Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 ***25***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka Zosia - szpital Zaspa
7.11: Aga111 - chłopiec Filip, szpital- chyba Kliniczna
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: basiab - chłopiec Krystian
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: _zuzka - dziewczynka - szpital Kliniczna
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - chłopiec :)
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
18.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA,szpital Kliniczna
21.12: Ivi
24.12: Kamila1869 - dziewczynka Marcelina
25.12: kiccek - dziewczynka Zuzia - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
16.11: Ewwa 16.11 -> 7.10 MAJA 1650g, 46cm, szpital ZASPA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja małżonka się zgłasza :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Ojjka spokojnie, a czy ja mówiłam coś o makijażu i rewii? Chyba lekka nadinterpretacja z twojej strony. Trochę godności i tyle. A koszulę z guzikami mam i z jakiej racji miałabym nago leżeć. A co do dziecka pod koszulą to sobie sama tego nie wymyśliłam. Wygodnie ci nago to proszę bardzo, tylko gadanie że w czasie porodu jest WSZYSTKO jedno to lekkie nadużycie.
zobaczysz jak zaczniesz rodzic perełko i jak w bólach będziesz kilka godzin rodziła, nie zycze ci tego ale moze wtedy zmienisz zdanie a moze zrozumiesz że naprawdę to wszystko jedno jak sie w trakcie porodu wygląda aby tylko ten ból juz minął.
Dziewczyny, jeśli któraś z Was będzie jechać do Akpolu oglądać śpiworki do x-landera, powiedzcie jaka cena i jakie kolory dostępne?
Jestem ciekawa czy mieszczą się w gondoli, i czy to są te cieplutkie, bo ja mam ten co był w komplecie z wózkiem, on nie jest ocieplany.
Podbijam wątek na rano, nie moge spać :)
JUZ TEZ NIE MOGE DOCZEKAC SIE porodu niech ten czas szybciej leci:)
Ja dziś w miarę spałam, chociaż bałam się po wczoraj wstawać i chodzić do toalety. Cały czas coś tam jest, ale pewnie tak musi być. Oj dziewczynki, chcę jeszcze choć ze 2,5 tygodnia ponosić Jasia, potem mogę rodzić o niczym innym nie marzę :) Strach mnie opętał po wczoraj i chyba wczoraj to był najgorszy dzień z tych moich ciążowych. Mam nadzieję, że będzie lepiej, od jutra zostaję sama :/
Dzisiaj nawet słonko wyszło :) miłego dnia dla Was wszystkich :)
moja mama w niedzielę jedzie do wiostry do warszawy- pomóc jej, bo dzieciaki ma chore- mam nadzieję że nic się nie wydarzy i wróci niedługo. Miała wziąć krystianka jak przyjdzie mój czas ale trochę stresa mam,że nie będę miała z kim dziecka zostawić
Zawsze coś :/ Czy ciąża nie powinna przebiegać bez dodatkowych stresów? :)
Paula ja mam już kupiony śpiworek do x-landera :)
jakie mają kolory zobacz sobie na stronie, jak nie będą mieli takiego w sklepie to Ci sprowadzą, ja swój kupowałam w Mama i ja ale mieli tylko niebieskie a ja chciałam szary, sprowadzili mi w ciągu 2 tygodni,
śpiworek jest specjalnie zrobiony do gondoli x-pram , jest wyściełany polarkiem, cieplutki i rozpinany dookoła, mnie się podoba i jestem zadowolona z zakupu

Ponury widzę, że rodzicie z żoną w tym samym dniu co ja :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Wczoraj byłam u lekarza.Będzie chłopak :))). Mały tym razem tak bezwstydnie się nam wystawił że lekarz powiedział że jest na 100% pewien. Waży już 3300g.
Ale jest problem z przepływami są na granicy norm i za tydzień mamy kolejne usg, jak się nic nie zmieni to lekarz skieruje nas do szpitala na wywołanie porodu. Mam cały czas obserwować ruchy. Generalnie powiedział że jak mały sam już będzie chciał się rodzić to mamy się tylko cieszyć.
Wczoraj do mnie dotarło że to już tak blisko, przejęłam się tymi przepływami że ryczałam po wizycie.
Witam :-) Dzisiaj później piszę bo byłam na pobraniu krwi brrr :-(
* Bogosiaa to dobrze, że dzwoniłaś do lekarza przynajmniej się trochę uspokoiłaś :-)
* Salambo ile płacilaś za ten śpiworek??? A powiedz mi (bo babska ciekawość nie daje mi spokoju;-) ) dlaczego rodzić będziesz aż na Solcu??
* Perełka82 - Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Moje jest takie a nie inne. Jak leżysz obolała, wymęczona, zakrwawiona z naciętym kroczem i dodatkowo jesteś zszywana przez lekarza to na prawdę nie myśli się o tym czy widać ci pierś czy nie. Ja tak myślałam i wcale nie uważam, że nie posiadam godności osobistej. A makijaż i rewia mody to była przenośnia a nie nadinterpretacja.
Chciałam tylko powiedzieć Tobie, że rodziłam 10 godzin, naprawdę trudnych godzin :-( Miałam bóle krzyżowe, piłka ani prysznic nie pomagał :-( Modliłam się żeby w końcu to się skończyło. Jednak jak urodził się Dominik na nowo miałam siły. :-) Na sali porodowej widział mnie tylko mąż, lekarz i położna.

Przepraszam, że tak chaotycznie napisałam ale pisałam to co miałam w głowie i nie układałam w piękne zdania :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
za śpiworek płaciłam 99 zł., jak sprawdzałam ceny to wszędzie kosztował tyle samo, tanio nie jest ale co jest tanie ?
rodzę na Solcu bo aktualnie mieszkam pod Warszawą, zdecydowanie wolałabym w Gdańsku ale ja to mówi mój małż, nie można mieć w życiu wszystkiego ;) mąż ma tu dobrze płatną pracę, więc nie spodziewam się rychłego powrotu do Gdańska, chociaż wciąż o tym marzę

ja osobiście nie mam problemu z podciągnięciem koszuli po porodzie żeby maluszek mógł poleżeć mamusi na piersi, ani z niczym innym też, może jestem ekshibicjonistką, ale uważam że położne i lekarz w swojej karierze nie takie rzeczy widzieli żeby się spłoszyć na widok mojego cycka, o mężu nie wspomnę bo podczas zbliżeń nie gasimy wstydliwie światła ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Dzięki Salambo :-) Masz rację nic nie jest tanie :-( Ja na allegro kupiłam śpiworek z firmy Womar i niestety nie mieści się do gondoli :-( jest fajny ale niestety jestem zmuszona go sprzedać.
Basiu spokojnie licz ruchy - mówiłam Ci, że u mnie jedna z tętnic ma zwężony przepływ i to tak od 30tc, a mała nadal buszuje i tyje ;-) Twój Krystian też już całkiem spory grzdylek! ja się do męża śmiałam, że jako, że lekarze mówią, że to tuż, tuż, to na złość przenoszę ;-)
a na poważnie 2 lekarzy powiedziało, że jeśli nie urodzę do połowy 38tc, to mam zaczęć masować sutki - dwa razy dziennie po 15minut, naprzemiennie (nie obie na raz, bo to podobno wywołuje niepokój u dziecka) - to podobno wywołuje wydzielanie oksytocyny (taka naturalna indukcja), a nie powinnam przenosić ze względu na łożysko;
ja też bym bardzo chciała urodzić w 38 albo 39 tygodniu :-)
A wiecie jak to jest z dziewczynkami ??? rodzą się przed terminem czy raczej po nim??
ojjka ja słyszałam, że dziewczynki przed terminem, ale ja urodziłam się w 42tc, a moi bracia w 38 ;-) takie to tam gadanie ;-)
słyszałam sprzeczne opinie na ten temat :)
tak więc sama nie wiem, ale jak to mówi moja koleżanka co się przejmujesz na zapas, w końcu się okaże ze urodzisz chłopaka :D
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo lepiej niech nas nasze dziewczyny nie zaskoczą ;-) bo ja mam pełno różowych ciuszków :-)
ja jestem w 38 tygodniu ale jeszcze rodzić nie chcę, tzn. gdybym miała sprawy pozałatwiane to ok. ale tak to mogę nawet po terminie fakt,że teraz dziecko już ma wszystko ukształtowane i tylko przybiera ale co zrobić.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry