Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE CZ. 36 ;)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
22.11: gani - dziewczynka
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
28.11: Asikk- dziewczynka LENA-Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka
28.12: Kasia31 - dziewczynka Amelka

"ROZPAKOWANE":
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11

"NIEAKTYWNE":
3.11: sfw
7.11: Asia_ce - chłopiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapraszam do nowego wątku :-)

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-MAMUSIE-2009-CZ-37-t135089,1,130.html
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
cześć dziewczyny
przed porodem zaopatrzyłam się w kilka rzeczy,które wydawały mi się potrzebne,a dzisiaj chętnie odsprzedam:
- SAB SIMPLEX niemiecki - termin ważności 12/2011 cena 30 zł
- SUDOCREM 250g użyty dwa razy trzymany w lodówce 25 zł
- żel na ciemieniuche AVENE PEDIATRIL nie używany 25 zł
do całości gratis dodam 9 gazików nasączonych 70% spirytusem LEKO i krem przeciw odparzeniom MUSTELLA 10 ml
kontakt na maila nata_1@interia.pl
Izulucha podziwiam Cie, że aż do tej pory pracowałas! ja sie czuje, jak jeden wielki napompowany balonik, jestem spuchnieta, bola mnie rece, nogi. Ale dzisiaj zrobiłam jeszcze kilka prań, więc czeka mnie jeszcze mega prasowanko! Chcę miec w koncu wszystko dopiete na ostatni guzik, ale ciagle jeszcze coś muszę zrobić, zamiast odpoczywać.
a ja chce dociagnac do grudnia...a i tak czuje, ze ciaza bedzie przenoszona, czyli po terminie...

dlatego mnie wkurza jak w Pl mowia oj rozwarcie na 2 palce itp, przeciez to nicnie oznacza itp...

ja kocham sie z mezem cala ciaze, i wiadomo nic niep rzyspiesza, ale tlumaczyli mi , ze to hormon w spermie wplywa tylko wtedy kiedy dzidzia jest gotowa, a nie kiedy ciaze uwaza sie za donoszona...
dzis dopiero przestalam pracowac, a pracowalam caly etat , 12h w domu mnie nie bylo, ale sprzatac, odkurzac nie dam rady i nie chce mi sie...wole pochodzic na spacer, badz pojsc na zakupy...wiec roznie bywa...ja po terminie bede sie denerwowac, bo na pewno chce przed swietai byc z dzidzia...a tak czekam, ale u mnie jeszcze 2 tyg i juz 2x powiedzzieli mi, ze do terminu nie dociagne po wygladzie brzucha...a brzuch wysoko, ze hej...wiec ja juz tego nie slucham , zobaczymy co jutro mi polozna powie...
ja wczoraj zaczelam troche panikowac, bo lekarz powiedziała, ze moge urodzić wcześniej, bo niby brzuch mi opadł (chociaż ja akurat tego nie widzę, zeby opadl) itp. a ja chce urodzic w miare w terminie, bo maz teraz jest w delegacji i moze uda mu sie załatwic wolne z pracy od 7 grudnia, na dodatek czekam na przywrócenie porodów rodzinnych. Mam nadzieje, że wszystko sie dobrze ułoży, pozdrawiam listopadówki i grudniówki!
ja mialam w czerwcu chyba nie liczne i wziełam ten monural a teraz bardzo liczne i leukocyty i pewnie mi kaze robic posiew moczu .ja mam juz dosc tych badan i wogole!
ja wczoraj odebralam wyniki i mialam bakteie nie liczne i mam brac urinal i duzo duzo pic i siusiac zeby je wysiusiac ;p
dziewczyny ! odebrałam wyniki i mam w moczu bakterie"dosc liczne" ,juz mialam na poczatku ciazy ale nieliczne a teraz nagle.... i znowu antybiotyk??
dziewczyny, też macie takie duże torby do szpitala? ja właśnie starałam się ją przepakować , ale to bez sensu... strasznie dużo miejsca zajmuje szlafrok, koszulki, koszule, klapki, kapcie, te ogromne podkłady na łóżko i dla mnie, ręczniki na czas porodu i po ... i już wygląda jak wypchana walizka;)
boję się, że będą śmiać się ze mnie na IP...;)
crazy- jak dotrwam to popytam :)

tak szczerze mówiąc - jak mi jutro gin powie, że się nic nie dzieje, to nie uwierzę... boli jak na okres, raz mocniej, raz słabiej, ale jeszcze się nie rozkręca... ciekawe, jak długo mnie tak potrzyma...

serio, podziwiam, że macie siłę odkurzać :)
A ja po wizycie u gina. I zła oczywiście jestem :-((((

na razie na poród się nie zanosi :-( Totalna cisza :-(
Prawdopodobnie będę grudniową mamusią.
Pan doktor kazał mi przyjść 1 grudnia tak jak kończy się zwolnienie lekarskie, wtedy da mi kolejne zwolnienie na kolejny tydzień i będziemy myśleć o PC :-(

Co do terminu to mówię mu, że tak jak wyliczyliśmy termin mam na dzisiaj a on do mnie, że przy moich nieregularnych cyklach termin oscyluje w granicach 25-30 listopada. Czyli w sumie jestem w terminie...

Już bym chciała mieć za sobą tą całą nerwówkę.

Dzisiaj wyszłam z gabinetu i zaczęłam ryczeć jak bóbr :-(((

Rozwarcie się nie zmieniło czyli jest na 2 palce i szyjka rozpulchniona, ale co z tego skoro nie zanosi się na rychły poród...

U mnie sprzątanie, chodzenie po schodach, skakanie na drabinie, herbatka z malin i seks niestety nic nie dają :-(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
a ja sprzatam (odkurzałam, mycie podłogi) i w sobote i dzis i mi to nie daje efektu :-( koleżanka mowi zebym zaczeła pieszo wchodzic a mieszkam na 9pietrze :-) i ze jeden taki dzien wchodzenia zaraz mnie złamie??? 8-)
Bo seks tez nic mi nie daje!!! Oprócz przyjemnosci rzecz jasna ;-)

image
Dziewczyny, zacznijcie sprzątać :)
Ja miałam przez miesiąc rozwarcie na 1palec, szyjka mi się leciutko skracała, ktg pokazywało jeden skurcz więc nic takiego. W sobotę zaczęłam sprzątać, a w niedzielę się zaczęło :)
Ja wsumie tez juz sie nie moge doczekac jak urodze i nowego życia w powiekszonej rodzince. ale z drugiej strony ciagle mi tam w głowie jest ta nadzieje ze niedługo zniosa te zakazy i jak donosze do terminu to bedzie juz ok!!! mam mieszane uczucia i przez to sama niewiem czego chce, dołuje sie wkrecam sobie ze zaraz ten szał na grype minie.
Aczkolwiek juz bym chiała urodzic zebym sie nie martwiła o moja mała bo to łozysko w kazdej chwili moze byc tak bardzo niewydolne ze bedzie lipa!!! Krzywda sie małej stanie!!!

image
No tak moze zdążę jeszcze sie trzymac poki ona wyjdzie i powie jak tam było. Bo ja tez chce rodzic na zaspie!!!

image
a ja nie moge doczekac sie grudniA. Chce juz urodzic, ciaza donoszona wiec niech mała wyskakuje juz na swiat:)
ciekawe czy nataliaR juz urodzila jestem ciekawa jej relacji z zaspy
tez mam takie kulcia czasami ale nadal mam wszystko pozamykane ;)
Ja jestem :-) strasznie kuje mnie zaraz nad cii...:-) juz od jakis 20min i tak ukuje przestanie i kuje i nie .... to chyba takie kucie zwiazane jest z rozwieraniem szyjki??? tak??

image
jeeej coraz tu ciszej sie robi .... co to bedzie sie dzialo w grudniu , pajeczyna chyba zarosnie to forum heheh ;p

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry