Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****90

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200989-t154493,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam się w ten piękny słoneczny wtorek :)

Wczoraj wróciłam z rejsu. Mąż po mnie przyjechał i w samochodzie czekał na mnie Dominik z pięknym uśmiechem na twarzy. Mały nie mógł się napatrzeć i całą drogę siedział uśmiechnięty. Strasznie się stęskniłam za tymi moimi chłopakami, no ale teraz już nigdzie się nie wybieram i przez najbliższe pół roku siedzę w domu (no chyba, że coś nieprzewidzianego się wykluje).

Tuż przed wyjazdem dostałam zaproszenie na wesele, więc muszę jeszcze bardziej wziąć się w garść coby wcisnąć się w sukienkę, hehehe. Po świętach zacznę jeździć do roboty na rowerze :) Do tego kontynuacja aerobiku, mam nadzieję, że się uda.

My na święta nic nie szykujemy. Jedziemy do rodziny :)
A jeśli chodzi o porządki, to wczoraj umyłam okna i trochę ogarnęłam mieszkanie.
pogoda co raz piękniejsza tylko zdradliwa, nie wiadomo jak się ubrać a przede wszystkim malucha. Raz ciepło, raz wiatr zawieje ważne że nie ma śniegu:)
Dziewczyny jak macie to podzielcie się jakimiś swoimi świątecznymi sprawdzonymi przepisami.
Ja mam zamiar spróbować udka po meksykańsku któraś z forumek na innym wątku podawała przepis.
Wracając do tematu fotelików, natknęłam się na artykuł na temat tego fotelika kapsuły
http://www.auto-motor-i-sport.pl/magazyn/Janusz-Liberkowski-bezpieczenstwo-fotelik-dla-dzieci-wywiad-1380.html
wydaje się mega bezpieczny tylko ciekawe czy zostanie kiedykolwiek wyprodukowany
hej wszystkim. My niestety też walczymy z przeziębieniem. Od niedzieli Zuzka walczy z gorączka wczoraj byłam u lek. i ma zaczerwienione gardełko i katar. Dostala syropek. Niby jest lepiej bo temperatury od wczoraj już nie ma ale niestety od nocy pojawily się rzadkie kupki (co u niej jest nie normalne, bo raczej ma problem z zatwardzeniami). I tak się zastanawiam co z tym robić bo niby jest weselsza a te kupki takie brzydkie robi (ale może to od syropu co dostała) no i w zasadzie nic nie je tylko od 2 dni mój cycuś i woda.
My planujemy zakup fotelika 9-36 mój mężuś upatrzył sobie RECARO YOUNG SPORT albo BRITAX VEOLVA 123 tylko musimy je jeszcze zobaczyć na żywo.
Byliśmy w piątek w aquaparku Zuzka była zachwycona ale się zastanawiam czy o nie od tego złapała to przeziębienie.
Miłego dnia
ja to już mam mętlik w głowie tyle się naczytałam o tych fotelikach i w zasadzie nie ma fotelika idealnego... czytałam też o tym że za duża rozpiętość wagowa tzn 9-36 kg nie jest dobra,
zastanawiam się między maxi cosi tobi a kiddy tyle że ten drugi jest do 36 kg
my po spacerku prawie 3 godzinnym i za chwile znowu sie wybieramy, ale pogoda faktycznioe zdradliwa, dzis raczej chlodno jest

co do fotelikow to przymierzalismy sie do maxi cosi tobi i romera kng plus ale chcialabym jeszcze zobaczyc chicco key ...napewno 9-18kg nie ufam tym w przedziale do 36kg.
jak narazie obstawiamy tego romera bo moldej w nim bylo bardzo wygodnie

na swieta jedziemy do moich rodzicow na wies wiec nic nie szykuje, a okna pomyte i mieszkanie na bierzaco sprzatam wiec nie jest zle
Co do świąt to my jedziemy do teściów - dziwne zwyczaje mają bo na śniadanie wielkanocne mają kaczkę:) A na kolację pieczoną białą kiełbasę :) U nas na śniadanie wielkanocne było zawsze dużo jajek, majonezu i pełny stół - Do tego biała kiełbasa gotowana, ze wsi - którą robią tylko na święta mmmm. Sałatki warzywne, wędliny do oporu, roladki z szynki nadziewane majonezem, potartym żółtym serem, i czymś tam jeszcze - nie pamiętam już ;)

A z bieżących rzeczy, właśnie wstaliśmy po 3 godzinnej drzemce. I mój mąż się uparł żeby dzwonić co chwilę do mnie. Telefon miałam dość daleko od łóżka - a gdybym wstała - Tomek by się obudził. Gdyby nie to że się wściekłam i w końcu wstałam, spalibyśmy jeszcze z godzinkę ;)
no my też już po spacerze, przeziębienie mi przechodzi tylko teraz zatoki mnie nawalają :( u nas wszyscy chorzy, mój siostrzeniec zapalenie oskrzeli, siostra i mama też chora, boję się o tego mojego bąka małego, żeby się nie zaraził, mąż mnie wyrzucił z sypialni i od 2 dni śpię samotna w drugim pokoju :(

odnosnie migusiow to czytalam ze dziecko sie duzo poziej uczy mowic - bo po co mowic skoro mozna pokazac co sie chce ?!
my tfu tfu zdrowi
jutro sprzatanko
tylko nie mam sie kiedy na zakupy wybrac swiateczne
rano nie da rady a wieczorem tez nie da rady
jutro przychodzi niania a w czwartek z mlodym smigam na joge/pilates/czy cóś innego :)
o tym samym wlasnie pomyslalam,czy to miganie nie rozleniwia dziecka do nauki mowienia...

larisa do czwartku masz byc swiezynka;)
boshe, odkurzylam i mloda wlasnie pol bulki na podlodze zostawila;)))
Aaaaa zapomniałam się pochwalić, na wadze 50 kg :) o 10 mniej niż przed ciążą ;) Na teraz starczy mi chudnięcia ;)
50 kg to ja chyba w przedszkolu wazylam, hahahahahaha;)
jolga oczywiście ja i mój kurczak będziemy na pewno he he ;)
ooo jupi, zobacze kurczaka :D:D:D
przed swietami jak znalazl;)
Straszne dzisiaj pustki ;)

Larisa, byłam pytałam babeczek, ale powiedziały że nie są pewne co do tego, i wszystko na własną odpowiedzialnośc. Co teraz?
rany dziewczyny miałam dzisiaj próbę generalną jutrzejszej wyprawy ( Gdynia- Gdańsk ) i nie jest fajnie :(
pomijam, że remontują dworzec w Sopocie i wózek trzeba targać bo podjazdów brak, pomijam, że między kolejką a peronem jest przerwa większa niż mój tyłek po świętach ! bez pomocy osób trzecich zero szans, to jeszcze wyobraźnie sobie moją minę, jak jadę sobie w tej kolejce a tu OTWIERAJĄ SIĘ DRZWI !!!

tylko opatrzność sprawiła, że stałam z wózkiem przy drugich drzwiach bo inaczej nie wiem co by się stało i nawet boję się o tym myśleć :(

jak te drzwi się otworzyły to oczywiście wiatr okrutny więc ja zasłoniłam Marka swoim ciałem żeby mu w buzię nie wiało i stojąc tyłem do nich sama musiałam się mocno trzymać żeby mnie nie wywiało !!! przystanek wcześniej stały tam 2 nastolatki- na bank by wypadły gdyby tam stały :(

oczywiście ja w krzyk do motorniczego- ten mnie nie słyszy, ja się boję puścić żeby do niego podejść, że już o zostawieniu wózka nie wspomnę ! w końcu na migi udało mi się zwrócić jego uwagę, ale i tak jeszcze kilka razy te drzwi się otworzyły w trakcie jazdy- oczywiście chciałam uciec w głąb przedziału, żeby nie stać w tym przedsionku ale niestety... wózek nie zmieścił się przez drzwi... paranoja jakaś :(

o takim nieszczęściu jak BRAK CHEESEBURGERÓW w mcdonaldsie ( które to miały mi poprawić humor po traumatycznym przeżyciu ) przed 10 nie wspomnę ;)
Kurcze Larisa, musialas trafic na fatalna skm-ke ;) Ja jechalam ta jedna z "nowszych" - chociaz na nowe nie wygladaja, i wozkiem wjechałam do przedziału dla inwalidów. Tam jest sporo miejsca, na wózek i wogóle ;) A nad tym, że do 10 w mcdonaldzie nie ma nic sensownego do jedzenia również ubolewam od dłuższego czasu ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry