Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 08***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witaj Justi !!
ło rety, ale u Was sie dzialo ;/ Mam nadzieje, ze juz lepiej :) ucalowanka dla Sarki ...
u nas dzis tragiczna noc- 4 pobudki, obudzila sie o 4-5 i ani myslala spac, od szostej ryk ... glowa mi peka i padam ze zmeczenia :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej. Mół łobuz też poległ po długiej walce. Ania a może uerzyłaś się w yo oko, niedobrze...takie krwiaczki mogą długo schodzić.
JA dziś się wybieram do teścia jak mąż skończy szybciej prace.
Amelko, z łapaniem siuskow u dziewczynek nie jest to taka prosta sparwa.. Nie mozna dotknąć siuskami niczego, musisz bezposrednio skierowac(?)tylko jak) siuski do woreczka lub kubeczka. U chlopcow jest to proste:)
MOja sis jakis czas temu 3 razy powtarzała badanie, bo ciagle wychodzily bakterie w moczu, ktore mialy bezpośredni kontakt podcza pobierania materiału do badania!Wiem, ze jakos w koncu probowali unosząc mała pod paszkami nad wanną, ale to cyrki były, musialabym spytac mojej sis jak to robili z Zu..:)

Jasiek poległ teraz, a ja ledwo widze na to oko, lipa...i do tego głowa rozbolała...
moje dziecko zaległo po porannym szaleństwie a ja czytam w necie bieżące info na temat ulg podatkowych na ten rok, muszę przysiąść i wypełnić pit-y, dobrze że mam teraz chwilkę to sobie wszystko przygotuję i w poniedziałek do dzieła.
Ania - mały ten świat - ja Ciebie nie kojarzą/nie pamietam ale z pewnością się gdzieś mijałyśmy:)
Ja chyba znow zaczynam podejrzewać jakieś problemy z przetwarzaniem białka krowiego u Asi, dziś zauważyłam w kupce śluz i już od rana o tym ciągle myślę. No nic nie będę się chyba długo zastanawiać oddam kupkę do badania i umowię się na wizytę - zobaczymy co tym razem lekarz powie.
A i mam pytanko - jak złapać siusiu u dziewczynki??? Bo nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać.
Amelko, wlasnie kojarze Cie z Elblaga:)..Tak myslalam, ze znajoma twarz:)
Ale po jednym zdjęciu to nie mogłam sie upewnic;/
No, no, dzis walentyny, same serca i kwiaty wszedzie;)
U nas nocka u asi aok, gorzej ze mna, wylało mi oko-jakis mikro wylew do oka, niby od wysokiego cisnienia- w zyciu!Ja wczoraj milam 90/60, czyli mega niskie, zreszta jakz awsze;/..
Nie wiem, skad to, w kazdym bądź razie wygladam dzisiaj jak monster z bagien:)..Jakbym wczoraj popilła niezle albo dostala od kogos sliwke;)

Eh, lece kawke spic i cos przekąsić!
witam walentynkowo:))
jestem znow mega niewyspana, od 4 rano Asia walczyła z wyciskaniem kupki i nie spała a ja razem z nią.
Aniu chodziłam do III LO w Elblągu, ale może gdzieś się kiedyś spotkałyśmy:)
Justi nie wiedziałam że Sara ma refluks, współczuję, mój mąż też na to cierpi to sobie wyobrażam jak takie maleństwo musi się męczyć, całuski dla niej.
Alis - stosuję emolium na główkę i dużo szczotkuję, bardzo pomaga, dziękuję za radę, już prawie nie widać ciemieniuchy.
Co do spania to Asia wiekszość drzemek ma w łóżeczku choć czasem z rana jak jem śniadnie przyśnie na kanapie pod moim okiem.
Natala śpi tylko u siebie w łóżeczku w dzień czy w nocy:)czasem na naszym łóżku zaśnie ale zdarzyło się to może kilka razy.Najbezpieczniej w łóżeczku się czuje.
Nasz spi w nocy w łozeczku od samego poczatku, w dzien staramy sie go nie klasc w lozeczku, zeby nie mylil dnia z nocą. Spi albo w lezaczku na plasko, albo na materacyku.Rzadko kiedy w wozku, bo nie lubi.
mój w nocy tylko w dzień w wózku
czy wasze maluszki śpią w łóżeczkach?? bo mój mały tylko rano hi hi jak widzi zabawki i karuzele w nocy nauczyłam go w wózku bo inaczej w moim łóżku cały czas się budził i musiałam go nosić na rękach.
jenki, jaka pyszna szynke zrobił moj M:)Normalnie szok!taka pychota, ze wtrabilam 4 kanapki z chrzanem:)..normalnie rewelacja!
piklowal w czosnku i jakies marynacie dwa dni i dzisiaj ja upeikl w piekarniku-palce lizać!...
Teraz pieczemy "krówke"...bo nam sie goscie zapowiedzieli jutro:)
amelko-tak wlasnie objawia sie refluks-nie boli,ale dziecko jest ciagle rozdraznione.nie moze spac itp.ogolnie masakra:(
hej mamcie,nie miałam rano netu,niedawno włączyli ufff.Wczoraj byłam z Natalą u okulisty dzielne zniosłą wizytę z oczkami wszystko ok:)Wieczorem miałąm endokrynologa,ale byłąm złą 3 miechy czekałąm na prywatną wizytę i jeszcze godzinne opoznienie było..dobrze,że wzięliśmy wózek ze sobą ,mąż spacerowałą z małą bo w samochodzoe była by awantura.Dobrze,że poszłem,euthyrox mam brać nadal,mam zrobić usg tarczycy i hormonów znowu,niedoczynnośći typowej jeszcze nie ma ale muszę uważać..bo są początki,które się w ciązy ujawniły.
Justi współczuje,mam nadzieje,że Sarkę będą omijały wszelkie chorubska!!!!Ania piękne zdjęcia i rodzinka piękna:)Risika super z wyjazdem,buziaki dla Paui z okazji 3 miesięcy:))
no i zapomnialabym....
Ucaluj Paule, tosz to jej wielki dzień !!! Calusy wielgachne !! Kurna, ale ten czas leci. A jeszcze nie tak dawno na SR sie zgadalysmy ;/
ja pierdziu... no w mordke jeza, ale Ci zazdroszcze :D Moj to mi moze zafundowac... wycieczke do Auchan ;)
A nie, sorry, jutro mnie do kina i na kolacje bierze... Ale Londyn mu jakos umknął :)
moj chlopak teraz leci na the cure do londynu. a razem nie mozemy:// hehe i w gwoli zadoscuczynnienia postawil mi mala wycieczke na zakupy:D:D
Amelko, to "rzut beretem":)...Niezle, tak mi sie wydawalo, ze skad kojarze Twoja twarz:).a gdzie chodzilas do LO?Czy do TOT-u?
Oj, ta Risika mnie tez podkreciła,,,i ten wyjazd, oj, wyruszyloby sie gdzies a tak trzeba czekac do wakacji letnich:(
alis dasz znac co bys chciala i zalatwione:))
ee wy brylujecie w ilosciach postow :p
Aniu, mam rodziców w Sztutowie, zatem całkiem niedaleko, to moje rodzinne strony:)) bardzo lubię tam jeździć, a spacery nad morze uwielbiamy.
Justi to dziwne że Sara nawet na spacerze płacze, większość dzieci śpi smacznie wybujana w wóżku, no ale widać nie ma reguły.
Risika, zabierz mnie do Primarka !! Mam fioła na punkcie tego sklepu ;/ sarpety i pizamki mają wy-pa-sio-ne ;/ Ales mi smaka narobila ;/
A co to za gwiazdki przy naszych nickach ??
ech,my po spacerku....Oczywiscie z czego polowe bylo wycie:]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry