Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 ***25***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka Zosia - szpital Zaspa
7.11: Aga111 - chłopiec Filip, szpital- chyba Kliniczna
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: basiab - chłopiec Krystian
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: _zuzka - dziewczynka - szpital Kliniczna
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - chłopiec :)
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
18.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA,szpital Kliniczna
21.12: Ivi
24.12: Kamila1869 - dziewczynka Marcelina
25.12: kiccek - dziewczynka Zuzia - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
16.11: Ewwa 16.11 -> 7.10 MAJA 1650g, 46cm, szpital ZASPA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to faktycznie warbudziaczek, masz młodszą ciąże i zanosi ci się na dużego szkraba. Ale wiesz pulpaśnie dzieciaczki są bardzo apetyczne :)
:) A jak to właśnie ze zwolnieniami jest? Wpisują do dnia planowanego porodu? A jak wcześniej się urodzi to pewnie wtedy korygują, a jak później to jak? :) Ja na razie mam zwolnienie do święta niepodległości :)
lekarz mi powiedział, że jak urodzę przed czasem, to anulują dni pozostałe do dnia porodu, a potem dostarczasz do pracy akt urodzenia dziecka i przechodzisz na urlop macierzyński (zasiłek macierzyński jeśli umowa była tylko do dnia porodu);
już kumam :) Dzięki :)
ja w pierwszej ciąży miałam zwolnienie nawet dalej niż termin porodu, dobrze, bo urodziłam 2 dni po terminie.
teraz ginekolog może tylko do planowanego dnia porodu, ale jeśli miałabyś przenosić, to wybierz się do lekarza ogólnego - spokojnie wystawi na 2 tygodnie;
ja mam wystawione zwolnienie do 42 tygodnia ciązy czyli do końca druigiego tygodnia po terminie, wystawione przez ginekologa.
Dziewczyny mój synek to maleństo przy Waszych dzieciaczkach:)
Ja teraz chodzę do gina co 2 tygodnie i on mi wystawia zwolnienie właśnie co 2 tygodnie :-)

Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
witam serdecznie wszystkie mamy :-)
miło poczytać i powspominać jak to było rok temu, ile obaw i pytań bez odpowiedzi, czy ten ból to juz to, czy jeszcze nie? jak rozpoznać i to niekończące się czekanie na termin, a najgorsze jak termin nadszedł a maluch jak siedział tak siedzi i wyjść nie chce ;-)

Synka urodziłam 9 listopada 2008 - już niedługo roczek :-)
pozdrawiam i zyczę dużo siły przy porodzie a potem duuuuużo cierpliwości... i zdrówka
za rok my tak będziemy pisać :) teraz mamy masę wątpliwości i strachu, ale i nie możemy sie doczekać, kiedy będziemy mieli Kruszynke w ramionach :) Wszystkiego naj naj dla synka :)
Dzięki Majaki :)

Dziewczyny, zmartwiłam się trochę. Po wizycie u gina, tak około godziny poszłam do toalety i jak zwykle wydzielina na wkładce biało-żółta, poszłam za pół godziny a tam na wkładce mała ilość wydzieliny brązowej :/ Czy to możliwe że po badaniu wziernikiem takie coś? Teraz cały czas siebie obserwuję i póki co (odpukać) nie powtórzyło się. Boję się trochę.
Bogosiaa nie denerwuj się, być może to faktycznie po badaniu. Jakby trwało to długo to zadzwoń do lekarza.
bogoosia , nie denerwuj sie, obserwuj, ale mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy, a jak masz sie usokoic, to moze zadzwon do niego...

biedronka24, wg.mnie powinien materac przylegac az do krawedzi...w Anglii , ja mam lozeczkotzw.cotbed, czyli 140 na 70 cm,a materaz 400, bo taki pasuje, powiedz znajmomym o tym materacu, na pewno mozna wymienic, jezeli maja rachunek..

u mnie ok, ale juz jestem zmeczona praca, a jeszcze 5 tygodni do rozpoczecia macierzynskiego,do tego mam hustawki nastroju, i w moim plani eporodu mam zamiar, ze jak mam brac srodki przeciwbolowe, to od razu epidural, a nie wdychanie tlenu itp, bo w wiekszosci wywoluja bole glowy, a u mnie w ciazy oraz w sytuacji stresowej nasilaja sie...
ps.jestem przerazona porodem, troche panikuje i nie wyobrazam siebie w sytuacji porodu...
spoko izulucha chyba wszystkie się boimy :)
tez sie boje ale jeszcze nie panikuje , zaczne dopiero w listopadzie panikowac jak termin bedzie juz bliski :)
Znowu się pojawiło i to dość dużo, więc zadzwoniłam :)
Lekarka powiedziała, że zapomniała mnie uprzedzić i że ponieważ szyjka jest rozpulchniona i zewnętrznie rozwarta na 1cm (wewn zamknięta), to mogło dojść do czegoś takiego. I do jutra powinno przejść. Jeżeli jest brązowe a nie czerwone to jest ok.
Ulżyło mi trochę.
Ja się bałam na początku ciąży.Teraz jakoś się mniej boję.Może dlatego,że nie mogę się doczekać maluszka z nami.Chociaż jak przyjdzie ten dzeń porodu,to pewnie będę zsikana ze strachu.
No to dobrze Bogosia. Widzisz? Nie trzeba było sie denerwować. Trzeba być dobrych myśli :).
nom :) ale stracha miałam. Mam nadzieję, że przejdzie, bo jak nie to jutro do szpitala mamy jechać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry