Widok

LISTOPAD I GRUDZIEń MAMUSIE 2008

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Juz chyba podarujemy sobie liste:0
Otiweramy watek zdjeciami Jasiula z rańca:)

image
i jesscze jedno , naszego smiechulca;)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ania, super wiesci :)
Amelko, moja mala tez miala wysypke, placki jakies i krostki...chcialam odstawic nabiał, ale pomyslalam, ze jeszcze przeczekam. i co ?? okazalo sie to bycpo prostu wysypką hormonalną :) Pediatra pewnie dlatego nie kazala odstawiac nabialu, bo czesto kazdy mysli,ze to wlasnie przez nabial, a jak wida- niekoniecznie :)
Ania to bardzo dobre wiadomości, szybciutko przeszło, tylko sie cieszyć.
Natalka usmiech na 102 strzeliła, królewna mała:))
My zaraz wybywamy z domku, bo dziś do zaliczenia poczta, apteka i muszę umówić usg bioderek bo wczoraj tak wyparowałam z przychodni po szczepieniu że na śmierć o tym zapomniałam. Po szczepieniu Asia ok, zniosła to bardzo dobrze, w nocy sprawdzałam temp. nic się nie działo, nóżka nie spuchła, więc dobrze tolerowała tą szczepionkę.
Słuchajcie wczoaj trochę mnie zdziwiła pediatra, bo na te krostki Asi powiedziała że to jakaś alergia ale to trudno stwierdzić na co, nie powiedziała że to na pewno skaza białkowa, przepisała neutralną maść i co mnie najbardziej zdziwiło wręcz zakazała mi odstawiać nabiał??? Mam smarować przez okolo 1 - 2 tyg i obserwować i jeść normalnie jak do tej pory. Niby jest w tym jakaś logika, ale tak jakoś dziwne mi się to zalecenie wydaje.
Super,że nietolerancja zniknęła:)))co do ząbkowania,to mnie bardziej przeraża,na pewno to etap dłuuuuższy niż kolki,ale trzeba przeżyć:)Natala ma drzemeczke właśnie,wstanie i śmigamy.Druga partia prania już leci,nazbierało się pościeli....jutro za prasowanie się wezme:/
Odebralismy wyniki kału, po tym jak Jachulo robil zielone kupolce, o ktorych pisalam jakies 2 tyg temu-i co sie okazalo???-JASIOWI MINELA NIETOLERANCJA LAKTOZY!!!!!!!!!!
Wynki sa super, cała redukujace 0%!!!!!!!jestem w szoku glebokim, myslaalm ze to sie bedzie ciagnelo do pól roku!!!!

dzisiaj jedziemy na 19 do dr Marka na kontrol i wprowadzamy pomalutku nowe rzeczy:)Pan doktor ma nam dac zalecenia, co i jak, i za jakies 2/3 tyg mozemy startowac z normalnym jedzonkiem!!!!

Jenki, jak sie ciesze, !
kupole tez zaobserwowoalam ze ostatnio zz ielonych przeradzaly sie w takie zolto musztardowe, bylo to dziwne bo byl etap zieleni a tu zmiana;)i 'zapaszek" maja inny, taki 'dorosly" bardziej!
Nie ma zaparc co tez mi sie wydalo dziwne, bo zawwssze sie Jacho nastekal za100, jak kupola walil..!

Uh, ale ULGA!!!!
Oj, to zabkowanie:(tez sie obawiam....gr..
Ale tlumacze sobie, ze jak kolki przeszlam to i zabkowanie pryszcz:)
Natusia po mamusi pyzulek jest:]jak byłam mała wyglądałam identycznie,teraz też pyza jestem,ale to znak rozponawczy z mojej mamy strony ha ha -a jak się fajnie te pyzulki całuje!!!oczywiście nie zasnęłam,zmieniłą pościel,już lista zakupów zrobiona,dziś po Wrzeszczu połazimy zrobimy zakupki i będziemy gotować z Natulą,ochota na leczo i szaszłyki mnie naszła mniam:)ciekawe czy cukinie dostane???hmm
czas praleczke wtsawić i na śniadanko
image

ps.Risika,ale Pauli zęby szybko wychodzą,ząbkowania baardzo się boje:(
hehe ale Natala Pyzatka:)Pultas sie robi, ze hoho:)..Te listopadowe tak mają, jasiek tez jak ksiezyc w pelni!
Ja od 5 na nogach-tyle mam do zrobienia, ze lepiej ni emowic, eh...
Kawke spije i cos wymysle, plan dnia uloze jakis sensowny, zeby cokolwiek zrobic;)
hej mamcie,wpadam na chwile,zaraz dalej spanie:)wczoraj po 21 zasnęłąm jakas pogoda zmulona była,Natala też już o 19:30 spała.Odezwe się pózniej,to uśmiech mojego łobuza na dobry dzień:)
image
cześć mamusie, ale się dzieje...
Jasio jaki duży boski chłopak ma super wesołe oczka, a Michałek jak aniołek w łóżeczku.
My dzis dzień cały zalatany, byłyśmy na pierwszym szczepieniu, Asia krotko zapłakała i jak ja wziełam na raczki to zaraz zapomniała że było ukucie. Sprawdzałam jej temperature, póki co nic się nie dzieje - oby tak dalej, może przejdzie to dobrze.
Uciekam do męzusia bo dziś wrócił z delegacji i mamy tyle do opowiadania - zauważył że Asinek zaczyna "gadać" - a słuchajcie dziś w przychodni usmiechała się do mnie jak słoneczko - ale yłam przeszczęśliwa.

Jesli chodzi o prasowanie to ja prasuje wszystko - jestem maniaczka prasowania, bardzo to lubię - mąż zawsze się ze mnie nabija że jak bym mogła to bym dywan wyprasowała. Oczywiście rzeczy dzidzi prasuję na mksymalnie gorącym żelazku żeby bakterie pozaijać.
u mnie dobzte ze przynajmniej teraz moge zrzucic to na zabkowanie. bo inacej to bym zwariowala. ale i tak jestem klebek nerwow. ona malo przybrala a teraz wogole nie je. dzyzyss jeszcze mi dzidziol z glodu umrze :((( probowalam ja na sile karmic ale nawet lyzeczka sie nie dalo://
Riska co my sie mamy z tymi dzidziołami, mój wyje a tata go usypia
do mnie dzis matka wpadła. no i stwierdziła ze to cale marudzenie niejedzenie slinienie to to że ząbki ida:(( zakupila dentinox i posmarowalam jej i od razu padla spac... niestety bez jedzenia:((
bociany dawaj fotke Natalki :-)
evilku ja też cały dzień sama z moim bączkiem, dopiero przed chwila tatuś się zjawił i mogę popracować;-)
właśnie sprzedałąm KUbusia tatusiowi, w końcu mam chwilkę dla siebie. Rety..
Wchodze na forum a tu o prasowaniu:)Właśnie siedze przy desce rozłożonej i prasowanko zaczynam,3 pralki do prania,też nie wszytsko prasuje.Jak mam czas to tak jak nie to nie;)czeka na lepsze czasy.Była u nas szwagierka z Natali kuzynką o matko jaki sajgon w pokoju zostawiła!!!wszystkie miśki latały itp:)miłego wieczorku
Jaś mały model:)pózniej wkleje Natkę,jak główkie pięknie trzyma moja łobuzica!!!
pychota - brawo :-) Kostek smoczek tylko od święta używa :-) na szczęście ;-)

Jaki Jaś zdziwiony na zdjęciu, że mama mu zdjęcie robi ;-) i jak zawsze grzeczny chłopak ślicznie pozuje :-)

ja prasuje jak mam czas, jak nie to nie ;-) no chyba, ze coś jest na prawdę pogniecione i nieładnie wygląda, ale zwykłe śpiochy i body zazwyczaj bez prasowania
hejka.
co do pasowania- zawsze i wszytsko prasuje , nawet skarpetki:)
mój tez raczej mało zjada,daleko mu do norm z opakowania
Alis Paula to je tak 6-8 minut z cycola. ale ona od poczatku tyle jadla:] nie idzie jej zmusic do duzeszgo ciumkania.
ja wszystko prasuje, ale to po prostu moja "schiza". :)
Jesli chodzi o jedzenie, to moja je co 1,5 - 2 h...pocumka, pocumka z 10 minut i tyle. ;/ w przyszlym tyg znowu szczepienie i wazenie przy okazji...ciekawe ile przybrała ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry