Widok

****LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 15*****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LISTA

1)anti---------------- >termin na 1 listopad, chłopiec:)
2)Risika ------------- >termin na 5 listopad , dziewczynka:)
3)Alis ---------------- >termin na 10 listopad
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad chłopiec:)
5)joanka ----------- >termin na 16 listopad
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad, dziewczynka:)
7)_m_g ------------- >termin na 21 listopad, dziewczynka:)
8) fiona2------------- >termin na 21 listopad
9)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad, chłopiec:)
10) Ajeczka1-------- >termin na27 listopad
11)Kasia26 2-------- >termin na 6 listopad
12)goralka ---------- >termin na 29 listopad
13)evilek ------------ >termin na 10 grudzień
14)Finka-------------- >termin na 10 grudzień
15)megus ----------- >termin na 16 grudzień
16) agata84---------- >termin na 24 grudzień
17)dorotaztomkiem- >termin na 27 grudzień

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bociany, przez Ciebie mój biedny mąż musiał biegać po jagody, hehe....
Pierwszy raz w zyciu zasmakowal mi banan!!!!!!!!!! Jakis ewenement!!!!!!!!!!.W moim przypadku, kiedy to 29 lat nie zjadlam nawet gryza-wlasnie dzisiaj mi zasmakowal na maxa!.Jutro kupie banany i je zjem..hehe...Mąż sie smial do łez, jak wybieglam z domu z bananem krzyczac, ze smakuje mi banan:)))...hehe...
Bociany, to dzieki Twojemu pomyslowi, lekarz kazal mi juz kilka lat temu jesc banany ze wzgledu na niezyt zoladka, a ja nie moglam;;;;ale numer!!!!!!!!!!

no super ,że się przyczyniłam hi hi:PP ciesze sie:) Finka jagódki pyszniutkie więc jest po co biegać;) mój mąż ma dziś misję-arbuz-zjedzie dopiero po 23 więc na jutro będzie

smiac mi sie chce nieraz, jak piszemy co ci nasi mezowie nie musza robic w trakcie naszej ciąży!!hehe...jeden biega z jagodami, drugi miesza cos w garach, tzreci z arbuzami akcje ma do zrobienia-same numery!

faktycznie zabiegani mężowie za zachciankami:)))ale co tam ,ciężarnej odmawiać nie wolno:P
już się nie moge doczekać jutra i fryzjera,zobaczymy co pan fryzjer za eksperyment mi zrobi:D

a pokazesz nowa fryzurke?? sama jestem ciekawa, bo tez sie szykuje z moja szopą do frycka...ale ja raczej jeden kolor..

jasne jak wyjdzie:DDD generalnie ścinać nie chce,porządek z grzywką musze zrobić,najbardziej zależy mi na kolorze.Chce wrócić do brązu z jakimiś refelksami miedzi albo czegoś innego.Wtedy nie widać odrostu i kolor naturalniejszy.Zobaczymy.Idę na 15 więc wieczorkiem się ujawnie.
Nie wiem czy poczytać czy co,wierce się okropnie:)

no no widze ze tez Wam sie spodobal przepis na bananowca, ja jeszcze nie robilam ale przepis juz wydrukowalam sobie..i jak Wam wyszedl? smaczny byl?

a gdzie ten przepis jest??? bo tez bym sobie zjadła :D

juz Ci wklejam:P
Bananowiec

Składniki:
Masa bananowa:
2 galaretki cytrynowe (ja daje tropikalną)
4 banany
1 żółtko
15 dag masła
cukier waniliowy
Do dekoracji:
1 banan
1 galaretka pomarańczowa(ja daje brzoskwiniową)
Ponadto:
około 15 dag biszkoptów

Sposób wykonania:
Średniej wielkości tortownicę (o średnicy 23-25 cm) wyłożyć biszkoptami.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić. Banany obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem waniliowym. Połączyć z tężejącymi galaretkami cytrynowymi i bananami. Masę bananową przełożyć do tortownicy.
Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie udekorować plasterkami banana.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.

ps. zalogowałaś się juz na to drugie forum?

Cześć:)))bananowiec zrobiony jeszcze nie smakowałam ale zaraz to zrobię:)))Wczoraj tak się jagód najadłam,że już mi się nic jeśc nie chciało.A dziś rano zamiast pospać to obudziłam się głodna jak wilk po 6, a poszłam spać o 12 bo dopiero mąz przyjechał.Chyba sobie odeśpie .

o dzieki - zrobię w weekend:DDD a na drugim forum juz jestem zalogowana:)

hej. siedze w pracy niewyspana jak diabli, mój york coś zjadł na podwórku i od 4 rano wymiotował, mama z nim została i ma o 9tej jechać do weterynarza, kurcze mam nadzieje że nic mu nie będzie. Matrwie się jak cholera

no fakt, moze i ja sie skusze....tylko zeby maz nie narzekal ze znowu go tucze:) zobaczymy, powiesz jak wyszlo:)
a te sucharki takie sobie....te jasne lepsze;/

mi też średnio smakują :( mogłam lepiej wziąć wafle ryżowe:)

potwierdzam bananowiec pyszny:DDD

Evilek z psiakiem będzie wszytsko dobrze ,daj znać jak będziesz wiedziała.Na pewno mała niestrawność.
Chyba ide się kimnąć.

właśnie mama dzwoniła że maluch nie wymiotuje os 30 min, może mu przejdzie, on jest malutki ma 7m-cy i dlatego tak o niego drżę, kocham go bardzo bardzo mocno, to takie moje malutkie słoneczko:)

Witam Was..
Mąż mowi ze bananowiec akurat na ta pore roku-ja dzisiaj tez go sprobuje:)..narazie wstalam zamotana na maxa, dobrze ze wiatr wieje-uffffffff
Wczoraj tak mnie wkurzyla mama moja i siostra, jakby sie zmowily dwie czarownice-eh, starszne to, mecza kobiete w ciazy;/...
Evilek, Yorki sa baaaaaaaaaaaaaaardzo wrazliwe na to co jedza, nawet pestka polknieta od jakiegos malego owoca, powoduje u nich rewolucje w brzuszku..Ale to dobrze ze wymiotowala, gorzej jakby jej to utknelo i organizm nie pofdjal proby walki z jakims paskudztwem..Bedzie dobrze, to sa wrazliwe ale silne psiaki:) No w koncu setki lat temu, czy ile tam, urzedowaly w kanalach i meczyly wielkie szczury, zanim "awansowaly" na kanapowce;))**hehe Ale dla dziecij jaka radosc---ula, la;)

evilek, ja tez mam yorka, tez czestowymiotowal, bo zjadal wszystko po drodze. ma 12 miesiecy i jeszcze czasem mu sie zdarzy. Pewnie bedziecie musialy przytrzymac go na samej suchej karmie jakis czas. Bedzie dobrze, zobaczysz !! zmykam na caly dzionek. Ciao !!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry