Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****96

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
19.08 Kasia i Tomek-syn Tomasz 3280g, 52cm/ Zaspa (wątek 94)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200995-t165387,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale nas wszystkie wywialo z forum

ja tez sama z doskoku tylko bywam
100 lat dla Ninki :)))))
aha, dzieki
Mia zdecydowalam sie,bo bylam zdesperowana...juz nie wiedzialam co robic.Pilam szalwie, okladalam kapusta i sciagalam zeby troche zobie ulzyc,lykalam paracetamol,ale temp. wciaz ponad 39 stopni i cycki tak bolaly,ze ryczalam pompujac!!! To bylo gorsze niz nawal, jaki mialam w szpitalu (a myslalam wowczas,ze nie moze mnie nic gorszego spotkac). Teraz juz ok.Cycki miekkie, moge sie dotknac i spac w kazdej pozycji.Oby tak juz zostalo :D
Hania też próbuje histeryzować ale jak zaczyna mi wycinać takie numery typu, walenie nóżkami albo jakieś wyginanie się to ją zostawiam i wychodzę i jak na razie działa.
Czekam na te samodzielne kroki ale jeszcze troszkę, jak na razie śmiga przy meblach i chwilę sama stoi więc być może lada dzień i ruszy
kasia, a po co zdecydowalas sie na tabletki? nie lepiej naturalnie
Ten opis krzyku i mostkow to zupelnie jak moj Tomek gdy go przystawialam do cyca...Nie karmie go juz 5 dni.Biore tabletki na zatrzymanie laktacjii mam tyle "skutkow ubocznych", ze dostalam antybiotyk,bo chodzilam juz po scianach. Maly przez 2 dni mial goraczke okolo 39 stopni, wymiotowal i tak cierpial,ze nawet wlaczenie telewizora nie przykulo jego uwagi.Dzis mamy za soba przespana noc,wiec chyba bedzie juz dobrze.Nie wiem,czy te zeby sie juz przebily,bo nie chce mu tam zagladac,zeby go nie draznic ;) Zycze wszystkim milego tygodnia i radosnych dzieciaczkow!
13 strona, tego jeszcze nie było .....

ja się pochwalę, że moje dziecko od piątku stawia swoje pierwsze samodzielne kroki, zwłaszcza wieczorem się rozkręca i bardzo jej się to podoba ;-)

w ostatnim czasie zaliczyłyśmy morze i jeziorko i bardzo jej się wszystko podobało

niestety od jakiegoś tygodnia przy wkładaniu do fotelika w samochodzie, wózka czy krzesełka do karmienia jest taki ryk, mostki i wszystko co się da, że jak mam gdzieś z nią iść to koszmar, mam nadzieje ze jej to przejdzie .....
Kasiu. mimo, że nie jestem mamą tylko tatą ;) pozwolę sobie odpowiedzieć na twój post. Nasze dziecko chodzi do żłobka o nazwie klub wesołego smyka w Gdańsku.
Od razu napiszę, że jesteśmy, razem z moją kochaną żoną, zachwyceni podejściem do dzieci jakie mają wszystkie pracujące tam osoby - wiem co mówię, bo z naszym Synkiem przeszliśmy istny szlak bojowy - przed klubem wesołego smyka zaliczyliśmy kilka innych żłobków. Co do Motylka nie wiem jak tam jest - nasze dziecko tam nie chodziło. Moja żona mówiła mi, że do Klubu wesołego Smyka przeszło kilka osób z Motylka (ale z jakich powodów niestety nie wiem i nie chcę tu rozsiewać plotek). Bezsprzecznie KWS ma na pewno lepsze zaplecze (więcej pomieszczen i dużo większy metraż).

żłobek ma swoją stronę internetową http://klubwesolegosmyka.pl - tam zasięgnij informacji dot. kontaktu z nimi.
Ja go polecam (chyba zgłoszę się do nich o jakieś wynagrodzenie bo juz kiedyś na forum też pisałem o nich w samych superlatywach ;) )
Kochane...
Napiszcie coś na temat żłobków.....Jaką macie wiedzę....Muszę zapisać moją pociechę do żłobka a na państwowy od września nie mam najmniejszych szans.....Może jesteście mi w stanie poradzić,który wybrać....Byłam już w Motylku i w Klubie wesołego smyka...Serce mi pęka ale nie mam wyjścia...Z racji miejsca pracy,zależy mi na tym by była to zaspa lub wrzeszcz ...
Będę wdzięczna za informacje....
a wiec tak, nie mam czasu na pisanie ale podczytuje was od czasu do czasu (praca eh:/)

to nie wozek tylko rowerek smart trike zoo wersja krówka
kosztuje bagatela 500 w smyku
na szczescie jakbym chciala to mam kupon do smyka na -20%
ale poki co i tak nei mam kasy wiec chwilowo odpada
ale stane na rzesach a mu to kupie

odnosnie wysypki to moj mlody ma dokladnie to samo
i za cholere nie mam na co zrzucic
bo nic nowego do jedzenia nei dostal
i potowki to to tez nie sa na pewno

a kartki urodzinowe robilam sama
kosztowalo to troche zachodu ale jestem z nich bajer zadowolona

okladka zaproszenia wyglada o tak (znaczy sam obrazek :)

image

i jeszcze zamowie tort z takim obrazek i bedzie bajer :D

dziewczyny, mam do rozdania mleczko candia 2 (czyli dla dzieciaczkow do roczku)
razem z kuponem do smyka

ktoras chetna?

w gdansku mozemy sie gdzies umowic na odbior
do innych miast od biedy moge wyslac poczta
Mialam wczoraj taki koszmarny dzien,ze juz nie spie,choc polozylam sie po polnocy :( Nie wiem,jak bede dzis funkcjonowac.Tomek zupelnie odmowil cyca,wiec zadzwonilam do pediatry i dostalam tabletki na zatrzymanie laktacji.CZuje sie fatalnie nie wiem,czy przez cycki,czy te tabletki... Wieczorem jak polozylam malego mialam sie wziasc za zaproszenia na roczek,a tu zdechl mi telefon!!! Od kilku tygodni robil problemy ale teraz to padl zupelnie.Era wysle mi dzis nowy-powinien byc w pon.Reanimowalam poprzedni model ale nie ma w nim miejsca na karte pamieci,na ktorej mam zdjecia Tomka i szlag mnie trafia.Czekam do soboty na meza,bo u niego da sie to odczytac i wtedy skopiuje...
Zrobilam wiec zaproszenia ze zdjec, ktore juz mialam na kompie-kombinowalam do 22 i kiedy juz skonczylam...nie moglam wyslac do realizacji! Musialam najpierw pobrac aktualizacje programu z ktorego korzystalam!Masakra!Zajelo mi to kolejna godzine. Ale powinny byc super.Zamawialam na http://www.fotojoker.pl -tam w fotoatrakcjach sa kartki,gdzie mozesz pobrac szablony m.in za urodziny dziecka-duzy wybor.Wkleilam 6 zdjec Tomka-od narodzin do lipca (bo te z sierpnia sa w komorce) i dodalam wierszyk, ktory znalazlam w necie.
Jedyna dobra wiesc taka,ze zarezerwowalam dla nas krotki pobyt nad morzem w sierpniu i ze moj maz bedzie mial 4 dni urlopu w przyszlym tygodniu!
Ale sie rozpisalam...wybaczcie :*
trotka głowa do góry:)
dziewczyny szukam jakiś fajnych zaproszeń na roczek. Gdzie zamawiałyście?
Witajcie. Ja po wizycie u neurologa i endokrynologa... Okazało się, że nie mam wcale niedoczynności tarczycy i niepotrzebnie brałam tabletki. Co lekarz to inna diagnoza i bądź tu człowieku mądry... A wczoraj byłyśmy z młodą u neurologa i nie ma zastrzeżeń do młodej. Powiedział, że rozwija się prawidłowo a to jej opóźnienie ruchowe jest związane z tym, że nie chciała zbytnio leżeć na brzuszku. Dzieci które leżą na brzuszku jest im łatwiej siadać i podnosić się a Oliwia wybrała trudniejszą drogę, bo siadać z leżenia płaskiego na plecach jest ciężej... Powiedział, że mam przyjść na wizytę za 2 m-ce chce sprawdzić czy Oliwia chodzi. Zadałam mu pytanie jak to się ma do rehabilitacji gdzie tam panie będą ja uczyły raczkowania czy to nie opóźni chodzenia? Powiedział, że w tym wieku to już bez sensu uczyć młoda raczkowania... I znowu jedno przeczy drugiemu.... To jest jakiś koszmar. Jutro idę na usg może poznam płeć drugiego maluszka. Oliwia ma anginę i całe dnie przesypia więc mam chwilę dla siebie. Pozdrawiam.
Tomus dzisiaj rano nie chcial cyca...nie wiem,czy to oznacza koniec karmienia,czy zeby go tak bolaly-zobaczymy po poludniu.
Moze podpowiecie mi,gdzie sie wybrac z maluchem na kilka dni nad morze.Tak zeby dojechac w 3godziny z Gdyni,bo nie chce za duzo czsu meczyc go w aucie.Bedziemy mieli tylko 5dni w drugiej polowie sierpnia i chcielibysmy znalezc jakies fajne miejsce przyjazne roczniakowi.W rozsadnej cenie oczywiscie.
my parasolke trzymamy w aucie, uzywamy jej glownie na zakupach, jak gdzies dalej wypuszczamy sie na spacery, jak jedziemy do rodzicow/znajomych itp. na co dzień jeżdzimy nasza stara ciezka (ale wygodna) spacerówką ;)
A tam strasz, różyczka to mały pikuś i nie ma się czym przejmować. ale dobrze wiedzieć że to właśnie to :)
Mrtek wez nie strasz z ta rozyczka bo moja mala tez ma taka wysypke;/ ale ja dalam jej wolowine wiec mam nadzieje ze to jest powod!!! daj znac koniecznie
Jolga, po naszym nieodśnieżonym Wejherowie nawet smart nie dawał czasem rady, więc co dopiero ta spacerówka z piankowymi kołami :PP
Ale poza tym wózio naprawdę super i polecam wszystkim ;)

kurka, Miśka ma od jakiś 3 dni wysypkę na plecach, karku i pod włosami na dole, myslałam że to potówki, bo trudno nie przegrzać dziecka w taką pogodę, nawet nago jej za gorąco, jak każdemu. Ale dzisiaj zobaczyłam że jej się porozlewały te krosteczki, porobiły się takie place czerwone i już nie wiem. wyskocze chyba jutro do lekarza i zobaczymy. a jak zaczęłam szukać po necie to świetnie pasuje mi różyczka ;) hehe
albo kakao uczuliło...
Kaska masz racje.Postanowilam,ze zamowie parasolke.Znalazlam juz fajna za 199 w bobowozkach :D zamawiam,a wieczorem powiem mezowi ;) bedzie wlasnie czekac w bagazniku,a na spacery mamy duza spacerowke.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry