Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****95

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
19.08 Kasia i Tomek-syn Tomasz 3280g, 52cm/ Zaspa (wątek 94)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200994-t163331,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ja uroczyście otwierając nowy wątek pochwalę się, że mój syn przespał dziś w swoim łóżeczku całą noc ! ;)

jak cudownie budzić się bez łamania w kościach, bez zmarzniętych stóp i bez zdrętwiałej ręki he he he he :):):):)

no i oczywiście witam drugiego Tomaszka ! :)
Larisa - trzeciego - bo jeszcze Gosiar ;)

tak nnt. Śniło mi się dzisiaj że okradłam rzeźnika ;)
Witam nową forumke :-)
dziewczyny zapytam z ciekawosci czy mierzycie swoje maluchy ile maja cm? bo zauwazylam ze sprzedajecie ciuszki na 80 cm, na moja Zosie na 80 sa jeszcze za duze niektore.
Zosia ma tylko jakies 70 cm mysle ze to dosc malo :///
nie przejmuj sie centymetrami,tylko sprawdz centyle-w tabelce wzrostu dla dziewczynek w ksiazeczce zdrowia- i porownaj to z poprzednimi pomiarami-jesli roznica nie jest duza wszystko ok. Ja robie sobie wykres na http://www.siatkicentylowe.pl i wklejam ze zdjeciami do fotoksiazki ;)
ola ja mierzyłam ostatnio Marka domowym sposobem i tez mi wyszło jakoś 71-72, no i się martwię, że też trochę za mało waży, muszę w reszcie pójść do przychodni zważyć i zmierzyć go porządnie :)

Kasia patrząc na ceny mięsa i wędlin to by nie był taki zły pomysł he he he ;)
wg siatki centylowej z książeczki zdrowia dziewczynka w wieku miesięcy powinna ważyć jakieś 9 kg i mierzyć 73 cm

a chłopcy 9,5 kg i 74 cm

mowa oczywiście o 50 centylu

myślę, że mój Marek jest lżejszy i niższy
w wieku 10 miesięcy miało być
sprawdzilam;
wagowo dobrze wazy bo jakies 9 kg ale wzrostu moglaby miec wiecej :/

taka drobniutka ta moja Zosia
ale dzis pogoda:///
Larisa- właśnie wczoraj wieczorem się na to mężowi żaliłam, że zbankrutujemy przez to mięso...

Tak zmieniając temat. Nigdy więcej nie oddam dziecka teściom na weekend. Miałam próbkę - przez skypea jak się nim zajmują. Godzina 20.30 - Tomek dawno powinien być wykąpany i nakarmiony - a Oni z nim szaleją. Dziecko ryczy - a oni na siłę grzechoczą mu zabawką, puszczają głośno muzykę. Mówię że psują grafik - że powien być wykąpany - a Oni swoje "u dziadków ma innaczej". Wyobraźcie sobie - Tomek ładnie bawi się zabawką - a Oni "wyrywają" mu z ręki, i dają co innego. Gdyby to mi ktoś dal książkę do czytania, a po paru stronach wyrwał i dał pilot do telewizora - troche bym się wściekła. Efekt tego jest taki - że Tomek od dwóch godzin ryczy - bo się nie potrafi wyciszyć. Dobrze że koleżanka mi pomaga, bo bym chyba nie dała rady. Oprócz tego tysiąc razy prosiłam żeby nie chodzili z nim trzymając go za ręce - bo potem chce tak cały czas, i ja mam problem w domu. Jakby grochem o ściane. Jakby tego nie potrafili zrozumieć, że ich tam jest dwóch i nie mają nic ciekawszego do roboty, a ja w tygodniu jestem prawie cały dzień sama - i nie moge cały czas z nim chodzić. Dziękuję bardzo, już wolę się nie wysypiać, ale przynajmniej w ciągu dnia mieć grzeczniejsze dziecko....
Witamy Tomusia i mamusię :-)

Kasia też bym się wściekła na teściów, naszczęscie moi nie zajmują się Zosią i dobrze, bo pewnie po 15 min. powiedzieliby mi że potrzebuje superniani hehehe, w sumie już mi to kiedyś powiedzieli jak mi dziecko płakało i zasnąć nie mogło bo babcia wprowadzała bardzo nerwową atmosferę ;-)

Poza tym udało nam się nareszcie przeprowadzić :-))) Zosia jest zachwycona, a pierwsza noc w nowym pokoiku mineła spokojnie, do tego teraz dziecko zasneło w łóżeczku i spi już godzinę.
Dzieki za powitanie dziewczyny!
Z tymi centylami,to nie ma sie co przejmowac -miedzy 3 a 97 jest norma, a ten 50 to taki sredni Kowalski,czyli... Moja pediatra mowi,ze nie wazne,czy jak moj maly jestes blisko 90, czy jak inne dzieci blisko 10, wazne by rozwoj byl harmonijny, tzn.bez duzych skokow w gore lub w dol.
A z tesciami...moi mieszkaja daleko i ma to swoje plusy i minusy.Jak przyjezdzaja,to pozwalam im "na wiele", bo wiem,ze musza nacieszyc sie wnukiem,ale nie zaburzam rytmu dnia:spanie, kapanie, karmienie sa na czas.Nie zdarza sie to czesto,wiec niech im bedzie.Ja staram sie wtedy wyluzowac i korzystam,ze mam czas dla siebie.Na codzien byloby to jednak nie do zniesienia,bo jak bylo juz powiedziane:"ich jest dwoje,a ja jedna" sama z nim przez cala dobe 5 dni w tygodniu, bo moj maz pracuje w innym miescie i wraca tylko na weekendy.
Ustal zasady, ktore musza byc bezwzglednie przestrzegane i poinformuj o tym tesciow, ja tak zrobilam i oni to uszanowali i dobrze nam z tym :D
Kasia - problem polega na tym - że na początku stosowali się do wszystkich moich przykazań - słuchali. A teraz to niewiele dociera - już ostatnie dwa weekendy mnie martwiły, że po powrocie przez tydzień miałam kłopot w domu. A teraz poprosiłam o włączenie skypea - nawet nie wiem dlaczego i widziałam. Dziecko płacze bo jest zmęczone, a Oni zabawiają na siłę. Proszę o wykąpanie - usłyszałam "on u dziadków innaczej". Ja znam dobrze moje dziecko - i jeśli nawet nie chce spać, a jest jego pora, i tak go kładę - na siłę bo wiem że potem będzie marudny. A u nich - nie chce to nie chce -trudno.
Tomek nie jest w stanie skojarzyć że przez dwa tygodnie grafik ma inny, a potem weekend odwrócony o 180 stopni. Chyba nie jest jeszcze w stanie zrozumieć - jak to mój tata określił "że z dziadkami rozmawia się po francusku, a z rodzicami po polsku".
Moja teściowa wczoraj nakarmiła Zosię tortem czekoladowym nasączonym masakryczną ilością spirytusu....

A tak poza tym, to w końcu kupiliśmy fotelik, Chicco Key 1 z isofix-em, Zosia jest zadowolona :)

image

Uploaded with ImageShack.us
Oj to wspolczuje Wam z tymi tesciami.A tak przy okazji, to widze,ze Kasia i Tomek to popularne zestawienie ;D Moj dostal imie po Tomaszu Gollobie,ktorego jestem wielka fanka odkad pamietam, a jak mialam chyba 13 lat,to wymyslilam sobie,ze jak bede miala synka,to tak dam mu na imie :D A u Ciebie? Tytul serialu,czy jakas inna historia?
Mi tez bardzo podoba sie imię Tomek, myslałam o tym imieniu na wypadek urodzenia się chłopca, ale wyszła Zosia :)

Wstawię jeszcze jedną fotkę,

Zoska po kąpieli

image

My do 37 bodajże tygodnia ciąży mieliśmy dziewczynkę, także imię było montowane na szybko - Wyszedł Tomasz po moim najstarszym bracie ;)
he he jaka dumna :):):)
jak ja bym chciała żeby mój Marek miał taki uśmiech w foteliku ...

moja teściowa jest 3 razy bardziej ostrożna niż ja więc torty i takie tam nie wchodzą w grę ;) za to wszędzie za małym łazi i nie da sobie przetłumaczyć, że to " duży chłop " i nie trzeba go asekurować przy każdym ruchu
ale slodkie bobolinki;-) a rosna nam te dzieci jak na drozdzach;-)

Musze wam pokazac jak dzis moje dziecko zasnelo;p-)) nie wyrabiam juz ta moja agentka;-)image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry