Widok

****LIPCOWE, SIERPNIOWE I WRZEŚNIOWE MAMUSIE 2009****11

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07
akmka 01.07 :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07 -chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień

WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
jolka1985 18-25.09
ina1987 30.09

link do 10
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-SIERPNIOWE-I-WRZESNIOWE-MAMUSIE-200910-t71679,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć dziewczyny :-)
ale się nie wyspałam. W ogóle same głupoty mi się śnią w tej ciąży.
Jak się czujecie już prawie w połowie? wizyty połówkowe umówione? do kogo planujecie iść?
ja mam usg za półtorej tygodnia (25.02), kontrolę za dwa tygodnie (02.03)
czesc dziewczyny, ja mam genetyczne ok 10 marca, wizyta u gina 5 marca
Czuję się nieźle, chociaż brzuch jakiś taki napięty się zrobił. W nocy też się nie wysypiam, jakieś głupoty się śnią...

Mam dziś wieczorkiem wizytę u lekarza, już odliczam godziny :) a następne USG 24 lutego :)
Witam, w nowym wątku.
Ja dzisiaj smigam do lekarza na NFZ, a usg mam u Boćkowskiego 5.03.
Spać też jakoś dzisiaj nie mogłam, ale to pewnie dlatego, że jutro wracam do pracy po 5 tyg zwolnienia(na szczęście nie na długo:)).
Chyba, że dzisiaj lekarz stwierdzi, że nadal za mało ważę i coś innego wymyśli.
Dziewczyny czy Wy też macie ciągle twardy brzuch?? Mój od jakiegoś tygodnia jest twardy i nie chce odpuścić.
Cześć dziewczyny, ja mam usg genetyczne we środę, wizyta u lekarza w piątek do kontroli - mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Zwolnienie mam do końca tygodnia, ale chyba nie chce mi sie wracać do pracy.
dziewczyny czy usg genetyczne jest obowiazkowe bo mi nic lekarz nie mowil??!!???
Podobno nie, tylko w pewnym wieku - ja zbliżam się do 30
genetyczne to takie normalnie gdzie mierzy dziecko itp,,,, kazde moza by powiedziec ze jedt genetyczne bo mierzą i patrzą, :) ,ale od 14 tc widac poprostu juz rączki nuzki głowe i mozna mierzyc ---tak mi to moj gin wytłumaczył
Genetyczne polega na zbadaniu, czy dziecko nie ma wad genetycznych tj. bada się np. przezierność karku, czego na normalnym usg nie robią. No i robi się je w odpowiednim czasie tj., około 12 tygodnia wtedy to wszystko dobrze widać. Sprawdza się czy dziecko nie ma np. zespołu downa itp.
mój powiedział ze najlepiej to w 14tc :( i ze to nic dziwnego tylko normalnie usg ...moze kazdy lekarz inaczej podchodzi do pojęcia usg , i jeden robi genetyczne caly czas a inny raz tylko,, kurde sama juz nie wiem
wiecie co? oni w sumie też wymyślają coraz to nowe nazwy usg tylko po to, żeby zyskać nowe pacjentki. Wiadomo, że jeżeli co miesiąc mamy wizytę u swojego gin to nas nie oszuka i normalnie nas zbada o powie co i jak. A co niektórzy liczą, że specjalnie umówimy się do innego specjalisty na "genetyczne".
Ja idę właśnie dzisiaj i jestem ciekawa czego sie dowiem. Z tego co mówiła mi koleżanka to usg genetyczne różni się napewno ceną.
no dobra ja zaraz zadzwonie do invikty i zapytam ile genetyczne kosztuje
Witam w nowym wątku :)
Pracowity weekend mam za sobą, przemeblowanie, porządki i basen :)

Co do USG - w przyszłym tygodniu idę i to połówkowe wypada, ciekawe jak będzie :)
ja jestem w 18 tyg. wiec i tak juz za pozno na genetyczne, musze go zapytac jak bede na najblizszej wizycie na czym to polega.
sprawdza się czy dzidziuś ma kość nosową i jaka jest grubość fałdu karkowego - to są wyznaczniki, że możliwe jest wystąpienie wady genetycznej, np. z. Downa.
dzieki za odp :)
chcialabym pojsc na usg 3D ale moj mąż sie nie zgadza twierdzi ze to jest tylko taki bajer, pamiątka i nic wiecej i jak mu przemowic do rozsadku?????
3d to to pamiątka, i super sprawa:) ja miałam z nadią i teraz tez sie wybieram w 20 tc :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry