Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUŚKI CZ.15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111-chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah- synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie też boli gdy kopie, ale to całkiem miłe :)
to ja widze,że najwięcej przytyłam:( nie wiem jak to możliwe zeby nic nie przybrać. To wy po finale będziecie wyglądać od razu jakbyście nie rodziły. Ja w piewszej miałam 12+ i uważałam,że to dobra waga. Bardzo szybko zrzuciłam i wróciłam do figury .Teraz chciałabym max 15, zobaczymy jak będzie. Jem normalnie 10 + jakoś się trzyma od miesiąca ale jeszcze ok 11 tygodni....
betrisa, ja tez nie wiem, jak z ta waga.fakt prowadze b.aktywnie sie i przeprawa w metrze 1h to dla mnie niezle cwiczenia hi hi hi

wrzuce zdjecia z Leby, dosc aktualne i zobaczycie o co mi chodzi z ta moja waga...

a tak to przyszla chrzestna zaszalala i zrobila pierwsze zakupy dla swojej chrzestnicy: fotelik- bujaczek ( fisher price rainforest) oraz mate edukacyjna biedronke z mamas and papas. siostra ma fiola na punkcie zwierzat plus Afryki.
Hej Dziewczynki :)
Wczoraj byłam na wizycie, wszystko super :) Jasiek kopie dzisiaj od 5 rano :) Ja przed ciążą ważyłam 48,5kg, teraz mam 57 czyli +8,5(!!!)i śmiać mi się trochę chce bo w życiu tyle nie ważyłam i na początku to zlewałam, ale teraz to chyba czas zacząć to kontrolować :) Wczoraj zaczął nam się 26 tydzień, więc tak mi się wydaje, że chyba właśnie teraz jest największy przyrost masy - aż strach się bać bo apetyt taki że hej :)))
Rozmawiałam wczoraj z moją lekarką na temat szpitala Wojewódzkiego - bo tam chyba chcemy rodzić. Nie można tam mieć swojej położnej, ale podobno wszystkie pani położne są bardzo fajne (poza jedną panią Zosią, która potrafi mieć humory, ale podobno jest najlepszym fachowcem:) Jest sala odwiedzin, jeśli nie mam miejsc to oczywiście odsyłają do innego szpitala. Są 2 szkoły rodzenia powiązane ze szpitalem, jedna to ta przy szpitalu kolejowym, nazywa się Cud Narodzin, a druga mieści się koło sklepu Mama i Ja we Wrzeszczu-Zaspie i tą mi lekarka polecała, dlatego, że w tej szkole pracuję położne które pracują na porodówce w Wojewodzkim i podobno są super. Zdziwiłam się tylko, bo podobno te szkoły kosztują 200-300zł, ale jeszcze nie sprawdzałam.
Ja jestem po 2 tygodniowym urlopie w górach, nie wspinaliśmy się ale łaziliśmy duuuużo, a teraz w ten weekend była u nas moja Mama i też zrobiliśmy mnóstwo kilometrów i czuję się dobrze, czasami brzuch ciągnie, no i jak siadam to krzyż czasami leciutko poboli, ale generalnie mimo tego że ciągle gdzieś intensywnie chodzę to jest dobrze :) Nawet dostałam pozwolenie na wyjazd do Belgii na tydzień za miesiąc od mojej Pani doktor :) A glukozę (od razu miałam 75) po 2 godzinach miałam strasznie mało bo 56. Pozdrawiam Was serdecznie :)
www.dobrypoczatek.boo.pl

Napisałam właśnie maila do tej szkoły, na stronie jest napisane - koszt 200zł. Zobaczymy co Panie odpiszą :)
ile wazna jest recepta?chyba musze wykupic monural,boli mnie chyba pecherz,niewiem czy to dzidzia uciska czy co.niewiem jak to odroznic.lekarka mi zapisała bo mowilam ze czasem mocno boli ze wstac nie moge.tak jak dzisiaj.
do tego wszystkiego mialam nad ranem skurcze w obydwu lydkach i na czworakach do lazienki...bol taki ze nogi prosto nie moge postawic
na skurcze mi pomagał magnez skutecznie
mała ciężarówko, współczuję.. pęcherz przerabiałam na początku ciąży :(((
z tego co widzę z innych wątków, chodzimy do tego samego lekarza.. tez mi przepisała monural..
.. teraz od czasu do czasu w nocy łapią mnie takie skurcze w łydkach, że gdyby nie rozmasowywanie przez męża, to czołgałabym się do toalety. Lekarka zaleciła magnez z wit. B6 raz rano i raz wieczorem i gorzką czekoladę
Ja mam twardy brzuch i od kilku dni biorę no-spę. Lekarz zabronił brzuszek głaskać bo łożysko jest z przodu :( W ogóle jestem zmartwiona ostatnią wizytą i jak mnie dzidzia nie kopie przez godzinę, dwie to zaczynam wariować.
Uważajcie na to co jecie. Złapałam jakiegoś wirusa w zeszłym tygodniu i miałam przez kilka dni biegunkę, a potem skurcze i straszny ból całego brzucha. Ech, zupełnie nie wiem co mi zaszkodziło. Wydawało mi się, że bardzo uważam :(
też mam straszne skurcze łydek ale mąż mi rozmasowuje albo szybko wyskakuję z łóżka jak czuję że nadciąga i staję przy ścianie z palcami zagiętymi na ścianę. Wtedy po takim postoju przechodzi. Można też spać z nogami na poduszkach wyżej naprawdę pomaga. Poza tym oczywiście magnes niezawodny. Ja ze skurczami łydek mam od dziecka problem, więc już się z tym nauczyłam radzić.
czesc,

znow mialam usg polowkowe na NHS i po prostu masakra. trwalo 1h, bo nic nie mogli pomierzyc, do tego powiedziano, ze coreczka jest niegrzeczna, bo nie chce wspolpracowac, a ja za malo wody wypilam przed. do tego bylo dosc bolesne i na sam koniec okazalo sie ze zugbili moje dokumenty z poprzednich us itp.
ale najwazniejsze, ze dzidzia jest zdrowa.
teraz za ok. 3 tygodni chce isc na to 3D.
a i zmienil mi sie termin nawet na 19 grudnia, choc nadal mam nadzieje, aby nie bylo to w swieta.
Wybacz ale jak mogli powiedzieć że córeczka niegrzeczna?! Przecież takich rzeczy się nie mówi, nawet matce dziecka które już jest poza brzuchem ...jeszcze przez kilka lat za to jak dziecko się zachowuje nie będzie można winić jego a nawet rodziców, bo dopiero się rozwija. Najważniejsze że twoja córeczka jest zdrowa :)
A gdzie idziesz na 3 d?
"niegrzeczna córeczka"????? no tez cos :/ najważniejsze, ze zdrowa !
wiem, ze to bylo dosc nieprofesjonalne podejscie, ale najwazniejsze , ze zdrowa nasze baby.

na 3D ide w UK, do takiej kliniki ultrababy nazywa sie.
Izulicha idziesz w UK?A ile płacisz za 3D?Bo ja też chciałam iść tu,ale kosztuje ok.300 funtów.Masakra,strasznie drogo.Bym chciała załapać się w Polsce,ale nie wiem czy nie będzie już za późno,bo będę w 30 tygodniu.
ja w sumie chciałam ale sobie odpuszczam to 3d i tak połówkowe powinno być normalne, bo ponoć najlepiej widać, a tam można zobaczyć czy wszystko ok. Pójdę na standardowe usg, które będę miała w 30 tyg i tyle.
może lekarz chciał tak zażartować z tą niegrzeczną córeczką? ja tak z moim lekarzem sobie żartujemy, że mała uparciucha ;-) dziś wypieła się na nas i podziwialiśmy jej piękny kręgosłup ;-) waży już 1300g, a ja mam na plusie 7kg.
biedronka24, klinika nazywa sie ultrababy. na 3D masz rozne pakiety, ja wybralam taki, ktory kosztuje 180£. najtanszy jest za 150£. maja siedzibe w Londynie na Canary Wharf na pewno i gdzies jeszcze. dostalam ulotki od mojej midwife i tam to bylo.

witam,
ja dzis w koncu byłam na usg i dr powiedział ze bedzie dziewczynka
:-) tak czułam od początku
aha i jestem +2 kg w koncu jak sie wymioty skonczyly zaczne tyc :-)
aha i dzidzia dzis na usg w 21 tc byla wymiarów na 20t2d.
ps. w cubusie w galerii widzialam promocje dzinsiki + body 59,99 zł
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111-chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah- synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka
25.12: kiccek
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry