwasz w prawo i lewo żeby dziecko wodziło za nią oczami, później unosisz główkę "broda do klatki piersiowej", następnie "turlanie" w prawo, lewo i na brzuszek i też grzechotka aby zainteresować maluszka. Ja podkładam rączki pod brodę żeby lepiej widziało grzechotkę. Później gołe stópki, unosić nóżki, następnie wyżej razem z pupcią jak do "świecy" żeby maluszek oglądał swoje nóżki, następnie prawa nóżka- lewa rączka i na odwrót. Następnie siadanie złapać maluszka powyżej nadgarstków lekko pociągnąć aby samo się dźwigało do siadu....
Trotka a z jakiej stronki masz e ćwiczenia bo mojej Zuzce też by się przydało, bo wogóle nie chce leżeć na brzuchu i marnie jej wtedy idzie podnoszenie głowy, chociaż tak w pionie ją trzyma super.
Jeśli chodzi o jedzonko to mogłoby być na ciepło, ale coś do przegryzienia na zimno też w zasadzie :-)
Ja skakankę zamówiłam na allegro taką nawet z licznikiem, kosztowała mnie 20 zł z przesyłką mam nadzieję że dziś w końcu dojdzie.
My też już po spacerku. Oliwia właśnie przycina komara więc mam chwilkę dla siebie. Już drugi wieczór młoda po kąpieli zamiast iść spać to wariuje...Ma takie błyszczące oczka żeby coś zbroić. Kąpiemy ją ok 19.30 a zasypia po 21.00. Dziewczyny czy wy macie jakiś harmonogram dnia?
Np o 7.00 pobudka i śniadanko, później np ok 10.00 drugie śniadanko, potem spacer itd? U nas każdy dzień wygląda inaczej. Jednego dnia Oliwia śpi dużo a innego prawie wcale i już pory posiłków się zmieniają....Znalazłam na necie ćwiczenia i gimnastykuję młodą codziennie. Teraz dużo chętniej leży na brzuszku i nawet wyżej unosi główkę. Wcześniej to 30 sek na brzuchu to był sukces... Pozdrawiamy
z mojej diety tez nici i nigdzie nie mogę dostać skakanki dla dorosłych :(
Mia ja tylko mogę sobie wyobrazić jak ci ciężko, ale tak jak piszesz trzeba poczekać, tylko czas tu pomoże i w końcu będzie Ci lżej, czego Ci z całego serca życzę :)

Ola81 mój mały bardzo dużo ulewał i też zdarzało mu się zwymiotować, ja byłam przekonana, ze ma refluks, zwracałam na to uwagę lekarzowi - twierdził, że nie i ostatnio jak poszłam profilaktycznie z małym na usg do słynnego dr Kosiak to okazało się, że refluks jednak jest ! czyli miałam rację ;) z tym, że teraz już rzadko mu się zdarzy ulewanie i ani razu juz nie wymiotował więc jest duża poprawa z nadejściem 3 miesiąca, oczywiście nie myśl od razu, że Agnieszka ma refluks, bo po pierwsze wiele dzieci ulewa i to nic złego a po drugie nawet jakby miała to żaden lekarz nic na to nie poradzi, mi Kosiak powiedział, że zostawić w spokoju- samo przejdzie :)
a ja nie cwicze :D
fałda wisi ale sie zawzielam i nei cwicze
nie chce mi sie... :D:D:D
lariso, nic sie nie stalo
juz po prostu tak mam ze jak mysle o mamie to rycze

a odpowiadajac na pyatnie o wzruszenia - u mnie niestety to wszystko z mama jest polaczone
jak sobie patrze na Bączka i on coś tam robi (smiesznego grymasnego czy jakiegokolwiek tam) to wlasnie wtedy sobei mysle ze szoda ze mama nie widzi i łzy same leca...
swieza rana, czekam az sie zablizni... tylko cholerka nie chce

iwonka, chcesz cos na cieplo czy na zimno? i na ile osob?
witam się z rana my już na pełnych obrotach, od poniedziałku chodzę z małą rano biegać mała śpi w wózeczku i ma poranny spacerek a ja mam nadzieję że ja gubię kg :-) no i muszę powiedzieć że po powrocie i prysznicu mam większy zapał do wszystkiego. Zobaczymy kiedy mi zapał minie.
A tak z innej beczki, mam jutro gości pierwszy raz od urodzenia małej przychodzą goście na wieczorna posiadówkę może macie pomysł co zrobić szybkiego i nie pracochłonnego do jedzenia?
hahaha dzisiaj jest piatek 13 wierzycie w cos takiego?? ja nie.
witamy ;)
piekna pogoda sie szykuje..a my bedziemy na spacerek szly tylko nakarmie mala i w droge...czy wasze dzieci tez maja problem z ulewaniem/zyganiem??bo jestem ciekawa czy to faktycznie przechodzi po 3 miesiacu i czy to tak odrazu znika czy stopniowo sie zmniejsza... u Agi to koszmar...lezy w sliniaku i pieluszce tetrowej tak z niej "wycieka" no i oczywiscie smieje sie z tego ;)

fakt za naszych czasow bylo zupelnie inaczej a przeciez to nie az tak dawno!! ;) ja w grudniu skoncze 28
Cześć dziewczynki :)

Taki piękny słoneczny dzień dziś mamy a ja muszę w robocie siedzieć zamiast z synkiem na spacerek.

Fakt, za naszych czasów było zupełnie inaczej. Ja mogłam zaobserwować jak to się zmieniało przy moim rodzeństwie (bo jestem dużo starsza). Pamiętam te wszystkie zabawy na podwórku (berek, chowany, hali-halo, fikołki na trzepaku, gra w gumę i inne takie), albo zabawy w sklep, w rodzinę lalkami. A moje rodzeństwo to już weszło w erę komputerów i ciężko było ich wygonić na dwór. Cały świat się zmienił :)

Jeśli chodzi o wiek, to chyba jestem tu jedna z najstarszych. 29 listopada skończę 30-stkę :)))

MIA ja Cię strasznie przepraszam za to jaką głupotę walnęłam pisząc wyżej o tym cieście :( nieuważnie przeczytałam Twoją wypowiedź i źle zinterpretowałam, naprawdę bardzo Cię przepraszam, nie chciałam sprawić Ci przykrości, głupi tępol ze mnie :(
witam:)
ostatnio byliśmy po prezent urodzinowy dla chrześniaka mojego męża.
Chłopczyk kończy 3 latka i zakupy wyglądały tak; ja wybierałam jakieś fajne duże klocki, gry , zabawki odpowiednie do wieku dziecka a mój mąż wpadł w dział z klockami lego, samochodami :D ale był uchachany. I najlepsze teksty : "gdybym miał syna to już bym jemu zaczął zbierać takie wypasione zabawki:D
A moje dziecko jeszcze nie spi i nie wyglada wogole na takie co by mialo zamiar i ciekawe czy to od tego, ze wypilam sobie dzisiaj popoludniu kawe ;)
Nie wazne jak moge byc zmeczona, smutna to wystarczy jeden usmiech na tej malej buzce i nic juz sie wtedy nie liczy. Nawet jak ona nie chce spac czy marudzi to ja nie moge byc na nia zla nawet przez sekunde :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry