Widok

LIPIEC 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Jestem w 4 tygodniu ciąży. Przypuszczalny termin porodu to 17 lipiec 2011. Czy znajdą się jeszcze jakieś Lipcowe Mamusie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zazdroszczę:) ja może coś zobaczę 10.12, teraz wciąż za wcześnie, ale pojawiło się jakieś skupisko białe w macicy i lekarka mówiła, że może właśnie tam się zagnieździł zarodek, ale wciąż muszę czekać heh nauczę się cierpliwości:) ja w razie bólu głowy mogę paracetamol, a brzucha no-spe...jakaś dziewczyna polecała amol, aby wetrzeć w skronie

cieszę się, że wszystko z Twoim maluszkiem dobrze :)
imageimage
u mnie w 5 tygodniu tez nie bylo nic zabardzo widac takze sie tym nie martw, jak byłam pierwszy raz u lekarza to ani serducha nie było ani nic...

na glowe brałam apap ( kolezanki mi mowiły ze w ciąży mozna-choc mi nigdy takie slabe tabsy nie pomagaja) no i powiedziałam lekarzowi o tym, a on mi powiedział ze mam na razie nic nie brac bo to bardzo wazne tygodnie i takie tam... wiec teraz kazałam wszystkim trzymac kciuki zeby mnie głowa jak najmniej bolała ;)

image
no to ja trzymam, aby główka jak najmniej bolała:D:D:D
imageimage
Strega jak u Ciebie z plamieniem? Byłaś u ginekologa?
imageimage
Dziś już kompletnie zero plamień, a lekarz mi powiedział, że to jest normalne i tak bywa. Plamienie, ale małe i brązowawe może występować w pierwszych 3 miesiącach i jeśli nie towarzyszy temu silny ból brzucha, jeśli nie trwa więcej niż 10 dni, to nie ma powodu do zmartwień.
Dziś już wszystko ok. Bardzo prawdopodobne, że stało się tak, bo za 5 dni powinnam dostać okres (jeśli nie byłabym w ciąży).
image

no to dobrze:) u mnie to wina niskiego progesteronu, ale mam tabletki więc powinno być dobrze, buziaki dla Was
imageimage
Znowu to samo, ale tym razem z bardzo malutką ilością krwi. Na 20 jadę do szpitala,umówiłam się z ginekologiem. Boję się. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
image

Strega miałam tak samo, na drugi dzień było już z domieszką krwi...dostałam duphaston 2x1 tab przez pół roku i zwolnienie do 14...zobaczymy co będzie...trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze u Ciebie i czekamy na wieści
imageimage
Hey Kochane. Ja też miałam problem z plamieniem w okolicach 6 tygodnia. Zresztą nie nazwałabym tego plamieniem, bo tak na prawdę raz miałam krwotok. Ale okazało się że jest to normalne i spowodowane zagnieżdzaniem, pojawiły się jakieś przestrzenie i stąd te plamienia. Dostałam zwolnienie na 3 tygodnie i 3 razy dziennie Luteine. Teraz byliśmy na kontroli i wszystko już jest okey.

Z pozostałych moich problemów to obolałe piersi, strasznie mi dokuczają szczególnie wieczorem jak nie mogę się ułożyć na boku żeby zasnąć. Nie wymiotuję, rzadko się zadarza że coś mnie mdli.

Czasami jakieś delikatne bóle podbrzusza były, ale teraz już rzadko. Tylko jakoś osłabiona od kilku dni jestem.

Trzymajcie się dziewczynki
Hej mona_g u mnie krwotoku nie było, ale lekkie plamienie, a potem przez jakiś czas brudzenie...dziś w nocy znowu ból podbrzusza i plamienie, a teraz brudzenie...lekarka mi wspomniała, że może to być efekt zagnieżdżenia, zmniejsza mi się też torbiel na jajniku...ja mam 2x1 duphaston...jak kilka dni nie przejdzie to może zapytam się lekarki czy nie zwiększy mi dawki?

No ja też znam ten ból ułożenia się na boku hahaha masakra:)))))

Dobrze, że z Waszym dzidziusiem jest ok...my wizyta 10.12
imageimage
Witajcie,
u nas wszystko ok.Żadnych plamień ani bóli.Tylko mdłości co jakiś czas mnie dopadają.9.12. mam wizytę u lekarza,mam nadzieję,że usłyszę już serduszko naszego maleństwa.
Trzymam kciuki za wszystkie pozytywne wyniki badań.
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
annamaria mam wizytę dzień po Tobie i też mam nadzieję, że już coś więcej będę wiedzieć - mnie niestety dopadły plamienia:/

będziemy czekać na info po:)
imageimage
To w takim razie czekam na pozytywną relacje z wizyty u lekarza.I trzymam kciuki za nas obie.
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
Hey, my byliśmy dzisiaj na wizycie. Założyliśmy wreszcie kartę ciąży. Słyszałam serduszko - plus 173. Ja się za to słabo czułam dzisiaj. Dostałam skierowanai na badania, być może coś w wynikach jest nie tak.

Niestety znów muszę brać Luteine 3 razy dziennie po jednej tabletce. Jeszcze gdzieś jest jedna przestrzeń odklejenia. Za dwa tgodnie idziemy na kontrole. Mam nadzieje, że wreszcie wszystko będzie dobrze zagnieżdżone i nie będzie się nigdzie odklejać. Oczywiście jeśli tylko zaczełabym plamić to natychmiast mam dzwonić i idziemy na zwolnienie.
no ja od jutra zwiększam dawkę duphastonu, bo wciąż plamię:(((

Fajnie, że słyszałaś serduszko:) Lepiej brać leki i być pewniejszym, a może dziś miałaś gorszy dzień, ale najlepiej robić badania...mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie
imageimage
Strega i jak druga beta? daj znac jak zrobisz, trzymam kciuki zeby wszystko było ok! i na pewno bedzie ok.!

dziewczyny nie martwcie sie tak bardzo, trzeba myslec pozytywnie!
ja zaczełam masakrycznie wymiotowac... herbaty nawet nie moge juz pic, probowałam roznych firm i nic... za kazdym razem to samo... koszmar jakis... mam nadzieje ze tempem ekspresowym mi to minie...

Basieniak nie martw sie tym plamieniem, moja psiapisóła tez plamiła jak byla w ciazy a teraz ma wspaniałego synka!

image
Dzięki Nikita:)))
Dziś biorę uderzeniową dawkę progesteronu i zobaczymy:) Jak coś nie tak to piszę eska do Pani ginekolog i jestem dosyć spokojna:) i tak czekam do 10.12 - jeszcze 9 dni:)

No to współczuję Nikita, ale teraz czujesz na maksa, że jesteś w ciąży:) szczerze chyba bym tak chciała mieć, bo mi oprócz piersi nic nie jest:/

Pozdrawiam Was kochane:)
imageimage
Basieniak Ty sie ciesz ze procz bolu piersi Ci nic nie dolega! :)

image
hehehe z chęcią zamienię plamienia na wymioty:)))) no, ale to wszystko może być jeszcze przede mną, ja jestem za Tobą 2 tygodnie więc może niedługo też mnie to dopadnie :)

Trzymam kciuki, aby wymioty sobie od Ciebie poszły w cholerę :)
imageimage
Basieniak trzymam kciuki zeby Cie to jednak nie dopadło...

ale dzis pogoda...masakra...tak wieje ze dzieki... juz bym wolała zeby padał snieg niz ten okropny wiatr...

mona_g a Ty jak sie czujesz? unormowało sie wszystko?

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (124 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

płyta indukcyjna czy gazowa? (23 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które? (42 odpowiedzi)

Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.

do góry