Widok

LIPIEC 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Jestem w 4 tygodniu ciąży. Przypuszczalny termin porodu to 17 lipiec 2011. Czy znajdą się jeszcze jakieś Lipcowe Mamusie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
francess to super,że z maluszkiem jest wszystko dobrze.Rośnie jak na drożdżach.Cieszę się.
Zazdroszczę Ci,że mdłości Ci już przeszły.No cóż... może u mnie też niedługo ustąpią...?
A kiedy maz usg genetyczne?

Nikita987 dbaj o siebie żeby ta choroba nie rozwinęła się w coś gorszego.Może idź do apteki po coś homeopatycznego?
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
ze mnie wszyscy sie nie raz smieli ze jestem uzalezniona od wody niegazowanej, ale jakos w ciąży mało jej pije, słodyczy nigdy za duzo nie jadłam i to w sumie jest bez zmian, cos tam czasem słodkiego skubne ;)

od wczorajszego wieczora kiepsko sie czuje, kaszle na potęge i mam katar... zrobiłam sobie juz wczoraj syrop z cebuli i go podpijam, ale ten kaszel nie przechodzi... macie jakies domowe sposoby na kaszel, katar, poprostu przeziebienie...

image
Witam, już po wizycie u dra mogę się pochwalić, że maleństwo ma 4,5cm (CRL) i fika koziołki :)
Doczekałam chwili, kiedy mogę powiedzieć, że nudności prawie ustąpiły :) ale nadal nie mogę pić kawy, no i wyczuliłam się na sól i wzmacniacze smaku i aromatu w potrawach ;) słodycze mnie nie interesują - całe szczęście, bo przed ciążą je kochałam! a wodę niegazowaną po prostu uwielbiam ;)

Arisa6 - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki :)
Z pierwszych badań jakie miałam to w sumie morfologie, mocz, i grupa krwi. Narazie nic więcej. No i ze względu na tarczycę to cały czas pod kontrolą jest tsh i te inne.

Ja mam jobla na punkcie kwaśnych i mogłabym wszystki pić litrami. Najbardziej herbata z cytryną :)
Witamy kolejną lipcóweczkę.
Ja herbatę mogę pić wiadrami natomiast odrzuca mnie na widok kawy.No i nie wchodzą mi żadne słodycze.
Nikita987 mi też podpasowaly ogórki kiszone i grzybki marynowane.Ostatnio jem tylko chleb z masłem i ogórkiem kiszonym albo grzybkami.
Ja niestety przerzywam katusze bo mam w domu 2 małych dzieci i codziennie muszę im zrobić sniadanie i obiad.Ale jakoś daje radę.Mam nadzieję,że niedługo mi przejdą te mdłości.

A to badanie genetyczne ja mam 13.01.

image
tak mysłam ze to to :) nie martw sie na zapas , na pewno wszystko bedzie dobrze!

image
tak to jest to które się wykonuje między 11-14 tygodniem ciąży
image

image
Kasiorek555 witamy!

jestes moim wybawieniem... juz C mdłości przechodza...marze o tym zeby tak powiedziec!!! :) jesli chodzi o herbate to tez mnie odrzuca...

usg prenatalne to jest to genetyczne?

ja na szczescie wzgledem toxo i cytomegalie mam przeciwciała...

image
Witam dziewczyny,
Ja mam termin na 7 lipca :-)
A do lekarza ide 27 grudnia na USG prenetalne- mam nadzieje że wszystko będzie oki :-)
Robiłam badania na cytomegalie i tokso i troche sie zmartwiąłm bo nie mam przeciwcial żadnej z tych chorób i trzeba teraz uważać zeby się nie zarazić :-(

Mi juz mdlości przechodzą a jedyna rzecza do której się nie zbliżam to herbata bo odrazu mnie odżuca a pić moge tylko wode mineralną i soki własnej roboty :-)
image

image
Arisa trzymam kciuki zeby wszystko było ok.

image
hej dziewczyny:) W sobote odwiedzilam genetyka i w sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam. Wyniku testu Pappa rewelacja...także nic nie kumam :( Na 90% 21-ego grudnia robie amniopunkcję, więc bedę już wiedziała wszystko...mam taka nadzieję. Nadal mam za wysokie NT i nie widać kości nosowej dzidzi. Sama dzidzia rozwija się bardzo dobrze:)
a teraz jem twaróg z rzodkiewka, szczypiorem i cebulą no i smietana i mi bardzo smakuje :) juz raz jadłam i pozniej wszystko było ok. zjadłam wtedy cała kostke- zobacze jak tym razem mi pojdzie ;)

image
u mnie nigdy nie wiem jak na cos zareaguje tzn. na pewno nie moge jesc wedzonych rzeczy, bo jak otwieram lodówke to mne ten zapach odrzuca... w sumie zadnych wedlin... głownie suchy chleb czy bułki choc wczoraj zjadłam obiad i nawet mi smakował ale potem nie było ciekawie... no ale czasem uda mi sie cos zjesc i nie zwymiotowac...
ogorki kiszone moge jesc bez ograniczen, wczoraj az mnie brzuch po nich rozbolał - niezle co ;)

image
a jeśli chodzi o badania to mój gin. nie zlecił mi żadnych badań bo uważa ,że ciąża najpierw musi przejść bezpieczny okres,aby później robić badania.
Ja prawie wogóle nic nie jem pewnie dlatego schudłam.Jem tylko herbatniki i bezzapachowe potrawy czyli zazwyczaj tylko kanapki z serem albo z pasztetem.
Wczoraj próbowałam zjeść trochę obiadu to 2 w razy w ciągu 30 minut biegłam do WC.
Jeszcze miesiąc i moje mdłości powinny ustąpić.

image
ja nic nie chudne... albo waga mi sie posuła, bo to az niemozliwe... no ale najwazniejsze ze na razie nie tyje ;)

image
Cały czas jest mi z rana i z wieczora niedobrze.Czasami kończy się to wymiotami czasami nie.Poza tym czuję się dobrze.
Schudłam już 3 kg przez te mdłości.Ale to dobrze,będzie mniej do zrzucenia później :)

image
ja miałam inne badania, tzn. morfologie i mocz sie zgadzaja, toxo i cytomegalie miałam niedawno robione to nie kazał robic, jak rowniez nia miałam glukozy, no ale Ty chyba jestes jakies 2 tygodnie przedemna z tego co pamietam ;) musze odebrac w tym tygodniu wynki...u nas w przychodni dosc długo sie czeka, mam nadzieje ze sie uwiną do piatku bo w sobote ide do lekarza :)

a Mona_g pamietasz jakie miałas wczesniej robione badania?

Arisa jak tam u Ciebie? wyjasniło sie cos wiecej?

Annamaria836 a Ty jak sie czujesz? przeszło Ci to uczucie ze ciagle jest niedobrze?

ja nadal wymiotuje...

image
Hey Kochanie,
troche mnie nie było. W czwartek mam gina i usg. już jestem ciekawa jak urósł Bąbelek. Z badam mam morfologie, mocz, glukoze, toxo. A miałam mieć jeszcze cytomegalie i przeciwciała różyczki, ale to miałam robione rok temu, wiec narazie nie robię i pokaże wyniki, może nie bedę musiała to po co dodatkowo płacić.
Dzięki wielkie:) Kurde trudno mi się z tym wszystkim pogonić, ale już na to nic nie poradzę:(
Dam znać jak było:)
arisa6 to dobrze,że drugie usg wyszło lepsze.Mam nadzieje,że jutrzejsza wizyta u genetyka tez wyjdzie pozytywnie.

Mnie usg genetyczne czeka w styczniu.Brrr...

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (430 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (81 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

płyta indukcyjna czy gazowa? (23 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry