Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****92

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=157728

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witamy Joankę i Julkę oficjalnie ;):):)
no mnie wlasni meczy zakladanie grubszych skarpetek - jakos tak nei mam przekonania ze mlodemu ie podwiewa nic - w koncu to tylko jakis splot materialu a nie gumowa czy jakas tam podeszwa

dlatego mysle o butkach do wozka
juz jedne nawet kupilam jakismeisaic temu ale na pałę zupelnie i oczywiscie na mlodego za male
dobrze ze za tanioche byly :D
ja też jestem przeciwniczką bucików dla takich maluszków, ale moja Zoska juz staje i chce chodzic, takze butki potrzebujemy jak bedzie z wozka na spacerku wysiadala, a tak do bez butów

my chodzimy do multibaby kino i jest naprawde super,polecam, dzisiaj tez bylysmy i moja Zoska tez zawsze zadowolona, no i ma jakis chociaz kontakt z innymi dziecmi
no my butki zakladamy jak wychodzimy na dwor, bo mloda czesto na nozkach jak jej sie nudzi w wozku wiec troche slabo na dworze w skarpetach ale w domku to smiga na skarpetach
Witamy po baaaardzo dlugiej nieobecnosci....po pracy juz nie mam czasu zagladac tutaj gdyz kazda chwila z Aga jest cenna...
u nas troszke sie porobilo.. mala "biega" dookola łóżeczka wspina sie i zaczyna mies swoje foszki i pierwsze proby szantazu!!
w swieta wielkanocne obrodzilo nas w zeby wyskoczyly w sumie 3 a pewnie kwestia kilku dni jest pojawienie sie kolejnego czyli nasz stan na dzien dzisiejszy 5 zabkow i czekamy na przebicie nastepnego. Na razie malej zakladam butki takie miekkie (butko-skarpetki) na spacer w domu bez lub tez w takich miekkich.

Dziewczyny jak wasze kregoslupy?? moj wysiadl ;( od 2 tygodni jestem na tabletkach i zastrzykach bol potworny (teraz tez tyleczka chyba juz przypomina sito ;( ) jedyny plus to zwolnienie z pracy, ale w poniedzialek wracam.

Trotka GRATULACJE!!!!!!

Trzymajcie za mnie kciuki dzis ponowne lapanie siusiu Agi bo cos znalezli ;( mala przestala przybierac na wadze i trzeba bylo zrobic badania dzis dajemy na posiew jesli zlapiemy.

Mamy tez problemy skorne chyba skaza, azs? a najgorsze to to ze nie wiem co moze ja uczulac....

ale sie rozpisalam...
U nas zęboli pięć, 4 jedynki i dolna dwójka, ale na horyzoncie widać górne kły więc marudzenia ciąg dalszy.
mlody ma caly czas cos na skorze
juz sama nie wiem od czego to moze miec

poki co odstawilismy zupelnie mleczko modyfikowane (bebiko) oraz kaszki (bobovita)
przynajmniej mu koszmarneplamy z polikow zeszly

wprowadzilam kosmetyki pediatril i tez jestem zadowolona (poza zapachem niestety :(

natomiast na buzce co i rusz cos jest - raz wiecej i bardziej grudkowate a na coedzien mniej i bardziej plaskie
nie ze sie przestalam tym przejmowac alestaram sie az tak nei zwracac na to uwagi
jedyny czas keidy mlody ma slicna buzke to kiedy ze 2-3 dni pojedzie tylko na moim mleczku i niczym wiecej
My też ostatnio łapałyśmy siuski, troche juz trudniej niz jak Zosia bylamała, bo chyba juz teraz robi rzadziej a wiecej, wiec chyba 20 min nad wanna czekałam, ale sie udało

niestety od wczoraj chyba zaczelo robic mi sie zapalenie piersi, bol straszny, ale dzisiaj juz troche lepiej, goraczki nie mam, ale bioreparacetamol, bo strasznie wszystko mnie łamie, naszczescie juz troche mniej boli, wiec mam nadzieje, ze samo przejdzie, najgorsze ze pomimo bolu trzeba karmic z tej piersi, a wczoraj wogole dotknac jej nie moglam :( do tego okropna pogoda wiec spacer sobie odpuszczamy

