Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 67***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LISTOPAD***

7) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) Kasia26 ----------------- > 19 listopad, chłopiec, Michał
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) goralka------------------- > 29 listopad, chłopiec, Karolek

***GRUDZIEŃ***

16) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
17) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
18) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
19) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
20) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
21) megus ------------------- > 16 grudzień
22) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
23) agata84------------------ > 24 grudzień
24) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) Majaki - Konstanty :), 3210 g i 53 cm, ur. 9 listopada
3) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
4) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
5) Daliaa - Dalia :), 2900 g i 54 cm, ur. 14 listopada
6) Bociany - Natalka :), 3850 g i 57 cm, ur. 17 listopada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
evilek z rożkiem możesz mieć problem aby zapiąć dzidzię w fotelik, ja maleństwo ubrałam w body, pajacyka i kombinezon, do tego czapka, rękawiczki niedrapki a na buźkę i rączki "krem na każdą pogodę" nivea i tak zapiętego w foteliku przykryłam kocykiem, do samochodu był kawałek, a nie ma co dzieciątka przegrzewać
Riska i Alis - co do kilogramów o nie mam pojęcia ile mi zeszło, w sumie w ciąży przytyłam 14kg, nie mam wagi więc nie wiem.. Kostek ważył 3210 więc na pewno 3 kg na minusie ;-)

początkowo brzuszek był ale z każdym dniem jest mniejszy - polecam jedno ćwiczenie, można je wykonywać praktycznie od 2 doby na pewno - leżymy na plecach, nogi wyprostowane na szerokości bioder, stopy skierowane na zewnątrz, dłonie wewnętrzną stroną skierowane do góry oddalone od ciała ok 5 cm - ćwiczenie polega na oddychaniu przeponą - bardzo długie wydechy i bardzo długie wdechy, tylko nic na siłę - tyle ile organizm pozwoli i tak, żeby nic nie bolało, oddychamy cały czas przez nos, nie wstrzymujemy powietrza - i tak przez 10 minut sobie oddychamy odpoczywając jednocześnie, myślimy samych miłych rzeczach - to jedna z pozycji w jodze, takie oddychanie przeponą stymuluje wszystko w środku do ruchu a przy okazji relaksuje - polecam
Majaki malutko prztyłas:)ja ma 17 na plusie:(już nie będę się objadałą na wieczór i kończę z lodami
hihi ja mam plus 21 kg:] a lody tez dzis wciągnęłam:D Niby podobno pod koniec apetyt sie zmniejsza,ale ja tego nie zauważyłam u siebie heh:P
dziewczyny kilogramy to nic, jak będziecie karmić to szybko zejdą, a teraz to juz ani czekolady, ani ciasta czekoladowego, ani lodów któe uwielbiam, ani ogóle słodyczy nie mogę... ehm.. żałuje, ze tuż przed porodem nie zjadłam jakieś porcji lodów albo czekolady - to Wasze ostatnie dni bez diety - korzystajcie z tego na maxa... lody chodzą za mną i czekolada....
nio wlasnie ja tak robie hihi.jem wszystko i tyle na co mam tylko ochotę:D A slyszalam ze w czasie karmienia mozna troszke jesc ciasta domowego...-prawda to czy nie?
tak można, ale nie ciemne i nie polane czekoladą i raczej bez kremów, bo za tłuste, wczoraj jadłam jabłecznika :-)

do dziewczyn karmiących - nie jedzcie bananów - podobno mogą wywołać zaparcia u dzieciątka, podobnie fasolka i groszek - nawet w małej ilosci w zupie czy sałatce
ufff...to chociaz ten jabłecznik to juz coś:))) Zawsze to cos slodkiego hehe
a mi mowili ze można ciasto drożdzowe :)) ehh tzreba troche pocierpiec dla dobra maluszkow:)) ja to marze o piwku :D moja mala po kapieli... ehh jak na razie moja matka przyjezdza i ja kapie;/ kurcze ale w koncu przyjdzie i kolej na mnie a tak sie boje dziecko po oilatum jest starsznie sliskie:/
ooo i jeszcze drożdzówe mozna..eeee to nie jest wcale tak źle:D
Risika-na początku chyba kazda mama boi sie wlasnie najbardziej kąpieli...
na pewno drożdżówkę można?? bo mi drożdże kojarzą się z czymś ciężkostrawnym, ale może się mylę
hmm...nie pamietam zeby mi w szkole(gastronomik)mowiono ze drozdze są ciężkie.... No chyba ze nie pamietam...to tyle juz lat hehe.Ale raczej nie sa cięzkie...
justi ja chodziłam do hotelarki :-)
ja jako matka karmiaca jadlam banany i Bartus nie mial absolutnie zadnych problemow, takze polecam probowac co mozna jesc a co nie i wtedy bedziecie wiedzialy.
rzeczywiście ciasto drożdżowe zalecane jest w dietach lekkostrawnych ;-)
Halo, dzień dobry gadułom! Jak minęła noc?
hejka kobietki!
Finko- ja ostatnio mogłabym spac i spać...Też tak masz?Niby pod koniec to normalne..hmm....czyli powrót od początków;)...
Majaki- czyzbyś zaliczyła hotelarkę na morskiej w Gdyni:)? Jeśli tak,to ja też w tym samym budynku...lata 1994-1998.:D-rety jaka archiwalna data hehe.
Apropo-dopiero dzis zauwazylam brak JustynyArt...... hmm...
Hej, cichutko u nas póki co. U mnie nocka taka sobie, cięzko było zasnąć bo brzucho sie napinał. Zaraz ruszam do prasowania, potem kurze pozcieram i tak do obiadu zleci. No i chyb spacerek trzeba zaliczyć bo takie piękne słońce:))
Tez myslałam o Justynie, ostatnio pisała że ma skurcze, pewnie urodziała i jest zajęta bardzo.
no wlasnie....slonce cudne.....wrrrrr......a ja wyjsc nie mogę...... :////

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry