Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****72

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200971-t130652,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no hej, Marecki wczoraj tak szalał- byliśmy u rodziców a on uwielbia towarzystwo, więc były tańce i popisy ;) że jak zasnął o 22 to spał do 7,30 !
apropos siatek centylowych- mojej siostry dzieci ( 14 letnia dziewczynka i roczny chłopiec ) zawsze byli na tych siatkach poniżej norm i moja siostra nigdy nie dała sobie wmówić lekarzom, że coś jest nie tak, tłumaczyła, że ona widzi czy dziecko rozwija się prawidłowo, dobrze je więc ona nie będzie się przejmowała tym, że jakieś normy stanowią inaczej :) i wyszło, że miała rację, jej starsza córka jest zdrowa jak ryba tylko po prostu była zawsze drobniejsza niż jej rówieśnicy, pewnie z synkiem będzie tak samo :)
nie pamietam kiedy ostatnio mlody mial smoka w buzi - wiec to ie jest tak ze jestesmy nalogowcami :D

a odnosnie siatek centylowych, to kapnelam sie wczoraj wieczorem ze wy dziewczyny przeciez patrzycie na inne siatki - ja patrze dla chlopakow !
stad jest roznica miedzy meskich 6kg a damskim 6kg w tym samym wieku

nie wiem juz sama
na razie postaram sie go podtuczyc za dnia
chociaz czuej sie jakbym tuczyla gęś na pasztet :D
witamy sie z rana, mezus zje sniadanko i smigamy na spacerek;)
a to tak na mily poczatek dnia- usmieszek od mojego smiechulca;)
image
A mój mężuś śpi bo wczoraj był na imprezie firmowej...a do tego ma dziś imieniny. Wczoraj upiekłam ciacho, mam dla niego prezent, a ten co? :)

Ale uśmiechnięta panna, wyspana i zadowolona :)
Witamy się i my :-) ja już przygotowałam obiadek, bo na 12 śmigamy w trójkę do kina ciekawe jak mała się zachowa. a później jeszcze spacer nad morze. życzymy wszystkim miłego dnia.
jolga cudna jest ta Twoja córcia :)
próbuje wkleić zdjęcie Mareczka :)

image
jolga jakiego rozmiaru jest to zdjęcie, które wkleiłaś ???
Chciałabym zaprezentować Mareckiego jednak w całości ;);)
no mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze :)
image
no powiedzmy... poddaje się :)
spadam robić się na bóstwo ( mam nadzieję, że pójdzie mi lepiej nić wklejanie zdjęć ;)
larisa wybierz rozmiar 640 ale nie wiem na ile :) chyba 420

a ja powiem, ze moj maluch bardzo polubil sie ze smoczkiem i przynajmniej znalazl sposob na usypianie sie. poza tym z dwojga zlego mysle ze latwiej oduczyc od ssania smoczka niz palca. sama cos wiem o tym, brzydki nawyk a fee.
mimo ze Miko bardzo lubi smoczka to przybiera na wadze niesamowicie szybko. w poniedzialek pojdziemy na wazenie ale mysle ze ok 8 kg to wazy spokojnie. ostatnio jak bylismy a bylo to ok 4 tygodni temu wazyl 7100 wiec napewno dobil juz do 8kg.
a my od wczoraj probujemy dla smaczku jakbluszko. chociaz maly nie bardzo kuma o co chodzi za to bardzo mu skakuje.
no i sie skubany nauczyl siedziec. juz nie podoba mu sie na lezaco. chyba szybko zmienimy gondole na spacerowke.

a na koniec moj maluch

aha i zapomnialam dodac ze Liwia to super babka :)

image
moj tez cos nie wyszedl, wiec jeszcze jedna proba

image
dalej jakis obciety, ja tez sie juz poddaje :)
ostatnia proba

image

w takim razie i ja się pochwalę moim siedzącym synkiem :)
image

po wczorajszym eksperymencie z marchewką (soczkiem) dziś przyszedł czas na tarte jabłko :)
takiego zdziwienia nie widziałam jeszcze na twarzy mojego syna, po kwaśnej mince przy pierwszej łyżeczce - przy trzeciej sam już otwierał buzię :) nawet już wyciągał rączkę sam chwytał za łyżeczkę :)
aha! warto wspomnieć, że ostatnio kupkał przedwczoraj rano, po jabłuszku skupkał się po pachy ;P
Jakie słodkie te wasze chłopaki :-) MY byliśmy w kinie na tym seansie dla mam z maluszkami. Powiem wam że jestem naprawdę miło zaskoczona. Taki fajny klimat i tyle mam z maluszkami no i wogóle całych rodzin. Polecamy tym bardziej że bilet tylko 15 złotych. No a teraz czekam aż upieką się babeczki jogurtowe, bo mnie naszła ochota na coś słodkiego...
Witajcie Dziewczyny...

Mam coreczke w wieku Waszych Szkrabikow, a w zwiazku z tym pytanie natury "cycykowej". moze ktoras z Was bedzie umiala mi pomoc, bo juz nie wiem gdzie szukac odpowiedzi...(?)
Mianowicie od zaledwie kilku dni mam uczucie "pustych piersi"... Wczesniej tez takowe mialam, jednak wowczas pozegnalismy sie z Panem Smoczkiem i uczucie ze w cyckach mleko jednak jest wrocilo...
No a teraz ponownie ten sam problem, jednak w tym wypadku na pewno winowajca nie jest juz smoczek... sama nie wem moze zwyczajnie panikuje, albo mam mylne wrazenie...
Pokrotce opisze problematyczna sytuacje...

Moja corcia ma dokladnie 3 miesiace i 12 dni. Od kiedy skonczyla 3 m-ce przesypia w zasadzie cale noce, bo od 21 do 4.30/5 spi jak susel jednym ciagiem ( moze stad ta obnizona laktacja-zbyt dluga przerwa w karmieniu ??) . Do tej pory po przebudzeniu piersi byly jak kamien, teraz tez niby sa pelne ale jednak mieksze... No i problem pojawia sie w ciagu dnia, kiedy odczucie sflaczalaych piersi mnie nie opuszcza... Mala dosc czesto je, jednak mam wrazenie ze bardzo malutkimi porcjami, poniewaz na wieksze braukuje mleka!
Nie slysze dzwieku polykania, tylko tak jakby puste ssanie, ciagniecie bez efektu.... Dziwi mnie jedynie fakt ze po nacisnieciu przeze mnie piersi mleko zazwyczaj cieknie... Juz sama nie wiem. Maz twierdzi ,ze przesadzam, i ze dziecko na pewno nie jest glodne, skoro bawi sie ladnie, chichra i generalnie jest pogodne. I tu moje kolejne,moze dosc glupie pytanie, czy glodne dziecko zawsze oznacza placzace, rozhisteryzowane dziecko, bo tak twierdzi moj mezaty...
Boze moze dosc zagmatwalam tego posta, ale juz sama mam ogromny metlik w glowie. Licze na jakas pomoc, porade...Bede bardzo wdzieczna, bo naprawde na karmieniu piersia zalezy mi baaarddzzzooo mocnoo...

Pozdrawiam i z gory przepraszam ze zasmiecam Wasz watek swoim problemem...
Obstawiam, że mąż ma absolutną rację :) Głodne dziecko na pewno nie zajęłoby się zabawą, tylko zdecydowanie domagało się jedzonka. A piersi się po prostu dostosowały do potrzeb i dlatgo nie ma już uczucia wypełnienia. Jak mała dobrze przybiera to wszystko jest w najlepszym porządku. Dla pewności i spokoju przejdź się na ważenie do przychodni, np w odstępie 10-14 dni.

Matko, ale Ci zazdroszczę że rano nie masz problemu...moja też śpi całe noce a ja dzięki temu rano pękam w szwach i kapie jak tylko się ruszę.

No i witamy i zapraszamy :)
Ja też mam stale miękkie piersi ;) Od jakiegoś czasu. I wogóle się tym nie przejmuje ;) Skoro dziecko przesypia Ci nockę od dłuższego czasu, to piersi tez przywykly ze gdy spisz mleko sie nie produkuje ;) Dziecko napewno by plakalo gdyby bylo glodne ;) Bo tak dzieci sygnalizuja potrzeby ;) Karolcia_Pf, slicznie siedzi Twoj malec. Powiedz mi od kiedy go sadzalas w takiej pozycji? Bo ja tez sadzam Tomaszka na kolanach, ale jeszcze sam sztywno nie siedzi, nie wiem czy to nie za wczesnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry