Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 ***25***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka Zosia - szpital Zaspa
7.11: Aga111 - chłopiec Filip, szpital- chyba Kliniczna
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: basiab - chłopiec Krystian
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: _zuzka - dziewczynka - szpital Kliniczna
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - chłopiec :)
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
18.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA,szpital Kliniczna
21.12: Ivi
24.12: Kamila1869 - dziewczynka Marcelina
25.12: kiccek - dziewczynka Zuzia - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
16.11: Ewwa 16.11 -> 7.10 MAJA 1650g, 46cm, szpital ZASPA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja słyszałam,ze dziewczynki się nie śpieszą. Moja mama mnie miesiąc przed terminem urodziła. Moja siostra pierwszą córkę po terminie a drugą 10 dni przed. Ogólnie ponoć drugie częściej sie szybciej rodzi.
Gani - mamusine obiadki palce lizać, więc ewentualnie mogę Ci światłowodem troszku podesłać, ale nie za dużo, bo sama wszystko chętnie zjem.. no może podzielę się troszeczkę z moim chł ;)))

wiecie, nawet nie wiedziałam że do wózkó jakieś specjalne śpiworki trzeba mieć, ja kupowałam poprostu śpiworki takie do spania dla malucha, ale żeby one jakieś specjalne do wózka były to nie sądzę, bo one są bawełniane... a co to źle?? przecież na wózek i tak jest taka płachta (pokrowiec) do przykrycia...
a pościel też jakaś specjalna do wózków jest?? myslałam że kocyk do przykrycia wystarczy..
Natalia i śpiworki i pościele do wózków są, ale myślę, że można sobie bez tego poradzić - my przynajmniej sobie odpuściliśmy - dostaliśmy śpiworek do fotelika samochodowego i będziemy go pewnie wykorzystywać też w wózku - gdybym go nie miała, to używałąbym kocyka.
A ja wczoraj wybrałam się do Kamama i zakupiłam stanik do karmienia, troszkę kosztował niestety ale jest bardzo ładny, czarny, pani w sklepie chętnie doradzała :) ale dziś ładny dzień, zabieram się za ostatnie prasowanie ciuszków :)
My też odpuścimy sobie zakup śpiworka do wózka. Przynajmniej na razie.
Też kupiłam wczoraj stanik do karmienia. Taki zwykły bawełniany. W przyszłym tygodniu wybiorę się do Kamama na większe zakupy. Fajny sklep, ale niestety drogi.
Oj, już mnie z nerwów nosi. Zaczynam wszystko sprzątać i układać bo boję się, że dzidzia niedługo zeche wyjść, a ja jeszcze w proszku.
a ja kupiłam śpiworek bo zamierzam wychodzić na częste spacerki z małą, a to w końcu cała zima będzie przed nami, i powiem szczerze że nie chce mi się bawić w kołderki i kocyki,

muszę się zmobilizować i wybrać w końcu do apteki bo skończyła mi się no-spa a brzuszek boli :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Dobrze,że mi dziewczyny o staniku do karmienia przypomnialyście, a myslalam,że wszystko już mam, jakoś o tym zapomnialam.

Ja kupilam śpiworek na allegro, w środku jest owcza wełna, nie bylam pewna czy dobrze kupuje bo zawsze lubie sobie dokładnie obejżeć przed zakupem ale jestem bardzo zadowolona, pasuje do fotelika i do wózka:)
http://www.allegro.pl/item761170399_spiworek_do_fotelika_i_wozka_owcza_welna_nowy.html

Co do wyglądu przy porodzie:) każda kobieta chce ZAWSZE dobrze wyglądać:) ale myśle ,że wlaśnie porod jest czasem,kiedy będzie nam to obojętne...czy ktoś będzie widzial moje piersi:) przecież dla lekarza czy polożnej to normalka( przecież pokazujemy znacznie wstydliwsza czesc ciała:) Teraz przejmujemy sie każdymi drobiazgami, a potem bedzie nam to wszystko obojętne, szczegolnie jak będziemy mieli maleństwo przy sobie:)
ja miałam grudniowe dziecko i nie kupowałam śpiworka, teraz też nie będę.
mam do oddania posciel ktora dostalam razem z lozeczkiem, ja juz wczesniej dla siebie zamowilam i ta zupelnie nie jest mi potrzebna, nie znacie kogos kto jest w potrzebie i chcialby ja ode mnie dostac?
warbuziaczku pamiętam że też masz problemy z przepływami. Ja nie wiem dlaczego u nas są na granicach norm, lekarz powiedział tylko tyle że małemu chyba coś w brzuszku już przeszkadza. Pewnie mu ciasno :)

Kto wie może się spotkamy na porodówce. W sumie wolałabym żeby mały sam wyszedł niż jechać na wywołanie, chyba spróbuje tego masażu sutków :)
no widzisz :)))))))))))
ojjka moja siostra urodziła córeczke po terminie a lekarz sugerował, ze na 100% urodzi przed terminem. Spakowana była juz od 30tc :))))
basiab gratuluje synka :))))) nie stresuj się dziewczyno, wszystko bedzie dobrze. najważniejsze, że jestes pod stała kontrolą lekarza :)
To prawie tak jak mi lekarz powiedział :-)
Ale wiecie co, od wczoraj strasznie bolą mnie pachwiny (tak jakbym jeździła z 5 godzin na rowerze) poza tym boli mnie spojenie łonowe i zaczyna mnie coś ciągnąć w dół... bylebym wytrzymała do końca 36 tygodnia a to 28 października jest :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
no to ojjka dupcia i nogi do góry i nie przemęczać się! jeszcze tylko 12 dni!
wow, dziewczyny wam niewielie zostalo, listopad tuz tuz,,,

mnie pachwiny tez bola, ale nic na to nie biore, czytalam , ze to normalne...

ja mam inna rozterke, w sumie do biedronki24...bo mieszka w UK rowniez...tutaj wychodza w poniedzialek szczepionki przeciw swinskiej grypie i maja kobiety w ciazy je brac, sama z doswiadczenia, bo raz bralam szczepionke przeciw grypie normalnej, juz powiedzialam nigdy wiecej, bo strasznie zachorowalam po niej od razu, tutaj nalegaja, bo chroni rowniez dzidzie po urodzeniu, a jestem dosc narazona, bo codziennie uzywam transportu publicznego, plus pracuje z ludzmi w biurze, gdzie od 2 tygodni non stop jest ktos chory...biedronka, mam prosbe zapytaj sie swojej poloznej, czy rekomenduje wziecie tej szczepionki,bo wydaje mi sie, ze czesciej juz chodzisz, bo ja nast.wizyte mama 5 listopada...
Izulucha dobrze,że mi powiedziałaś.Ja nic o tym nie wiem.Idę w piątek do lekarza,to zapytam i dam znać.
biedronka24, dzieki i zapytaj sie,
;-) łatwo powiedzieć, gorzej wykonać...zwłaszcza przy małym dziecku...ale damy radę.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Witam, jestem tu nowa :):) mam kilka pytań, a nie chce mi się czytać całego wątku, bo chyba tydzień musiałabym siedzieć ;) jeśli moje pytania okażą się już kilka razy przerabiane, to bardzo przepraszam z góry :) no więc:
1. Orientujecie się czy możliwy jest poród rodzinny do wody w szpitalu wojewódzkim, jeśli tak, to jaki jest koszt?
2. Czy wiecie, co trzeba zabrać ze sobą do tego właśnie szpitala?
3. Czy do porodu wodnego trzeba mieć jakieś dodatkowe badania zrobione? Czy robią może przed porodem wymaz na paciorkowce?
4. Zwiedzałyście może porodówkę w wojewódzkim? jeśli tak, to czy są jakieś konkretne godziny, dni na to wyznaczone, czy trzeba się umawiać?
Z góry dziękuję za odpowiedz,
Pozdrawiam,
Zuziowa Mamusia z terminem na 2 grudzień :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry