Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUŚKI CZ.15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111-chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah- synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super Paula :)
Warbuziaczek - to Ty już Mamuśka pełną parą :)Ja się zastanawiałam, czy siara po porodzie dopiero czy jeszcze w czasie ciąży, ale póki co u mnie nic, ale ja dopiero 25 tydzień.
warbuziaczek i co z ta siara?wkladasz cos w stanik czy co
Dziękuję dziewczyny za wsparcie!

Też jestem ciekawa, jak wygląda ta siarka? Mocno wypływa czy trzeba ścisnąć? U mnie na razie nic.
warbuziaczek, mi leci siara już od kilku tygodni,
co ciekawe raczej w nocy i wieczorem,
my jeszcze nie rozmawialiśmy o chrzcinach, osobiście wolałabym w knajpie, ale nie wiem co z tego wyjdzie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
warbuziaczek, też mam siarę no cóż tak bywa. na glukkozę wybieram się 24, bo 27 mam wizytę. Dla mnie to jest ochydztwo ale jak trzeba to trzeba
oj to pocieszyłyście mnie, że nie ja jedyna! troszke mnie to zdziwiło, bo wszystkie znajome mamuśki z siarą spotkały sie co najwyżej na kilka tygodni przed porodem, a u mnie na początku 26 tygodnia!
pierwszy raz zobaczyłam nad ranem plamy na piżamie, najgorzej jest faktycznie w nocy, ale w ciągu dnia też się zdarza - noszę wkładki laktacyjne, żeby nie ubrudzić bielizny.
Paula a ta siara to taki bezbarwny (czasami mętny białawo-żółtawy), lepki płyn. Tak jak pisałam ja pierwszy raz zobaczyłam plamy na piżamie po nocy. U mnie nie trzeba ściskać, żeby sobie wyciekała, dlatego zakładam wkładki.
Paula81 świetny wynik a powiedz mi czy przed badaniem przez 3 dni jadłaś normalnie czy cały czas byłaś na diecie bo sama nie wiem jak wybrać się moje badanie (14.08) czy nadal ograniczac węglowodany czy jesc normalnie żeby nie fałszować wyniku :/
Cały czas do badania nie jadłam owoców, białego pieczywa (choć raz na jakiś czas zjadłam parę bułek) i nie piłam mleka, ale tak nadal będę robić - do końca ciąży. Piłam kawę i do tego po kostce czekolady, więc niby dieta ale tak nie do końca. No i od tygodnia znów chodzę na aerobik, a to ponoć też jest duże spalanie cukru.
Może odstaw tylko to co i tak nie zamierzasz potem jeść, a na troszkę sobie pozwalaj, żeby nie sfałszować wyniku. Trzymam kciuki!

A ja muszę uważnie obserwować swoje piersi, bo na razie ani śladu siarki!
ja tam w pierwszej ciązy jadłam normalnie tzn. bardzo niezdrowo i mialam dobry wynik glukozy:) podejrzewam,że teraz będzie też ok, bo niby czemu miałoby być inaczej, a niejeść owoców i nie pić mleka to nie jest za dobry pomysł jak dla mnie. jak się ma cukrzyce ciążową to się ją ma i tyle i nie ma co się ograniczać, najwyżej lekarz każe zmienić dietę, takie jest moje zdanie.
Betrisa ja również w pierwszej ciąży wszystkie wyniki badań idealne teraz glukoza na czczo na początku ciązy idealna a po 50 glukozy wynik zawyzony norma do 140 a ja mialam 169 :/ i nie wiem od czego to zależy (a i w mojej rodzinie nie ma obciążenia cukrzycą) więc tym bardziej nie wiem skad to cholerstwo u mnie :/
a jeżeli chodzi o cukrzyce to nie jest tak że nie ma sie co ograniczac niestety trzeba uważac bo dbamy przede wszystkim nie o siebie a o zdrowie maleństwa :)
ja mogłabym pochlaniac owoce kilogramami a teraz jeden dziennie no czasami jakies grzeszki sa ale potem mam wyrzuty sumienia straszne ale jak trzeba to trzeba
Ja od momentu przejścia na dietę czyli od 3 tygodni, schudłam 1 kg, gdzie przecież powinnam tyć, czyli to co odstawiłam miało duże znaczenie dla zdrowia, a zajadałam się głównie czereśniami (słodkie), warto dbać o dietę, nawet jeśli nie ma się cukrzycy - i my mało przytyjemy, i maleństwo będzie w lepszej kondycji. Alime, na pewno wszystko będzie ok, ja miałam wynik 162 czyli podobny, a jeśli jadłaś dużo owoców, to to była na pewno przyczyna wysokiego poziomu glukozy.
no ja jestem przed , waga to mi stoi od 3 tygodni. W sumie mam 10 + a jestem w 28 tyg. Mogłoby być mniej ale to wszystko przez I- trymestr, wtedy strasznie dużo jadłam, bo inaczej to się fatalnie czułam. Zobaczę, w każdym razie w zwykłych badaniach glukoza ok. No ale chyba mimo wszystko owoce powinno się jeść, rozumiem nie opychać się ale to w sumie witaminy. Mi lekarka powiedziała,że mam lekki niedobór witamin właśnie.
suwaczka nie mam?znikl?
a jest..dziwne...dziewczyny ile przytylyscie?ja sie wazylam rano i na plusie 4 kg.
Jest, u mnie widać :)
Ja wczoraj się ważyłam i mam 7,7 kg na plusie...
Hej a odezwę się bo mi niedługo Paula głowę urwie, że milczę :) Paula gratuluję glukozy, ja także mam rewelacyjne wyniki, strasznie sie cieszę z tego powodu. Niestety zaczynam mieć problemy z chodzenie, krótkie wyjście do pobliskiego sklepu a już mnie brzuch boli, robi się nieprzyjemnie. Lekarz kazał odpoczywać i powiedział że na szkole rodzenia ćwiczyć nie będę mogła :( Szkoda. Ja też jestem ciekawa jak to będzie ze świętami, jeśli uda się urodzić w terminie czyli w okolicy 14 grudnia to myślę że spokojnie pojedziemy do rodziców w Sopocie, w końcu to bliziutko. Ale nie wyobrażam sobie porodu w święta, to byłby koszmar moim zdaniem, ciekawe czy w ogóle w Wejherowie komuś z personelu będzie się chciało odebrać poród :(
Właśnie przed chwilą się zważyłam i nie wierzę swoim oczom.Przytyłam 7kg!Jeszcze dwa tygodnie temu się ważyłam i miałam tylko 3 na plusie,a teraz taki skok!Ale pocieszam się,że jutro rano będzie mniej :)
Czesc dziewczyny

Jestem nowa na waszym forum.probuje wkleic tez sobie suwaczek ale nie za bardzo i to wychodzi.Bardzo was prosze o jakias podpowiedz za kazda bede bardzo wdzieczna.
Pozdrawiam

mój suwaczek

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry