Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 55 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założę nam nowy na jutro:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
***LISTOPAD***

1) Ania1979----------------- > 1 listopad, chłopiec:) - Jaś (OM 29.10.:)..)
2) Risika --------------------- > 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
4) Kasia26 2----------------- > 6 listopad
5) Alis ------------------------ > 10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
6) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
7) Majaki--------------------- > 13 listopad, chłopak, Konstanty
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) bociany ------------------- > 19 listopad, dziewczynka:)Natalka -ZASPA
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) Daliaa -------------------- > 27 listopad, dziewczynka, Dalia
16) goralka------------------- > 29 listopad

***GRUDZIEŃ***

17) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
18) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
19) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
20) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
21) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
22) megus ------------------- > 16 grudzień
23) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
24) agata84------------------ > 24 grudzień
25) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

u mnie wszystko ok z ciaza, nie ma zagrozenia, ale chce rodzic w szpitalu tam gdzie przyjmuje moj lekarz i akurat w weekend ma dyzur ( a jest to w innym miescie niz mieszkam) jutro rano zrobi mi jeszcze badania i zadecydujemy co dalej, a z drugiej strony we wtorek wyjezdza moja siostra na 3 miesiace a chcialaby jeszcze tez zobaczyc dziecko

Witam z rana :-D

odnosząc się do wiadomości aniag ciekawa jestem, jak duży wpływ ma psychika matki na ustalenie dnia porodu dziecka - czy można "zaplanować" termin porodu ? :-) czy poród rozpoczyna się nagle i wcześniej, nie wiesz kiedy to będzie..?.hmmm...

Na dobry początek dnia
W odpowiedzi na wczorajszą lekcję w SR odnośnie stwierdzenia, iż tatusiów należy angażować w opiekę nad dzieckiem, polecam:

http://www.funportal.pl/Dzieci_i_ojcowie/7ff2e603/podglad.html

Pozdrawiam
Witam,
Aniaq-czyli rodzenie na zamowienie:) No fajnie , fajnie..
Ja po nocce-rano wstalam z mezem o 5, bo juz spac nie moglam ale jeszcze łupnęłam na 2 godzinki. Sniadanie w siebie wciskam bo kurcze nie mam znowu od rana apetytu;/

cześć,no to pospałam trochę,chociaż nie wiedziałam jak się ułożyć,mała w nocy troche fikała teraz śpi.Na razie jeść mi się nie chce,poleniuchuje trochę:)))należy się!

Ale jakie nóżkimam chude od 2 dni-jenki, juz zapomnialam jak takowe wygladaja u mnie!!!!
Ciekawe, od czego to...

Na porodówke się szykujesz,jak modeleczka wyglądać będziesz:P

Cześć wszystkim!

Daliaa, hehe, takie maseczki powinni rozdawać gratis ;) Już widzę te sceny u nas w domu :P . Mój M. miał niewyraźną minę na widok fridy, więc o przewijaniu wolę nie myśleć :))

Ania, Twój organizm może już się zakręcił i wracasz (jeszcze przed porodem) do stanu przedciążowego :)

Daliaa film rewelka:DDD
ale nie chce mi się wstać!leń mnie opanował potworny..

dzień dobry mamusie:) u mnie noc też ok, wstałam o 7mej i już nie wiem co z sobą robić tv ogladałam, książkę czytałam...
Ania może faktiko Twoj organizm szykuję sie wielkiego dnia:)
Bociany ja u siebie też zauważyłam siarę w piersiach, przezroczysty płyn, jak nacisnę sutki to się pojawia, no i odkryłam jeszcze ze mam piersi pocięte rozstępami na maxa:(wiecej niż myślałm

U mnie siary BRAK!
Rozstepów tez0- o dziwo! I niech tak pozostanie***

hej:)) Evilek ja tez mam na piersiach rozstepy... hehe piersi jako jedyne mustella katowalam i duupaa:(( ale ostanio juz mi zbladly i nie wyglada to tak tragicznie:/ a wczoraj zauwazylam jednego rozstepa na brzuchu!! A fe... musze juz urodzic zeby sie wiecej nie zrobilo:D a siare to ja mam jak ancisne a tak samo nic nie cieknie ;] ehh od wczoraj boli mnie tak leb ze zdycham :/ i po wczorajszych wojzach zatracilam chyba umiejetnosc poruszania sie :D

witam:) U mnie narazie tak jak u Ani-zero siary,zero rozstepów :D
Wlasnie Ania-no ja niewem co Cie tak dziwi..wkońcu trzeba jakos wyglądać wsrod ludzi wiec Twoj organizm pewnie to rozumie hehe;-)
Apropo pytanie z nieco innej beczki:Dzis mnie oświeciło i przypomnialam sobie,ze w tym roku wogóle nie zdazylam wykorzystac urlopu wypoczynkowego i tak sie zastanawiam czy ja moge wymagac od pracodawcy,zeby mi za niego po prostu zaplacił? Wiem,ze moge go zatrzymac do przyszlego roku,ale po co...W przyszlym bedzie nastepny a kasa mi sie przyda...Orientujecie sie moze w temacie?

hej dziewczyny.

Co do rozstępów (strasznie przybrałam na wadze, ponad 20 kg) - u mnie brak rozstępów na brzuszku i udkach. Jedyne miejsce z rozstępami to niestety cycuszki... :-( mimo, że traktowałam je preparatem....ehh....

Ciekawe jak szybko po porodzie wrócę do swojego rozmiaru, bo teraz czuję się jak "foczka" :-)

Pozdrawiam
A nie lepiej po macierzynskim sobie "walnąć" ten urlop?? Bedziesz wolalal zostac z Sarka w domu a kasa, rozplynie sie w mig;/..Ja tak uwazam..

jak foczka:)Ja sie czuje jak czołg:P Kurcze,rozstepy na piersiach...nie chceeee..:] W sumie tylko przez pierwsze 5 miesiacy sie smarowalam roznymi cudami a na piersiach wogole niczym.potem juz mi sie nie chcialo.mysle,ze to jednak jest uzaleznione indywidualnie od organizmu.

Hej Justi - pracodawca szybciej wyśle Cię na urlop niż ekwiwalent wypłaci. Podejrzewam, że doliczy Ci się ten czas do macierzyńskiego, co z resztą jest fajnym rozwiązaniem - dłużej będziesz z dzidzią :-)
Ania-no w sumie tez dobry pomysł.... Kasa to mi jest potrzebna i teraz i potem... Musze pogadac z ksiegową i zapytac co ona by mi proponowala lepiej.

ja mam tez niewykorzystany urlop, ale bede chciala ekwiwalent pieniężny za niego, bo ja wiem, ze do banku do pracy juz nie wróce. ;/ Ja dzis od rana jeste, trącana nózią przez moja malutką, chyba daje znac, ze juz by chciala sie na światku pijawić :) Bylam tez u ginki, zostawila mnie pod dobrą opieką, bo akurat na urlop idzie ;/ grrrrrrr

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry