Widok

**LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSKI I DZIECIACZKI***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nOWY WATECZEK BO PO WCZORAJSZYM NIE ODWIEDZENIU (ZY TAK SIE MOWI W OGOLE/) FORUM, JESTEM DALEKO ZA MURZYNAMI:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kuzwa kszeseł.....widział kiedys ktos jakies kszeslo....??? rany nowy wątek trzeba zakładac!!!!!!!!!!!!!!!!
Pychotko, w takich opowiesciach widze ze swojej strony wizje pozytywna-jak dobrze ze nie mieszkam w blokowiiiiiiiiiiiiiiiiisku!!!!aaaaaaa zgrozo!!!!!!!!!!!
no tak fakt.. generalnie generalizować się nie da... a naukowcy nic tyllko ciągle nowe teorie i badania publikują:D

raaany.. nad nami mieszkają bliźniaki..urocze bestie:D:D:D:D ich ulubiona zabwa to przesuwanie kszeseł,,, ciagle mam wrażenie, że na górze co chwile przmeblowanie..hihihi..... albo walenie garnkami o podłoge.. to na szczęście tylko czasem:D
hehe, oni w ogole maja sajgon-mąż nie moze zniesc zapachu kupki Zuzi, jak nawali to naprawde robia ewakuacje, a najsmieszniejszy jest maksik-brat Zuzi, zaczyna mowic..i jak Zu narobi to zbliza sie do niej i mowi"..kobieto opanuj sie":)
Roznica wieku 1 rok:)
z ta ewakuacją z powodu smrodku to dobre - no ciekawe jakie u nas będą doznania po takiej przerwie - mam nadzieję, że wytrzymam:)))
mialo byc ..." a Zu ma 11 miesiecy i ledwo siedzi":)
aaa.. widzisz:D
A co do siadania dziecka- jak kiedys pisala Majaki, podawala przyklad z jej rodziny-dziecko nie siedzialo czy jakos tak, a jak wytsrezlilo to i zaczelo chodzic od razu!Ni ma reguły!
uwazam, ze akurat minimalny wplyw ma na to podawanie Vigantolu-bez przesady!
najgorsza jest krzywica, ktora powstaje wskutek nie podawania Vigantolu-nie ma jej, a za chwile sie pojawia i jest "trudna" do opanowania...
A siedzenie, czy chodzenie??-jedno dziecko zaczyna w wieku 10 m , drugie w wieku 5 m:)
tak samo jak niby dzieci na piersi sie szybciej ilepiej roziwjaja-g..prawda!-sis pierwszego Maksia karmila butla-zaczal chodzic bezblednie, bez chodzika itp sam, w wieku 10 m, a Zu?-ma 1 miesiecy i ledwo siedzi!
Ania ok napisałam od tak,że nie ma kolek i zaparć,wydaje mi się,że herbatki pomagają przy kupie i akurat z odstawieniem Vigantolu się tak złożyło.Sama nie wiem co z tym Vigantolem,zadzwonie jak będzie w przychodni i się zapytam jeszcze raz.! kropla to nie jest dużo a Natala jeszcze sztywno główki nie trzyma.
Pychotko, ja pisalam o przedawkowaniu w postaci powyzej 10 kropli, a jak dasz dziecku 3/5 to jest ok:)I zapewne tak powinno byc dla prawidlowego rozwoju, jednakze lekarze zalecaja dawke 1 kropli jako podtsawowa..!
Bociany, nie podawalm Natalki jako przyklad "kolkowiczki"...tylko napisalam, o czym rozmawialam z Markiem a propos zaparc niby po podawaniu Vigantolu.
Nam kazał brac koniecznie 1 kropelke, a ze Jasiowi waga stanęła i juz tak nie tyje;)- mamy pozostac na 1 kropli.Dziwne, ze pediatra kazala odstawic Viga??Szok!..zazwyczaj dostaje sie oper za nie podawanie!..Juz nic nie kumam..
Kuzwa jakie mam poliki, jak na patelni tak gorące...szok, kremy dla dzieci moze im slużą ale mojej cerze alergicznej-nic juz nie sluzy!!!!!!!!!!!
no i znow dylemat.. niby piszą zeby nie przedawkowac ale.. u nas w rodzinie byl przypadek ze maluch dostawał cały czas 1kropelke i skonczyło się na tym, że teraz ma 9 miesięcy i jeszcze nie siedzi.. muszą z synkiem chodzić na rehabilitacje itp.. a wszystko przez to, że dostawał za mało witaminy D..... i bądź tu mądry.. w sumie lekarka w szpitalu też mi mówiła, że jak dziecko pokażnie:) przybiera na wadze to można zwiększyc dawke.. zwłaszcza, że np Misiek ostatnio wypluwa tą kropelke.. jak nie trafie prosto do gardła to wiecej wit. ma ustach niż w ustach..;///
Ja mysle, ze nie ma sie czym przejmowac. Zadzwonilam specjalnie do Sis, ktora karmi mala od 11 miesiecy-macie sie nie przejmowac, u jej Zu jak kupa wyszla czasem po 5/6 dniach, to robili ewakuacje z chaty!..:)Nie wnikalam w historie;)
Pediatra kazała nam odstawić,bo w melku modyfikowanym jest dużo witamin,Natala mniej przybiera już i dlatego.Jak przybierała dużo to dawaliśmy 1 krople dziennie.Bierzemy codziennie 4 krople cebion multi.Zobaczymy na następnej wizycie czy mamy znowu zacząć dawać czy nie.Nie odstawiłam sama,kolki czy zaparcia nie były tu problemem bo Natala nie ma.
vigantol u nas też cały czas jest podawany - 1 kropla,
co do tej kupki, której nie ma, to może jej się coś zmienia - skoro Alis pisze że u nich co ok 5 dni - a z tego co pamiętam Ty Alis chyba też piersią karmisz, to może Asia się przestawia na inny tryb? Hmm poczekamy zobaczymy, oby nie płakała ale jak na razie jest w boskim nastroju śmieje się i wali rączkami w zabawki na leżaczku.
My po pacerku-zmarzlam jak cholerka. posmarowalam sie Penatenem dla dzieci i co??-gęba czerwona jak cholera, jakies uczulenie po tym dostalam:(..
ZApomnialam czapki a rano mylam gloe- ze ja tez zawsze musze sie zaatwic;/jasny gwint!

Amelko-na piersi nie wiem jak jest, pewnie zupelnie inaczej z tymi kupolami jak na butli.jasiek robi jedna dziennie, rano, po sniadanku.
Mysle, ze mozesz byc spokojna...jak sie nic nie dzieje"przy okazji".
mam wybyla do SPA:(--malo sie ni epoplakalam jak dzwonila, ze wyjedza juz, eh, fajnie ma...:)Pomarzyc teraz..

My Vigantol dajemy cały czas, nawet czasami2 krople.Pytalam Dr marka, czy Vigantol ma wplyw na zatwardzenia, kolki u dzieci-mit i wymysl rodzicow!ktos pusci taka fame, i tak pozostalo!..dzici powinny dostawac nawet do 3-5 kropelek dziennie. Owszem, ma wplyw jego nadmiar-tudziez jakies 10-12 kropli na uklad trawienny i obciążenie nerek, ale nie 2 , a tymbradziej 1 kropla.
Mozna oczywiscie dawac dziecku cos zastepczego, jednakze nie mam pojecia co. Ja zostaal m przy tym Vigantolu.
u nas kupa 1 na 5-6 dni ;) malutka tak po prostu u nas ma. ten vigantol tez mnie zaciekawil, czemu nie bierzecie ??
tzn. Bocianki, zmieniliście vigantol na cos inneg? why?
My po spacerku już dawno,Natal zalicza drugą drzemke,nie wiem czy jeszcze na jeden spacer nie skoczymy bo mam w empiku w galerii zdjęcia do odebrania.Podrukowałam sobie właśnie przepsiy bo walały się tu i tam,założyłam segregator w końcu:)
Wysiadł mi lewy nadgarstek boli:( musze go usztywnić jakoś.
Co do kup,u nas 2 dziennie,wydaje mi się ,że odkąd odstawiliśmy vigantol to wróciły do normy.No i w końcu księżniczka herbtke pić zaczęła wprawdze mało ale zawsze coś.
u nas w sumie codzinnie jest kupa... 1 wielka..(jak np dzis... masakra...hhihihi) albo 2-3 mniejsze...Amelka, jak malutka spokojna to bez paniki:) na pewno w koncu cos pojdzie....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry