Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 90***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LISTOPAD***

20) joanka ------------------ > 16 listopad
21) fiona2-------------------- > 21 listopad
22) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara

***GRUDZIEŃ***

23) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
24) agata84------------------ > 24 grudzień

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****

1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) mona1346 - Zuzanna :), 2910g i 54 cm, ur. 6 listopada
3) Majaki - Kostek :), 3210 g i 54 cm, ur. 9 listopada
4) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
5) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
6) JustynaArt - Łukaszek :), , 3515 g i 57 cm, ur. 13 listopada
7) Daliaa - Dalia :), 2900 g i 54 cm, ur. 14 listopada
8) Bociany - Natalka :), 3850 g i 57 cm, ur. 17 listopada
9) Kasiek01 - Mateuszek :), 3250 g i 55 cm, ur. 23 listopada
10) Kasia26 - Michał :), 3775 g, 54 cm, ur. 24 listopada
11)Haniag83-Wojtuś:),3720 i 56 cm,ur.27 listopada
12) _m_g - Karolek :), 4250 g i 56 cm, ur. 28 listopada
13) pychota - Michałek :), 3800, 56cm, ur. 30 listopada
14) Finka - Jaś :), 3140 g i 55 cm, ur. 1 grudnia
15) góralka - Karolek :), 3840 g i 58 cm, ur. 8 grudnia
16) evilek-Kubuś :) 3950g i 59 cm, ur. 12 grudnia
17) megus-Kacperek:), 3120 g i 54 cm, ur. 12 grudnia
18) joann - Oliwka:), 3210 g i 55 cm, ur. 16 grudnia
19) amelka111 - Joasia :), 2830 g i 51 cm, ur. 23 grudnia
20) Justi30 - Sarka :)), 3220 g i 54 cm, ur. 25 grudnia
21)Gosiaczek79 -Madzia:)),3700 i 55cm,ur.31 grudnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Risika-dzieki za odwiedziny:)i sorki za cudne przywitanie Sarki czyli cyrk hehe.
Wkoncu potem padla a ja sobie wyszlam na 2,5 godz sprawy pozalatwiac.Prchodze spowrotem a ona wciaz spi! szok normalnie:D
A tu własciciel Krainy:)

image
anti, pokoik naprawde wypasiony :)
hej Amelka niestety palce mam zmrowiałe wciąż i wybieram się do neurologa, coś położna mi mówiła, że to może być od kręgu szyjnego jak np. parłam coś uszkodziła no ale to nic pewnego -lekarz musi powiedzieć.
Cześć.Risika spóżniony buziak dla Pauli z okazji 2 m-cy:)u nas nocka ok,przestawiłąm małą i zasypia koło 21,jest tak zmęczona ,że przy 4 kołysance odpada hi hi,bo to cowieczorny rytuał.Mamy kołysanki Turnaua i M.Umer polecam:)Mamcia podśpiewuje a dziecko odjeżdża bo chyba już jej słuchać nie chce ha ha
Mamy dziś usg u dr Wyszomirskiej,mąz nie może się urwać z pracy więc bratowa ze mną jedzie bo tam schody:/ a z wózkiem to cięzko.Odkąd jest Natka to widze jak trudno jest się z wózkiem przebić w niektóre miejsca niestety:/
a jak u Was nocka mamuśki??
Witamy :)

Nocka juz kolejna z 1 karmieniem- Jasio chyba zjada wiecej i przez to dłużej śpi, no, a moze juz tyle nie potrzebuje!

Oby tak dalej!:)

Dzieki dziewczyny za miłe komenty, pokoik robi furorę;)-nawet wczoraj kolezanka moja zamiast na kawce to w pokopiku Jasiowym zaległa;)
Ania pokoik cudowny:)
Kuba wlasnie zasypia, noc w miare ok o 5 zaczął pajacować wieć go wziełam do naszego łóżka.
jakie ciuszki noszą Wasze maluchy, bo mój już w 62 się nie mieści ,musze zrobic kolejne zakupy, mam mase ubranek w ktore nawet go nie ubralam:(
Ewilek mój maluszek ma 6 tyg i też nie nadążam z ciuszkami, rośnie błyskawicznie (ma5kg) ubieram 62 i 68. Na szczęście nie musze kupować bo dostałam dużo ciuszków "w spatku" . Współczuje Ci bo to wszystko jest strasznie drogie :-(
hej. nasza nocka extra. Synek poszedł o 21 lulkać i pobudkę zrobił o 7.30:)) a jadł wieczorem o 19. Normalnie w szoku jestem:)))
Oj, Rybko, Ty mu chyba czegos dosypujesz, bo tyle zeby 2 m dziecko spało??
jeny!!!

Nasz wydłuża swój rytuał spania do 4 h, no, ale to nie to samo co 11 h:)
Kurcze, tak patrze na to forum to lipnie- mało gadamy- chyba bardziej dziecmi sie zajmujemy- bo na drugim forum to nic innego jak od rana do wieczora dziewczyny nawijają,,jeny, a co te dzieci robią w tym czasie??heheJa mam wyrzuty posiedziec 2/3 h dziennie, a te od samiutkiego ranka, jak na spowiedzi :)...
Obym sie tak nie wciagneła, bo nie przezyje tego!
dziwne, co niektore mamy maja 7, 8, 9 miesieczne dzieciaczki ktore wymagaja wiecej uwagi niz takie 1-2m leżące w sumie cały czas, a te na forum!Chyab jednak to uzaleznienie...
Ok, mykam na spacerek i zakupki, pogoda ładna:)
mój Kostek waży 6 kg ubranka na 62 to już są na styk - praktycznie nosi już 68, zależy od producenta, a pampersy już rozmiar 3 ;-)
mi najgorzej ubierać body, a są takie wygodne do zmiany pieluszek, nie rolują sie na pleckach, tylko mój mały przy ubieraniu tak się wygina, łapkami macha że normalnie zawsze mam stracha jak ubieram bodziaki
evilek staraj się mówić do maluszka przy ubieraniu, najlepiej zacząć jeszcze zanim zaczniesz go rozbierać i ubierać, mi to czasami pomaga, bo odwraca uwagę maluszka, ćwierkam do niego nawet jak zaczyna płakać
Kostek się obudził, trzeba na spacerek
no gadam do niego jaknajeta, a on dalej krzyczy. Mam po prostu chyba nerwowe dziecko
Hej:-)) kurcze u mnie problem jak paula wczoraj stzelila pienistą kupe tak jeszcze sie męczy i nie zrobila normalnej:(( wyje i sie pręży :((
Moja od 3 tygodni 3 używa... i też ubranka 68 a te polskich firm 74 bo maja jakas zaniżoną rozmiarówke:/ a ona jest jakaś długa bo waż teraz pewnie ok 5,4... Evilku ja mialam ten sam problem po prostu nakupowalam pełno body rozpinanych na brzuszku... ciezko z rozmiarem większym ale teraz była przecena w cubusie to jej 15 kupilam:d na zapas...
witam dziewczyny, ja wczoraj w nocy nie wytrzymałam i rykn ełam razem z moja Asią, od 18 po kąpieli tak cudowała do 24 że już nie miałam pomysły co z nią zrobić. Zjadła tyle że już się bałam że zwymiotuje albo pęknie, pielucha sucha a ona spać nie chciała i płakała. Jedyne co na nią działa to bujanie na rękach ale tego nie chcemy robić o sami sobie zrobimy kuku - i tak walczyłam z nią aż mi się cierpliwość skończyła i pierwsze łzy poszły.
Serce mi się kroi jak nie mogę jej pobujać w ramionach a ona tak płacze, wymyśliłam że kładę ją do karmienia przy sobie i tak jakoś udało nam się ją uśpić.
Rano mialam przez to spuchniete oczy a ona też jakby bardziej zmęczona po tym cyrku bo z rana więcej pospała.
Amelka a może troszkę jednak pobujaj jak tak bardzo placze, ja byjam a pożniej jak spokojnieje odkladam, zcasem zdiala a zcasem nie. Ja też nie raz płakam ju z z bezradności
Wy płaczecie...a ja sie wydzieram i klne:// ja nie jestem płaczliwa ale za to mega nerwowa;//

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry