Widok
1)Ania1979------------------ >1 listopad, chłopiec:)-Jaś( OM 29.10.:)..)
2)Risika -------------- >5 listopad , dziewczynka:) Paulina
3)Alis ----------------- >10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
4)JustynaArt -------- >11 listopad chłopiec:)
5)Majaki-------------- >13 listopad, chłopak, Konstanty
6)joanka ------------- >16 listopad
7)bociany ------------ >19 listopad,wg. OM ,22.11 wg. usg dziewczynka:)- Natalka
8)_m_g --------------- >21 listopad, dziewczynka:)
9) fiona2-------------- >21 listopad
10)mona1346--------- >21 listopad
11)Kasiek01 --------- >23 listopad, chłopiec:)
12) Ajeczka1--------- >27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
13)Kasia26 2--------- >6 listopad
14)goralka ----------- >29 listopad
15. Pauleta------------ >1 grudnia, chłopiec
16)pychota------------ >3 grudzień, chłopiec:)
17)evilek ------------- >10 grudzień, chłopiec, Kubuś:) KLINICZNA
18)Finka-------------- >10 grudzień
19)megus ------------ >16 grudzień
20) agata84---------- >24 grudzień
21)justi --------------- >12 grudnia, Dziewczynka-Sara:)
22)amelka111-------- >30 grudnia
2)Risika -------------- >5 listopad , dziewczynka:) Paulina
3)Alis ----------------- >10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
4)JustynaArt -------- >11 listopad chłopiec:)
5)Majaki-------------- >13 listopad, chłopak, Konstanty
6)joanka ------------- >16 listopad
7)bociany ------------ >19 listopad,wg. OM ,22.11 wg. usg dziewczynka:)- Natalka
8)_m_g --------------- >21 listopad, dziewczynka:)
9) fiona2-------------- >21 listopad
10)mona1346--------- >21 listopad
11)Kasiek01 --------- >23 listopad, chłopiec:)
12) Ajeczka1--------- >27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
13)Kasia26 2--------- >6 listopad
14)goralka ----------- >29 listopad
15. Pauleta------------ >1 grudnia, chłopiec
16)pychota------------ >3 grudzień, chłopiec:)
17)evilek ------------- >10 grudzień, chłopiec, Kubuś:) KLINICZNA
18)Finka-------------- >10 grudzień
19)megus ------------ >16 grudzień
20) agata84---------- >24 grudzień
21)justi --------------- >12 grudnia, Dziewczynka-Sara:)
22)amelka111-------- >30 grudnia
evilek 35 watek sie jeszcze nie skonczyl...ale mozemy i tu pisac
Kasika no niee ze rajstopy -tez mysle o ponczochach bo nie dam rady tak brzucha sciskac tyle godzin, nawet pewnie bym ich nie wcisnela na moj wielki bebzonek
jezzzucie gdzie Ci fachowcy....cholera juz do nich dzwonilam i mieli byc za 20 min gora, minelo 30:(
Kasika no niee ze rajstopy -tez mysle o ponczochach bo nie dam rady tak brzucha sciskac tyle godzin, nawet pewnie bym ich nie wcisnela na moj wielki bebzonek
jezzzucie gdzie Ci fachowcy....cholera juz do nich dzwonilam i mieli byc za 20 min gora, minelo 30:(
hejka wszystkim! Jeeezusiczku,ale mialam dzis sen:/ Śnilo mi sie,ze dwa miesiace przed porodem wyszedł mi czop ,strasznie bolał mnie brzuch ,bylam sama w domu i nie wiedzialam co zrobic.Zaczelam wiec dzwonic do wszystkich znajomych,zeby ktos zawiózł mnie do szpitala i...NIKOMU nie pasowalo,bo kazdy akurat mial wazniejsze rzeczy do zrobienia.Okrrropny sen.... dobrze,ze to TYLKO był sen....ufff...
no ja też chciałam bardzo Kliniczną, ale mój lekarz Gniadek tam pracuje, byłam u niego w sobotę z zagadałąm trochę, a że on już mnie zna to nie owijał w bawełnę,. Powiedział o wszędobyliskich studentach, wiadomo oni się muszą nauczyć, każą co 30 min rozstawiać nogi, badaja rozwarcie a to podobno bardzo boli;/ przy porodzie rodzinnym malo imntyna atmosfera bo wiadomo:mąż no i studenci... powiedział że dla wrażliwych kobiet rodzących po raz pierwszy to średnie uczucie jak tak się wszystcy gapia, pewnie nie zwraca się na to uwagi ale mnie jakos zraziło. NO i zszywanie....zszywają studenci, wiadomo starają się jak mogą ale doświadczenia im brak, cholerka przestraszyłąm się trochę...
wczoraj z ciekawości Zagadałam Pania ze SR i ona bardzo delikatnie opowiadała o tych praktykach na Klinicznej, oczywiście zachwalała sprzet dla maluchów, mówiła że lekarze na pewno są bardzo dobrzy, tylko Ci studenci...
Mój M jak to usłyszał to też mina mu zrzedła, on taki śmieszny jest i powiedział że nie chce żeby 10 ludzi patrzyła w krocze jego żony...:)
wczoraj z ciekawości Zagadałam Pania ze SR i ona bardzo delikatnie opowiadała o tych praktykach na Klinicznej, oczywiście zachwalała sprzet dla maluchów, mówiła że lekarze na pewno są bardzo dobrzy, tylko Ci studenci...
Mój M jak to usłyszał to też mina mu zrzedła, on taki śmieszny jest i powiedział że nie chce żeby 10 ludzi patrzyła w krocze jego żony...:)
Evilek, moja siostar tam rodzila w kwietniu-absolutnie nie ma przymusu tolerowania studentów podczas porodu.Mozesz sie nie zgodzic na ich obecnosc...i byc sama lub z mezem..Oni musza miec Wasza, Twoja zgode...
A poza tym , moje zdanie jest nieco inne na temat ich obecnosci-zawsze jest wiecej osob-swiadkow- i w koncu lekarze przy nich sie staraja, jak najlepiej, bo przeciez to AM "finansuje" poniekąd praktyki poloznicze na Klinicznej...
Jedyne co nie zgodzilabym sie, to zszywanie przez studentów- kategoryczna odmowa bylaby z mojej strony..
A tak to mi nie przeszkadza nic...
A poza tym , moje zdanie jest nieco inne na temat ich obecnosci-zawsze jest wiecej osob-swiadkow- i w koncu lekarze przy nich sie staraja, jak najlepiej, bo przeciez to AM "finansuje" poniekąd praktyki poloznicze na Klinicznej...
Jedyne co nie zgodzilabym sie, to zszywanie przez studentów- kategoryczna odmowa bylaby z mojej strony..
A tak to mi nie przeszkadza nic...
aa to luz, myslalam ze cos gorszego:))
ja tam studentów sie nie obawiam....jak beda 'upierdliwi' to poprosze zeby wyszli (mam takie prawo), a tez nie chce mi sie wierzyc ze studenci zszywaja, moze asystuja przy zszywaniu .....ale tez zawsze mozna otworzyc buzie i cos powiedziec.....jak Ci nie pasuje
ja tam studentów sie nie obawiam....jak beda 'upierdliwi' to poprosze zeby wyszli (mam takie prawo), a tez nie chce mi sie wierzyc ze studenci zszywaja, moze asystuja przy zszywaniu .....ale tez zawsze mozna otworzyc buzie i cos powiedziec.....jak Ci nie pasuje