Trotka oczywiscie gratulacje gorace :-)))
Dziękujemy za miłe powitanie :-)))
Mam nadzieję, że za tydzień uda nam się wybrać z Julą do kina. No i myślimy też o basenie...
no to my po lekarzu i po szczepieiu

szczepienei nawet lepiej kajtek znosi ni z to poprzednie - to dobrze bo sie balam jak bedzie

natomiast w 2 miesiace przybral na wadze necale 400g :(
mamy podejrzenie o nietolerancje witaminy d

musimy zlapac jakos siuski i pojsc na pobranie krwi - czego boje sie okropnie
sama nie lubie a szkoda mi malucha :(
kurcze, nigdy nie słyszałam o nietolerancji wit D. nasz maluch też w 2 mies przybrał coś ok 500 g :(
badania krwi zrobiliśmy i wszystko ok. od kilku dni jestesmy na etapie łapania siusiu na posiew, jakos sie nam nie udaje. jutro kolejna próba.
Mia, ja też bardzo sie bałam pobrania krwi u Jaśka, ale obyło się bez płaczu, był tylko trochę zdziwiony :)
dziewczyny, przeciez maluszki juz teraz przybieraja znacznie mniej. Moja pediatra powiedziala ze max do 300g w miesiacu powinny przybierac
wlasnie sprawdzilam ze moja Liwia w 8 tyg. przybrala niecale 600g i wszytko jest ok. Zadnej niedowagi itp.
moja Zoska przez 2 tygodnie ostatnioprzybrała 170 i jest ok, ja tez juz niestety kilka razy musiałam isc z mała na pobieranie krwi i tez to dla mnie strasznie stresujace, ale ostatnio panipobrała jej z paluszka i nie bylo tak zle

mia a na podstawie czego maja podejzenie nietolerancji witaminy d?

a jesli chodzi o siuski to my robimy tak, rano jak zosia zje, zdejmuje jej pieluche, myje dokladnie gazikami jałowymi z riwanolem, swoje rece tez, potem tatus trzyma ja nad wanna, albo umywalka z odkrecona woda, a mamusia czeka z pojemnikiem ;) troche cierpliwoscie, ale wkoncu poleci ;)

jolga czy dobrze pamietam, ze opiekujesz sie drugim dzieckiem, ale nie tak na caly dzien? bo chyba czasem bym potrzebowała zostawic zoske na troche, tzn. raz w tygodniu na kilka godzin, ale cały czas sie zastanawiam i to zalezy czy miałabym z kim, no i za jakis czas, jak juz troche sie ogarnie i nie bedzie trzeba cały czas za nia ganiac
tak asiunia zajmuje sie drugim bobasem. do 13 od pn-pt.
Jak chcesz czasem podrzucic mala to nie ma problemu;)
A my jutro mamy wolne i od rana wypucuje chate a potem na imieninki do szwagierka;) troszke relaksu;)
na podstawie tego ze mlody nie przybiera i przede wszystkim tego ze zupelie nie jest zainteresowany jedzeniem

wyczytalam na necie ze wit d zmniejsza łaknienie wiecej info nie znalazlam niestety

u nas babeczka powiedziala ze ie posiew a badanie ogolne moczu - pytalam na wszelki wypadek 2 razy - mam nadzieje ze sie nie rabnęła :/

aha, no i my znowu jestesmy ponizej 10 centyla wagowo :/
u nas mala nic nie przybrala przez miesiac a wcina ze az milo !! ostatnio przybrala w miesiac 600g a teraz waga ani drgela...

siuski zlapane przy 1 podejsciu ;) ciekawe czy cos wyrosnie

z badania krwi to miala pobierane z raczki morfologia wyszla "taka se" jak powiedziala lekarka szalu nie ma ale tragedii tez nie.

aaa chyba sie przebila ostatnia jedyneczka dokladnie sprawdze jutro ;)
dziewczyny wy robicie te wszytkie badania z jakis powodow?( nie pytam mii, bo wiem w czym problem) bo ja Liwii robila raz morfologie a teraz nie robie zadnych badan...macie jakies wskazania?
jolga to za jakiś czas chyba bede zainteresowana :-) tylko tak jakpisałam, niech moja mała troche jeszcze podrośnie ;-) bo narazie to mamy wesoło hehe

my badania musiałaysmy robic bo ciagle cos, a to anemia, a to krew w kupce, a to teraz wlasnie u nas niedobor witaminy d, takze ciagle cos

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry