Widok

****LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 15*****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LISTA

1)anti---------------- >termin na 1 listopad, chłopiec:)
2)Risika ------------- >termin na 5 listopad , dziewczynka:)
3)Alis ---------------- >termin na 10 listopad
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad chłopiec:)
5)joanka ----------- >termin na 16 listopad
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad, dziewczynka:)
7)_m_g ------------- >termin na 21 listopad, dziewczynka:)
8) fiona2------------- >termin na 21 listopad
9)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad, chłopiec:)
10) Ajeczka1-------- >termin na27 listopad
11)Kasia26 2-------- >termin na 6 listopad
12)goralka ---------- >termin na 29 listopad
13)evilek ------------ >termin na 10 grudzień
14)Finka-------------- >termin na 10 grudzień
15)megus ----------- >termin na 16 grudzień
16) agata84---------- >termin na 24 grudzień
17)dorotaztomkiem- >termin na 27 grudzień

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pmadzia idę na 16:30 po pracy, na pewno dam znać co i jak

pogoda się psuje we Wrzeszczu:/jakoś szaro się zrobiło
wezmę się za prasowanie póki chłodno jest

image
a mnie dzisiaj jakos glowa pulsuje i czuje sie jakby popwietrze ze mnie zeszlo:(
oj niedobrze....a w pracy jak zwykle nawał:P

na główkę kawka z cytrynką;)))pomaga.Czekam na obiadek i potem śmigm na miasto.Chociaż mi się nie chce,ale na pocztę iśc trzeba itp.

image
Ja po 3 km spacerku z maluchami:)....Mam ochote na jakiegos batonika, ale nie nie, zadnych slodyczy!!!
Musze poogladac teraz lezaczki na necie, bo fotelik juz wybrany:)

Anti też słodyczy unikam,dlatego galaretka w lodówce się chłodzi w zastępstwie.Dopiero wyruszam na spacer za pól godzniki,teraz chwila lenistwa bo obiedzie:)

image
a ja siedzę w pracy,a le coraz bliżej do wizyty u gina:)

ale cisza u nas...właśnie jestem po galaretce z truskawkami mniam:)))tego mi było trzeba a wcześniej mialam napad sałatkowy-ser,ogórek kiszony,szynka na tarce starta łyżka majonezu i gotowe a jakie dooobre.
No evilek u lekarza,czekamy na wieści:)))

image
tak tak, czekamy na evilka:P
ja juz w domku, od razu mi lepiej::P
ojjj ale się naczekałąm 1,5 opóżnienia. A wieć tak:
z dzidzią wszystko ok, ale łożysko nie podnioslo się tyle ile trzeba, podniosło się o 15 mm, kazał przyjść za 2 tyg i jeszcze raz się przyjrzy i zdecyduje czy passer czy może jednak się obejdzie. Powidział że jest nieżle, najważniejsze że się podnosi, powoli ale jednak:)
Mam zrobić krew, mocz dał skier. na cytomegalię i tsh.

Evilek,super dobre wieści:))oszczędzaj się ,będzie wszytsko dobrze zobaczysz:))najważniejsze,że z dzidzią wszystko ok:))

image
Evilek, podniesie sie, jak juz teraz zaczelo, to na pewno nie pojdzie w dół:)...A dzidzia zdrowa, wiec wszystko jak powinno byc;)
A mi dzisiaj mąż zakupil aparat do sluchania serduszka naszego synka-rewelacja!!!!!!!...Trzeba sie wsluchac mocno, i znalezc polozenie malenstwa, ale jak sie znajdzie, to juz EXTRA-bije jak dzwon!!!!!!!!!!

Evilek, super wieści! Z łożyskiem - musisz być dobrej myśli, a najważniejsze, że dzidzia w porządku :)
A ja dziś miałam ambitne plany na popołudnie, ale po prostu padam... Głowa boli i w ogóle czuję się zmęczona :(
cześć:)znowu rano na nogach.Za szybko podniosłam się z łóżka i niedobrze mi się zrobiło:/więc jeszcze trochę poleże.Dziś wybywam na cały dzień.
Wczoraj byłam w 5-10-15 w galerii bałtyckiej mają fajne przeceny pajacy i śpiochów:)
oo mała kopnęła!!:D
Anit fajny sprzęcior masz;)

image
evilek super ze dzieciatko zdrowe:) o plec nie pytalas?
anti a gdzie takie cudo sie kupuje i ile to kasy kosztuje?

DZięki za dobre słowa mg płci nie znam, mój gin w przychodni ma nieciekawy sprzęt i słabo było widac. Jak pójdę do invicta to obiecał że już się dowiem.
Wczoraj w nocy miałam kryzys, płakałam nie wiem czemu normalnie łzy same i kapały... coś strasznego te zmiany humorów

Hej Ladies:)...Wstałam po 10 godzinach a tu upał-koszmarnie!!!!!!!Wczoraj do 24 Mały kopał, jak oszalały, pływał i wszytsko co mozliwe-ogladalismy film muzyczny, moze dlatego:)

M g , juz Ci podaje linka, z tymze mam identyczny sprzet, ale mąż nie kupił tego na allegro, w jakiejs hurtownii, spytam, jak wroci z pracy:)

http://www.allegro.pl/item392683637_ciaza_posluchaj_bicia_serca_twojego_dziecka.html

anti przeskoczylas juz na 6 m-c!!!

Wiem i CZUJE:) na wadze:)hehe..
No to przede mna jakies 3,5-4 miecha-fajnie, juz z goreczki:)

ojjj czas leci leci. Powiem Wam że ja bardzo lubię moją ciążę, czuję sie bardzo kobieco jakos inaczej, czasem nieświadomie idąc ulicą trzymam się za brzuszek i w końcu zaczynam być przez otoczenie postrzegana jako ciężarówka:) przestało mi przeszkadzać że robię się coraz grubsza:)

ja na początku ciąży byłam wściekła że tyje i staje się coraz wieksza....teraz po mału się przyzwyczaiłam chociaż do pracy nadal wstydzę się ubrać obcisłą sukienkę:P

Uffff...caz dom pospryatalam+podlogi umzte, prania 2 , w miedyz cyasie siadam na forum+padam, a to dopiero 11Ł=...No nic, jesycye meble wzcyzscic, syafz pryewietryzc i inne prasowanki+s****ki(((..

A ja wlasnie dyisiaj w mega obcislej kiecce latam+a co mi tam, i jesycye w niej sie na yakuoz wzbiore jakpogoda sie nie pogorszyŁ=

Cos mi sie z Z stalo..i pisze jak potluczona

_m_g daj spokój przecież ładnie wyglądasz:D

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
ja mam obcisłe sukienki ale jakos tez sie wstydze:)

hehehe
na miasto to smigam i sie nie przejmuje ale jakos do roboty to mi tak glupio.... chociaz wiekszosc to kobiety ale jakos mi tak nie wypada
a teraz w weekend idziemy na chrzciny i dopiero bedzie zastanawianie sie w co ja sie jeszcze zmieszcze:D

idę dziś do kosmetyczni na oczyszczanie twarzy, jak mnie przyjmnie:/

hej kobietki.Pochłonęłam galaretkę z truskawkami i teraz lenistwo:)))))))))))))genralnie dzisaj dzień łasucha sobie zrobiłam:D
Zaczęła mi drgać powieka i dzwoniłam do mojej ginki kazala zacząć mi brać magnez 2 razy dziennie oprócz elevitu-Magne B6-wlaśnie wzięłam 1 tableteczkę.

image
Przez ten smietnik znowu wyladowalysmy gdzies daleko:(///brr..jak mnie draznia tacy glupi ludzie, psuja nam tu klimat!Ale pewnie oto tej osobie chodzi!
Ja wstalam wlasnie, juz 2 prale wstawione, pies wykapany, generalnie sie zabieram za łazienki, co by nie sfiksowac w taki upał;)

Cześć,ale śmieci znowu:///nie mogę się dobudzić chyba magnez na mnie tak działa..też mam dziś w domu trochę do roboty ale to po śniadanku,dziś i jutro ma być koszmarnie gorąco:(chce już następny piątek i jeziorko
Anti pewnie po południu się zgadamy
buziaki dla wszytskich mamusiek

image
czesc czesc
anti skad Ty tyle sily bierzesz? ja jak wroce do domu z pracy to juz nic mi sie nie chce, zjem obiad, ew wstawie pranie i tyle:P

mg , Ty pracujesz, wiec to normalne-nic sie wtedy nie chce;)
Ja mam duzo energii przez ostatni tydzien, no, chyba, ze mi głowa peka, to juz nic nie zrobie...
Dzisiaj mnie moja mam z rana wkurzyla i az mnie brzuch zaczal bolec, a Jasiu słabiej kopał anizeli codziennie;(MOja mama nie bardzo zwraca uwage na to, ze jestem w ciazy, to przykre, ale tak jest:(...Adrenaline mi podniosla, ale humor stracilam ...

no mnie też dziś czeka szorowanie podłóg, a ze jest ich tu troche, to chyba caly dzien na kolanach. jeny, jak ja tego nie lubie !!! ale za to siedzę w domk, bo na dworz będziemozna zwariowac !! Milego dzionka, oby sprzątanie nam szło i dzień w pracy szybko minął :)

ok, kobietki, lece do obowiazkow;)---odezwe sie jak powroce przed kompa;)Ciau!

Hej, dziewczyny! Jak patrzę przez okno, to myślę, sobie, że fajnie byłoby już chyba siedzieć w domku... Najpierw mi się wydawało, że chciałabym pracować, jak długo się da, ale po tygodniu wolnego jakoś mi ciężko wysiedzieć 8h przed komputerem :( Mało nas tu, pracujących, wśród listopadowo-grudniowych mamuś...
oj oj oj...ja tez dochodze do tych samych wnisków ale obiecałam wiec teraz nie moge sobie pozwolic na szybsze zwolnienie....no chyba ze lekarz mi zaleci lezenie to wtedy nie ma szans zebym kontynuowala prace.

ja wlasnie po pysznym sniadanku zabieram sie za prace, znikam na pare ladnych godzin:(

ja też nie mogę sobie pozwolić na zwolnienie, a tak bym chciała sobie posiedzieć i poodpoczywać, najbardziej męczy mnie wstawanie rano

a ja rano czuje sie rześka:))) najgorsze sa powroty do domu-telepanie sie tym autobusem i stanie w korkach:(

Ja rano ok, ale po południu, jak wracam, nie mam już na nic siły :( I jeszcze ta pogoda... Zupełnie nie ułatwia ;)
Finka gdzie Twoj suwaczek?
nie umiesz czy nie chcesz?

ja właśnie wróciłam z hot doga:))) pyszny byl:)

a ja zjadłam niezdrową zupkę chińską

jaaaaaaaaaa na taką zupkę to też mam oooooooooooooooooooooogromną ochotę :D

image
A.... suwaczek został w domu ;)
Hej hej...wlasnie z zakupow wrocilam-oczywiscie sporo rzeczy dla Jasia****- nie moglam sie powstrzymac od pozytywki i paru innych slodkich gadzetow;)
Zaraz obiadek robie, a wieczorem soki na zime-z truskawek, czarnej porzeczki, malin itp:)-dla maluszka i dla nas tez;)Piekna pogoda, wszystko pachnie, wiaterek pranko suszy-zyc nie umierac***

hej,kompa nie chciało mi się odpalać jakoś:)pogoda nie taka zła jest wiaterek.Kupiłam sobie jagody:DDDjakoś przejadly mi się inne owoce.Fasolka się gotuje więc wyżerka przede mną.Mam zamair jeszcze pościel zmienić i pranie musze rozwiescić może prasowanko ale to wieczorkiem. Na razie trochę lenistwa bo sporo chodziłam.

image
wszystko zrobione:))jednak wolałam wcześniej zrobić żeby mieć wolne teraz.Prasowanko odpuszczam,może jutro się wezmę:D
mężuś dopiero po 22 wraca,wyjątkowo pozno,tak to koło 18 jest al miał wyjazd.Poczytam ksiązkę i chyba sobie kąpiel z bąbelkami zrobię a co:D
a gdzie się kobietki podziłyście???

image
Bociany, a co do kapieli, to mozna w ciazy?? Bo slyszalam, ze nie bardzo wylegiwanie sie w goracej wodzie, ale to moze jakis przesad...Ja wlasnie ubolewalam w tym temacie, bo mamy pieknaista wielka wanne a nie moge skorzystac, bo sie boje;(
Obiadek zjedzony, ide z mezulem trawe kosic w ogrodzie, troche kalorii spalic zbednych:)

Anti wiem,że nie można:)dlatego ciepła a nie gorąca woda i nie po szyje nalana.Lekarka powiedziała,że bez przesady:)Na co dzień prysznic a raz na jakiś czas można się w bąbelkach zrelaksować.
Mnie wzięło na ciacho robię właśnie bananowca,przepis wzięłam z drugiego forum zobaczymy jak wyjdzie:D

image
ooo...bananowiec, mniam, zrobilabym mezowi, bo ja nie jadam slodyczy, niestety:(:(:(...A jaki to przepis??

aaa.juz mam, znalazlam:)..Moze mu zrobie..bo on pozeracz bananow na maxa!@

moja przyjaciółka zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży brała codzienne minimum 30 min kąpiele w wannie i pianie i oba bobasy szczęśliwie urodzone

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
A to szczesciara:)..Mi lekarka tak powiedziala, zeby nie przegrzewac sie w wannie, bo to zbytnio rozluznia miesni..sama nie wiem, co ktos nowy , to nowa opinia;)

Ginka dlatego też mówiła,że wszytsko w granicach rozsądku:))
a słodycze też ograniczam ale na banaowca się skuszę:DDDw sam raz na upał

image
no niby sie nie powinno tak kąpać w gorącej wodzie, ale ona ciągle dolewała sobie tylko ciepłej , a urodziła i jedno i drugie dziecko 2 tygodnie po terminie, a niby wywołuje poród

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
Hej, dziewczyny. Myślę, że z kąpielami to - jak ze wszystkim - z umiarem, ale też nie ma co przesadzać.

Ja niedawno miałam spory dylemat a propos sauny - w kilku książkach i w necie czytałam, że absolutnie nie można. A potem rozmawiałam z teściową i dwiema znajomymi (wszystkie rodowite Finki :) i każda mówiła, że w czasie ciąży korzystała z sauny normalnie. Oczywiście, dla nich to codzienność, ja z sauny korzystam tylko czasem, ale stwierdziłam, że spróbuję. Kilka wieczorów po max. 10 minut - nic się nie zadziało, a ja czułam się super :).

A, potem pytałam jeszcze znajomego ginekologa - powiedział, że jeśli ktoś nie ma generalnie przeciwskazań do korzystania z sauny, a ciąża przebiega ok, to on nie widzi powodu, dla którego miałoby się nie korzystać.
Dokładnie umiar najlepszy:))
Wcinam jagody ale pyyyszne,kupiłam 40 dkg i całe wciągne..:)))w ramach kolacji-no może kawałek bananowca jak się schłodzi:)

image
Bociany, ja tez w trakcie robienia tego bananowca;) Tyle, ze zbyt dojrzale banany kupiłam, i zle sie na tarce scieralo:(..Ale masa i tak ma to byc chyba...
Mąż juz paluszki lize, kosi trawke i zwolnił mnie z pomagania, na rzecz przygotowywania bananowca_:)hehe

he he no i dobrze Anti:)))zobaczymy co nam wyjdzie.Mnie właśnie mała kopać zaczęła chyba po jagodach:))czekam aż się woda w bojlerze zagrzeje.Niestety 21 wiek a brak cieplej wody.Mają nam w sieprniu wymieniać rury i zakładać ciepłą wodę -szok.Dobrze,że przed remontem,oby się uwinęli szybko.

image
Bociany, przez Ciebie mój biedny mąż musiał biegać po jagody, hehe....
Pierwszy raz w zyciu zasmakowal mi banan!!!!!!!!!! Jakis ewenement!!!!!!!!!!.W moim przypadku, kiedy to 29 lat nie zjadlam nawet gryza-wlasnie dzisiaj mi zasmakowal na maxa!.Jutro kupie banany i je zjem..hehe...Mąż sie smial do łez, jak wybieglam z domu z bananem krzyczac, ze smakuje mi banan:)))...hehe...
Bociany, to dzieki Twojemu pomyslowi, lekarz kazal mi juz kilka lat temu jesc banany ze wzgledu na niezyt zoladka, a ja nie moglam;;;;ale numer!!!!!!!!!!

no super ,że się przyczyniłam hi hi:PP ciesze sie:) Finka jagódki pyszniutkie więc jest po co biegać;) mój mąż ma dziś misję-arbuz-zjedzie dopiero po 23 więc na jutro będzie

image
smiac mi sie chce nieraz, jak piszemy co ci nasi mezowie nie musza robic w trakcie naszej ciąży!!hehe...jeden biega z jagodami, drugi miesza cos w garach, tzreci z arbuzami akcje ma do zrobienia-same numery!

faktycznie zabiegani mężowie za zachciankami:)))ale co tam ,ciężarnej odmawiać nie wolno:P
już się nie moge doczekać jutra i fryzjera,zobaczymy co pan fryzjer za eksperyment mi zrobi:D

image
a pokazesz nowa fryzurke?? sama jestem ciekawa, bo tez sie szykuje z moja szopą do frycka...ale ja raczej jeden kolor..

jasne jak wyjdzie:DDD generalnie ścinać nie chce,porządek z grzywką musze zrobić,najbardziej zależy mi na kolorze.Chce wrócić do brązu z jakimiś refelksami miedzi albo czegoś innego.Wtedy nie widać odrostu i kolor naturalniejszy.Zobaczymy.Idę na 15 więc wieczorkiem się ujawnie.
Nie wiem czy poczytać czy co,wierce się okropnie:)

image
no no widze ze tez Wam sie spodobal przepis na bananowca, ja jeszcze nie robilam ale przepis juz wydrukowalam sobie..i jak Wam wyszedl? smaczny byl?

a gdzie ten przepis jest??? bo tez bym sobie zjadła :D

image
juz Ci wklejam:P
Bananowiec

Składniki:
Masa bananowa:
2 galaretki cytrynowe (ja daje tropikalną)
4 banany
1 żółtko
15 dag masła
cukier waniliowy
Do dekoracji:
1 banan
1 galaretka pomarańczowa(ja daje brzoskwiniową)
Ponadto:
około 15 dag biszkoptów

Sposób wykonania:
Średniej wielkości tortownicę (o średnicy 23-25 cm) wyłożyć biszkoptami.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić. Banany obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem waniliowym. Połączyć z tężejącymi galaretkami cytrynowymi i bananami. Masę bananową przełożyć do tortownicy.
Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie udekorować plasterkami banana.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.

ps. zalogowałaś się juz na to drugie forum?

Cześć:)))bananowiec zrobiony jeszcze nie smakowałam ale zaraz to zrobię:)))Wczoraj tak się jagód najadłam,że już mi się nic jeśc nie chciało.A dziś rano zamiast pospać to obudziłam się głodna jak wilk po 6, a poszłam spać o 12 bo dopiero mąz przyjechał.Chyba sobie odeśpie .

image
o dzieki - zrobię w weekend:DDD a na drugim forum juz jestem zalogowana:)

image
hej. siedze w pracy niewyspana jak diabli, mój york coś zjadł na podwórku i od 4 rano wymiotował, mama z nim została i ma o 9tej jechać do weterynarza, kurcze mam nadzieje że nic mu nie będzie. Matrwie się jak cholera

no fakt, moze i ja sie skusze....tylko zeby maz nie narzekal ze znowu go tucze:) zobaczymy, powiesz jak wyszlo:)
a te sucharki takie sobie....te jasne lepsze;/

mi też średnio smakują :( mogłam lepiej wziąć wafle ryżowe:)

image
potwierdzam bananowiec pyszny:DDD

image
Evilek z psiakiem będzie wszytsko dobrze ,daj znać jak będziesz wiedziała.Na pewno mała niestrawność.
Chyba ide się kimnąć.

image
właśnie mama dzwoniła że maluch nie wymiotuje os 30 min, może mu przejdzie, on jest malutki ma 7m-cy i dlatego tak o niego drżę, kocham go bardzo bardzo mocno, to takie moje malutkie słoneczko:)

Witam Was..
Mąż mowi ze bananowiec akurat na ta pore roku-ja dzisiaj tez go sprobuje:)..narazie wstalam zamotana na maxa, dobrze ze wiatr wieje-uffffffff
Wczoraj tak mnie wkurzyla mama moja i siostra, jakby sie zmowily dwie czarownice-eh, starszne to, mecza kobiete w ciazy;/...
Evilek, Yorki sa baaaaaaaaaaaaaaardzo wrazliwe na to co jedza, nawet pestka polknieta od jakiegos malego owoca, powoduje u nich rewolucje w brzuszku..Ale to dobrze ze wymiotowala, gorzej jakby jej to utknelo i organizm nie pofdjal proby walki z jakims paskudztwem..Bedzie dobrze, to sa wrazliwe ale silne psiaki:) No w koncu setki lat temu, czy ile tam, urzedowaly w kanalach i meczyly wielkie szczury, zanim "awansowaly" na kanapowce;))**hehe Ale dla dziecij jaka radosc---ula, la;)

evilek, ja tez mam yorka, tez czestowymiotowal, bo zjadal wszystko po drodze. ma 12 miesiecy i jeszcze czasem mu sie zdarzy. Pewnie bedziecie musialy przytrzymac go na samej suchej karmie jakis czas. Bedzie dobrze, zobaczysz !! zmykam na caly dzionek. Ciao !!

dzięki za dobre słowa, musi być dobrze!!!
Anti a co Cie tak mama i siostra wkurzyły, gadały coś o porozdie albo ciąży?
Mija mama też nie któregoś dnia wkurzyła, bo mówiła że ja nie zdaje sobie sprawy co to mieć dziecko, na to ja mówie nikt sobie nie zdaje z tego sprawy dopóki nie ma, ojjj wkurzyła mnie wtedy

U mnie na temat ciazy sie nie wypowiadaja...Ale za to w ogole nie przejumuja sie ze w niej jestem-znaczy, inaczej-nie szanuja tego-kłócą sie ze mna, glownie mama- bo ma remont i ciagle chce pomocy, a to to, a to tamto, ona biedna poszkodowana, a mnie nawet nie spyta czy pomoc w myciu okien, a mam ich jak w szklarni-15!...Siostrze to pomagala, a u mnie-zero, zero zainteresowania...Najlepsze, jak weszlam do niej do domu( mieszka pare domow dalej)..a ona ze mam karton jej pomoc niesc-z 60kg wazyl! Az moj mąż zareagował, ze nie bede nislao bo jestem w ciazy i on moze poniesc!Normalnie szok!
Mowie Ci - kongo, a ze ja sobie nie pozwole , to one sie tez buntuja, i nie patrza ze w ciazy nie powinna sie denerwowac, mama to jak sie zacznie klococ, to nie patrzy na nic, nic ja nie obchodzi!! A ja nie odwroce sie i nie pojde,m tylko musze swoje powiedziec i kropka!

anti moja mama też ma podobny charakter, ciągle chce żebym coś robiła tylko że ona siedzi w domu i nie pracuje a jak po 8h w pracy jak wracam to jestem zmęczona a ona do mnie ze ona sie tak narobiła, ja się pytam a co zrobiłaś a ona na to wiesz... w domu jest zawsze coś do zrobienia i zaraz karze mi myć podłogę albo w łazience sprzątać i wychodzi na to że nic nie zrobione:(moja mam to lubi tv poogladać, pospać a w domu czesto się zdarza ze jak przychodze to jeszcze obiad robie bo ona niby czasu nie miała... ojjj czasem aż płakać mi się chce a najgorsze jest to że nie mamy gdzie mieszkać i musimy przez 2 lata mieszkać u mnie

Evilek, moja jest zbytnio wymagajaca, sama pracuje po 8 godzin, spi po 5 w nocy bo ciagle cos robi-musi miec najnowsze firany, samochod, itp..Szał!
Mieszkamy troche od siebie, cale szczescie, nie wytrzymalabym z nia pod jednym dachem, bo sama zadziora jestem..ale ja sie potrafie do tego przyznac, czasem jak zawinie przeprosic, a ona??--cos Ty, ma to w nosie, drygentka, jedna...Nie odzywam sie i to jest moj lek, mniej nerwow...
Najlepsze bylo, jak moja sister poklocila sie cos z mezem o glupote, a moja mama- Ja zabieram dziecko( 3 miesieczne) i macie sie pogodzic--kumasz?? wtedy ja wtargnelam, chociaz jestem mlodsza od siorki, i zrobilam porzadek-dziecko do matki a nie do babci, a ty do swoich rzeczy, nie wtracaj sie w ich zycie-myslalam ze mnie zje;)..Ale ja mam to w nosie, tyle ze boje sie teraz o Jasia, ze mu to moze zaszkodzic moje nerwy!

anti odpusc, nie warto sie denerwowac:)
ja tam wole nie myslec o takich rzeczach ...jak by to nazwac....rodzinnych....po co sie zamartwiac:P

evilek nie czytała waszego watku wczoraj i nie wiem jak z twoim łozyskiem .
mozesz mi napisac ?

Masz racje, ale czasami nerwy puszczaja, nie jestem ze stali....;(..I to najgorsze, ze jak cos obcy ci zawadzi, to mozesz odpuscic, ale jak ktos z rodziny , to boli podwojnie,,Niestety...

Madzia łożysko podniosło się ale nie dużó, 15 cm a powinno chociaż 5cm. Za 2 tyg nast wizyta i mam nadzieję ze będzie ok. Staram się myśleć pozytywnie, poki co chodzę do pracy. madzia a maja sie rusza juz?bow iem że były kłopoty

Anti nie denerwuj się.Denerwując się mścisz się na swoim zdrowiu za głupotę innych.Szkoda dzidziusia.Moja mama to anioł,nie mogę narzekać,dba o mnie bardzo,też jej pomagam jak tylko mogę.
Naprawdę super kobietka pod każdym względem.
Zaraz wcinam obiadek i do fryzjera:)))
ale mnie dziś wzięło na kaszę kus-kus,pomidorka z pietruszką i polędwiczki-normalnie mi się śniły:DDD

image
super ze sie podnosi

Maja ruszyła sie dwa może trzy razy teraz na razie nic

Eh, mnaim, mnia-zjadam wlasnie salateczke z pomidorow + cebulka+ koperek+ jogurt balkanski=kocham:)Pyszna, i do tego buleczki z maselkiem smietankowymmmmm!!!!!!!!!!!!

Anti, ten jogurt bałkański to jaki? Gotowy, czy coś mieszasz, żeby go zrobić?
To juz taki gotowy-kupujesz go normalnie w sklepie, jest gesty, ma znacznie mniej kalorii anizeli smietana czy cos takiego...jest pyszny, czesto zjadam go łyzką, sam tak, produkcji Maluta*

A no i jeszcze ser feta dodalam:)-miod w buzce!

No, to trzeba będzie zakupić, teraz do tych wszystkich warzywek letnich jak znalazł :)
Anti ochotki mi narobiłas:PPP
dobrze,że niedługo wychodzę do tego fryca bo kogoś wzięło na remont i wali jak oszalały na klatce:/

image
hehe...sama wciagnelam miche wielka i teraz mi fajnie*** Tez bym sie wybrala do frycka, ale czekam blizej 20 lipca-chrzest siostrzenicy- i wtedy moze cos z piorami zrobie***
Bociany, koniecznie zdaj relacje jak wlosy!

oki jak będę miala chwilkę na pewno napiszę:))ale mała kopie po obiedzi,dziś jechałam tramwajem i też kopnęła 3 razy:]

image
Finka bakłański jest w sklepie na przeciw:) bradzo smaczny, potwierdzam:)

Aaaaaa.. Właśnie wróciłam ze sklepu :/ W poniedziałeczek sobie kupię za to :)
Ale znowu prasowania mi sie narobilo..losie!!!!...Moze nowy wateczek juz zaloze;) heihei...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

do góry