Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE ***36***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nam nowy i zaraz lista.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
1)Ania1979------------------ >1 listopad, chłopiec:)-Jaś( OM 29.10.:)..)
2)Risika -------------- >5 listopad , dziewczynka:) Paulina
3)Alis ----------------- >10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
4)JustynaArt -------- >11 listopad chłopiec:)
5)Majaki-------------- >13 listopad, chłopak, Konstanty
6)joanka ------------- >16 listopad
7)bociany ------------ >19 listopad,wg. OM ,22.11 wg. usg dziewczynka:)- Natalka
8)_m_g --------------- >21 listopad, dziewczynka:)
9) fiona2-------------- >21 listopad
10)mona1346--------- >21 listopad
11)Kasiek01 --------- >23 listopad, chłopiec:)
12) Ajeczka1--------- >27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
13)Kasia26 2--------- >6 listopad
14)goralka ----------- >29 listopad
15. Pauleta------------ >1 grudnia, chłopiec
16)pychota------------ >3 grudzień, chłopiec:)
17)evilek ------------- >10 grudzień, chłopiec, Kubuś:) KLINICZNA
18)Finka-------------- >10 grudzień
19)megus ------------ >16 grudzień
20) agata84---------- >24 grudzień
21)justi --------------- >12 grudnia, Dziewczynka-Sara:)
22)amelka111-------- >30 grudnia

mg kurcze Ty chcesz rajstopki ubrac?? hmm ja miałam zamiar wziac ponczochy bo w rajstopach średnio sie czuje ale moze jakies ciazowe kupie.. zawsze potem mozna przebrac:)

Zapisałam sie do SR w pon na 19tą, mam przyjść z partnerem ale nie wiem czy ciągnąć M bo nie iwem o czym będzie wykład. Będzie któraś z Was i wiecie o czym będzie wykład?

evilek 35 watek sie jeszcze nie skonczyl...ale mozemy i tu pisac

Kasika no niee ze rajstopy -tez mysle o ponczochach bo nie dam rady tak brzucha sciskac tyle godzin, nawet pewnie bym ich nie wcisnela na moj wielki bebzonek
jezzzucie gdzie Ci fachowcy....cholera juz do nich dzwonilam i mieli byc za 20 min gora, minelo 30:(

evilek ja ide w pon na 17 na kapanie, a nie wiem co bedzie na 19.00, bo rozumiem ze zapisalas sie na majewskich?
kasika ja musze jeszcze dzisiaj uderzyc do auchana i te przyory kupic-piorniczki, zeszyciki itd:)))

tak na majewskich 26 i na 19tą.
Mg szkoda że masz na 17tą, myślałam że kogos spotkam...

ooooooooooo niewiedziałam że jest 35 wątek:(

up:)
Byłam wczoraj na oddychaniu i Pani odrazdała poró na KLinicznej, zachwalała Puck. Któraś Z Was będzie rodziłą w Pucku, kurcze nic nie iwem o tym szpitalu
Nasze maluchy rosną jak oszalała a nam kg przybywa, ja przytyłam w ciagu 3 tyg 3kg cholerka za duzo...

evilek, załóz nowy:)

evilek a czemu odradzała....pewnie dlatego ze sama jest z zaspy...ehh
ja chyba na kliniczna sie decyduje

Ja tez Kliniczna..

anti my to raczej sie nie spotkamy na porodowce bo prawie 3 tygodnie roznicy...ale kto wie:)

M g , no ja raczej 3 tyg na Ciebie ni epoczekam, ale 2 tyg mozna przenosic, a Ty tydzien szybciej tez sie pewnie nie obrazisz:)...hehe..
Moje marzenie to rodzic tak w 38:)..jenki, jak fajnie by bylo, za rowny miech!

hejka wszystkim! Jeeezusiczku,ale mialam dzis sen:/ Śnilo mi sie,ze dwa miesiace przed porodem wyszedł mi czop ,strasznie bolał mnie brzuch ,bylam sama w domu i nie wiedzialam co zrobic.Zaczelam wiec dzwonic do wszystkich znajomych,zeby ktos zawiózł mnie do szpitala i...NIKOMU nie pasowalo,bo kazdy akurat mial wazniejsze rzeczy do zrobienia.Okrrropny sen.... dobrze,ze to TYLKO był sen....ufff...

no ja też chciałam bardzo Kliniczną, ale mój lekarz Gniadek tam pracuje, byłam u niego w sobotę z zagadałąm trochę, a że on już mnie zna to nie owijał w bawełnę,. Powiedział o wszędobyliskich studentach, wiadomo oni się muszą nauczyć, każą co 30 min rozstawiać nogi, badaja rozwarcie a to podobno bardzo boli;/ przy porodzie rodzinnym malo imntyna atmosfera bo wiadomo:mąż no i studenci... powiedział że dla wrażliwych kobiet rodzących po raz pierwszy to średnie uczucie jak tak się wszystcy gapia, pewnie nie zwraca się na to uwagi ale mnie jakos zraziło. NO i zszywanie....zszywają studenci, wiadomo starają się jak mogą ale doświadczenia im brak, cholerka przestraszyłąm się trochę...
wczoraj z ciekawości Zagadałam Pania ze SR i ona bardzo delikatnie opowiadała o tych praktykach na Klinicznej, oczywiście zachwalała sprzet dla maluchów, mówiła że lekarze na pewno są bardzo dobrzy, tylko Ci studenci...
Mój M jak to usłyszał to też mina mu zrzedła, on taki śmieszny jest i powiedział że nie chce żeby 10 ludzi patrzyła w krocze jego żony...:)

Evilek, moja siostar tam rodzila w kwietniu-absolutnie nie ma przymusu tolerowania studentów podczas porodu.Mozesz sie nie zgodzic na ich obecnosc...i byc sama lub z mezem..Oni musza miec Wasza, Twoja zgode...
A poza tym , moje zdanie jest nieco inne na temat ich obecnosci-zawsze jest wiecej osob-swiadkow- i w koncu lekarze przy nich sie staraja, jak najlepiej, bo przeciez to AM "finansuje" poniekąd praktyki poloznicze na Klinicznej...
Jedyne co nie zgodzilabym sie, to zszywanie przez studentów- kategoryczna odmowa bylaby z mojej strony..
A tak to mi nie przeszkadza nic...

evilek-tak i tak ileś tam osób bedzie wpatrywalo Ci miedzy nogi ;),wiec w sumie czy to bedzie 5 osob czy 10 to dla mnie juz zadna roznica.Tyle,ze tak jak i Ania,nie dalabym sie pozszywac studentowi,a gapic to niech sie gapią ,wkoncu jak inaczej maja sie uczyc;D

Dokładnie Justi..:)
Siostra mowila jeszcze, ze nawet mniej sie mysli jak oni sa, zagadują, pocieszają, trzymaja za rekę jak tego chcesz....czasem to lepiej jak ktos obcy aznieli Panikarze domowi:)...o ktorych jeszcze ty musisz sie martwic czy czasem nie pomdleja;)

aa to luz, myslalam ze cos gorszego:))
ja tam studentów sie nie obawiam....jak beda 'upierdliwi' to poprosze zeby wyszli (mam takie prawo), a tez nie chce mi sie wierzyc ze studenci zszywaja, moze asystuja przy zszywaniu .....ale tez zawsze mozna otworzyc buzie i cos powiedziec.....jak Ci nie pasuje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry