Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 55 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założę nam nowy na jutro:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Justi30 dasz radę, ja też się tak męczę, czasem mam wrażenie że dostanę odcisków na plecach albo na tyłku, ale co zrobić. Cieżko jest też psychicznie jak się tak w domku siedzi, chcialam odwiedzać koleżanki, wpadać do pracy na ploteczki a tu nici z tego. Pozostaje liczyć,że dobre koleżanki odwiedzą i zajmą trochę czas.
ja wczoraj spakowałam torbę, tak się zastanawiam - zabieracie do szpitala butelki i laktator?? co prawda chcę karmić naturalnie, ale spotkałam się z tym, ze mimo to dziewczyny pakują do torby.
no ja też zamierzałam trochę później, ale stwierdziłam że jak będzie gotowa wcześniej toi przecież nic się nie stanie i będę spokojniejsza:)

no trzeba dac,to dam;) Wlasnie...torba....chyba musze ją spakowac za tydzien na poczatku listopada..a nie jak zamierzalam pod koniec...

Dalia sto lat:)
Justi ja mam życie na leżąvo już od 4 tyg, jak będzie trzeba też dasz radę:)dziś chciałabym dokońvczyć pakowanie torby malucha,żeby to mieć już z głowy

amelko-w ostatnich dniach to praktycznie nigdzie sie nie ruszam ,ale szczerze "mówiac"nie wyobrazam sobie w taki sposób dotrwac do polowy grudnia....Niedlugo odcisków na tyłku dostane:]

Cześć poranne ptaszki. Najpierw najlepsze życzenia dla Daali, dużo zdrowka i uśmiechu.
Justi30 takie bóle rzeczywiście mogą się pojawiać wcześniej, najlepiej leż jak najwięcej, przy małej ilości ruchu masz bardzo duże szanse doczekać do swojego terminu.
A ja poddałam się dziś rano jak zadzwonil budzik i nie pojechałam na SR, i tak były dziś ćwiczenia a ja ćwiczyć nie mogę to się sama przed sobą usprawiedliwilam... ale za to zakupy zrobione, dziś obiadek nie wymagający dużo pracy - rybka pieczona - to się nie narobię.
Po południu przychodzi kuzynka z mężem, liczę że nagadamy i naśmiejemy się - brakuje mi trochę towarzystwa ostatnio.
Alis a tak z ciekawości co to jest próba chrztu??
Daliaa - najlepszego urodzinowego, aby maleństwo urodziło się zdrowe i abyś Ty od pierwszych chwil w pełni mogła cieszyć się urokami macierzyństwa :-) i zdrówka dla Ciebie dużo, bo to baaardzo ważne.
Dalio-wszystkiego dobrego,a przede wszystkim pomyślnego rozwiązania:)Sto lat!!!
Łomatko..dziewczyny...widze,ze jedyna mam tu jakieś bóle przeporodowe....zwłaszcza krzyżowe....brrr....okrrropnosc... W necie wyczytalam,ze mogą wystapic na miesiac wczesniej,wiec w sumie to by wyszlo na koniec listopada...-no to moge rodzic..byle nie wczesniej:]Narazie skupiam sie na tym,by dotrwac do wizyty u ginki 17.11,ale jak bedzie trzeba to sie zglosze wczesniej.

Sto lat, sto lat Dalia !!
Dzis chyba jakis dobry dzionek, bo ja tez peln energii sie obudzilam.Zmykam zaraz na ryneczek nasz rumski po swieze owocki, potem imieninki cioci i proba Chrztu . Ajajaj, i tak dzionek zleci. Milej soboty dziewczynki. Dalia, udanych urodzinek :)

Happy , happy:) Dla Dalii:)
A ja zaraz korkuje-ze tez mam siły na uczenie, eh, sama siebie podziwiam:)

Bociany - bardzo dziękuję za życzenia !!! szczególnie przemawiają do mnie te dotyczące zdrowia i lekkiego porodu :-))))
Część dołączam do dziewczyn z powerem:))też takiego posiadam:))obudziłam się rześka,mała poboksowała brzuch i wściekle głodna-śniadanko zaliczone:))
Daliaa wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek,dużo zdrówka miłości,spełnienia marzeń i lekkiego porodu:)
Justi mam 3,5 tygodnia do porodu i nie mam żadnych bóli i innych objawów,jeszcze pierwsza z nas się rozpakujesz:P

Witam serdecznie

Aniu - ja tez mam dzisiaj POWER FULL :-) dzisiaj są MOJE URODZINY :-)

wspominam imprezę urodzinową rok temu, zastanawiam się jak będzie dzisiaj :-) To wyjątkowe urodziny - pierwsze w Trójkę (jedno w brzuszku).

Pozdrawiam Was serdecznie i jadę na zakupyyyy, spędzę cały dzień w kuchni aby gości wieczorkiem zaskoczyć.

Pozdrawiam
Witam z rańca sobotniego w mega dobrym humorze!!!
Mowie Wam, cos zwiastuje mi i to blisko ten porod-wstałam "śpiewająco", jak szpileczka wyskoczyłam z wyrka, męża nawet obudziłam zamiast budzika,psa nakarmiłam a zawsze robi to M. energii FULL!!!!!!!!!!
Normalnie jakby mi cos w nocy wstrzyknęli:)...
Zobaczymy, jak to się w ciągu dnia przełoży..a brzuchol to mam dzisiaj mega nisko....hmmm

a ja jeszcze na koniec dopiszę, ze od dwóch dni mam niżej brzuszek, co podobno oznacza, ze poród się zbliża, podobno max 2 tyg. zobaczymy, a co do bóli porodowych - jak byłam w szpitalu to położne mówiły, ze są dwa rodzaje bóli, które zwiastują, ze poród się zbliża, albo w dole brzucha - jak na okres, albo w krzyżu
u mnie do porodu bliziutko i nic takiego nie mam jak Ty Justi :) ojojo, Ty uwazaj na sibie, zeby sie nie rozpakowac za szybko !! Ja dopiero pol odzinki temu wrocilam od Mamki, teraz kompu i idziem spac :) Milej nocki !!!

no nic,ide spac...nastepna ciezka nocka przede mną:/ To czekam jutro na Wasze odpowiedzi na moje pytanie. Cos nawet Ania zniknela...hmm... dobranoc.

rety..nic Cie nie boli??? ja ledwo sie ruszam taki mam ból w krzyzach i pachwinach..O nocy nie wspomne....a i nawet w dzien jak sie poloze na chwile to po 15 min wstac nie moge..az łzy lecą czasem... Nawet jak ide z pokoju do kuchni to boli jak niewiem....
Rety....co to sie dzieje... No ale w poniedz.ginka twierdzila,ze szyjka dluga i zamknieta... tyle ze Sarka ułozona główką w kierunku wchodu szyjki...
A u Ciebie jakie ulozenie dziecka?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry