Widok
****LIPCOWE, SIERPNIOWE I WRZEŚNIOWE MAMUSIE 2009****11
LIPIEC:
Jumelka 01.07
akmka 01.07 :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07 -chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień
WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
jolka1985 18-25.09
ina1987 30.09
link do 10
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-SIERPNIOWE-I-WRZESNIOWE-MAMUSIE-200910-t71679,1,16.html
Jumelka 01.07
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07 -chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
jolka1985 18-25.09
ina1987 30.09
link do 10
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-SIERPNIOWE-I-WRZESNIOWE-MAMUSIE-200910-t71679,1,16.html
Witam, w nowym wątku.
Ja dzisiaj smigam do lekarza na NFZ, a usg mam u Boćkowskiego 5.03.
Spać też jakoś dzisiaj nie mogłam, ale to pewnie dlatego, że jutro wracam do pracy po 5 tyg zwolnienia(na szczęście nie na długo:)).
Chyba, że dzisiaj lekarz stwierdzi, że nadal za mało ważę i coś innego wymyśli.
Dziewczyny czy Wy też macie ciągle twardy brzuch?? Mój od jakiegoś tygodnia jest twardy i nie chce odpuścić.
Ja dzisiaj smigam do lekarza na NFZ, a usg mam u Boćkowskiego 5.03.
Spać też jakoś dzisiaj nie mogłam, ale to pewnie dlatego, że jutro wracam do pracy po 5 tyg zwolnienia(na szczęście nie na długo:)).
Chyba, że dzisiaj lekarz stwierdzi, że nadal za mało ważę i coś innego wymyśli.
Dziewczyny czy Wy też macie ciągle twardy brzuch?? Mój od jakiegoś tygodnia jest twardy i nie chce odpuścić.
wiecie co? oni w sumie też wymyślają coraz to nowe nazwy usg tylko po to, żeby zyskać nowe pacjentki. Wiadomo, że jeżeli co miesiąc mamy wizytę u swojego gin to nas nie oszuka i normalnie nas zbada o powie co i jak. A co niektórzy liczą, że specjalnie umówimy się do innego specjalisty na "genetyczne".
kurcze ja do najblizszego miejsca z USG 3D mam 2 godziny jazdy w jedna strone. Wogole w tym porabanym kraju sa az 3 miejsca gdzie mozna takie zrobic-panikarze!!!!!!!!!!!
Do PL nie wiem czy jeszcze w tej ciazy przyjade, a jezeli to na weekend i dupa blada-pomarzyc mozna
Ja ide jutro do swojej poloznej na wizyte i bede sie cieszyc jesli chociaz serducha poslucham:) A jak bedzie wszystko ok to umowie sie prywatnie na "plciowe" zwykle USG :) Chociaz tyle dobrego...
Do PL nie wiem czy jeszcze w tej ciazy przyjade, a jezeli to na weekend i dupa blada-pomarzyc mozna
Ja ide jutro do swojej poloznej na wizyte i bede sie cieszyc jesli chociaz serducha poslucham:) A jak bedzie wszystko ok to umowie sie prywatnie na "plciowe" zwykle USG :) Chociaz tyle dobrego...
U nas sa ginowie. W pierwszej ciazy masz jedna wizyte na poczatku- i to tez nie wszedzie!!!
w drugiej ciazy juz nie ma takiej wizyty-jesli w pierwszej wszystko bylo ok...
Ogolnie ciaze prowadzi polozna
USG jest przewidziane JEDNO na cala ciaze-miedzy 17-19 tygodniem i nie ma szans zeby ci plec powiedzieli bo sie boja o aborcje ze wzgledu na zla plec
Ja mialam farta bo ten gin u ktorego bylam jest polakiem i zrobil mi USG w pierwszej ciazy tez w 9 tygodniu...
W drugiej ciazy powiedzialam, ze chcialabym pojsc do gina dla wlasnego spokoju- no i nie bylo problemu :) Znowu zrobil USG-takze w tej ciazy juz jestem po dwoch:))))) No i na tym koniec...
Dlatego wlasnie chcemy sie umowic prywatnie-chociaz tez dosyc daleko-zeby tym razem poznac plec.
w pierwszej ciazy urodzila nam sie NIESPODZIANKA i juz wiemy jak to jest-teraz chcemy byc przygotowani ze wzgledow praktycznych :)
Ogolnie gina tutaj malo ktora kobieta spotyka. Nawet srodki anty przepisuje polozna...
w drugiej ciazy juz nie ma takiej wizyty-jesli w pierwszej wszystko bylo ok...
Ogolnie ciaze prowadzi polozna
USG jest przewidziane JEDNO na cala ciaze-miedzy 17-19 tygodniem i nie ma szans zeby ci plec powiedzieli bo sie boja o aborcje ze wzgledu na zla plec
Ja mialam farta bo ten gin u ktorego bylam jest polakiem i zrobil mi USG w pierwszej ciazy tez w 9 tygodniu...
W drugiej ciazy powiedzialam, ze chcialabym pojsc do gina dla wlasnego spokoju- no i nie bylo problemu :) Znowu zrobil USG-takze w tej ciazy juz jestem po dwoch:))))) No i na tym koniec...
Dlatego wlasnie chcemy sie umowic prywatnie-chociaz tez dosyc daleko-zeby tym razem poznac plec.
w pierwszej ciazy urodzila nam sie NIESPODZIANKA i juz wiemy jak to jest-teraz chcemy byc przygotowani ze wzgledow praktycznych :)
Ogolnie gina tutaj malo ktora kobieta spotyka. Nawet srodki anty przepisuje polozna...
Dziewczyny spokojnie z tym usg;) ja byłam w piątek, bo też mieliśmy wszystko mierzyć, aby sprawdzić czy z dzidzią jest wszystko ok., ale dzidzia była uparta i nie dała się obrócić i nie mogliśmy wszystkiego zmierzyć a staraliśmy się kilkanaście minut;) mój lekarz powiedział, że wszystko jest ok i na następnej wizycie wszystko jeszcze raz dokładnie sprawdzimy a następną wizytę mam dopiero 17.03 a to będzie 17 tydz. więc nie ma, co się martwić:)
mi też się nie podobają te mniejsze koła. Ale faktycznie się przydają bo przynoszą ulgę przede wszystkim Tobie w prowadzeniu wózka.
Ja się przymierzam do X-landera XA, który też ma mniejsze koła-ale na żywo nie wygląda źle i podoba mi się ten wózek.
O wiele gorzej wygląda to na zdjęciach-więc tak czy owak trzeba zobaczyć wozidło w realu a nie tylko sugerować się zdjęciami z netu. No i przejechać się kawałeczek
Ja się przymierzam do X-landera XA, który też ma mniejsze koła-ale na żywo nie wygląda źle i podoba mi się ten wózek.
O wiele gorzej wygląda to na zdjęciach-więc tak czy owak trzeba zobaczyć wozidło w realu a nie tylko sugerować się zdjęciami z netu. No i przejechać się kawałeczek
he he miało być za namową Kasi:-)
Hmm wiem ze już to w innym wątku pisałam już się wyzyty nie moge doczekać w piatek.
Jak usłysze serduszko mojego maleństwa będę spokojniejsza.
Oczywiście myślę pozytywnie i nie dopuszczam innej możliwości ale po stracie w czerwcu jednak przychodzi chwila kiedy się boje.
Napewno będzie dobrze:-)
Dobrze zę wizytę mam na 9:30 inaczej przez cały dzień jajko bym zniosła.
Ale miałam dzis znowu piekny sen własnie zę byłam na kontroli i wszystko było super a serce waliło jak dzwon
Hmm wiem ze już to w innym wątku pisałam już się wyzyty nie moge doczekać w piatek.
Jak usłysze serduszko mojego maleństwa będę spokojniejsza.
Oczywiście myślę pozytywnie i nie dopuszczam innej możliwości ale po stracie w czerwcu jednak przychodzi chwila kiedy się boje.
Napewno będzie dobrze:-)
Dobrze zę wizytę mam na 9:30 inaczej przez cały dzień jajko bym zniosła.
Ale miałam dzis znowu piekny sen własnie zę byłam na kontroli i wszystko było super a serce waliło jak dzwon
A moje ciaze jak dotad sa identyczne :) Poza tym,ze rzeczywiscie wczesniej poczulam dzidzie i to 6 tygodni wczesniej!!!
Co do wozkow ze skretnymi kolami przednimi-jak dla mnie rewelacja!!! Nasz atlantic nie ma takich malutkich tych przednich wiec prowadzi sie swietnie-nie wiem jak jest z tymi malutkimi koleczkami- na oko wydaje sie gorzej...
Co do wozkow ze skretnymi kolami przednimi-jak dla mnie rewelacja!!! Nasz atlantic nie ma takich malutkich tych przednich wiec prowadzi sie swietnie-nie wiem jak jest z tymi malutkimi koleczkami- na oko wydaje sie gorzej...
Dziewczyny wszystko będzie :) Ja byłam dzisiaj na usg, jak to się mówi genetycznym i wszystko jest ok, chociaż moje maleństwo jest bardzo uparte i nie chciało dać się dobrze pomierzyć, ale pani doktor była cierpliwa i wysłałam mnie na spacer, żeby maleństwo zmieniło może pozycje i jakoś dało się dzisiaj wszystko sprawdzić i do tego jeszcze powiedziała że moje maleństwo wygłada na dziewczynkę :-))))) A co do usg 3d, to jest właśnie chyba raczej dla rodziców, bo wszystko sprawdzała lekarka na normalnym i tylko pokazała mi jak wygląda w trójwymiarze, a położna powiedziała że 3d to lepiej wygląda w późniejszej ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie i już nie mogę się doczekać. Tymczasem wszystkim wam życzę spokojnej nocki :)
Nawet bardzo biało.
Ja dzisiaj pierwszy dzień po zwolnieniu 5 tygodniowym w pracy.
niestety rano musiałam spotkać się z toaletą, czyli w czasie zwolnienia nic się nie zmieniło. Musiałabym wstawać o 8 i chodzić do pracy na 10, żeby jakoś funkcjonować.
Na razie mam plan pracować 3 tygodnie i już nie powracać do pracy. Zobaczymy ile wytrzymam w pracy z wymiotami.
Miłego, białego dnia życzę.
Ja dzisiaj pierwszy dzień po zwolnieniu 5 tygodniowym w pracy.
niestety rano musiałam spotkać się z toaletą, czyli w czasie zwolnienia nic się nie zmieniło. Musiałabym wstawać o 8 i chodzić do pracy na 10, żeby jakoś funkcjonować.
Na razie mam plan pracować 3 tygodnie i już nie powracać do pracy. Zobaczymy ile wytrzymam w pracy z wymiotami.
Miłego, białego dnia życzę.
nie lubię zimy - zdecydowanie muszę to stwierdzić :/
przyjechałam dzisiaj do pracy skm'ką, bo raz - czekało mnie odśnieżanie auta, dwa - przestraszyłam się warunków na drodze widząc co się dzieje na mojej dzielnicy :/
w dniu wczorajszym wpisałam się na listę oczekujących do żłobka w pozycji nr 266 - szok!
myślałam, że pani w żłobku mnie wyśmieje, a powiedziała, że to i tak późno ;P
przyjechałam dzisiaj do pracy skm'ką, bo raz - czekało mnie odśnieżanie auta, dwa - przestraszyłam się warunków na drodze widząc co się dzieje na mojej dzielnicy :/
w dniu wczorajszym wpisałam się na listę oczekujących do żłobka w pozycji nr 266 - szok!
myślałam, że pani w żłobku mnie wyśmieje, a powiedziała, że to i tak późno ;P
no jak widać, słyszałam takie pogłoski, ale nie dochodziło to do mnie :/
muszę się jeszcze pochwalić, że dzisiaj po raz pierwszy śnił mi się Nasz Bąbelek - jako noworodek, spał sobie spokojnie, miałam go na rękach, położyłam w zawiniątku na parapecie i miał kropelki zimnego potu na buźce - bardzo realny sen, ale pierwszy raz w ciąży śniło mi się moje dziecko :)))
muszę się jeszcze pochwalić, że dzisiaj po raz pierwszy śnił mi się Nasz Bąbelek - jako noworodek, spał sobie spokojnie, miałam go na rękach, położyłam w zawiniątku na parapecie i miał kropelki zimnego potu na buźce - bardzo realny sen, ale pierwszy raz w ciąży śniło mi się moje dziecko :)))
Witajcie :)
Wczoraj byłam na comiesięcznej wizycie u gina. Maleństwo rośnie sobie zdrowo i chociaż spało pozwoliło się podejrzeć. Będzie synek :)))
Co do wyników to doktorka stwierdziła, że są bardzo dobre (a ja się martwiłam ;)) Że krew się rozrzedza i dlatego są gorsze, ale na razie mam się nie martwić. Tak więc same dobre wieści a mężuś jak się dowiedział to aż napuchł z dumy, hihi.
Za tydzień we wtorek idę na USG 3D, może uda się buźkę zobaczyć, bo wczoraj się schował i pani doktor nie mogła się przyjrzeć.
Poza tym dostałam wytyczne na kolejne badania: ponownie toxo i obciążenie glukozą.
Wczoraj byłam na comiesięcznej wizycie u gina. Maleństwo rośnie sobie zdrowo i chociaż spało pozwoliło się podejrzeć. Będzie synek :)))
Co do wyników to doktorka stwierdziła, że są bardzo dobre (a ja się martwiłam ;)) Że krew się rozrzedza i dlatego są gorsze, ale na razie mam się nie martwić. Tak więc same dobre wieści a mężuś jak się dowiedział to aż napuchł z dumy, hihi.
Za tydzień we wtorek idę na USG 3D, może uda się buźkę zobaczyć, bo wczoraj się schował i pani doktor nie mogła się przyjrzeć.
Poza tym dostałam wytyczne na kolejne badania: ponownie toxo i obciążenie glukozą.
Piękna pogoda, tylkoe gdyby nie ten śnieg i z 20 stopni więcej było :)
Też biegałam rano do przychodni badanie moczu zrobić. W kolejce do laboratorium z 50 osób stało, a mi się spieszyło i spróbowałam się wbić bez kolejki. Najpierw popytałam babek naokoło czy się nie orientują czy w ciąży można bez kolejki, a potem sięwbiłam do gabinetu z tym samym pytaniem i usłyszałam że NIE!
Kurczę, poczekałabym przecież, tylko nie mogłam się dziś do pracy spóźnić więc poszlam i innym razem sobie poczekam jak będę mieć czas. Nie mam żadnego roszczeniowego stosunku, ale swoją drogą mnie zdziwiło żeby w takim miejscu nie było takiego zwyczaju.
Jakie macie doświadczenia w przychodniach?
Też biegałam rano do przychodni badanie moczu zrobić. W kolejce do laboratorium z 50 osób stało, a mi się spieszyło i spróbowałam się wbić bez kolejki. Najpierw popytałam babek naokoło czy się nie orientują czy w ciąży można bez kolejki, a potem sięwbiłam do gabinetu z tym samym pytaniem i usłyszałam że NIE!
Kurczę, poczekałabym przecież, tylko nie mogłam się dziś do pracy spóźnić więc poszlam i innym razem sobie poczekam jak będę mieć czas. Nie mam żadnego roszczeniowego stosunku, ale swoją drogą mnie zdziwiło żeby w takim miejscu nie było takiego zwyczaju.
Jakie macie doświadczenia w przychodniach?
LIPIEC:
Jumelka 01.07 -chłopczyk
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07 -chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
jolka1985 18-25.09
ina1987 30.09
Jumelka 01.07 -chłopczyk
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07 -chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07
SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
jolka1985 18-25.09
ina1987 30.09
cześć dziewczynki.
Ta zima się nigdy nie skończy :-( a w Niedzielę już było tak ładnie.
Mój maluszek też się ciągle wierci-wczoraj najbardziej ze wszystkich dni :-) kocham tego szkrabka, ze nie wiem jak tak figluje :-)
u mnie w przychodni też obowiązuje jedna kolejka-nie ważne czy jesteś w ciąży czy nie. A powiem Wam, ze ludzie i tak jakoś nie ustępują jak widzą ciężarną- raczej wolą udawać, że nie zaobserwowali naszego brzucha, żebym przypadkiem nie była obsłużona szybciej od nich
Ta zima się nigdy nie skończy :-( a w Niedzielę już było tak ładnie.
Mój maluszek też się ciągle wierci-wczoraj najbardziej ze wszystkich dni :-) kocham tego szkrabka, ze nie wiem jak tak figluje :-)
u mnie w przychodni też obowiązuje jedna kolejka-nie ważne czy jesteś w ciąży czy nie. A powiem Wam, ze ludzie i tak jakoś nie ustępują jak widzą ciężarną- raczej wolą udawać, że nie zaobserwowali naszego brzucha, żebym przypadkiem nie była obsłużona szybciej od nich
dużo ludzi jest niestety bezczelnych, nie tylko w kolejce do laboratorium czy w hipermarketach (głównie starsi ludzie), ale nawet na ulicy
przykład z dzisiaj: na nieodśnieżonych chodnikach Gdańska ktoś przejechał łopatą (dokładnie na taką szerokość), robiąc przejście, żaden z "człowieczków" (prócz dwóch młodych kolesi) nie usunął się na tej ścieżce, wszyscy wręcz mnie łokciami potrącali, żeby odskoczyła w śnieg po kolana :/
takich przykładów, które mnie dotyczą, codziennie obserwuję nawet kilka, mentalności zgredów i mondziołów nie zmienimy, możemy im tylko współczuć i czasem podnieść ciśnienie im (niestety - również sobie :()
przykład z dzisiaj: na nieodśnieżonych chodnikach Gdańska ktoś przejechał łopatą (dokładnie na taką szerokość), robiąc przejście, żaden z "człowieczków" (prócz dwóch młodych kolesi) nie usunął się na tej ścieżce, wszyscy wręcz mnie łokciami potrącali, żeby odskoczyła w śnieg po kolana :/
takich przykładów, które mnie dotyczą, codziennie obserwuję nawet kilka, mentalności zgredów i mondziołów nie zmienimy, możemy im tylko współczuć i czasem podnieść ciśnienie im (niestety - również sobie :()
Karolcia: tu się zgodzę, ze najgorsi są starsi ludzie-normalnie diabły jakieś. Za dużo słuchają chyba pewnego radia i nie potrafią już funkcjonować normalnie w społeczeństwie.
Ola: myślę, że lada moment też powinnas poczuć ruchy. To są już te okresy gdzie wszystko zaczyna być jasne :-) i na pewno na następnej wizycie dowiesz się-cierpliwość nasza najlepsza przyjaciółka w ciąży :-D trzymam kciuki
Ola: myślę, że lada moment też powinnas poczuć ruchy. To są już te okresy gdzie wszystko zaczyna być jasne :-) i na pewno na następnej wizycie dowiesz się-cierpliwość nasza najlepsza przyjaciółka w ciąży :-D trzymam kciuki
robiłam dziś badania w laboratorium w szpitalu na zaspie i tam wogole kolejek nie było no i szybko wyniki...toxo jest ok ale ft4 niestety stoi w miejscu i chyba endo.wprowadzi mi leczenie hormonalne...musze umowic sie na wizyte no i zobaczymy...ale najważniejsze żeby dzidziulek był zdrowiutki;) a wszystko niby mieści sie w normach, a jednak muszę sie podleczyć
Jolga wszystko będzie ok. Ja miałam zamiar dzisiaj kupić spodnie ciązowe, ale niestety nie udało się, byłam na hali w Gdańku, w wielkim młynie i w Galerii Bałtyckiej, ale taki mały wymiar w moim rozmiarze (38/40), że szok, a jak już jakies dzinsy pasowały u góry to były za krótkie :( znacie jeszcze jakieś sklepy w Gdańsku, bo muszę pilnie coś kupić bo moje wszystkie spodnie nagle zrobiły się za małe.
no napewno będzie ok;) wiesz, ostatnio lekarz powiedział, ze mam sie nie martwić bo dużych "odchyleń" od normy nie ma i chciał najpierw spróbować podwyższyć to cale ft4 nie podajac lekow hormonalnych no ale nie dało to żadengo rezultatu, a jedank właściwy poziom tarczycy jest bardzo ważny w ciaży, i nawet jak badania mieszczą się w granicach jakie są podawane z laboratorium to i tak warto to skosultować z endokrynologiem, bo jak widać na moim przykładzie wcale tak być nie musi.
a co do ciuszkow to moze w galerii "bandyckiej" w Nivena coś znajdziesz. ciuszki raczej drogie ale ostatnio widzialam tam taka slodka sukienkę(130zł), ale chcę jeszcze poczekać na cieplejsze dni żeby potem się nie okazało że za mała;)
a co do ciuszkow to moze w galerii "bandyckiej" w Nivena coś znajdziesz. ciuszki raczej drogie ale ostatnio widzialam tam taka slodka sukienkę(130zł), ale chcę jeszcze poczekać na cieplejsze dni żeby potem się nie okazało że za mała;)
Ja też was rozumiem, przed wizytą się denerwowałam czy wszystko okaże się ok i jednoczesnie nie mogłam doczekać się żyby zobaczyć maleństwo. Teraz kolejną wizytę mam 13 marca i pewnie jeszcze rochę i znowu zacznę odliczać czas ;) Na codzień do mnie tak całkiem jeszcze nie dociera że jestem w ciązy, ale jak zobaczyałam to maleństwo, jego rączki, nóżki i usłyszałam serduszko to odrazu łzy mi napłyneły do oczu ;) to cudowne uczucie.