Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMCIE I DZIECIACZKI***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam porannie,Nata;la już ,,na nogach''. Bidulka popłakiwała w nocy przez dziąsła ale i tak jest dzielna:))
Goralko myśle,że nie masz co panikować,gdyby występowały jeszcze inne obajwy to jasne,że lekarz wskazany.Nie wymagajkmy,żeby 3-4 miesięczny dzieciaczek sam się sobą zajmował.Wiem,że jest ciężko,jak domaga się uwagi non stop.Natala ostanio też musi mieć mnie w zsięgu wzroku,sama pobawi się 15-30 minut.Malutka jeszcze jest,jak będzie siedzieć czy raczkować będzie jej łatwiej.
Co do porządków,stert ciuszkó Natali uśmiecha się do mnie z fotela do prasowania od kilku dni a pościel zmieniłam 3 raz odkąd mała jest na świecie.Doba jest za krótka zdecydowanie.Ania jesteś dobrze zorganizowana,mi tego brak.Staram się wieczorem pozmywać,żeby rano syfu nie było ale nie zawsze mi to wychodzi..
Ehh mmay jechać na pobieranie krwi a wieje okrutnie,na poprawe humorku pizza domowa dziś:)buziaczki,miłęgo dzionka:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do pogody - straszna jest ostatni raz na spacerze w niedziele..... dziś nie zapowiada się, ze wyjdziemy, masakra za oknem
Amelka, dziekuję za przepis, rosołek wczoraj zaczęłam gotować więc baza już jest:D:D W lodóweczce dodatkowo czeka schabik nadziewany śliwkami suszonymi i zaraz wyląduje w opiekaczu...pychotka:D:D

ps. czy jest tu jeszcze jakaś Ania, o której nie wiemy, że Ania:D (ja też Ania)
a to Karolek w pełnym uśmieszku na brzydką pogodę , dzis ma katarek:(
image
o to jak katarek to pewnie siedzicie w domku:(( ja wyekspediowałam Asię na balkon, niestety tak pada, że nie mam ochoty włuczyć się po dworze w taką pogodę, wolę coś w domu porobić - zamierzyłam się właśnie na szafę i wywałam stare ciuchy i szykuję się na wiosnę:))
Majaki-bardzo dobre stwierdzenie.po prostu rewelacyjne:D
Byłoby jeszcze fajnie,gdyby dotyczyło wszystkich w równym stopniu tzn,zeby kazdy mógł pisać to co myśli i zeby nie było to odbierane odrazu jako jakis atak.
Amelko-ja tez w to wierzę.nic innego mi nie pozostało.Oby żadna z Was nigdy nie musiala walczyc z czyms takim,bo zapewniam,ze to bardzo ciezka sprawa.
hmmm...wiosenne porządki..część rzeczy też już przeglądnęłam, ale do niektorych szmat mam pewien sentyment i cięzko mi je wyrzucić...i ciągle się łudzę, że jeszcze je założę...ależ ja jestem naiwna:D

m. dzis wraca późno.. a ja się obijam.. żeby już totalnie nie cofnąć się w rozwoju nie pracując, postanowilam jakiś czas temu doszkolić się w paru programach komp. i języku.. w pracy jeszcze swojej łamanej angielszczyzny używałam codziennie..a teraz... rany julek strach się bać.... hihihi...

Justi, a wiesz, że możesz pokombinować ze zwoleniem lekarskim na Sarke po macierzyńskim? może nie wszystkie 60 dni - troche ryzykowne, niewiadomo co będzie później, ale zawsze to choć pare dni dłużej z małą w domu, a jeśli będziesz musiała z nią jeździć na rechabilitację to lekarz powinien dać opieke beż dwóch zdań...tak mi się wydaje..;/
A ja nie wiem co pisać :-). Pogoda do dupy, Łukaszek bezproblemowy jak zawsze :-), od wczoraj się odchudzam, czyli Montignac, co oznacza, że dużo czasu jak na razie zajmuje mi planowanie posiłków :-).
Fotografia:

I cała reszta:

Pychotko-tak wiem,tylko wlasnie niewiem ile płatne jest takie zwolnienie na dziecko wymagajace rehabilitacji.Jedni mowią,ze 80%,inni ze 100%...
wal śmiało co Ci ślina na język przyniesie:D a co?!:D a ja jestem przeciwniczką diet...:( ale to tylko moje podejście...trzymam kciuki za wytrwałość..choć jak sądze, jak tylko przestane karmić i zacznę normalnie jeść...to hoho....aż siłą rzeczy będę zmuszona przejść na diete...wrrrr.....
oj, tego to nie wiem....;/
Ja jestem ciekawa jak u mnie waga stoi, zważę się na święta u teściow albo u rodziców ale ostatnio po ciuchach widzę, że jest jeszcze lepiej - z jednej strony dobrze ale z drugiej skoro zaczynam mieścić swój biust w bluzki to chyba oznacza, że z mlekiem coraz gorzej:( jak narazie jeszcze jest ale herbatki anyżkowe to już litrami piję.
a ja mam wrazenie ze moja prawa piers produkuje wiecej melka niz lewa...???? !!! jeszcze w tamtym tygodniu miałam maławe piersi..choć Misiek był niby najedzony..a teraz od paru dnie jak dwa bolesne, napchane balony....:(
Ale Monti to bardzo przyjemna dieta, trzeba się trzymać pewnych zasad, ale poza paroma wyjątkami (pieczywo, słodycze, ziemniaki, gotowana marchewka, gotowane buraki, zwykły biały ryż) można prawie wszystko jeść, tylko odpowiednio skomponowane. Nie patrzy się na kalorie ani na ilość. No i w jadłospisie jest dużo warzyw, co jest na duży plus. A chudnie się powoli - 2-2,5 kg na miesiąc, więc spoko.

Mi waga stała, do momentu aż przytyłam 2 kg, ale żarłam a nie jadłam, więc czas zrobić z sobą porządek :-). Bo aktualnie mam 12 kg na plusie (jeju...) i jest mi bardzo źle z takim wyglądem i wagą.

Fotografia:

I cała reszta:

a to już inna sprawa:) tym bardziej trzymam kciuki za wytrwałość:D
i ja właśnie tego się boje.. jak zaczne pożerać ogromne ilości sera zóltego i innych takich to ojjj... nawet aerobik 3x w tygodniu nie pomoże....;/
hej:))
makabra jaka pogoda podła ukisimy sie w domu://

Pychota ja jak skonczylam karmic to sie rozjadlam..batony lody fastfoody.. kuzwa czas przejsc na ostro diete... a no i codziennie piffko lub dwa se popijam://

a to Paula uwiecznilam w koncu jej banany:D

image

hehe Risika Paula jest rewelacyjna, a tak narzekałaś, ze się nie uśmiecha hehe :-) bomba :-) tej pogody tez mam dość, dziś znów bez spaceru... masakra jakaś, ale podobno od czwartku ma być już poprawa, więc jeszcze tylko jutro się musimy po kisić...
a co do wagi.. zostało mi cały czas 2 kg i oponka na brzuchu, ale wróciłam do jogi - choć 30 minut dziennie, choć 3 razy za malo... ale dobre i to a jak Kostek nie spi to klade się na ziemi, jego sadzam na brzuchu moim i opieram plecki o moje zgięte nogi i ćwiczymy razem brzuszki - z takim obciązenniem 7600 g to dopiero ćwiczenia :-)
Paula jest sliczna, taka drobniutka buźka.
Ja się zdrzemnęłam chwilkę z małą, raptem 40 min i jak się obudziłam to jakbym po ostrej imprezie była, chyba lepiej się nie kłaść bo potem człowiek tylko rozbity. No ale wspomogłam się pyszną kawką i dochodzę do siebie.
Asia zaczęła regularnie kupki robić, niestety w większości przypadków akcja kończy się pod zlewem bo wszystko jest umazane, dziś było podobnie. Ale co tam niech jej będzie, byleby robiła.

Co do oponki na brzuszku - kurde to moja zmora - zawsze miałam super brzusio, wklęsły, teraz jak stoję to nic nie widać, ale jak się najem i siądę to bleee jak się złapię za moją fałdkę - oby to się wchłonęło. Ja nienawidzę ćwiczyć, jedynie basen lubię i tu jest mój problem.
Halo halo, nikogo tu nie ma? Moja dzidzia już śpi, po kąpieli odleciala w 20 minut. Ja sobie chyba babską gazetkę poczytam bo mężulo dziś później wraca i muszę sobie czas umilić.
u lala ale spadlyśmy :-) witam porannie, Kostek dziś rewelacja - jedna pobudka i to dopiero o 3:40 :-) i potem sen do 6 :-), ale mleka nadal nie chce w dzień :-) za chwilkę jakąś kaszką go poczęstuje :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry