Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 32

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-30-t287330,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-31-t288710,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN
28.10.2011 - paola89 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka 2340 g, 43 cm - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
2.11.2011 - Sylwia - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga 3880 g, 54 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN
7.11.2011 - MamaMikołaja - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka 3380 g, 55 cm - CC
8.11.2011 - 3oko - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Emilka 3500 g, 52 cm - SN
9.11.2011 - Lysmonka - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian 2530 g, 51 cm - SN
11.11.2011 - kasiaka - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka 3270 g, 53 cm - SN
11.11.2011 - ramona178 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja 3620 g, 51 cm - SN
16.11.2011 - agusias81- Szpital Redłowo - SYNEK Adaś 4600 g, 57 cm - SN
17.11.2011 - AGA111 - Szpital Woj. Elbląg - SYNEK Hubert 3810 g, 54 cm - CC
17.11.2011 - estopka - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna 3100 g, 54 cm - SN
19.11.2011 - jodan - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia 3500 g, 52 cm - CC
23.11.2011 - ola_86_22 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka, 3940g, 54cm - SN
25.11.2011 - Olcia529 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś 2650 g, 50 cm - CC
27.11.2011 - carlar - Szpital Redłowo - SYNEK Jaś 3170 g, 57 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
2.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
3.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
4.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
5.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj

GRUDZIEŃ:

6.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
7.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
8.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
9.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
10.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
11.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
12.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
13.Hautamer - 25.12 - Szpital Redłowo - SYNEK Bartłomiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej:)

MamoMikołaja dziękuję za życzenia.
Kurcze ale chorobska się w wątku panoszą. Zdrówka dla wszystkich.

Olcia dokładnie! Można ogłupieć. Ja dopiero dziś zważę malucha. Mi doradca lak. też tak mówiła. Narazie mam przystawiać i nie używać laktatora. Położnej łatwo mówić..... dokarmić i już. No nic zobaczymy. Maluszek śpi, dużo siusia i robi kupki więc mam nadzieję, że nie jest źle. Pije herbatki na laktację.

Estopka baw się dobrze na koncercie! Ja się zastanawiam kiedy wyjdę z domu. Mleka nie ściągne tyle żeby małego zostawić. Pogoda do kitu zresztą, ale muszę się wyrwać na chwilę.

Basieniak stoooolat i zdrówka!
Mamo Mikołaja, terapia małżeńska..... bo ja nie wiem czy sami sobie poradzimy.... szczególnie, że wcześniej się nigdy nie kłóciliśmy.... nie umiemy tego robić, zawsze udawało się nam porozumieć przed kłótnią. A teraz żremy się jak dwa psy......
Basieniak, wszystkiego Najlepszego! przypuszczam, że jutro Lefax będzie u mnie :)
No i laktator się znalazł, teraz mam dwa, ha ha ha. Która chce kupić???
Dzięki Kochane za pamięć:)

Odnośnie tej pochwy to za 2 tygodnie idę do gina i zobaczymy co ona mi powie...ponoć ćwiczenia kegla są dobre i miesiąc po porodzie to za szybko, aby wszystko wróciło do normy, ale z czasem powinno być lepiej - takie coś znalazłam w necie i tego się trzymam jak tonący brzytwy, ale powiem Wam, że z tego tytułu mogę mieć depresje:/

Odnośnie facetów - to są to czasami takie barany, że aż mi ich żal, mojego mam ochotę powiesić, a on chodzi za mną i się pyta czemu się wkurzam, a jak słyszę, że przesadzam to mam ochotę mu oczy wydrapać!

U nas noc też koszmarna, mała przez zapchany nos tak świruje, że szok:/
Estopka moja mama jest od środy w pracy i wtedy się dogadamy odnośnie przelewu za kropelki
Witam w niedzielne popołudnie :))

Basieniak - najlepszego z okazji imienin :):) @->--> ;))

3oko - dzięki za rade, spróbuje smarować małej krostki sudocremem, punktowo, na razie przemywam kilka razy dziennie buzie wodą przegotowaną i smaruję tak punktowo krostki octaniseptem i jest nieco lepiej, stare krostki podsuszają się, no ale pojawiają sie nowe :(:(:(

estopka - kochana, ale masz przeboje :( ja myślę, ze głównie Twoje nerwy i zmęczenie dają Ci w kość i wpływają negatywnie na relacje z mężem; tylko żeby faceci to rozumieli.... dobrze, że masz to wyjście na Fisza, mam nadzieje i życze Ci tego z całego serca, że odprężysz sie na koncercie i zresetujesz

gosia24 - ale fajny kolaż, i ładny brzusio :))

Jak juz wspomniałam, mam w planach pojawić sie na tym spotkaniu Mam; Dziewczyny - wybieracie sie tam z Maluszkami?

jeżu, jak mi sie chce czegoś słodkiego :):):)
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Mój Filip nie chodzi do przedszkola/złobka. Przed ciążą byłam na wychowawczym, potem przeszłam na zwolnienie (podczas ciąży), ale umowę miałam do dnia porodu, więc od 17 listopada jestem bezrobotna :( Jak Hubcio będzie miał rok zacznę czegoś nowego szukać, bo mamy ogromny kredyt hipoteczny :( Póki co siedzę z maluchami w domu. Na wiosnę planuję oddać Filipka do przedszkola na 3 godz a od września już Go zapisać na cały dzień :D
W przedszkolu zawsze lapiej niż z mamą. Zawsze więcej się nauczy, pobawi z dziećmi. Jedyny minus to choroby.

Hubert dzielnie znosi katar, ale meczy się bidulek. Ściągam fridą gluty i nawet pospaliśmy w nocy :D

A i umówiliśmy na 2 dzień świąt chrzciny :D
Witam ponownie!

Dzis mam nerwa - wokol pepka pojawily sie jakies czerwone drobne krostki! Przecierazm tam spirytusem bo jest jeszcze strupek po kikucie wiec moze to od tego ale w internecie wyczytalam ze to moze byc jakis swierzbowiec! Nie chce jednak od razu leciec do lekarza. Moze wiecie co to moze byc? Potowki? Dodam, ze na twarzy ms kilka krostek ale one maja bialy czubek wiec to chyba ten tradzik niemowlecy, ktory sam przejdzie?
witajcie, u nas wszystko dobrze jak na razie. Mam tylko pytanko: czy Wasze maluchy maja takie malutkie krostki w okolicy odbytu? Mała robi sporo kupek i myślę,że to może od tego? Smaruje pupę maścią pośladkową i żadnych odparzeń nie ma tylko te krosteczki.Poza tym dziś ściągałam mleko żeby małą nauczyć pić z butelki. Kupiłam butelkę Medeli Calmę ale małą nawet z tego szybko ciągnie. wypiła 80 ml i zwymiotowała. Co by tu zrobić żeby piła z tej butelki i czy ona jest faktycznie taka dobra? może jutro mniej jej podać np 40 ml?
a to od początku trzeba uczyć pić z butelki? ja jadę tylko na piersi na daną chwilę i raczej nie chcę tego zmieniać

Ramona ja się nie wypowiem, bo nie wiem odnośnie butli, a te krostki to może potówki...ja nie zauważyłam krostek, ale chyba też się nie przyglądałam bardzo

Kati a Ty na porodówce?;)
Jodan jak Oscar skonczyl rok, to wrocilam do pracy, a malym zajela sie moja kolezanka, ktora ma synka w wieku Oscara. Przestalam pracowac pod koniec wrzesnia i od tego czasu maly jest ze mna w domu.
Hej !
Dziś mnie wypuścili ze szpitala. Wszystkie wyniki porobione, łącznie z badaniem doplerowskim nóg no i wszystko ze mną ok.
Zakrzepicy nie ma z żyłami w miarą ok- trzeba je znowu sprawdzić po porodzi bo może to co tam jest to na pewno przez przeciążenie brzuchem. Krzepliwość krwi ok, morfologia, posiew, mocz ok
Jutro jeszcze odbieram wynik na wymaz...
Stwierdzili że nie mają pojęcia co mi jest i najprawdopodobniej maluchj gdzieś uciska mi na nerw... dlatego jedna noga puchnie bardziej i boli... no nie wiem :/

Nie chcieli mnie wypuścić, ale powiedziałam że muszę prezenty świąteczne dokończyć i wrócę do nich za 1,5- 2 tygodnie. Więc Pan doktor stierdził że ok, mam dokończyć prezentry i wrócić hehehe oczwiście wszystko w formie żartu bo gdyby było coś nie tak to wiadomo że by mnie nie wypuścili

Mój mały waży 2970 więc raczej niemożliwością jest to czy mnie straszyli- że w dniu rozwiązania będzie ważył 5 kg. Skoro od miesiąca przytył tylko tyle. Na poprzednim USG (miesiąc temu) ważył 2,500 albo 2,600 nie jestem pewna.

Tak poza tym mam wielowodzie- AFI 28 więc raczej sporo.

Leżały ze mną na sali 2 dziewczyny z małowodziem- AFI 5 więc masakra. Jedna w 32 tc u której praktycznie nie było żadnego brzucha i maluch ważący 1,300 a druga w 35 tc z niewielkim brzuszkiem i maluchem 1600- zaczęli jej podawać sterydy bo okazało się że łożysko przestało odżywiać dziecko.
Później przyjechała dziewczyna z odklejonym łożyskiem masakra. ZOstały jej 2 miesiące i najpradopodobniej dokończy je w szpitalnym łóżku z zakazem podnoszenia się. Na razei wszystko na to wskazuje...

Przewinęło się też parę dziewczyn które były z nami w pokoju i tej samej nocy rodziły... brały gaz i były nim zachwycone. Jedna to sobie coś wkręciła (jej mąż nam to opowiadał- bo ona tego nie pamięta) że w pewnym momencie skończyła się butla z gazem i pielęgniarka chciała ją wymienić... na co koleżanka do męża taka trochę otłumaniona: "Misiuuuu pilnuj gazu żeby mi go nie odbierali. Misuuuuu ten gaz jest zaaaaajeeeeeebisty" hahaha a później kazała mu pedałować hahaha. Chwyciła jego rękę machając nią i krzycząc "Pedałuj, szybko pedałuj może im uciekniemy" hahaha
Czaicie jaki odlot miała ???
Dzidziuś urodził się zdrowy o wadze 3600
dla mnie gaz przy partych to było jak placebo, ale każdy inaczej odczuwa heh
przy partych nie powinno się go stosować z tego co mówiła położna. Wtedy trzeba sobie zrobić z nim przerwę...
żanetuchna – moja kruszyna miała być mega dużą babą, a miała 3100. Także spoko loko  Nie martw się na zapas.
Basieniak – dla mnie parte to był hard core. 2 h 15 min. Rzeźnia….. Skurcz był krótki, mała wychodziła i się cofała. Aż doktor nacisnął na brzuch. Widać każdy ma inaczej.
Ramona – wg mojej położnej Calma jest najlepsza. Niestety też najdroższa, więc jej nie kupiłam. Mam za to dr Brownsa, polecam. Sami próbowaliśmy zassać z tej butli, ciężko idzie. Należy się napracować. Tak jak z cyckiem. Moja córa czasem pije z butli, jak np. jedną noc musiałam zażyć środek nasenny. Czasem jak ja muszę pojechać do lekarza, a ona zostaje z babcią. Dlatego też ja tam mam do karmienia piersią luźny stosunek. Jest pokarm, dobrze. Nie ma, też dobrze, choć z innych względów.
A teraz co do Fisza. Było genialnie!!!!!!!!!! Relax, extra miejsce siedzące przed sceną. Genialna muza :D i płyta z autografem Fisza na pamiątkę. Zdjęcia zaraz zrzucę.
Witajcie.
Basieniak-najlepsze życzenia:)U mnie też katary,masakra,ale za to w sobotę zrobilismy sobie wszyscy wyjście do KFC,ale się nie zdrowo objadłam,sałatką,bułką i kawą:)

Estopka-ja polecam butelke dr.browns,super.Teraz mam aventu,ale to dlatego,że lekarz dał mi chyba 6 butelek i nie kupowałm nowej-mam jeszcze tomi tipee.Super,że sobie wyszłas:)

Sylwia-ja ide na spotkanie przyjade z mężem,ale niewiem co z małym,albo go biore albo zostawie z babcia tylko wtedy długo tam nie będę.Kto jeszcze idzie?
Fiffi, ja idę :) Chyba z moją królewną.
Czesc Dziewczny!
Dzisiaj w nocy moj maluch po karmieniu zakaszlal mi tak sucho 3 razy.
Zaniepokoilam sie. Goraczki nie ma, katarku tez wiec nie wiem co to bylo? Moze mamy za sucho w mieszkaniu? Dosc mocno grzejemy wiec moze to od tego. Czy taki suchy kaszel musi od razu oznaczac jakas infekcje?
Dziewczynki, Mrenda dziś urodziła!!!! Mega szybki poród, 3 godzinki, Mikołaj waży 3410, 57 cm, SN. :) Jeszcze raz gratuluję :)
Mrenda, gratulacje. No to jednak Mikołaj o 1 dzień się pospieszył;). No i pozazdrościć szybkiego porodu:).
Mrenda-super gratulacje,nareszcie się doczekałaś:)Szybko poszło extra

Jodan-idziesz na to spotkanie?

Estopka-ja chyba będę w czerwonej sukience,zresztą z bloga kto widział mnie pozna:)

Ramona-na początku podaj tylko 30ml-40 ml powoli będziesz zwiększac porcje,mojemu się ulewa i strasznie szaleje przy piciu jakby go ucho bolało?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry