Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 55 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założę nam nowy na jutro:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
***LISTOPAD***

1) Ania1979----------------- > 1 listopad, chłopiec:) - Jaś (OM 29.10.:)..)
2) Risika --------------------- > 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
4) Kasia26 2----------------- > 6 listopad
5) Alis ------------------------ > 10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
6) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
7) Majaki--------------------- > 13 listopad, chłopak, Konstanty
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) bociany ------------------- > 19 listopad, dziewczynka:)Natalka -ZASPA
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) Daliaa -------------------- > 27 listopad, dziewczynka, Dalia
16) goralka------------------- > 29 listopad

***GRUDZIEŃ***

17) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
18) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
19) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
20) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
21) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
22) megus ------------------- > 16 grudzień
23) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
24) agata84------------------ > 24 grudzień
25) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

u mnie wszystko ok z ciaza, nie ma zagrozenia, ale chce rodzic w szpitalu tam gdzie przyjmuje moj lekarz i akurat w weekend ma dyzur ( a jest to w innym miescie niz mieszkam) jutro rano zrobi mi jeszcze badania i zadecydujemy co dalej, a z drugiej strony we wtorek wyjezdza moja siostra na 3 miesiace a chcialaby jeszcze tez zobaczyc dziecko

Witam z rana :-D

odnosząc się do wiadomości aniag ciekawa jestem, jak duży wpływ ma psychika matki na ustalenie dnia porodu dziecka - czy można "zaplanować" termin porodu ? :-) czy poród rozpoczyna się nagle i wcześniej, nie wiesz kiedy to będzie..?.hmmm...

Na dobry początek dnia
W odpowiedzi na wczorajszą lekcję w SR odnośnie stwierdzenia, iż tatusiów należy angażować w opiekę nad dzieckiem, polecam:

http://www.funportal.pl/Dzieci_i_ojcowie/7ff2e603/podglad.html

Pozdrawiam
Witam,
Aniaq-czyli rodzenie na zamowienie:) No fajnie , fajnie..
Ja po nocce-rano wstalam z mezem o 5, bo juz spac nie moglam ale jeszcze łupnęłam na 2 godzinki. Sniadanie w siebie wciskam bo kurcze nie mam znowu od rana apetytu;/

cześć,no to pospałam trochę,chociaż nie wiedziałam jak się ułożyć,mała w nocy troche fikała teraz śpi.Na razie jeść mi się nie chce,poleniuchuje trochę:)))należy się!

Ale jakie nóżkimam chude od 2 dni-jenki, juz zapomnialam jak takowe wygladaja u mnie!!!!
Ciekawe, od czego to...

Na porodówke się szykujesz,jak modeleczka wyglądać będziesz:P

Cześć wszystkim!

Daliaa, hehe, takie maseczki powinni rozdawać gratis ;) Już widzę te sceny u nas w domu :P . Mój M. miał niewyraźną minę na widok fridy, więc o przewijaniu wolę nie myśleć :))

Ania, Twój organizm może już się zakręcił i wracasz (jeszcze przed porodem) do stanu przedciążowego :)

Daliaa film rewelka:DDD
ale nie chce mi się wstać!leń mnie opanował potworny..

dzień dobry mamusie:) u mnie noc też ok, wstałam o 7mej i już nie wiem co z sobą robić tv ogladałam, książkę czytałam...
Ania może faktiko Twoj organizm szykuję sie wielkiego dnia:)
Bociany ja u siebie też zauważyłam siarę w piersiach, przezroczysty płyn, jak nacisnę sutki to się pojawia, no i odkryłam jeszcze ze mam piersi pocięte rozstępami na maxa:(wiecej niż myślałm

U mnie siary BRAK!
Rozstepów tez0- o dziwo! I niech tak pozostanie***

hej:)) Evilek ja tez mam na piersiach rozstepy... hehe piersi jako jedyne mustella katowalam i duupaa:(( ale ostanio juz mi zbladly i nie wyglada to tak tragicznie:/ a wczoraj zauwazylam jednego rozstepa na brzuchu!! A fe... musze juz urodzic zeby sie wiecej nie zrobilo:D a siare to ja mam jak ancisne a tak samo nic nie cieknie ;] ehh od wczoraj boli mnie tak leb ze zdycham :/ i po wczorajszych wojzach zatracilam chyba umiejetnosc poruszania sie :D

witam:) U mnie narazie tak jak u Ani-zero siary,zero rozstepów :D
Wlasnie Ania-no ja niewem co Cie tak dziwi..wkońcu trzeba jakos wyglądać wsrod ludzi wiec Twoj organizm pewnie to rozumie hehe;-)
Apropo pytanie z nieco innej beczki:Dzis mnie oświeciło i przypomnialam sobie,ze w tym roku wogóle nie zdazylam wykorzystac urlopu wypoczynkowego i tak sie zastanawiam czy ja moge wymagac od pracodawcy,zeby mi za niego po prostu zaplacił? Wiem,ze moge go zatrzymac do przyszlego roku,ale po co...W przyszlym bedzie nastepny a kasa mi sie przyda...Orientujecie sie moze w temacie?

hej dziewczyny.

Co do rozstępów (strasznie przybrałam na wadze, ponad 20 kg) - u mnie brak rozstępów na brzuszku i udkach. Jedyne miejsce z rozstępami to niestety cycuszki... :-( mimo, że traktowałam je preparatem....ehh....

Ciekawe jak szybko po porodzie wrócę do swojego rozmiaru, bo teraz czuję się jak "foczka" :-)

Pozdrawiam
A nie lepiej po macierzynskim sobie "walnąć" ten urlop?? Bedziesz wolalal zostac z Sarka w domu a kasa, rozplynie sie w mig;/..Ja tak uwazam..

jak foczka:)Ja sie czuje jak czołg:P Kurcze,rozstepy na piersiach...nie chceeee..:] W sumie tylko przez pierwsze 5 miesiacy sie smarowalam roznymi cudami a na piersiach wogole niczym.potem juz mi sie nie chcialo.mysle,ze to jednak jest uzaleznione indywidualnie od organizmu.

Hej Justi - pracodawca szybciej wyśle Cię na urlop niż ekwiwalent wypłaci. Podejrzewam, że doliczy Ci się ten czas do macierzyńskiego, co z resztą jest fajnym rozwiązaniem - dłużej będziesz z dzidzią :-)
Ania-no w sumie tez dobry pomysł.... Kasa to mi jest potrzebna i teraz i potem... Musze pogadac z ksiegową i zapytac co ona by mi proponowala lepiej.

ja mam tez niewykorzystany urlop, ale bede chciala ekwiwalent pieniężny za niego, bo ja wiem, ze do banku do pracy juz nie wróce. ;/ Ja dzis od rana jeste, trącana nózią przez moja malutką, chyba daje znac, ze juz by chciala sie na światku pijawić :) Bylam tez u ginki, zostawila mnie pod dobrą opieką, bo akurat na urlop idzie ;/ grrrrrrr

Moja gwiazda dziś szaleje od rana to chyba za wczoraj kiedy mi nerwów dostarczała rano.
Fajnie,że macie jakieś urlopy itp. przy własnej działalności to masakra,zdzierają za wszytsko a kasy to może na waciki starczy..

Alis-a Twoja ginka jak sie zwie..jesli moge zapytac:)?

oo rety.....zwariuje normalnie...Niewiem o co biega ale dzis to ja mam wrecz biegunke(sorki za doslowne okrslenie:]) ANIA-tez tak masz??? Zaczyna mnie nurtowac pytanie czy ja dotrwam do kolejnej wizyty u ginki heh:P

Ja biegunki nie mam, normalne wyproznianie tylko...czeste po prostu...

ja juz nie kumam co sie dzieje z moim organizmem..No nic...co ma byc to będzie;D

a ja znow spiaca.... i niedobrze mi.... chyba sie poloze a prasowanie i sprzatanie pozniej...jutro jedziemy w koncu na jakies zakupy.. nie wiem jak ja to przetrwam...

apetytu tez nie mam..ale jak nie zjem to mi niedobrze:(( a jeszcze maly zgniata mi zołądek..milego dnia:) przynajmniej pogoda ładna:)

noo to widze ze chyba na wszytkie nas przyszedl nieciekawy czas....:/

ano... jestem jak HIPOPOTAM... zadyszki dostaję nawet jak szybko mowie.. nie mowiac o wstawaniu..

Justi, ja chodze do dr Ostrowskiej-Ciskowskiej :) Na rękach bym ją nosiła :)

pychota-o wstawaniu tez lepiej nie mówie,bo to jest cos strasznego:/
Alis-a slyszalam o tej gince wlasnie tez..same dobre rzeczy:) Moja tez na szczescie pracuje w szpitalu w W-wie...Podobno to spory plus jesli rodzisz w tym samym w ktorym znają ginkę.

just30 - teraz panuje taki wredny wirus wymioty lub biegunka (co kto woli hehehe ) a przy tym boli brzuch , wszystko w nim jezdzi i bulgocze ............ wiem bo duzo znajomych ostatnio to przechodziło ......... polecam brac LAKCID Lub Enterol (to takie probiotyki jak podaje sie przy antybiotykoterapii ) zycze zdrówka
przy biegunkach mozna tez smectę brac
u mnie z tym bezproblemowo na szczęście :) Tylko inne dolegliwosci, jak zadyszka, obrzęki :D Ach, musimy to przeyżyc :)

Alis, bys nie ueiwerzyla jakie ja mam cudne stopki-chude normalnie!!!!!!!!!!
Nie wiem co sie stalo,
od 2 dni sa piekna,
jak dawniej!!!!!!!!

rybalon-ale ja nie mam ani wymiotów ani braku apetytu...ogolnie tylko jezdzi mi w jelitach no i biegam sie wyprozniac.reszta dolegliwosci zwykłe ciazowe:opuchlizna...bole krzyza i takie tam cudeńka.chyba wezme te smecte tylko na powstrzymanie biegunki bo mnie to dobija...Rozumiem,ze mogę bez obaw i konsultacji a ginką?

anti, a moze to dlateo, ze mniej chodzisz, a wiecej lezysz ?? zy to tak po prostu jak ręką odjął ?? Ach, jak ja juz bym chciala urodzić Amelkę. Im więej się przeciąga w brzuniu, tym bardziej ją chcę :) A juz niedlugo termin...zastanawiam sie jak przyspieszyc hihih. Cos o zapalkach czytalam ;)

Alis-zapraszam wiec do mnie..mam brudne okna i cos tam sie jeszcze znajdzie:D jakies przyspieszacze hehe

hehe :):) Oj, tak, okienka to i ja bym u siebie moze przetrzaskala gdyby tylko cieplej troszku bylo :) Zmykam do mamki na calodzienne plotezki, bo malz jedzie do szkoly, potem na kosza i tyle z niego dzis mam ;/ A co bede w taka ładną pogodę w domku siedzieć ;/

justi30 - ten wirus sie tak właśnie róznie objawia , mój 4-latek tez dziwnie przechodził go w tym roku w ciagu 5 dni 2 razy zwymiotował , 1 x miał biagunkowa kupe i przez 5 dni przlewało mu sie w brzuchu ( wieczorem nie chciał jeść kolacji poza tym apetyt miał w dzien ) poza tym bez objawów innych ..........chodził normalnie do przedszkola bo myslałam ze może cos zjadl i mu zaszkodziło kapnełam sie dopiero po tej biegunkowaj kupie ............ stawiam na wirus no chyba , ze poród blisko i tak sie organizm sam oczyszcza :-)))) ale widze, że masz jeszcze troche dni do konca ciązy :-)
no ja tez mam jednak nadzieje ze to jakis wirus sie przyplątał...bo kurcze ..moge rodzic wczesniej,nawet bym chciala ale nie o miesiac czy półtora..:/ Wlasnie mnie brzuch troche rozbolał...Co za dzień..:/

Justi, bron Cie zebys rodziła-oszalałas!nawet myslami nie wywołuj!
dziecie ZCi do inkubatora wsadza i bedziesz wtedy aptrzała!
Ani zabrac do domu ani porządnie przytulic!!!!!
Smecte bierz i z tyłkiem do łózka, bo dostaniesz przez dupe jednegO!

no wlasnie tez mam takie wizje przed oczami i jestem przerazona opcją rodzenia miesiac wczesniej......:] Ide sie polozyc bo brzuch boli a kregoslup to chyba zaraz sobie wyjmę i postawie obok....:/ odezwe sie poźniej...

Oj kobitki, widzę że pokładacie się. Oby to przejściowe było. A my wczoraj złożylismy łóżeczko, jest super, teraz jak wchodzę do sypialni to się uśmiecham za każdym razem. Spacerek też zaliczony - pogoda superancka tylko troszkę wieje. Ruszam do łazienki ogarnąć trochę panujący tam chaos.
Aż wstyd, że taka pogoda, a ja nosa nie wysunęłam z domu :( Musiałam zrobić coś do pracy.

Kurczę, już mi głupio narzekać, ale też złej formy mam ciąg dalszy... Mam chrypkę, głowa boli, nocami źle śpię, bo Jasiek strasznie boleśnie usiska i nie wiem już, w jakiej pozycji leżeć... Powiedzcie, że to przejściowe :/ Taka była fajna ta ciąża przez prawie 8 m-cy...

Finka, przejdzie:)Zobaczysz...
ja miałam stope jak balon, normalnie szok, od 2 dni jak laseczka;)Elegancka:)
A poza tym tyle Twojego co ponarzekasz:)
mąz moj wczoraj mowi, że oprócz moich humorków przy koncowce, to on moze wszytskim kolegom reklamować taką dzielną zonę w ciązy:0-szok, chłop mi sie chyba podlizać chciał**
W sumie jestem z siebie dumna- wszystko na głowie było mojej, turyści, domki w wakacje, dom u nas, sprawy urzedowe a było ich mnóstwo, korki jeszcze prowadzę;)..jeżdziłam dzielnie autem..
No, ale podsumowanie, nie ma to jak dobra samoocena*

ale teraz to juz blizej niz dalej:D

zaczynam zakupy wiec pewnie bede Was zasypywać pytaniami, co i gdzie i dalczego...:( ale mam nadzieje ze mi wybaczycie... zwlaszcza ze kompletnie nie orinetuje sie w cenach..:((((

Firda... przez neta czy w sklepie?
posciel - widzialm ze wiekszosc z Was przez Allegro:) wiec to chyba nie podlega wątpliwości:)

patrze na te moje okna i sie załamuje.. ale jak ostanio je przecierałam to pozniej nie czulam sie najlepiej... wiec bede myc jedno dziennie:D:D:D

co do problemow zolodkowych.. jem dosc duzo jablek, a one zarowno w jedna jak i w druga strone (zaparcia i biegunka) dzialaja normująco, wiec moze tez sprobujcie..

pozdr

Pychota, ja kupowalam zarowno posciel jak i wypelnienie na allegro. Jedna zmiane kupiłam w Mama i Ja.
Fride tez w mama i ja, albo Akpol nie pamietam. Ale wiem, ze z przesyłka wychodzi mniej wiecej to samo, co w sklepie, czy hurtowni.
Ja jem jabłka od poczatku ciązy, po kg dziennie nawet i ani nie mam biegunek ani zaparć..Norma.

No, bo masz prawo być z siebie dumna! Zupełnie nie zwalniałaś tempa :)

Ja tak się cieszyłam z tego, że dobrze się czuję i mogę nadal robić wiele fajnych rzeczy, a teraz i mnie dopadło :( Fakt, ze co ponarzekam, to moje, ale wolałabym nie mieć powodów... No, nic, dziś już sobie odpuszczam i chyba się położę, a jutro aktywne 9 m-cy, po nich zawsze lepiej się czuję.

:)))

no to pozostaje mi tylko wydrukowac liste i zrobic nalot na pare sklepow... ;/

Z jabłkami - potwierdzam!

Fridę widziałam w akpolu po 25 zł i chyba tam kupię, bo w allegro wychodzi nieco drożej, zdaje się. Pościel - jedną zamawiałam przez allegro, ale drugą kupię w akpolu, bo na allegro jej nie ma.

ojj gadułeczki:)))Fride kupowałąm w Aptece Wałowa niecałe 23 dałąm,pościel w Akpolu,jak zresztą większość rzeczy,kosmetyki,maści itp też w tej aptece.
Właśnie zaległam,podjechałam do ammy na ploteczki,kurcze leżenie mi nie służy.Poruszałam się,poszłam z psem do lasu i odrazu lepiej:)))
jak leże to boli i sił nie mam.Obiadek właśnie robię,kupiłam chlebek pita i chce coś na wzór kebaba zrobić tak mnie wzięło,najpierw niech sok z buraka się przyjmie bo pół słoja wypite:)odezwe się po obiadku

A mnie dzisiaj naszło na słuchanie muzyki, wałkuje już n-tą płytę z chorwacką muzyką i przypominają mi się nasze wakacje sprzed roku - aż miło powspominać...
u mnie niestety zaparcia sa pomino zedzenia jabłek i innych specyfików, ale co tam...wytrzymam. Muszę kupić powloczki ale to jchyba w mama i ja bo musze podotykać czy jest miekka.
Ale mam ochotę na frytki, poproszę męża żeby mi zrobił jak wróci z pracy.

A ja po drzemeczce- ło losie, jak fajowo!
Tylko jakas wakacyjna mucha mi sie przypałetała;(
I mnie skutecznie obudziła..
Aż dziwne, że ja spie w dzięn, jak na początkach ciązy..hehe

i ja sie witam, troche spozniona ale bylam rano na badaniach. pozniej na zakupach...a jak wlazlam do domu to wzielam sie za nalesniki i dopero skonczylam je smazyc:D ledwo zyje, nogi mnie bola, dzisiaj bedzie laba:D

pochwale się moim poobiednim brzuchalkiem:)
image
image

Bociany, prosze Cie nie załamuj mnie- ja taki brzuszek to mialam tez, ale w 2o ktoryms tygodniu!Litości!!
laska jak nie wiem co...a tu człowiek z bebnem sie koleboce;)hihi

Dostaniesz lańsko,za takie głupoty,zgrabna mamcia z Ciebie i już!!:)masz na facecia brzuszek ja na babeczke:P

bociany-moj tez tak wygladal gdzies w 24 tyg:]a teraz......balonisko! Rety.... zaraz umrę chyba..Pospalam 2 godziny ale przebudzil mnie ból brzucha..do tego jakis twardy sie zrobił...Co do jabłek....szczerze powiem,ze dopiero od miesiaca je wogole jem (wczesniej jakos mnie nie ciagnelo) ale zadnych efektów ani w jedną ani w druga strone.Wypilam juz to świństwo smecte (fuuj),w aptece powiedziala kobita ze mam wypic dzis dwa razy,jutro trzy..-hmm....mam nadzieje,ze wiedziala co mówi..
Ech..niewiem juz co ze soba robic....Jak lezę to najbardziej mnie wszystko boli...a potem podniesc sie trzeba..co jest wyczynem,ze ho ho..
No,ale dobra...co ponarzekam to moje jak mówicie heh:D
Fridy jeszcze nie kupilam...,nie wiedzialam ze to kosztuje tyle,myslalam ze jakies grosze:]
Pościel bede kupowac w sklepie bo wole dotknąć i zobaczyc najpierw na zywo:D

apropo-ciasteczka z płatków zrobily furore u mojej mamy wpracy.wziela troche i sie tak zajadali ze na poniedzialek mam zamówienie na wieksza ilosc:P

justi odpoczywaj, weżnospę jak bardzo się brzuch stawia.
Czekam właśnie na męża żeby mi te frytki zrobił:) zamówiłam też lody, ma mi kupić w drodze do domu, jogurtpowe z owocami leśnymi, mniam mniam.
Rany ok 20 kg przytyje jak tak dalej będę jadła:):) ale co tam, póżniej będę sie katować, teraz mpgę pofolgować.
Bociany a Twój brzuszek to w porównaniu do mojego to 1/2 mniejszy jest, ja to mam balon jak nic, cięzko już mi z nim, ale i tak lubię ciążę

szczerze mowiac przez cala ciaze ani razu nie bralam nospy..nawet nie mam w domu:]wstyd sie przyznac...bo powinnam miec.. w razie czego...
No nic...wymyslilam ze jesli mi smecta nic nie zdziala na te biegunke przez weekend to pojade do szpitala i niech zobacza co sie tam dzieje-wkoncu od tego są :]

Eh, zjadłam w koncu cos porzadnego:)Obiadek pyszny!
Teraz muzyczki posłucham, i troche odpoczne...Mąż cos grzebie w domu jak zwykle, a ja mam czas dla siebie...

Justi, jasne ze tak, jedz, niech sprawdza:)

No ja też już zaczynam weekendowe lenistwo, nareszcie, tylko jeszcze jutro rano SR i potem laba z mężusiem.
pytanie do Was:czy macie bóle tzw krzyżowe połączone z mocnymi bólami pachwin??

justi Twoje pytania mnie przerazaja - sa jakies takie typowe porodowe:D
Ty juz takie bole masz?

niestety mam..i im wiecej o tym szukam..czytam w necie...albo rozmawiam z kumpelkami ktore juz rodzuly to tym bardziej niewiem juz co myslec...Moja ginka twierdzi ze te straszne bole pachwin to normalne bo wszystko sie w srodku rozciąga...a bole krzyzowe tez normalne bo jestem niska a kilogramy robia swoje.Jednak coraz mniej przekonuje mnie jej spokój...Moze po prostu nie chciala mi powiedziec co naprawde mysli i tylko kazala przyjsc na wizyte za 3 a nie za 4 tyg....
Rozumiem więc,że Wy nie macie jeszcze takich dolegliwosci ktore opisuję?(podobno one sie pojawiaja na jakies 3-4tyg przed porodem)

ja ja widzisz na suwaczku jestem dokladnie 4 tyg do porodu i nic takiego u siebie nie zauwazylam...jeszcze:) narazie jest ok, dobrze spie, raczej nic mnie nie boli...czasem mam dzien gorszy ale jakos trzeba i wtedy zyc:D

rety..nic Cie nie boli??? ja ledwo sie ruszam taki mam ból w krzyzach i pachwinach..O nocy nie wspomne....a i nawet w dzien jak sie poloze na chwile to po 15 min wstac nie moge..az łzy lecą czasem... Nawet jak ide z pokoju do kuchni to boli jak niewiem....
Rety....co to sie dzieje... No ale w poniedz.ginka twierdzila,ze szyjka dluga i zamknieta... tyle ze Sarka ułozona główką w kierunku wchodu szyjki...
A u Ciebie jakie ulozenie dziecka?

no nic,ide spac...nastepna ciezka nocka przede mną:/ To czekam jutro na Wasze odpowiedzi na moje pytanie. Cos nawet Ania zniknela...hmm... dobranoc.

u mnie do porodu bliziutko i nic takiego nie mam jak Ty Justi :) ojojo, Ty uwazaj na sibie, zeby sie nie rozpakowac za szybko !! Ja dopiero pol odzinki temu wrocilam od Mamki, teraz kompu i idziem spac :) Milej nocki !!!

a ja jeszcze na koniec dopiszę, ze od dwóch dni mam niżej brzuszek, co podobno oznacza, ze poród się zbliża, podobno max 2 tyg. zobaczymy, a co do bóli porodowych - jak byłam w szpitalu to położne mówiły, ze są dwa rodzaje bóli, które zwiastują, ze poród się zbliża, albo w dole brzucha - jak na okres, albo w krzyżu
Witam z rańca sobotniego w mega dobrym humorze!!!
Mowie Wam, cos zwiastuje mi i to blisko ten porod-wstałam "śpiewająco", jak szpileczka wyskoczyłam z wyrka, męża nawet obudziłam zamiast budzika,psa nakarmiłam a zawsze robi to M. energii FULL!!!!!!!!!!
Normalnie jakby mi cos w nocy wstrzyknęli:)...
Zobaczymy, jak to się w ciągu dnia przełoży..a brzuchol to mam dzisiaj mega nisko....hmmm

Witam serdecznie

Aniu - ja tez mam dzisiaj POWER FULL :-) dzisiaj są MOJE URODZINY :-)

wspominam imprezę urodzinową rok temu, zastanawiam się jak będzie dzisiaj :-) To wyjątkowe urodziny - pierwsze w Trójkę (jedno w brzuszku).

Pozdrawiam Was serdecznie i jadę na zakupyyyy, spędzę cały dzień w kuchni aby gości wieczorkiem zaskoczyć.

Pozdrawiam
Część dołączam do dziewczyn z powerem:))też takiego posiadam:))obudziłam się rześka,mała poboksowała brzuch i wściekle głodna-śniadanko zaliczone:))
Daliaa wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek,dużo zdrówka miłości,spełnienia marzeń i lekkiego porodu:)
Justi mam 3,5 tygodnia do porodu i nie mam żadnych bóli i innych objawów,jeszcze pierwsza z nas się rozpakujesz:P

Bociany - bardzo dziękuję za życzenia !!! szczególnie przemawiają do mnie te dotyczące zdrowia i lekkiego porodu :-))))
Happy , happy:) Dla Dalii:)
A ja zaraz korkuje-ze tez mam siły na uczenie, eh, sama siebie podziwiam:)

Sto lat, sto lat Dalia !!
Dzis chyba jakis dobry dzionek, bo ja tez peln energii sie obudzilam.Zmykam zaraz na ryneczek nasz rumski po swieze owocki, potem imieninki cioci i proba Chrztu . Ajajaj, i tak dzionek zleci. Milej soboty dziewczynki. Dalia, udanych urodzinek :)

Dalio-wszystkiego dobrego,a przede wszystkim pomyślnego rozwiązania:)Sto lat!!!
Łomatko..dziewczyny...widze,ze jedyna mam tu jakieś bóle przeporodowe....zwłaszcza krzyżowe....brrr....okrrropnosc... W necie wyczytalam,ze mogą wystapic na miesiac wczesniej,wiec w sumie to by wyszlo na koniec listopada...-no to moge rodzic..byle nie wczesniej:]Narazie skupiam sie na tym,by dotrwac do wizyty u ginki 17.11,ale jak bedzie trzeba to sie zglosze wczesniej.

Daliaa - najlepszego urodzinowego, aby maleństwo urodziło się zdrowe i abyś Ty od pierwszych chwil w pełni mogła cieszyć się urokami macierzyństwa :-) i zdrówka dla Ciebie dużo, bo to baaardzo ważne.
Alis a tak z ciekawości co to jest próba chrztu??
Cześć poranne ptaszki. Najpierw najlepsze życzenia dla Daali, dużo zdrowka i uśmiechu.
Justi30 takie bóle rzeczywiście mogą się pojawiać wcześniej, najlepiej leż jak najwięcej, przy małej ilości ruchu masz bardzo duże szanse doczekać do swojego terminu.
A ja poddałam się dziś rano jak zadzwonil budzik i nie pojechałam na SR, i tak były dziś ćwiczenia a ja ćwiczyć nie mogę to się sama przed sobą usprawiedliwilam... ale za to zakupy zrobione, dziś obiadek nie wymagający dużo pracy - rybka pieczona - to się nie narobię.
Po południu przychodzi kuzynka z mężem, liczę że nagadamy i naśmiejemy się - brakuje mi trochę towarzystwa ostatnio.
amelko-w ostatnich dniach to praktycznie nigdzie sie nie ruszam ,ale szczerze "mówiac"nie wyobrazam sobie w taki sposób dotrwac do polowy grudnia....Niedlugo odcisków na tyłku dostane:]

Dalia sto lat:)
Justi ja mam życie na leżąvo już od 4 tyg, jak będzie trzeba też dasz radę:)dziś chciałabym dokońvczyć pakowanie torby malucha,żeby to mieć już z głowy

no trzeba dac,to dam;) Wlasnie...torba....chyba musze ją spakowac za tydzien na poczatku listopada..a nie jak zamierzalam pod koniec...

no ja też zamierzałam trochę później, ale stwierdziłam że jak będzie gotowa wcześniej toi przecież nic się nie stanie i będę spokojniejsza:)

ja wczoraj spakowałam torbę, tak się zastanawiam - zabieracie do szpitala butelki i laktator?? co prawda chcę karmić naturalnie, ale spotkałam się z tym, ze mimo to dziewczyny pakują do torby.
Justi30 dasz radę, ja też się tak męczę, czasem mam wrażenie że dostanę odcisków na plecach albo na tyłku, ale co zrobić. Cieżko jest też psychicznie jak się tak w domku siedzi, chcialam odwiedzać koleżanki, wpadać do pracy na ploteczki a tu nici z tego. Pozostaje liczyć,że dobre koleżanki odwiedzą i zajmą trochę czas.
butelki?hmm....nie spotkalam sie u zadnej znajomej zeby pakowala do szpitala butelki...Najwyzej mi dowiozą jak by byla potrzebna.

My własnie wczoraj rozmawialiśmy o pakowaniu torby 9choć czasu jeszcze trochę mamy) i stwierdziliśmy, że w ogóle nie jesteśmy gotowi, prawie nic nie mam, oj biorę się w przyszłym tyg ostro za zakupy, apteka i akpol to obowiązkowo muszą być zaliczone.
hmm.. no mi też wydaje się to dziwne - 2/3 doby w szpitalu i karmienie piersią - to na co komu butelki, ale z drugiej strony skoro piszą aby zabrać laktator to i butelki powinny być, ale ja chyba też nie zabiorę i jak coś to mi dowiozą
laktatora nawet nie mam zamiaru kupowac póki sie nie okaże,ze faktycznie bedzie potrzebny.jak bedzie to sie kupi,a jesli nie ,to zaoszczędzę kasę.

ja też nie kupuję laktatora, bo mam nadzieje, ze nie będę musiała używać ;-) - bratowa używała i mi pożyczy swój, bo ona już nie karmi
Hej babeczki!
justi, jak dla mnie to Ty za duzo przed kompem czasu spedzasz..:(..Musisz czesciej wychodzic, dotleniać siebie i maluszka, nawet jak Cie tam i ówdzie troche rwie czy kłuje,....skoro lekarka nie widzlala nic niepokojącego, to wynurzaj sie z chaty jak najczesciej:)-radze Ci!

Ja akurat uwielbiam chodzic, szwedac sie, właśnie wróciłam ze spacerku-odprowadziłam uczennice po korkach-3km nadłożyłam starań i czuje sie super!!
piekna pogoda, torby do szpitala zdąrzycie zapakować:)-ruszac tyłki z domów!

Aniu-alez oczywiscie ze wychodze..zakupy te drobne codzienne chociazby same sie nie zrobią...Jednak kazde wyjscie to po 10 min taki ucisk calej prawej strony ze staję w miejscu i ruszyc nogą dalej to koszmar....jakby ktos sto igieł wbijał... Jak ktos tego nie ma to nie wie o czym mówie... Zresztą... nie twierdze przeciez ze juz rodzę...Opisuje tylko swoje objawy...nie wymyslam ich..
chwile siedze..chwile leze...chwile krzątam sie po domu..i tak wkółko...Na dluzsza mete nie da sie byc w jednej pozycji...bo za duzy ból.A wyjscie czyli ruch to juz opisalam jak wygląda...i zadnej z Was nie zyczę tego bólu.

Justi, uwierz mi, ze 3/4 z nas, chociazby noszenie ciężaru moze uznac za meczące;/..
Nie jesteśmy leciutkie jak piórka, mnie tez boli to czy tamto jak chodzę-ale chodzę!

Nie wiem , jaka jest siła Twego bolu, ale jeśli az taka unieruchamiające Cie, to powinnaś jak najszybciej udac sie do lekarza..
Bo w sumie dobre 6 tyg przed Tba...i jesli to ma się nasilać, a Ty tylko 10 min spędzasz na powietrzu - koszmar!
Tego , masz rację, nie potrafie sobie w zaden sposob wyobrazić!

daliaa wszystkiego dobrego z okazji urodzin, zdrowia i szybkiego porodu zycze:D
ja laktattor kupilam juz, jesli nie teraz przyda sie na nastepne dzieci:) ale do szpitala nie biore, jak trzeba bedzie to maz dowiezie, ja torby tez jeszzcze nie spakowalam ale w tyg zamierzam to uczynic bo chyba juz wszystko mam co mi potrzebne do porodu
przed chwila wlasnie sprawdzalismy jak sie montuje fotelik do wozka....niby ok ale jak dojdzie 4 kg dziecko to nie wiem jak ja go bede wypinala:P

aniu-nie spedzam na powietrzu 10 min bo to nie mialoby sensu.jak juz musze to wychodzę bo zakupy czy sprawy urzedowe chocbym chciala nie zalatwie w 10 min... Ide ze łzami w oczach ale ide...Tak wlasnie bolą tzw bóle krzyzowe...Nie kazda kobieta je ma..Mnie dopadły i tyle.Obyście ich nie miały.

i jeszcze posciel przyszla ferretii....bardzo ladne kolory:) super
teraz moge juz montowac lozeczko, maz dzisiaj od rana z wiertarka walczy (montuje wieszaki) wiec i mysle ze za lozeczko sie wezmiemy:)

Matko, ale żeście się rozgadały! :)

Ja tylko na chwilkę, od rana działam - sprzątanie, aktywne 9 m-cy, a zaraz wpada koleżanka z mamą i synkiem.

Daliaa - naj.., naj..., najlepsze życzenia urodzinowe!! Niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia (zwłaszcza te, dotyczące najbliższych tygodni :))!

Miłego dnia, dziewczęta! Pewnie zajrzę wieczorkiem :)

niesttey tak to jest ze kazda kobieta inaczej przechodzi ciązę ..lub tez jej początek czy sama koncówkę...Mam kolezanke,ktora w pierwszej ciazy nie miala kompletnie zadnych bóli...i miala energii za trzech cale 9 miesiecy..Gdybym mogla wybierac to tez bym tak wolała.
Miłego popoludnia wszystkim:)Ide dalej pomagac w remoncie..tyle ile daje rade...

dziewczyny znalazłam przypadkiem coś takiego w necie - może się komuś przyda

http://www.gerber.pl/index.html?gclid=CO7JpoycwpYCFQxOtAodfCdRxQ

sa tam siatki centylowe, schematy żywienia i takie tam ciekawostki ;-)
Ktora strona kladzie sie materac dla dzieciaczka na poczatku? Kokos czy Gryka?
Ktora to ktora? Jedna jest taka miekksza a druga taka patchworkowa, i szelesci:)

gryka chyba na początek, a po ok roku kokos, mój lekarz swojego malucha do roku miał na piance a po ok roku przełożył na kokos, jakoś tak
Ju zwiem:)
majaki , niestety odwrotnie-
najpierw kokos, czyli ta strona mniej ruchliwa, bardziej pikowana, a jak dziecko zaczyna siadac wtedy gryka- czyli ta strona z wiekszymi kwadratami, taka bardziej szeleszczaca;)

http://www.trojmiasto.pl/forum/read.php?f=16&i=109616&t=109403

oo.. dobrze wiedzieć :-) człowiek uczy się całe życie :-)
mi się w ogóle coś chyba pomyliło, bo on miał piankę + kokos, a nie grykę, więc to by się zgadzało :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry