Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****92

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=157728

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ryba, my sami odstawilismy wit d
w sumie jeszcze nei udal mi sie wybrac do pediatry po wyniki krwi (bo poki co nei mam jak niestety)
a witaminka d sie sama skonczyla i nie chcialam juz upowac nastepnej poki nie bede wiedziala czy to rzeczywiscie nietolerancja wit d czy nie

ale powiem ci ze po malu (tfu tfu odpukac) mlody nam zaczal w koncu jest - czyli jakby zrezcywiscie wit d byla tu winna
oraz po malu (tfi tfu) zmniejszyl ilosc pobudek nocnych (z 6 na 4 - to meeeega rezultat) - czyli tez tak jakby wit d

a pieje do tego ze jak popatrzsz w kompleksach witamin dla dzieci to tam tez sie zawsze jakas wit d znajdzie - wiec skoro macie nietolerancje to musisz uwazac aby mu gdzie sprzypadkiem bokiem jej nei podawac przypadkowo

larisa, ty to jak nie kurczak to zając :D
hej dziewczyny;
mamy 5 zebola gorna dwojke :)

Larisa-szalona kobieto uwazaj na siebie;
Zosienka ma fajne ciemne wloski:)

a czy w tesco dostane jakies fajne male butki???
demolka ciuszki super widzialam w tesco, naprawde wybralabym duzo, poza tym fajne i niedrogie sa w pepco no i mi sie duzo podoba w h&m. Ja sama prawie wogole nic nie kupuje bo mloda na biezaco jest obsypywana ciuszkami i w rezultacie polowy nie zdarzy zalozyc
smiechulec z zosi;)
Co do karmienia to u nas tez co chwila jakies niespodzianki skorne i tak naprawde niewiem od czego bo w sumie zadnych nowosci wiekszych nie wprowadzam. Jezeli Zosia nie toleruje pepti to chyba zostaje jej juz tylko nutramigen lub sojowy isomil( na to liwia byla uczulona).I wclae nie jestem do konca przekonana ze alergia jest na bialko bo np po biszkoptach, bulce nie ma zadnych niespodzianek a tam chyba jest mleko?
U nas mniej wiecj wyglada to tak ze mloda wstaje dostaje butle potem jakas kaszka gesta, obiadek,mleczko z kaszka ,i na dobranoc mleczko.pomiedzy jakis flipsik,biszkopcik owoc, do raczki.
m.in ze wzgledu na nieprzybieranie, zaburzenia snu, nadpobudliwość
larisa przeprowadzamy się na Morene, a z tym okiem to nie wesoło, ale napewno szybko przejdzie

demolka my większość kupujemy na allegro i jakoś zazwyczaj nam się udaje coś fajnego trafić, raz tylko coś nie pasowało

ryba, a czemu macie odstawić witamine d?
my dziś po wizycie u pediatry i po ważeniu, niestety przez 1,5 mies mały nic nie przybrał, tylko stracił na wadze :( no ale po drodze miał jelitówkę, może to dlatego...
do tego wyszły jakieś szmery w sercu :( mamy skierowanie do por kardiologicznej. boże, co chwile cos. juz prawie wszystkich specjalistów odwiedziliśmy... mam nadzieje ze z tym serduszkiem wszystko w porzadku bedzie.
no i mamy odstawić wit D. dziewczyny a dajecie swoim maluszkom jakiś kompleks witamin, czy nie?
nam weekend minął super:)
dziewczyny gdzie są teraz jakieś fajne ubranka dla dzieci??
byłam w c&a ale tam marny wybór jeżeli chodzi o body a na tym mi zależało i chciałam ogólnie kupić Hani kilka fajnych rzeczy na lato ale wszystko albo na 56 albo na 92;/
oooo cześć Zosieńka ! :)
u nas słodko-gorzko, słodko bo mąż w domu i mam trochę laby, gorzko bo czeka mnie mega sprzątanie i jeszcze wyglądam jak królik :(
usypiając Mareckiego włożyłam sobie palec w oko, na drugi dzień wstaję a tu całe oko czerwone, poczekałam 3 dni myśląc, że samo przejdzie ale niestety, dzisiaj pojechałam do okulisty i okazało się, że mam skaleczenie i stan zapalny :( mam nadzieję, że szybko mi przejdzie :)

Marek rozrabia na całego i chyba jutro pójdę go zważyć
Asiunia a gdzie Wy się przeprowadzacie ?
U nas weekend minął normalnie, bo tatuś musiał wyjechać i zostałyśmy same :(

My powoli zaczynamy nareszcie przeprowadzkę, już się nie mogę doczekać kiedy Zosia będzie miała tyle miejsca do rozrabiania, no i bedzie miała swój pokoik i jak tak sobie mysle to jakoś mi tak smutno bedzie, ze nie bedzie z nami w pokoju, teraz otwieram oczy i odrazu widze czy spi, a teraz bedzie daleko ;-) ale to idealny moment na swój pokój.

Jolga chyba my tylko dwie tu jesteśmy z dziecmi alergikami na mleko, więc jak byś mogla z ciekawości napisać jak wygląda u was schemat karmienia? Ja ostatnio podałam małej słoiczek gdzie była śmietana i niestety dostała takiej alergii na buziaku, biedulka, ja karmie ja caly czas piersią i nie jestem na jakiejs rygorystycznej diecie, nie jem poprostu tyle nabiału co kiedyś i nie ma problemu naszczęscie, do tego bebilonu pepti też nie toleruje, także muszę podejść po receptę na inne mleczko i zobaczymy.

No to jeszcze wkleję fotkę bo dawno nic nie wstawiałam :-)

image

Uploaded with ImageShack.us
Witam się poweekendowo :)
U nas wielkich strat w domowych sprzętach jak na razie nie ma. Mamy taki jeden niski regalik z książkami, ale raczej ich nie wyciąga (no chyba, że swoją zdezelowaną książeczkę z twardymi kartkami). My na tym regaliku ustawiamy zabawki Dominika, więc on ma zawsze frajdę i je wszystkie zrzuca. Oczywiście najlepiej jest w kuchni, gdzie do niedawna można było pootwierać szafki i przytrzasnąć paluszki, oraz pościągać z półek papier do kanapek, jakieś pudełeczka, siatki itp. W pokoju trzeba uważać na szuflady. Pod stół rzadko wchodzi, bo mamy ławę zastawioną ciężkimi pufami, więc raczej nie ma jak się tam wcisnąć. Bardzo lubi 'czytać' gazetki z lidla - oczywiście wszystko drze na jak najmniejsze kawałeczki :) Trzeba zamykać drzwi, bo zaraz przy nich majstruje a jak dobiegnie na przedpokój to od razu łapie za deskę do prasowania i suszarkę do ubrań, albo wali w drzwi wejściowe :) Wszędzie go pełno :)))

Jeśli chodzi o poduszkę, to Dominik śpi na niej od początku (tak mała i płaska), do tego ma pieska i tygryska do przytulania :)

Od kilku dni Mały trzymany za rączki zaczyna ładnie chodzić, lub chodzi 'sam' trzymając się np mojej nogawki od spodni :)

Jak Wam minął weekend? My w piątek zostawiliśmy Dominika z moimi rodzicami i pojechaliśmy z grupą znajomych do Przywidza na domki. W niedzielę pojechaliśmy po Dominika i resztę weekendu spędziliśmy razem (Mały trochę się przestraszył w nocy i musiałam od 22 siedzieć z nim non stop - nawet tatuś nie poradził, ale poza tym było ok). Wczoraj było paskudnie, więc się szybciej zebraliśmy i wróciliśmy do domu. Mimo to wyjazd był super pomysłem i te półtora dnia bez dziecka była miłą odmianą :) Od czasu narodzin, był to nasz pierwszy wyjazd tylko we dwoje ;) (znajomi się nie liczą, hehehe)
Zosia tez spi od poczatku na poduszcze ze wzgledu na duzy refluks, teraz mamy taka poduszke klin:
http://www.allegro.pl/item1009674129_poduszka_klin_dla_niemowlat_bezpieczny_sen.html
no ja też się powoli zabieram na usypianie Marka w łóżeczku bo z tego dużego wyra już schodzi i boję się, że nie upilnuje :( kiedyś jak się budził to od razu było wołanie a teraz skubaniec cichutko wstaje i boję się, że spadnie :( ja dotychczas usypiałam go tak, że kładliśmy się razem na łóżku, kilka pieszczot i synek spał, a teraz tak jak pisała Martek na brzuch i siada i tak ze 20 razy zanim zaśnie :(:(:(
jak już zaśnie to przekładam go do łóżeczka, żeby się w nim budził i może szybciej się przyzwyczai
a co do poduszki - Tomek od urodzenia śpi na poduszce - mojej wielkiej - w kształcie płaskiego trójkąta, także od pośladków praktycznie leży na poduszce ;)
Tomek też nigdy nie miał problemów z zasypianiem ale tylko przy pierwszej porannej drzemce. Czasem nawet sam usnął (rzadko bo rzadko). Teraz wogóle z rana nie chce spać, bo się przezwyczaił że w porze drzemki jest spacer, i póki z nim nie wyjdę - nie zaśnie. Dzisiaj ledwo zdążyłam zamknąć drzwi na klatce, i już spał ;) Czasem jak wybitnie nie chce mi się z rana iść, wychodzę żeby zasnął, wracam do domu i wystawiam go na balkon ;) Ale zawsze po południu odrabiamy spacer.

Jak narazie Tomek wogóle nie chce siedzieć, jak tylko go posadzę, to na swoje cztery kończyny i tak stoi. Jak tylko próbuje wyciągnąć łapki - to buch na brzuszek - no i oczywiście ryk. Albo jak tylko go posadzę, to od razu łapie mnie za nogawkę spodni. Nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy czy co, ale cholera, nawet na chwilę go nie mogę zostawić, bo jest od razu ryk.
Asiunia, ja też się bałam jak to będzie z zasypianiem w łózeczku odkąd młoda nauczyła się stawać. Wieczorem nigdy nie było większych problemów, ale w dzień do tej pory zasypiała na rękach lub w bondku albo w wózku na dworze. Odkładałam ją do łózeczka i spała pół godizny równe zawsze.
Ale zebrałam się w sobie i od paru dni twardo uczymy się spać w dzień w łóżeczku. Najpierw trochę Miśkę poprzytulam i ponoszę, jak zaczyna kłaść główkę to do wyra. No i się zaczyna... Jak tylko się przekręca na brzuch i wstaje to od razu ją przekładam i za pierwszym razem to chyba z 50 razy ją tak kładłam...Potem zmieniła taktykę i się położyła i śmiała i zagadywała, ale byłam twarda i się nie dałam :) ALe w końcu zaczyna kumać i w koncu się układa i zasypia więc mamy sukcesy. Dziś usypianie w dzień zajęło 8 minut :)
moj tez ma rower ale akurat nowy i wiekszy mu sie przyda ale tez jakiegos gowna to mu nie chcialam kupowac wiec kasy troche poszlo no ale co tam, niech mlody ma i sie cieszy;) czekam zatem na tel;)
ok to w poniedziałek zadzwonię i się umówimy na konkretny dzień, super :)

to racja z tymi komuniami i tak masz szczęście, że mogłaś kupić rower, bo to fajny prezent chodź też pewnie nie tani :( przeważnie dzieci teraz WSZYSTKO MAJĄ i trzeba się nieźle natrudzić żeby coś wybrać
w poniedzialek wracamy i potem jestem w tygodniu od 13. 30 w domku takze wpadnijcie;)
no pewnie bardzo fajny pomysl;) wogole teraz to jakas masakra sie porobila zeby na komunie dawac tyle kasy albo jakies quady kupuja i bog wie co jeszcze!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry