Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 31

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-30-t287330,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN
28.10.2011 - paola89 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka 2340 g, 43 cm - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
2.11.2011 - Sylwia - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga 3880 g, 54 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN
7.11.2011 - MamaMikołaja - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka - CC
8.11.2011 - 3oko - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Emilka 3500 g, 52 cm - SN
9.11.2011 - Lysmonka - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian 2530 g, 51 cm - SN
11.11.2011 - kasiaka - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka 3270 g, 53 cm - SN
11.11.2011 - ramona178 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja 3620 g, 51 cm - SN
16.11.2011 - agusias81- Szpital Redłowo - SYNEK Adaś 4600 g, 57 cm - SN
17.11.2011 - AGA111 - Szpital Woj. Elbląg - SYNEK Hubert 3810 g, 54 cm - CC
17.11.2011 - estopka - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna 3100 g, 54 cm - SN
19.11.2011 - jodan - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia 3500 g, 52 cm - CC

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Ola - 11.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lena
2.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
3.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
4.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
5.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
6.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
7.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś

GRUDZIEŃ:

8.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
9.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
10.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
11.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
12.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
13.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
14.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
15.Hautamer - 25.12 - Szpital Redłowo - SYNEK Bartłomiej
16.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-32-t290842,1,160.html
heh MamoMikołaja pewnie dziewczyny chętnie się zamienią:)
No właśnie mój mały nie szuka jedzonka, budzi się i wtedy szuka cycusia ale ogólnie śpi............! Położna nie miała wagi więc nie wiem czy ma rację z tym dokarmianiem. Dzwoniłam do doradcy laktacyjego z SR i mówi żeby nie dokarmiać narazie, że na "oko" nie można stwierdzić. Mały nie płacze, nie histeryzuje.... Mam nadzieję, że będzie dobrze. Odruch ssania jest a mleko leci, no może nie ciurkiem.
dziewczyny, naszła mnie dziś straszliwa tęsknota za ciążą, za brzuszkiem i całym tym czasem szczególnym, czasem oczekiwania.Wiem, że te z Was, które jeszcze sie kulają ledwo ledwo, z nogami spuchniętymi, z cięzarem itp, pewnie mnie wyśmieją;), ale poważnie dziewczynki cieszcie sie tym czasem.Ja już pewnie nigdy nie będę miał okazji się czuc tak wyjątkowo, bo po 2 cc ryzykowne jest zachodzic w ciąże.Chociaż kto wie...już mi się marzy maluszek kolejny:)
Mamo Mikołaja masz rację - ja przy małej muszę być non stop, bo nie wiadomo kiedy będzie chciała jeść:) więc mam wolność ograniczoną heh
agusia, są w aptece dostepne malukie strzykaweczki z podziałką na 1 ml .Ja podaje z takiej ministrzykawki Helence teraz kwas foliowy.W szpitalu dawali jej w ten sposób probiotyki.Polecam, sa wygodne, mżna je sparzyć wrzątkiem i wielokrotnie stosowac.

Carlar, ja dokarmiam małą bebilonem. Niestety ze wzgledu na niedoczynosc tarczycy nie mam tyle pokarmu co bym chciała, na szczęście nie zaburzyło to jej ani ssania, ani chęci do cycusia:) Juz tu kiedys wcześniej pisałam jaki sobie film wkręciłam z tym karmieniem przy synku, jak przeżywałam , że musze dokarmiac i nie mogłam się z tym pogodzic. czułam sie jak niewydolna matka itd.Dzis juz na szczęście mam to za sobą, syn wcina schobowe i nie pamieta tamtych czasów;) Przy Helence łatwiej mi było się z tym pgodzic, ale nie ukrywam, że czuje jakis dziwny żał. Chociaz sa tez dobre strony: Moge wyjsc kiedy chce i na jak długo che , bo maż ma w pogotowi mleczko:), mała śpi bardzo ładnie i długo w nocy, nawet do 5h ciurkiem. Jest najedzona, spokojna , a ja dzięki temu mniej sfrustrowana. Staram się dawac jej cycusia najczesciej jak sie da, ale jak widze, ze po 2h ssania ona ciągle szuka szaleńczo , to daje 120ml butli i dziecko zasypia jak aniołeczek na kolejne 3h.
Kochana wiecie coś na temat obniżenia się ścian pochwy albo przechodziła to któraś????
Chyba mnie to dopadło, źle jest wieczorem jak już jestem zmęczona i cały dzień na nogach albo jak spaceruję...czytałam w necie, że czeka mnie tylko zabieg/operacja jak również, że z każdym tygodniem po porodzie będzie lepiej i trzeba ćwiczyć mięśnie kegla - sama już nie wiem co myśleć, a do gina dopiero za 2 tygodne:/ już pod koniec ciąży to miałam, ale zapomniałam się idiotka zapytać wtedy mojej ginki czy to się cofnie, naprawi i w ogóle chyba mam doła z tego tytułu!!!
Hejka

Carlar ja nie dokarmiam, mała czasami je co godzinę jak ma ochotę, nie budzę jej w nocy na karmienie...a jak będziesz częściej przystawiać do piersi to może mały się naje a Ty będziesz miała więcej pokarmu - może spróbuj

Agusia w pępuszka na początku było troszkę krwi, dalej przemywałam tylko wodą i każdego dnia było lepiej

Aglow Kochana trzymam kciuki za Was
No i jesteśmy po wizycie położnej. Wszystko ok, tylko mam mało pokarmu i radzi dokarmić...... Spróbuję odciągnąć jeszcze i zobaczymy. Dokarmiacie maluchy? Mam już wodę z mózgu bo na SR mi nakładli żeby dawać tylko pierś. No ale jeśli nie ma za dużo mleka....... ehhh
Witam!

A nam dzis odpadl pepek:) Stres z glowy!!
BYlismy na pierwszej wizycie u pediatry. Z Adasiem wszystko ok, dobrze przybiera na wadze no i na swoje problemy z kupka dostal na miesiac czasu Debridat. Zobaczymy jak bedzie po miesiacu potem mam jeszcze zrobic USG brzuszka zeby sprawdzic czy wszystko dobrze funkcjonuje. Chcialam sie Was zapytac czy przechowywalyscie Debridat zawiesine w lodowce i jak podawalyscie dzieciaczkom? W butelce czy na lyzeczke no i w jakich dawkach? Mi pani doktor zapisala 3 x 1 ml - troche lipa bo podzialka na tym kapslu ma najmniejsza wartosc 2,5 ml - na oko mam to lac??
Witam popołudniowo :))

3oko - a jak walczysz z trądzikiem u Emi? moja mała ma podobny problem, co radzisz?
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Dzięki Jodan! Będę pamiętać. Mały i tak jest kochany i dużo nie marudzi:)
Jak się ogarnę to musimy się na jakiś spacerek umówić.

Zaraz wizyta położnej a ja sama w domu! Mam nadzieję, że mój L zdąży bo mam stresa.

Mi wody nie odeszły ani czop ani nic. Bolało mnie w dole brzucha jakbym się struła no i zauważyłam, że to tak co 4 min :) i zaraz rodziłam heh
dziewczyny a jak wy te skórcze odczuwacie? do czego są podobne i w jakim miejscu je czujecie?

hej:)

u mnie dzisiaj termin:) narazie nic sie nie dzieje, tylko jakies delikatne skurcze, moze cos pozniej sie rozwinie..

milego dnia:)
widzę że niektóre maluszki nadal w brzuszkach chociaż powinny być już po drugiej stronie, ja już teraz też czekam na jakiś znak, skórcze czy odejście wód, ale na razie się nie zapowiada. to oczekiwanie najgorsze, codziennie smsy czy już się zaczęło, ehh.

Hej,
kurna przyszłam sprawdzić jak lista rozpakowanych i szok! dwupaki listopadowe co z Wami dziołchy???
jeszcze nie zdążyłam nadrobic i tylko napisze co u nas, Emilka raz jest grzeczna (jak dzis, bo caly czas ladnie spi) a raz wisi mi na cycku dzien i noc... Wczoraj odciągnęłam troche mleka zeby zobaczyc czy zajaży jak sie pije z butelki no i nie bylo problemu.
U nas pepek jeszcze jest ale wisi juz na włosku, smarowalam oceniseptem przez 2 dni, jednak potem przeszłam na spirytus bo ocenisept tylko odkarza za to spiryt wysusza i uwazam ze jest lepszy.
Poza tym caly czas walczymy z trądzikiem, mam tylko nadzieje ze Emi to nie boli
Carlar, my wyszliśmy szybko, bo już gdy Mała miała 6 dni, ale tak nam poleciła położna, żeby nie werandować ( ja bardzo tego nie lubię;)) i iść od razu na 30 minut ale tydzień temu była super pogoda. za chwilę też chyba wyjdziemy tak max na 30 minut. jak w poniedziałek było ładnie to byliśmy nawet nad morzem i w mindze.
Carlar, jak będziesz miała jakieś wątpliwości, albo cokolwiek to dzwoń do mnie śmiało. może będę w stanie pomóc. i nie martw się. ja pomimo, że to 2 moje dziecko też miewam chwile zwątpienia i zagubienia.
Czesc Dziewczynki

Melduje sie w dwupaku :)

U mnie poki co nic sie nie dzieje. Mam spuchniete nogi, tak jak zanetucha bardziej prawa. Cisnienie w dzien mam normalne za to wieczorami wysokie. Za 6 dni ide do szpitala na ostatnia wizyte i za ok 2 tyg robia mi cesarke bo mala wciaz glowka do gory.

Kati jak u Ciebie??
Dzięki dziewczyny! W szpitalu mówili, jak mówisz Jodan. Leko też mam i po powrocie właśnie tym przetarlam. Wszyscy gadają co innego. Zobaczymy co powie położna. Wietrzymy się często.

Mój L tylko na chwile wyskakuje czasem coś załatwić tzn na 4-5h. Na szczęście jest sam sobie szefem no ale czasem nie ma wyjścia.

Po ilu dniach wyszłyście na dwór? Sorki, ze tak pytam bo to pewnie było już.:)

Mrenda, Aglow jakieś czary odprawcie! Myślę o Was! Trzymam kciuki. Ja z Jaśkiem codziennie gadałam żeby wyszedł sam grzecznie i się posłuchał! W sobotę na taty urodziny jest już:D w domku.

Dzięki za rady dziewczyny. Czuję sie zagubiona w tym chaosie informacyjnym heh
Carlar, zrób tak jak pisze Mrenda. I niech położna dokładnie się przyjrzy. U nas akurat octenisept zadziałał szybko. w redłowie niektóre położne mówiły, że tylko woda z mydłem i potem wietrzyć i żeby sucho było. a to twój narzeczony już do pracy wrócił?
Mój mąż na szczęście dzis zaczął te 14 dni opiekuńczego, a potem liczę jeszcze na 3 tygodnie urlopu.
ale pogoda to jest paskudna. żeśmy wybrały sobie porę roku roku na rodzenie:). byle do wiosny.
aglow, nie daj się tam. naciskaj na lekarzy, żeby wszystko dobrze sprawdzali. niestety, dopytać się coś w redłowie i dowiedzieć jakiśch konkretów graniczy z cudem. trzymam kciuki
ola poprawiam ci date, tak jak obiecalam.

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN
28.10.2011 - paola89 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka 2340 g, 43 cm - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
2.11.2011 - Sylwia - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga 3880 g, 54 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN
7.11.2011 - MamaMikołaja - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka 3380 g, 55 cm - CC
8.11.2011 - 3oko - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Emilka 3500 g, 52 cm - SN
9.11.2011 - Lysmonka - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian 2530 g, 51 cm - SN
11.11.2011 - kasiaka - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka 3270 g, 53 cm - SN
11.11.2011 - ramona178 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja 3620 g, 51 cm - SN
16.11.2011 - agusias81- Szpital Redłowo - SYNEK Adaś 4600 g, 57 cm - SN
17.11.2011 - AGA111 - Szpital Woj. Elbląg - SYNEK Hubert 3810 g, 54 cm - CC
17.11.2011 - estopka - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna 3100 g, 54 cm - SN
19.11.2011 - jodan - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia 3500 g, 52 cm - CC
23.11.2011 - ola_86_22 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka, 3940g, 54cm - SN
25.11.2011 - Olcia529 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś 2650 g, 50 cm - CC
27.11.2011 - carlar - Szpital Redłowo - SYNEK Jaś 3170 g, 57 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
2.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
3.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
4.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
5.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj

GRUDZIEŃ:

6.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
7.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
8.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
9.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
10.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
11.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
12.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
13.Hautamer - 25.12 - Szpital Redłowo - SYNEK Bartłomiej

image

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry