Widok

****LIPCOWE, SIERPNIOWE I WRZEŚNIOWE MAMUSIE 2009****11

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07
akmka 01.07 :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07 -chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień

WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
jolka1985 18-25.09
ina1987 30.09

link do 10
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-SIERPNIOWE-I-WRZESNIOWE-MAMUSIE-200910-t71679,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć dziewczyny :-)
ale się nie wyspałam. W ogóle same głupoty mi się śnią w tej ciąży.
Jak się czujecie już prawie w połowie? wizyty połówkowe umówione? do kogo planujecie iść?
ja mam usg za półtorej tygodnia (25.02), kontrolę za dwa tygodnie (02.03)
czesc dziewczyny, ja mam genetyczne ok 10 marca, wizyta u gina 5 marca
Czuję się nieźle, chociaż brzuch jakiś taki napięty się zrobił. W nocy też się nie wysypiam, jakieś głupoty się śnią...

Mam dziś wieczorkiem wizytę u lekarza, już odliczam godziny :) a następne USG 24 lutego :)
Witam, w nowym wątku.
Ja dzisiaj smigam do lekarza na NFZ, a usg mam u Boćkowskiego 5.03.
Spać też jakoś dzisiaj nie mogłam, ale to pewnie dlatego, że jutro wracam do pracy po 5 tyg zwolnienia(na szczęście nie na długo:)).
Chyba, że dzisiaj lekarz stwierdzi, że nadal za mało ważę i coś innego wymyśli.
Dziewczyny czy Wy też macie ciągle twardy brzuch?? Mój od jakiegoś tygodnia jest twardy i nie chce odpuścić.
Cześć dziewczyny, ja mam usg genetyczne we środę, wizyta u lekarza w piątek do kontroli - mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Zwolnienie mam do końca tygodnia, ale chyba nie chce mi sie wracać do pracy.
dziewczyny czy usg genetyczne jest obowiazkowe bo mi nic lekarz nie mowil??!!???
Podobno nie, tylko w pewnym wieku - ja zbliżam się do 30
genetyczne to takie normalnie gdzie mierzy dziecko itp,,,, kazde moza by powiedziec ze jedt genetyczne bo mierzą i patrzą, :) ,ale od 14 tc widac poprostu juz rączki nuzki głowe i mozna mierzyc ---tak mi to moj gin wytłumaczył
Genetyczne polega na zbadaniu, czy dziecko nie ma wad genetycznych tj. bada się np. przezierność karku, czego na normalnym usg nie robią. No i robi się je w odpowiednim czasie tj., około 12 tygodnia wtedy to wszystko dobrze widać. Sprawdza się czy dziecko nie ma np. zespołu downa itp.
mój powiedział ze najlepiej to w 14tc :( i ze to nic dziwnego tylko normalnie usg ...moze kazdy lekarz inaczej podchodzi do pojęcia usg , i jeden robi genetyczne caly czas a inny raz tylko,, kurde sama juz nie wiem
wiecie co? oni w sumie też wymyślają coraz to nowe nazwy usg tylko po to, żeby zyskać nowe pacjentki. Wiadomo, że jeżeli co miesiąc mamy wizytę u swojego gin to nas nie oszuka i normalnie nas zbada o powie co i jak. A co niektórzy liczą, że specjalnie umówimy się do innego specjalisty na "genetyczne".
Ja idę właśnie dzisiaj i jestem ciekawa czego sie dowiem. Z tego co mówiła mi koleżanka to usg genetyczne różni się napewno ceną.
no dobra ja zaraz zadzwonie do invikty i zapytam ile genetyczne kosztuje
Witam w nowym wątku :)
Pracowity weekend mam za sobą, przemeblowanie, porządki i basen :)

Co do USG - w przyszłym tygodniu idę i to połówkowe wypada, ciekawe jak będzie :)
ja jestem w 18 tyg. wiec i tak juz za pozno na genetyczne, musze go zapytac jak bede na najblizszej wizycie na czym to polega.
sprawdza się czy dzidziuś ma kość nosową i jaka jest grubość fałdu karkowego - to są wyznaczniki, że możliwe jest wystąpienie wady genetycznej, np. z. Downa.
dzieki za odp :)
chcialabym pojsc na usg 3D ale moj mąż sie nie zgadza twierdzi ze to jest tylko taki bajer, pamiątka i nic wiecej i jak mu przemowic do rozsadku?????
3d to to pamiątka, i super sprawa:) ja miałam z nadią i teraz tez sie wybieram w 20 tc :)
kurcze ja do najblizszego miejsca z USG 3D mam 2 godziny jazdy w jedna strone. Wogole w tym porabanym kraju sa az 3 miejsca gdzie mozna takie zrobic-panikarze!!!!!!!!!!!
Do PL nie wiem czy jeszcze w tej ciazy przyjade, a jezeli to na weekend i dupa blada-pomarzyc mozna
Ja ide jutro do swojej poloznej na wizyte i bede sie cieszyc jesli chociaz serducha poslucham:) A jak bedzie wszystko ok to umowie sie prywatnie na "plciowe" zwykle USG :) Chociaz tyle dobrego...
Helen to i tak dobrze że masz tylko 2 godziny do jednego z tych trzech :)
Ja też chcę iść i już jakoś niedługo po 20tym tc się wybiorę :)
Nie mogę się doczekać jak to wygląda :)
ja mam film nagrany 30 minut :) dzidzia taka pomarancozwa hehe i realistyczna :) paluszki oczko dokladnie widac super, teraz tez pujde w 2o tc najelpeiej widac,,,,kupela byla w 30 tc i juz dzieko bylo nagrywane w kawalkach :)
helen a tam u was nie ma ginów normalnych tylko połozne?? i nie robicie usg podczas ciązy?>
w ktorym tyg. najlepiej umowic sie na usg. polowkowe? no i jak uwazacie czy takie usg 3d czy 4d to nie jest jednak troche szkodliwe?
usg to usg czt normalnie czy 3d, tylko obraz inny - tak mi na 3d z nadia powiedzieli,
Też tak sądzę.
Mój gin jedynie kiedyś zwrócił uwagę, że w czasie USG wody się nagrzewają
U nas sa ginowie. W pierwszej ciazy masz jedna wizyte na poczatku- i to tez nie wszedzie!!!
w drugiej ciazy juz nie ma takiej wizyty-jesli w pierwszej wszystko bylo ok...
Ogolnie ciaze prowadzi polozna
USG jest przewidziane JEDNO na cala ciaze-miedzy 17-19 tygodniem i nie ma szans zeby ci plec powiedzieli bo sie boja o aborcje ze wzgledu na zla plec

Ja mialam farta bo ten gin u ktorego bylam jest polakiem i zrobil mi USG w pierwszej ciazy tez w 9 tygodniu...
W drugiej ciazy powiedzialam, ze chcialabym pojsc do gina dla wlasnego spokoju- no i nie bylo problemu :) Znowu zrobil USG-takze w tej ciazy juz jestem po dwoch:))))) No i na tym koniec...

Dlatego wlasnie chcemy sie umowic prywatnie-chociaz tez dosyc daleko-zeby tym razem poznac plec.
w pierwszej ciazy urodzila nam sie NIESPODZIANKA i juz wiemy jak to jest-teraz chcemy byc przygotowani ze wzgledow praktycznych :)

Ogolnie gina tutaj malo ktora kobieta spotyka. Nawet srodki anty przepisuje polozna...

Dziewczyny spokojnie z tym usg;) ja byłam w piątek, bo też mieliśmy wszystko mierzyć, aby sprawdzić czy z dzidzią jest wszystko ok., ale dzidzia była uparta i nie dała się obrócić i nie mogliśmy wszystkiego zmierzyć a staraliśmy się kilkanaście minut;) mój lekarz powiedział, że wszystko jest ok i na następnej wizycie wszystko jeszcze raz dokładnie sprawdzimy a następną wizytę mam dopiero 17.03 a to będzie 17 tydz. więc nie ma, co się martwić:)
a genetyczne nie powinno być droższe- bzdura jakaś. I to jest właśnie to o czym pisałam wcześniej-co niektórzy właśnie chcą naciągnąć na pare złotych przyszłych rodziców.
gosiar, zgadzam sie. niestety ja sie tez spotkalam z naciagactwem...ja nie placilam za genetyczne dodatkowych pieniazkow
ja wymusze skierowanie na usg na nfz:)
Usg 3d,4d to w sumie "dodatek" do badania podstawowego jakim jest badanie i 2d (zwykłe usg) dokonuje się oceny płodu i jego prawidłowego rozwoju. Usg 3,4d jest tylko atrakcją dla rodziców tak naprawde.Sprzet najwyzszej jakosci, wiec dzidziusiowi pewno nie szkodzi;)
A czy któraś z Was ma namiary na dobrego ginekologa, który przyjmuje w CH Madison? Nie wiem czy tam jest przychodnia, bo nie jestem z trojmiasta, ale słyszałam, że tam też można zrobić USG 3D...
jolga caly problem polega na tym ,ze nie wiadomo czy nie szkodzi- zreszta tak samo jak to zwykle...
no ja niewiem czy zdecyduje sie na 3d,czy 4d...i uwazam ze takie bieganie co miesiac na zwykle usg przy ciazy bez problemow jest lekka przesada...ciekawosc , ciekawoscia ja tez najchetniej zerkalabym co chwila do malenstwa ale nie uwazam zeby czeste robienie usg bylo dobre.
a powracajac do tematu wozkow, to co myslicie o takich mniejszych kolkach skretnych? mi sie one srednio podobaja ale podobno super sie takie wozki prowadzi
mi też się nie podobają te mniejsze koła. Ale faktycznie się przydają bo przynoszą ulgę przede wszystkim Tobie w prowadzeniu wózka.
Ja się przymierzam do X-landera XA, który też ma mniejsze koła-ale na żywo nie wygląda źle i podoba mi się ten wózek.
O wiele gorzej wygląda to na zdjęciach-więc tak czy owak trzeba zobaczyć wozidło w realu a nie tylko sugerować się zdjęciami z netu. No i przejechać się kawałeczek
no trzeba obejrzec , jasna sprawa. kumpela ma jedo vedi i bardzo sobie chwali.
Właśnie dostałam pierwszego porządnego kopniaka, a nie jak dota tylko fruwanie i łaskotki w brzuchu.
Widać młode nie lubi (albo może właśnie lubi? ) jak kicham... :)
zazdrosze tobie :) ja tez chce byc juz okładaną od środka:)
Czekaj cierpliwie :)
Ale przynajmniej wiesz czego sie spodziewać :) Bo mnie wszystko zaskakuje :)
niby wiem ale nie wiem :) kazda ciaza jest inna :) ostatnio ciagle sie o tym przekonuje hehe :) ale ciosów sie spodziewam za jakies 8 tyg mam nadzieje L)
Podobno w drugiej ciąży wcześniej się czuje. Sprawdzimy na Tobie czy to prawda :)
hehe oki bede informowala kiedy ktos mnie zacznie okopywac:)
czesc juz jestem na watku na ktory czekalam tyle miesiecy berdzo sie ciesze i boje :):):) witam wszystkich
super :) teraz tylko wystARCZY sie zalogowac , suwaczek i wszystko bedzie na miejscu :)
Dobry wieczór :)
ale fajnie corz wiecej letnio- jesiennych mamusiek
Witam i ja :-)
Za namową Kai postanowiłam dolączyć babeczki do was i mam nadzieję ze mnie przygarniecie..?

no wkoncuuu :)
he he miało być za namową Kasi:-)

Hmm wiem ze już to w innym wątku pisałam już się wyzyty nie moge doczekać w piatek.
Jak usłysze serduszko mojego maleństwa będę spokojniejsza.
Oczywiście myślę pozytywnie i nie dopuszczam innej możliwości ale po stracie w czerwcu jednak przychodzi chwila kiedy się boje.
Napewno będzie dobrze:-)
Dobrze zę wizytę mam na 9:30 inaczej przez cały dzień jajko bym zniosła.
Ale miałam dzis znowu piekny sen własnie zę byłam na kontroli i wszystko było super a serce waliło jak dzwon
no bedzie waliło :) nie ma innej opcji ,, ja nie lunie czekac na wizyte szczególnie po ostatnim plamieniu mam cały czas w domu 100zł w razie czego,,,ja mam teraz wizyte 5 maca
A moje ciaze jak dotad sa identyczne :) Poza tym,ze rzeczywiscie wczesniej poczulam dzidzie i to 6 tygodni wczesniej!!!
Co do wozkow ze skretnymi kolami przednimi-jak dla mnie rewelacja!!! Nasz atlantic nie ma takich malutkich tych przednich wiec prowadzi sie swietnie-nie wiem jak jest z tymi malutkimi koleczkami- na oko wydaje sie gorzej...
monia ja tez sie boje po stracie i juz snuje glupie mysli ale bedzie dobrze wiem o tym:):) bierzecie dziewczyny folik bo ja dopiero od tygodnia go lykam ale caly czas trezba prawda ja jeszcze jestem w szoku
Kasiu, palmiłaś?!
Ale teraz jest już wszystko wporządku tak?
Ja też na początku ciąży plamiłam ale dostałam luteine i duphaston i jest ok
w zeszlym tygodniu mało sie nie przekrecilam jak poszlam siku patrze a tu krew,,, po 20 min bylam u lekrza prywatnie a po 4 h w szpitalu kontrolnie u mojego gina,,,,, i jest ok biore luteine
dziewczyny a kiedy isc najlepiej do gina zeby potwierdzil??????bo pewnie na serduszko jeszcze troche musze poczekac
monika jak mozesz napisz do mnie na gg,, mam pytanie ale wole na priwa 3956065
w 4-5 tc widac pecherzyk,,,,,, 6-8 tyg widac serduszko i słychac,, najalepiej to jeszcze bete zrobic-:)
Idę się wykąpać i zalec do łóżka już, coś się mętnie czuję dziś.
Miłego weczoru dziewczyny
no własnie Kasia ma racje. Ja w 4 tc jak była to widziałm tylko pęcherzyk a teraz to już serduszko zobacze a będzie 8 tc
Dziewczyny wszystko będzie :) Ja byłam dzisiaj na usg, jak to się mówi genetycznym i wszystko jest ok, chociaż moje maleństwo jest bardzo uparte i nie chciało dać się dobrze pomierzyć, ale pani doktor była cierpliwa i wysłałam mnie na spacer, żeby maleństwo zmieniło może pozycje i jakoś dało się dzisiaj wszystko sprawdzić i do tego jeszcze powiedziała że moje maleństwo wygłada na dziewczynkę :-))))) A co do usg 3d, to jest właśnie chyba raczej dla rodziców, bo wszystko sprawdzała lekarka na normalnym i tylko pokazała mi jak wygląda w trójwymiarze, a położna powiedziała że 3d to lepiej wygląda w późniejszej ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie i już nie mogę się doczekać. Tymczasem wszystkim wam życzę spokojnej nocki :)
Witam ;)
Ale dzis mamy biało ;)
Nawet bardzo biało.
Ja dzisiaj pierwszy dzień po zwolnieniu 5 tygodniowym w pracy.
niestety rano musiałam spotkać się z toaletą, czyli w czasie zwolnienia nic się nie zmieniło. Musiałabym wstawać o 8 i chodzić do pracy na 10, żeby jakoś funkcjonować.
Na razie mam plan pracować 3 tygodnie i już nie powracać do pracy. Zobaczymy ile wytrzymam w pracy z wymiotami.
Miłego, białego dnia życzę.
a mi wczoraj wieczorem cały brzuch skakał:) Tż się cieszył jak dziecko:) Fajnie ,że ma już tle siły na kopniaki. Ja dopiero się cieszyłam każdym milimetrem fasolki a tu już mnie kopie:))
nie lubię zimy - zdecydowanie muszę to stwierdzić :/
przyjechałam dzisiaj do pracy skm'ką, bo raz - czekało mnie odśnieżanie auta, dwa - przestraszyłam się warunków na drodze widząc co się dzieje na mojej dzielnicy :/

w dniu wczorajszym wpisałam się na listę oczekujących do żłobka w pozycji nr 266 - szok!
myślałam, że pani w żłobku mnie wyśmieje, a powiedziała, że to i tak późno ;P
czesc z rana

o matko juz lista do żłobka??????/
no jak widać, słyszałam takie pogłoski, ale nie dochodziło to do mnie :/

muszę się jeszcze pochwalić, że dzisiaj po raz pierwszy śnił mi się Nasz Bąbelek - jako noworodek, spał sobie spokojnie, miałam go na rękach, położyłam w zawiniątku na parapecie i miał kropelki zimnego potu na buźce - bardzo realny sen, ale pierwszy raz w ciąży śniło mi się moje dziecko :)))
Witajcie :)
Wczoraj byłam na comiesięcznej wizycie u gina. Maleństwo rośnie sobie zdrowo i chociaż spało pozwoliło się podejrzeć. Będzie synek :)))

Co do wyników to doktorka stwierdziła, że są bardzo dobre (a ja się martwiłam ;)) Że krew się rozrzedza i dlatego są gorsze, ale na razie mam się nie martwić. Tak więc same dobre wieści a mężuś jak się dowiedział to aż napuchł z dumy, hihi.
Za tydzień we wtorek idę na USG 3D, może uda się buźkę zobaczyć, bo wczoraj się schował i pani doktor nie mogła się przyjrzeć.
Poza tym dostałam wytyczne na kolejne badania: ponownie toxo i obciążenie glukozą.
Jumelka ja też mysłałam, że mam złe wyniki, ale okazało się że w ciązy są jak najbardziej ok.
hej, ale pogode mamy....buuuuu;/ ja jade zrobic badania kontrolne na ft4 i toxo a potem na herbatke i ploteczki;) milego dzionka mamuski;)
Piękna pogoda, tylkoe gdyby nie ten śnieg i z 20 stopni więcej było :)

Też biegałam rano do przychodni badanie moczu zrobić. W kolejce do laboratorium z 50 osób stało, a mi się spieszyło i spróbowałam się wbić bez kolejki. Najpierw popytałam babek naokoło czy się nie orientują czy w ciąży można bez kolejki, a potem sięwbiłam do gabinetu z tym samym pytaniem i usłyszałam że NIE!
Kurczę, poczekałabym przecież, tylko nie mogłam się dziś do pracy spóźnić więc poszlam i innym razem sobie poczekam jak będę mieć czas. Nie mam żadnego roszczeniowego stosunku, ale swoją drogą mnie zdziwiło żeby w takim miejscu nie było takiego zwyczaju.
Jakie macie doświadczenia w przychodniach?

ja jeszcze nigdy nie stałam w kolejce do laboratorium, zawsze staram się chodzić na 5-10 minut przed otwarciem
zawsze robię badania za skierowaniem - w SwissMedzie i Bruss
Ja też tak zawsze chodzę, dziś była sytuacja awaryjna - musiałam "dorobić" sam mocz. Największe kolejki są zawsze właśnie o 7 jak otwierają, po 8 już jest mało ludzi, dlatego się tak zdziwiłam.
No i w tej przychodni trzeba być 40 min przed otwarciem żeby być na początku kolejki :)
LIPIEC:
Jumelka 01.07 -chłopczyk
akmka 01.07 :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07 -chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień

WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
jolka1985 18-25.09
ina1987 30.09
cześć dziewczynki.

Ta zima się nigdy nie skończy :-( a w Niedzielę już było tak ładnie.
Mój maluszek też się ciągle wierci-wczoraj najbardziej ze wszystkich dni :-) kocham tego szkrabka, ze nie wiem jak tak figluje :-)

u mnie w przychodni też obowiązuje jedna kolejka-nie ważne czy jesteś w ciąży czy nie. A powiem Wam, ze ludzie i tak jakoś nie ustępują jak widzą ciężarną- raczej wolą udawać, że nie zaobserwowali naszego brzucha, żebym przypadkiem nie była obsłużona szybciej od nich
gosiar masz termin dzien po mnie czujesz ruchy i znasz juz plec dziecka ZAZDROSZCZE!!!! :)
a ja nic
nic jeszcze nie czuje i nie znam plci :(
Moje też wczoraj szalało najbardziej jak dotąd :) I to cały dzień, a nie tylko wieczorem. Ciekawe co za dzień wczoraj był.

Mnie tam nigdy nie zależy żeby być szybciej obsłużoną, ale kurczę dziś mi zależało akurat :)
dużo ludzi jest niestety bezczelnych, nie tylko w kolejce do laboratorium czy w hipermarketach (głównie starsi ludzie), ale nawet na ulicy
przykład z dzisiaj: na nieodśnieżonych chodnikach Gdańska ktoś przejechał łopatą (dokładnie na taką szerokość), robiąc przejście, żaden z "człowieczków" (prócz dwóch młodych kolesi) nie usunął się na tej ścieżce, wszyscy wręcz mnie łokciami potrącali, żeby odskoczyła w śnieg po kolana :/
takich przykładów, które mnie dotyczą, codziennie obserwuję nawet kilka, mentalności zgredów i mondziołów nie zmienimy, możemy im tylko współczuć i czasem podnieść ciśnienie im (niestety - również sobie :()
Karolcia: tu się zgodzę, ze najgorsi są starsi ludzie-normalnie diabły jakieś. Za dużo słuchają chyba pewnego radia i nie potrafią już funkcjonować normalnie w społeczeństwie.

Ola: myślę, że lada moment też powinnas poczuć ruchy. To są już te okresy gdzie wszystko zaczyna być jasne :-) i na pewno na następnej wizycie dowiesz się-cierpliwość nasza najlepsza przyjaciółka w ciąży :-D trzymam kciuki
Taa, trzeba się uzbroić w cierpliwość najpierw na 9 miesięcy, a potem na jakieś 20 lat - abstrakcja :)

Umówiłam się na 3D na 9 marca i nawet się nie nastawiam że wtedy się dowiem co noszę :)

pozwolę sie przywitać

wczoraj odebrałam wyniki bety 3498 :)
termin podejrzewam na połowę października, a że nie ma jeszcze wątku październikowego wtrącam się tu :)
Fajnie :) Letnio - jesiennie się robi :)
potem jak pazdziernikowych mamusiek bedzie wieccej to sie podzielimu na lipcowo -sierpniowe i wrzesniowo-padziernikowe:)
ale ten czas leci.Jeszcze trochę i rok 2009 będzie zamknięty w czekaniu na maleństwa :-)
Jak zaczęłam czytać to forum to ledwo lipcowych pare było :)
gratulacje;)
robiłam dziś badania w laboratorium w szpitalu na zaspie i tam wogole kolejek nie było no i szybko wyniki...toxo jest ok ale ft4 niestety stoi w miejscu i chyba endo.wprowadzi mi leczenie hormonalne...musze umowic sie na wizyte no i zobaczymy...ale najważniejsze żeby dzidziulek był zdrowiutki;) a wszystko niby mieści sie w normach, a jednak muszę sie podleczyć
Jolga wszystko będzie ok. Ja miałam zamiar dzisiaj kupić spodnie ciązowe, ale niestety nie udało się, byłam na hali w Gdańku, w wielkim młynie i w Galerii Bałtyckiej, ale taki mały wymiar w moim rozmiarze (38/40), że szok, a jak już jakies dzinsy pasowały u góry to były za krótkie :( znacie jeszcze jakieś sklepy w Gdańsku, bo muszę pilnie coś kupić bo moje wszystkie spodnie nagle zrobiły się za małe.
no napewno będzie ok;) wiesz, ostatnio lekarz powiedział, ze mam sie nie martwić bo dużych "odchyleń" od normy nie ma i chciał najpierw spróbować podwyższyć to cale ft4 nie podajac lekow hormonalnych no ale nie dało to żadengo rezultatu, a jedank właściwy poziom tarczycy jest bardzo ważny w ciaży, i nawet jak badania mieszczą się w granicach jakie są podawane z laboratorium to i tak warto to skosultować z endokrynologiem, bo jak widać na moim przykładzie wcale tak być nie musi.
a co do ciuszkow to moze w galerii "bandyckiej" w Nivena coś znajdziesz. ciuszki raczej drogie ale ostatnio widzialam tam taka slodka sukienkę(130zł), ale chcę jeszcze poczekać na cieplejsze dni żeby potem się nie okazało że za mała;)
hej dziewczynki:)
umówiłam się do dr Olszewskiego na usg w czwartek, zobaczę mojego małego kochanego "porworka":)
Ja chodzę do dr Olszewskiej i jestem bardzo zadowolona :) Byłam w poniedziałek i dostałam płytkę z moim maleństwem i już ją 3 razy oglądałam ;)
A taka płyta to jest po prostu nagrany przebieg całego USG?
Dokładnie.
ja ide w następny czwartek na połówkowe do Brzóski. mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. A czas mi się wlecze do tego czwartku strasznie...
Witam deziś i ja tzn. My:-)

Wpadłam zobaczyc co tam słychać.

GOSIAR wiem co masz na myśli piszęc "czas mi się wlecze" oj mi też starsznie się ciągnie, ja wizyte mam teraz w piątek ale już się doczekac nie mogę i spokojniejsza będę.
Ja też was rozumiem, przed wizytą się denerwowałam czy wszystko okaże się ok i jednoczesnie nie mogłam doczekać się żyby zobaczyć maleństwo. Teraz kolejną wizytę mam 13 marca i pewnie jeszcze rochę i znowu zacznę odliczać czas ;) Na codzień do mnie tak całkiem jeszcze nie dociera że jestem w ciązy, ale jak zobaczyałam to maleństwo, jego rączki, nóżki i usłyszałam serduszko to odrazu łzy mi napłyneły do oczu ;) to cudowne uczucie.
Mmmm pieknie:-)
Jak usłysze serduszko pewnie tez sie porycze
Ja malenstwa coprawda dzis nie ogladalam, ale serduszka sluchalam :) 148 uderzen na minute :P!!! Super uczucie moc to uslyszec :)
ale Ci zazdroszcze

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry