Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 ***25***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka Zosia - szpital Zaspa
7.11: Aga111 - chłopiec Filip, szpital- chyba Kliniczna
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: basiab - chłopiec Krystian
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: _zuzka - dziewczynka - szpital Kliniczna
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - chłopiec :)
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
18.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA,szpital Kliniczna
21.12: Ivi
24.12: Kamila1869 - dziewczynka Marcelina
25.12: kiccek - dziewczynka Zuzia - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
16.11: Ewwa 16.11 -> 7.10 MAJA 1650g, 46cm, szpital ZASPA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz ginekolog może tylko do planowanego dnia porodu, ale jeśli miałabyś przenosić, to wybierz się do lekarza ogólnego - spokojnie wystawi na 2 tygodnie;
ja w pierwszej ciąży miałam zwolnienie nawet dalej niż termin porodu, dobrze, bo urodziłam 2 dni po terminie.
już kumam :) Dzięki :)
lekarz mi powiedział, że jak urodzę przed czasem, to anulują dni pozostałe do dnia porodu, a potem dostarczasz do pracy akt urodzenia dziecka i przechodzisz na urlop macierzyński (zasiłek macierzyński jeśli umowa była tylko do dnia porodu);
:) A jak to właśnie ze zwolnieniami jest? Wpisują do dnia planowanego porodu? A jak wcześniej się urodzi to pewnie wtedy korygują, a jak później to jak? :) Ja na razie mam zwolnienie do święta niepodległości :)
no to faktycznie warbudziaczek, masz młodszą ciąże i zanosi ci się na dużego szkraba. Ale wiesz pulpaśnie dzieciaczki są bardzo apetyczne :)
te pomiary to tak z dokładonością do 0,5kg, więc chyba nie ma co się przejmować - a ja hoduję pulchniaczka :-) dziś ważyła 3490g i lekarz wykrzyknął z nieukrywaną radością: "ojej jakie pulchne nóżki" - no cóż, ja nóg to się całe życie wstydziłam, bo takie niezgrabne mam...
Podobno nie ma opcji żebym przenosiła. A i powiem Wam, że to bardzo dziwne uczucie kiedy na zwolnieniu widnieje już data porodu!
u mnie jest 3300 i raczej nie skaczę z radości bo na klopsa się zanosi. Nic nie wskazuje na rychły poród.
Warbuziaczek no wiesz co, poczekaj jeszcze trochę :)))
A ile Malutka waży? Ja się trochę boję że mój przez miesiąc przybrał tylko 560g i w 35tc ma 2200, ale te pomiary to w sumie też nic pewnego.
a ja dziś po wizycie odstawiam nospe :-) Maleńka jest już duża i wg lekarza spokojnie da rady :-) rozwarcie na 1 palec :-) jeszcze tylko fryzjer i można spokojnie rodzić :-)
może tu coś sobie wyczytasz
http://www.pamperspremium.pl/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=sem_adwords&utm_campaign=pampers_gallop#/pampers_premium_care/

ja mam jedna taka szt i w porównaniu ze zwykłym pampersem jak dla mnie te care sa "wilgotniejsze" jakby z jakims balsamem... ale nie wiem czy na poczatek mimo wszystlo nie zakupie tych zwykłych...
te białe pampersy to chyba Pampers Premium Care, dostałam właśnie wczoraj próbkę, z zewnątrz nie różnią się niczym od tych żółtych, ale chyba mają jakiś szczególny balsam, ja bym uważała z zakupem bo może akurat maluch być na ten balsam uczulony,

basiab raczej się nie znamy bo ja właśnie od jakiś 20 lat nie mieszkam już na Grażyny :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja właśnie wstałam z popołudniowej drzemki :-) Mój książę (synuś Dominiś) jeszcze śpi :-)

kiccek ja się pytałam o śpiworki. Dzięki,że napisałaś to może jutro śmignę i zobaczę.

basiab to super, że się wypytałyście :-) ja też spakuję ze dwa bodziaki i dwa śpioszki najwyżej nie będą w użytku. Spakuję nie takie najlepsze żeby w razie jak się zgubią nie żałować.

bogosiaa, to dobrze, że na wizycie ok. Ja szyjkę mam rozpulchnioną od 28 tygodnia, też biorę no spa i jest ok.

Wiecie mam do was pytanie widziałam ostatnio w Mama i Ja PAMPERSY dla noworodków, ale w takim białym opakowaniu, nie zielonym :-( może wiecie czym one się różnią od tych normalnych zielonych??? bo i cena jest kosmiczna, jeśli dobrze pamiętam to chyba 60 zł.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Dzięki basiab ! :) ja chyba bym wolała, żeby mój Mały był w swoich ciuszkach...
Właśnie jestem po wizycie. Z jednej strony ok, a z drugiej średnio. Więc tak:
Odnośnie skurczy - bóli miesiączkowych - są normalne gdy nie rozwierają ani nie skracają szyjki. U mnie nie skracają, ale zaczęła się zewnętrzna krawędź rozpulchniać. Dostałam no-spę forte 3x1 do tego się nie przemęczać, nie stać długo, nie latać ze szmatą po mieszkaniu.

Rzecz druga - Jasiek ma ok. 2200g, lekarka powiedziała że dobrze (w ciągu miesiąca przybrał 560g), dla mnie z tego co czytam w tych tabelkach wszystkich to trochę mało, ale pewnie przesadzam.

Paciorkowca nie wyhodowałam :)

Za to anemiczką się stałam i mam brać dodatkowo poza feminatalem żelazo.

Wizyta za 2 tygodnie, powiedziała, że jak będę się przemęczała i ta szyjka dalej będzie tak postępować to mnie położy na patologię bo ma dyżury, oczywiście straszyła :) Dla mnie pozytywne jest to, że skoro tak mówi, to łudzę się że te w ciągu tych 2 tygodni nie urodzę :))

Aha, nie kazała głaskać brzuszka, bo to powoduje skurcze macicy, a mi sama ręka odruchowo leci na ten brzucholek :)

Byłam na tym spotkaniu z ordynatorem w sprawie znieczulenia i jestem pozytywnie nastawiona do ich postępowania. Postawili sprawę jasno - to spotkanie jest po to, żeby uświadomić kobiety o co chodzi ze znieczuleniem, po co ono jest, komu jest wskazane a komu nie, żeby się nad tym zastanowić itp. To było pierwsze tego typu spotkanie, nie jest powiedziane, że która na nim była będzie miała zzo, bo to zależy od tego czy będzie taka możliwość kadrowa w danej chwili, ale stawiają sprawę jasno i mi się to podoba. Osobiście nie chcę zzo na tą chwilę, ale nie wiem co to jest poród i nie wiem jakiego bólu mogę się spodziewać, wiec chciałabym po prostu mieć taką ewentualność że mam możliwość w razie czego je dostać. Uważam że to z ich strony uczciwe. Zaczynają dopiero te spotkania, co czwartek od godziny 12. Znieczulenie to jest bezpłatne.

To chyba tyle, ale się rozpisałam :) Zaraz do apteki będę śmigała bo znowu kupa leków :/

głównym objawem jest to ze cały czas mam spuchnięta kostkę i mnie boli jak chodzę. Nie wiem czy to zakrzepica mam zdobić badania u chirurga naczyniowego.
ojjka i medullah listy niestety nie dostałyśmy, ale położna którą zaczepiłyśmy powiedziała nam mniej więcej co zabrać. Zgadza się to z listą którą podała Paula.

Ciuszków, kosmetyków do pielęgnacji dla dziecka nie trzeba brać bo Zaspa zapewnia; ja tam już kilka ubranek spakowałam, najwyżej nie użyje. Obowiązkowo trzeba mieć swoje pampersy. Babka powiedziała że to podstawa bo tego nie dają.
Bogosiaa, oszczędzaj się. Mi w pracy nie pozwolili siedzieć dłużej przed komputerem niż 4h :) Tak nasz BHP przeczytał w przepisach. Zresztą dłużej bym nie wysiedziała. Plecy bolały, oczy też.

NataliaR, podeślesz trochę buraczków zasmażanych światłowodem? :) Uwielbiam je.
kiccek a masz jakieś objawy? że Twoja pani doktor podejrzewa zakrzepice?
Byłam wczoraj na wizycie u gin. mała leży główka do dołu wiec jestem juz spokojniejsza. Dostałam skierowanie do chirurga bo moja pani doktor podejrzewa zakrzepice w lewej nodze wizytę mam w poniedziałek. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.
Wiem, że któraś z was pytała gdzie można dostać śpiworki do x-landera byłam wczoraj w akpolu i widziałam kilka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry