Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 32

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-30-t287330,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-31-t288710,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN
28.10.2011 - paola89 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka 2340 g, 43 cm - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
2.11.2011 - Sylwia - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga 3880 g, 54 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN
7.11.2011 - MamaMikołaja - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka 3380 g, 55 cm - CC
8.11.2011 - 3oko - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Emilka 3500 g, 52 cm - SN
9.11.2011 - Lysmonka - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian 2530 g, 51 cm - SN
11.11.2011 - kasiaka - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka 3270 g, 53 cm - SN
11.11.2011 - ramona178 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja 3620 g, 51 cm - SN
16.11.2011 - agusias81- Szpital Redłowo - SYNEK Adaś 4600 g, 57 cm - SN
17.11.2011 - AGA111 - Szpital Woj. Elbląg - SYNEK Hubert 3810 g, 54 cm - CC
17.11.2011 - estopka - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna 3100 g, 54 cm - SN
19.11.2011 - jodan - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia 3500 g, 52 cm - CC
23.11.2011 - ola_86_22 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka, 3940g, 54cm - SN
25.11.2011 - Olcia529 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś 2650 g, 50 cm - CC
27.11.2011 - carlar - Szpital Redłowo - SYNEK Jaś 3170 g, 57 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
2.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
3.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
4.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
5.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj

GRUDZIEŃ:

6.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
7.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
8.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
9.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
10.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
11.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
12.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
13.Hautamer - 25.12 - Szpital Redłowo - SYNEK Bartłomiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam się w nowym wątku i mam nadzieję, że listopadówki w tym już się rozpakują;)
My sie tez witamy.
Dzisiaj byla u mnie polozna i maly wazy juz 5,200 i ma 55cm (malutki jak Oscar).
Tez sie martwilam co do pokarmu, bo maly strasznie czesto chce cyca. Myslalam, ze moze moje mleko nie jest tak bardzo wartosciowe jak powinno byc. Ale polozna powiedziala, ze jest az nadto wartosciowe i nie musze sie niczym martwic. Pokazala mi skale w jakiej Oliver tyje od urodzenia i jest nawet lepsza niz powinna byc. A cyca mojego czesto traktuje jako smoczek. Probuje dawac mu smoka, ale nie chce. Wypluwa i sie denerwuje jak mu go wkladam do buzki.
witam wieczornie w nowym wątku

Hejka! melduje sie wsrod zywych.... Dwa dni temu była u mnie karetka reanimacyjne, bo mdlałam. Jechali 20 min w nocy bez korków, podobno tylko taka jedna w mieście jest erka..... Bez komentarza. Teraz juz lepiej, zaraz ide spac....
Basieniak - czekam ciagle na Lefax.
Mam tyle mleka że chyba zaczne sprzedawac na allegro, ha ha ha, moze któras chce?
he he, znowu pisze sama ze soba. Byłam jeszcze wczoraj u kręglarza. Bo miałam problemy z kręgosłupem. Duże cyce, które się nagle pojawiły z litrami pokarmu to na prawdę cięzki orzech do zgryzienia. Która chce mojego mleka???? Bo ja mam za dużo. Wczoraj czekałam na laktator, który mąż zamówił z Wa-wy. O 9 rano już był w Gda, o 17 nadal go nie było u mnie..... Małż pojechał do firmy przewozowej, po czym okazało się że zgubili mój laktator. Rozpłynął sie w powietrzu sprzęt firmy M. za 444 zł........ He he he, niezły scenariusz dla matki która ma cycki w rozmiarze XXL i chce sciagnac pokarm. Zrobiłam sobie dyspense wiec wczo na wszystko, łącznie z kieliszkiem wina :P) Juppi
Wino (jeden kieliszek) wypiłam ok 17 godz. czyli od 5 rano mogę karmić. Małż spi, idzie dziś na uczelnie. Chyba się nad nim zlituję i wyłączę jego budzik i sama zajmę się dzieckiem. Ale tylko może, he he he. Poczucie humoru mnie nie opuszcza tzn nie jest źle. Jeśli paczka moja się znajdzie, będę mieć dwa laktatory firmy M. i wtedy musze jeden sprzedac. Któras z was chętna??????? Szczegóły na priva.
P.S. Oczywiście byłam u kręgarza.....
Pomysł "odstąpienia" mleka jak najbardziej aktualny. Mogę nawet robić listę co jem. Moja niuńka w ciąży wszystkiego ze mną próbowała: lodów, pizzy, hamburgera itd. Plus zdrowe żarcie. Teraz jem za trzech, nawet pomidory, tylko że suszone. Więc jeśli któraś z was ma ochotę pogadać o pokarmie :) czekam
dziś się dowiedziałam, że to JA chciałam tego dziecka, a teraz nie chcę karmić piersią i sprzątanie domu jest dla mnie ważniejsze..... A ja tylko nie wiem jak przystawić małą, żeby mnie kręgosłup nie bolał.... nienawidzę fochów.
Piszę w takiej formie, bo inaczej osoba mogłaby się poczuć obrażona, że ciągle ją obsmarowuję......
Hej Estopka. ja widzę, że ty po nocy spać nie możesz;). Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. No niestety, na początku z karmieniem jest tak, że trzeba sobie wszystko poustawiać, dziecko uregulować, nie zawsze to udaje sie od razu. Ja karmiłam córkę 13 miesięcy, teraz też planuję z rok, jeśli się uda i naprawdę miło ten okres wspominam. tylko, że początki bywają czasem bardzo trudne.
U nas skolei problem wieczorami jest, bo Mała potrafi czuwać już od 18 do 22-23. I na zmianę ją nosimy i bujamy, a trzeba się jeszcze starszą zająć. no ale nie ma lekko:).
Patrzę, ze za oknem napprawdę ładnie pomimo zapowiedzi fatalnej pogody. może namówię męża na bulwar:)
estopka karm dziecko na leżąca - taka pozycja nie obciąża kręgosłup.sama mam problemy z kręgosłupem a taka pozycja sprawdziła się
dzięki mama, na pewno sprobuję!!! lecę dziś na zakupy, pomiędzy jednym karmieniem a drugim :Teściowa zostaje. Ja się bardzo cieszę, że karmię piersią. Mogę przynajmniej się nażreć jak dzika świnka za wszystkie czasy. Ale fochy osoby mnie dobijają. Dobrze, że dziś jest w szkole, ha ha ha.
Dzień dobry!

Estopka oszaleli z tą karetką! Mam nadzieję, że juz ok? Nam dziś odpadł pępuszek!! Ladny prezent dla taty na dzisiejsze urodziny!
Estopka, a co się stało, że karetke wzywałaś? Z bółu , z przemęczenia czy jak?
Co do kręgosłupa, też polecam pozycję leżącą.Po cc połozna mi pokazała, bo to jedyna możliwa przez 12 h:) a karmic chciałam od zaraz po urodzeniu. No i właściwie zawsze w nocy na leżąco karmię, na płasko i śpimy sobie w ten sposób , aż mała się naje i zasnie:). W ciągu dnia na siedząco, ale mamy tez specjalną poduszkę do karmienia, bardzo pomaga na kręgosłup.Polecam.

Gratulacje dla Jasia z okazji pępuszka i sto lat dla taty:)
Carlar ja mam ten sam problem z laktacją, byłam u pediatry i stwierdziła że Bartuś musi przybierać na wadze z racji wcześniactwa, przez 2 dni przybrał 20g i wg niej to zdecydowanie za mało, więc zaleciła sciaganie pokarmu i dokarmianie butelką...efekt ja zauważyłam u siebie iż mam coraz mniej mleka i niestety mąż pojechał kupić sztuczne ;/ w razie czego żeby w domu było...natomiast pani od laktacji u której jestem "pod opieką" stwierdziła ze to droga do nikąd i prowadzi do zaniku laktacji...powiedziała przykładać do piersi nawet co 1,5 h i nie odciągać pokarmu ;/

I weź tu człowieku bądź mądry...i jak tu się nie załamać :(
Witam w nowym wątku ja jeszcze zapakowana więc nie pogadam o karmieniu wszystko przede mną :-) ja marzę już o porodzie ciąża to cudowny okres ale końcówka nie jest cudowna jestem cała obolała lewe żebro mam okopane a pachwiny bolą, że chodzić nie mogę ale jeszcze troszkę i mam nadzieję, że synek posłucha rodziców i wreszcie wyjdzie do nas bo tak na niego czekamy!
Codziennie wieczorem żegnamy się z brzuszkiem mając nadzieję, że w nocy rozpocznie się akcja :-)
Na pamiątkę mój brzunio przez 9 m-cy:
image

Uploaded with ImageShack.us
a ja dzisiaj rano odwiedziłam kliniczną ze skórczami co 10 min, po północy się zaczęły a skończyły nad ranem jak zasnęłam. lekarz zbadała i odesłała do domu. rozwarcie na jeden palec więc jeszcze mogę połazić.
witajcie
Nierozpakowanym życzę powodzenia:)
U mnie Bartek ciagle płacze chyba kolki,dziś pogrzeb mojego sąsiada zdążyłam byc tylko w kaplicy i chwilę w kosciele.Teraz sama w domu,dziewczynki ciągle cos psują,kłócą się itd.totalny cyrk,a mąż podobnie jak u Ciebie-Estopka ma mega focha:/ po prostu uroki życia rodzinnego.Chyba pojedziemy wszysscy na pierwszy wspólny wypad do restauracji,jesetm strasznie głodna,a nie mam jak zrobi jedzenia bo synek wogóle nie śpi,masakra:(

Która idzie 8 grudnia na spotkanie mam maluszków do Sopotu?Zapiszcie się na maila biuro@ladymama.pl może są jeszcze miejsca

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry