Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 67***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LISTOPAD***

7) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) Kasia26 ----------------- > 19 listopad, chłopiec, Michał
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) goralka------------------- > 29 listopad, chłopiec, Karolek

***GRUDZIEŃ***

16) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
17) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
18) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
19) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
20) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
21) megus ------------------- > 16 grudzień
22) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
23) agata84------------------ > 24 grudzień
24) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) Majaki - Konstanty :), 3210 g i 53 cm, ur. 9 listopada
3) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
4) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
5) Daliaa - Dalia :), 2900 g i 54 cm, ur. 14 listopada
6) Bociany - Natalka :), 3850 g i 57 cm, ur. 17 listopada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o majn got, zaraz usnę ...znowu trzeba cyca dać :) Dziewczynki, spijcie poki mozecie ... sama bym sie zdrzemnela i zjadla czekolade ;)
no to jestesmy po wizycie poloznej:))Alis wspolczuje Amelce tej zoltaczki mam andzieje ze pediatra ci powie ze sama po prostu zejdzie:) moja miala poswiate a teraz to już nic:) ale musze ja parafinka smarowac tj raczki i nozki i szyjke bo ma bardzo suche. zaraz pewnie tez bedzie cyca wolac:D ja tez marze o czyms slodkim..ajj dobrze ze przed porodem pochlonelam taka wielka milke... to tak bylo na pol roku za wczas:D
dziewczynki ..ale jakies ciasto domowego wypieku to chyba mozna czasem zjesc coooo..:]?slyszalam ze mozna...
ja właśnie tak robię z tym spaniem, nawet jak się przebudzę rano to jak mi się nie chce nie ruszam się z łożka - dziś właśnie pomyślałam rankiem, że to ostatni miesiąc takiej frajdy i nie będę sobie żałować.
Byłam na spacerze, ale wiatr jest okropny - szczerze to lepiej dziś nie wychodzić.
Justi odpusć okna - lepiej poleż z nóżkami do góry.
Finka - nam na Sr pokazywali ten płyn Milton, mówili że wszystko, smoczki też, można czyscić.
Ja póki co nie zaopatruję się w te gadżety - nastawiam się na karmienie piersią, jak bedzie potrzeba wygotowywać będę w garnuszku z wodą, a jak laktator będzie potrzebny to wyslę męża i kupi - może się uda z cyckiem i będzie ok.
dokladnie tak jak Ty Amelko nie kupuję narazie tych gadżetów,ktore mogą okazac sie zbędne. Dopkupic mozna w kazdej chwili.
Ech,nie moge sobie miejsca znalesc...A to leżę...ale dlugo mi sie nie chce...A to zagladam do lodówki i szukam przysmaków jakichś..:] Aaa..ide poraz enty przejrzec torbe i poprzekladac w niej rzeczy heh... Moze cos dolozyc...;D
a propo torby, wczoraj wieczorkiem tak mąż do mnie zagadnął, że już niedługo będę musiała zająć się spakowaniem - i nagle tak mnie coś obleciałao - nie strach - ale takie dziwne uczucie że to już niedługo. Jak mi torba spakowana stanie to będę dopiero denerwować, chyba ją upchne w kąt, żeby mi się nie rzucała w oczy
hehe moja stoi na widoku ale jakos nie wzbudza we mnie strachu czy obawy...;) Jeszcze....;D Mialam zamiar sie spakowac pod koniec listopada,ale cos mnie tknęło i zrobilam to tydzien temu...Jak to mówią...nie znasz dnia ani godziny...;)
kurcze przegladam torbe i sie zastanawiam co wziasc dla dziecka na wyjscie ze szpitala? kombinezonik to chyba przesada bedzie co?
Risika-co Ty Pauli ubrałaś na wyjście?
Hehe, ja już od chyba 2 tyg. jestem spakowana :) Ale torba stoi w kącie ;))

Ten płyn Milton znam też ze SR i kupiłam go, bo nadaje się też (doczytałam) do mycia śliniaczków, zabawek, blatów kuchennych itp. Myślę, że się przyda. Butelek mam raptem 3, z czego dwie to gratisy :), więc asortyment na razie też ubogi. Oczywiście, nastawiam się na karmienie piersią, ale wiem, że po cc czasem jest z tym problem na początku, więc wolę się nieco przygotować...
Finko-Ty to przynajmniej znasz dokładną datę pojawienia sie Jaśka,wiec jest tego wszystkiego jakiś plus:) Kurcze.....tez bym chciala znac heh...:P
E, kochana, czy ja mam pewność, że moje dziecię nie postanowi sobie wyjść na świat przed 1.12? :)

no tak,pewna w zyciu to jest tylko smierć hehe...;P Ale napewno nie przeterminujesz,a to juz wiele..:D bo ja sie tego najbardziej obawiam:] Także od 13.12 jakby cos to bede w ciągłym ruchu ile sie da....bo przeraza mnie perspektywa czekania np do świąt.....:/
Justi, akurat zrobiłabyś sobie generalne porządki świąteczne ;) A poważnie: trzymam kciuki, żebyś nie przenosiła!

A propos ubranka na wyjście ze szpitala - ja mam przygotowany kombinezon, w końcu w grudniu może być już naprawdę zimno...
noo wlasnie...zapowiadaja pierwsza zimę juz pod koniec listopada,wiec tak sobie mysle o tym kombinezonie wlasnie...hmm...
ja też mam kombinezonik, małego zapakuję także w rożek na powrót do domu.
Byłam na zakupach, zimno jak diabli. Brzuch mi trochę twardnieje ale żadnych skurczy nie mam.
Riska zazdroszczę że nie mam problemów z karmieniem, może u mnie tez będzie podobnie
justi, ja mała przewiozlam w kombinezoniku
no to pakuję kombinezon:) Macie rację,zimno juz jest a pozniej moze byc jeszcze chlodniej.
ja na wyjscie ze szpitala ubralam mala tak: body, pajacyk, dres, kombinezon, czapka, czapka od dresu i kombinezonu, calosc w fotelik przykryta kocem akrylowym a na pzrejscie do samochodu pieluszka na buzke. i sie nawet nie obudzila a jechalismy jakies 40 minut:D
ooo jaa czyli na cebulkę:) sporo tego ale jak trzeba to trzeba:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry