Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 08***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witaj Justi !!
ło rety, ale u Was sie dzialo ;/ Mam nadzieje, ze juz lepiej :) ucalowanka dla Sarki ...
u nas dzis tragiczna noc- 4 pobudki, obudzila sie o 4-5 i ani myslala spac, od szostej ryk ... glowa mi peka i padam ze zmeczenia :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Buziaki dla Natalki!!! Bociany do lekarza bo to nie pzrelewki a dzidziola trzeba taszczyc na rekach.

ja bylam z Paula u pediatry. no i jeszcze mniej przybrala niz ostatnio. 250g w 2 tygodnie;/ ale chyba to jej uroda taka. ale za to mamy skierowanie do neurologa;//
justi - Łukasz też ma refluks, ale mimo to jest nadzwyczaj spokojnym i bezproblemowym dzieckiem :-). Może Twoje drugie hihi będzie takie grzeczniutkie, bo mój pierwszy synek - Krzyś - to diabełek.... Teraz mam nagrodę :-).

25.02 mamy wizytę u chirurga dziecięcego, trzeba skontrolować nerkę, bo coś tam jest nie tak z UKM (co było już widać na ciążowym usg), robiłam dwa razy usg i nie jest źle, nie powiększa się, no ale kontrola musi być. Trzymajcie kciuki, szczególnie że 25.02 jest nasza 3 rocznica ślubu :-).
Fotografia:

I cała reszta:

Dawno mnie nie było w tym wątku :-). Łukasz rośnie jak na drożdżach, pięknie śpi w dzień - mam czas dla.... starszaka, hehe, dla siebie to będę mieć czas na emeryturze :-). W nocy niestety cycka, ta noc była ok, bo tylko dwa razy, ale zdarza mu się budzić co 2 godziny....

Kolek jak nie było tak nie ma :-).

Odwlekło nam się szczepienie to na 6 tygodni (!!!), bo najpierw w przychodni nie przyjmowali (okolice sylwestra), bo dużo było chorych, potem u nas choroba i szpital, potem jak już wszyscy byliśmy zdrowi, to znowu przychodnia nie przyjmowała (lekarki się po prostu nie wyrabiały tyle było dzieci chorych), w końcu jesteśmy umówieni na ten piątek. A Młody skończył już 3 m-ce, ech....
Fotografia:

I cała reszta:

ach rozmawiają te nasze dzieci - coraz większe gadułki z nich.
Powrócilam ze spacerku, ze dwa razy zawracałam tak zawiewało ale jakoś wydoliłam 1,5 h wystarczy jak na taką pogodę. Byłam w lesie, cuuuudnie tam, żałowałam że nie wzięłam aparatu bo fotki byłyby pierwsza klasa.
Kurujcie kobitki siebie i maluszki bo wiosna pewnie tuż tuż:)))
Bociany to super, ze Natalka już chwyta, Kostek jeszcze nie, choć widać, ze chciałby, próbuje, ale jeszcze rączki odmawiają posłuszeństwa :-) za to pięknie krzyczy "a i "e" i co tam jeszcze po drodze przez przypadek język ułoży :-)
tak poczytałam o katarku i tez powiesiłam wczoraj małemu pieluche z kroplą oilbasu czy cos tam:) (zawsze we snie zatykał mu sie delikatnie nosek i budził sie nasz biedaczek chrumkając ,,, ) a teraz cuuudnie:)
a nam lekarz kazal nie wychodzic na dwór w taka pogode.
Wiec nie wychodze:(
Właśnie dziś Natusia zaczęłą świadomie chwytać na macie łapie co popadnie a odemnie wzięła gryzak i wsadziłą do buziulki:))))))))))))))))))))))))))))
Dzięki Majaki za miłe słowa.Co do kataru jak Natula miałą to nawet 2 razy dziennie nam lekarka chodzić kazała.
Evilku co do języka niemowląt, nie mam linku, ale mam w pdf'ie na dysku więc jak jeszcze nie masz daj znać to wrzucę do siebie na serwer i sobie ściagniesz
Amelko Asia ma prześliczne loczki, słodziak malutki :-)

Ania kuruj Jasia, Kostek tez niedawno miał katarek - była woda morska, olejek eukaliptusowy i nawilżacz i przeszło po 3 dniach, ale na spacery mimo tego kataru wychodziłam codziennie co najmniej na godzinę

Bociany kuruj sie kuruj, bo w niedziele wielki dzień :-) my dla Kostka tez niczego specjalnego nie kupowaliśmy - będzie ubrany w ciuszki sprezentowane przez ciocie i babcie ;-) Natalka jak zawsze urocza a w tej szydełkowej kreacji.. mmm.. ślicznotka i tak zalotnie zerka w obiektyw :-)

Evilku to Ty chudzina jesteś... ja 50 kg ostatni raz ważyłam jak pisałam maturę ;-)
Jeny żebym chociaż jak osiemnastka była na ten chrzest hi hi
Natusia kochana śpi 2 h da mamie dała na leżenie,na dodatek dostałam okres więc wesoło:/
My na chrzest też jakiś ,,kreacjii'' nie kupowaliśmy,tą co mamy możemy wykorzystać,na pewno czapy na wiosne i sweterek.Kurteczka pożyczona biała od Natali kuzynki.@ dni temu przymiarke jej robiłam:D tylko czapa będzie inna bo dostaliśmy 2 do kompletu.
image
image
uf.. to dobrze ze nie ja jedyna "wyrodna" hihi matka bylam:D ( w odczuciu zapewne co poniektorych babc zwlaszcza)

..rany alez mi sie ciezko zebrac do pracy... ta cisza w domu.... az glupio.. normalnie jak wyjezdzali to ryczałam...a dzis.. przetrwałam chyba dzieki temu ze Michałek sie do mnie pełną gębą uśmiechał:D

Wczoraj ciotka (ja) zaliczyła mega pozytywa w oczach rodzinki.. nie dosc ze Fifa (rozwrzeczany 3-latek brata:) ) sam wyłączył komputer wieczorem z usmiechem na ustach to jeszcze poleciał prosic mame zeby go wykąpała... hahahhahah... szczeny rodziców na ziemi leżały:D a tak szczerze.. chyba farta mialam:D
Pychotko, my tez nie kupowalismy zadnych specjalnych kubrakow, zreszta nic mi sie nie podobalo, a szukalam sporo czasu!
jak nie jakies korony, hafty rodem z cepelii, to garnitury jak na starego faceta. jasio mial kombinezonik swoj kremowy i czapeczke z kompletu, ktorej nie ubieralam u wczesniej bo taka ciepla mocno i przezyl.

Oj, ja dzisiaj tez mega leń-jasiek znowu kima, biedak, z tym katarem. Nie wchodze do niego do pkoju bo jak mnie zobaczy ,to zaraz bedzie sie "żalił":)
eh.. chrzest:) bardzo wzruszające:) ciesze się również, że nie kupowaliśmy specjalnie niewiadomo jakiego betu czy stroju specjalnie na tą okazje, nie to jest najważniejsze..

a u nas snieg nadal pada..a jak nie pada to wieje i nie fajna zadyma sie robi...ze spaceru nici... mialam sprzatac. pranie do wieszania czeka...ale co tam...chwila oddechu po rodzince (z kochanym acz rozwrzeczanym 3-latkiem) tez sie nalezy..
M g, juz mysllam o tym, zeby sie tam przeniesc..ale w temat nie moglam nigdy uderzyc;)
No to bys sie zdziwlila jakie tamto forum jest " zamkniete"...hehe...i czy nie ma "przecieków"-jeszcze wieksze anizeli na tym forum
Jak to sie mowi-Najciemniej pod latarnią:)

Zajrze do was tam na pewno!
ania ja jak mam czas to i tu zagladam:D wole tamte forum bo jest zamkniete i nic nie 'przecieka' do osob nieupowaznionych....a Was mi tam po prostu brakuje.... dlatego tu zagladam i patrze co u Was i Waszych szkrabów slychac:D

Jenki, jatez zalegam w domu!jasio katar ma troszke jakby mniej, ale wieczorem ewnie sie cholerstwo nasili.
Zapachy jak w jakiej norze czarownicy:)

Bociany, oj, do niedzieli musisz byc jak 16 stka;)
Evilek, napisalam na g g,sorki, ze z opoznieniem, nie wiem czy doszlo..Boja latam teraz z pokoju do pokoju:)
Bociany kurus się kochana, na chcest musisz być jak nowa:)
Amelka udanego spacerku:)też mięska pieczone lubie,jutro coś na obiad wymyśleć muszę.Wstawiłam pomidorową bo za mną chodzi:))
W przychodni miejsc brak,masakra jakaś...pani zaproponowała mi 19:30,wtedy Natale spać kładziemy,więc podjedziemy do przychodni dyżurującej na Mickiewicza a do małej sąsiadka przyjdzie.Nasmarowałam się maścią rozgrzewającą i leże.Nie mogę spaceru przeboleć:/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry