Widok

LISTOPADOWE I GRYUDNIOWE MAMUSIE 2009 CZ.16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111 - chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - córeczka NATALKA
14.12: Perelka82 - dziewczynka
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA
25.12: kiccek
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny nigdy wiecej juz nie chce tego robic.......masakra...siedziałam dwie godziny i modliłam sie zeby nie zwymiotowac,na poczatku nie takie złe ale koncowka ......czuje to do tej pory w gardle i chetnie bym to oddała.wyniki jutro odbiore.robilam tez toxo i te podstawowe.a mała Liwia kopała cały czas:)
no niestety, mnie tez mdlilo przy koncowce strasznie i jak wypilam to od razu, ze tak powiem odbilo mi sie i myslalam, ze zwroce, ale po tych 2h to glodna bylam strasznie...

ja mam powtorke z rozwrywki 15 wrzesnia i juz mnie mdli na mysl o tym...po tym badaniu, do pracy nie mam sily isc, bo mnie tak wykancza...

mam pytanie o te kopniaczki, gdzie je czujecie, ja np. najczesciej czuje je bardzo nisko, tuz nad linia lona, badz ok. 5cm ponizej pepka...
ja czuje tak samo,bardzo nisko albo ponizej pepka.pare dni temu raz widzialam i czulam kopniaka po lewej stronie pepka czyli najwyzej ,no tam teraz dzidzia jest,potem bedzie wyzej:)

na pocieszenie kupiłam 3 bodziaki:)pierwsze:)
Mała Ciężarówko, fakt niedobre toto jak diabli :)
Bryyy na samo myśl o piciu tego :/

Dziewczyny jak to jest, ja czułam kopniaki około 17-18 tc teraz jestem ponad 20 i nie czuję :( No może czasami :(
Byłam u ginekologa, robiłam USG... Amelka kręci się bardzooo a ja jej nie czuję :(
nie zamartwiaj sie ,skoro jest ok to jest ok.:)jeszcze poczujesz napewno...
czesc dziewczyny ja jestem juz po 75 glukozy i niestety wyszła nietolerancja glukozy i musze przestrzegac diety cukrzycowej do końca ciąży
powiedzcie mi macie moze namiary na jakiegos fajnego diabetologa prywatnie do którego moglabym sie w miarę szybko umówic nie wiem gdzie mam szukać najlepiej okolice gdyni ale dalej tez dam rade
apropo porodu czy któraś z Was zamierza rodzić w Wejherowie - bo ja tam wracam po raz drugi :) pozdrawiam
ja po glukozie też kiepsko się czułam przy pierwszej ciąży ale nie byłam na głodniaka do następnego pobrania, zjadłam potem normalnie śniadanie i teraz też nie zamierzam zaraz coś zjem więcej cukru i tak to nie będzie miało:) Jak nie zjem to na bank zwymiotuję, ja niestety z tych które jak nie zjedzą to dopiero się robi niedobrze I w sumie nie interesuje mnie czy można jeść czy nie. Jestem przekonana,że cukrzycy nie mam i tyle:)!!!! w ogóle jestem buntowniczo nastawiona do tego badania:) ja słodkiego poprostu nie mogę bo mnie odrzuca oj chyba w łazience będę to świństwo piła. No i jeszcze mam daleko do dojechania z domu. I tak będę musiała z woreczkiem w pogotowiu być, bo zawsze się kończy tak samo jak jadę na zwykłe badania niestety....więc się pewnie nie obejdzie z jedną przygodą a kilkoma....
Oj dziewczyny, rozumiem Was dobrze, jeśli chodzi o glukozę.... Brrr, nie cierpię tego badania - i cieszę się, że z racji cukrzycy zdiagnozowanej dużo wcześniej, nie musiałam przez to przechodzić w ciąży. Pewnie sto razy bardziej mdli i chce się zwrócić zawartość żołądka niż normalnie...

alime, niestety nie pomogę w kwestii wyboru diabetologa z Gdyni, ale mogę się tylko podzielić tym, że chodzę do poradni cukrzycowej na Dębinki, przy AMG. Fajnie, bo przy okazji wizyt dają również skierowania na badania dodatkowe - na książeczkę. Jakbyś była zainteresowana, mogę Ci polecić moją panią doktor - terminy są pewnie odległe, ale w takiej sytuacji zapewne przyjęłaby Cię wcześniej (kiedy przyszłam i powiedziałam, że jestem w ciąży, przyjęła mnie od ręki). A babka jest naprawdę konkretna, kompetentna i przy okazji życzliwa :)

Jeśli chodzi o kopniaczki, to ja czuję je wszędzie - dosłownie :) jeśli położę się np. na lewym boku, to czasem dzidzia kopie właśnie tam, gdzie lewy bok dotyka łóżka (reakcja na ucisk?). Czasem kopie wysoko, czasem nisko, czasem "do wewnątrz". A wczoraj tak się przesunęła, że z jednej strony brzucha miałam duże wybrzuszenie, taką górkę - więc albo pupa tam była, albo główka :) Słodkie są takie chwile :)
zuzka możesz mi podać jakis kontakt do Twojej pani doktor spróbuje zadzwonic moze się uda ale nie mam za duzo czasu jestem juz w 29 tygodniu ciązy poszperam jeszcze w necie
jezeli nie chcesz tutaj to moj mail mikka111@o2.pl dzieki :)
Mailik wysłany :)
Mnie czeka glukoza w piątek.Dziewczyny straszycie mnie.Mam nadzieję,że nie będzie dla mnie to aż takie złe jak mówicie.
Ja też kopniaczki czuję wszędzie i to jest super uczucie :).

Mieszkam za granicą i to właśnie tam będę rodzić.A synek będzie miał na imię Oscar.
Do kubeczka z glukozą wciśnij sok z cytryny albo dwóch, będzie łatwiej to wypić.
zuzka dziekuje za cenne info :) nasza córcia też najprawdopodobniej bedzie Maja :) pozdrawiam
Witam cie ja-majka.Ja tez zamierzam rodzic w Redlowie gdyz mam najblizej to raz,dwa zamierzam uczeszczac do szkoy rodzenia ktora tam sie znajduje a po trzecie pracuje tam moj lekarz.
Wsolczuje wszystkim ktore beda dopiero szly na glukoze,naprawde nie dobre paskudztwo.Ja dzisiaj odebralam wynik i glukoze po 50g mam 148 a norma to ponizej 140 :-(, i niestety juz mi nie dobrze sie robi jak pomysle sobie,ze bede musiala ja znow powtorzyc ale teraz to juz 75g.
Mój Olaf też miał być Mają... No chyba, że w piątek okaże się, że to jednak dziewczynka będzie :D
jak moje dziecko nadal będzie dziewczynką, to dam jej na imię Ewa
Dziewczyny nie przesadzajcie z tą glukozą:) są okropniejsze rzeczy moim zadaniem:) ja palcami zatkalam nos, w miare szybko wypiłam i było okey:)
My jeszcze nie mamy imienia dla naszego synka:( nie moge dojsc do porozumienia z moim mężem. To co mi się podoba jemu nie... nie wiem kiedy dojdziemy do porozumienia.
Pozdrawiam was wszystkie:)
Potwierdzam, że glukoza to nic strasznego. Na 50g wcisnęłam pół cytryny i dało się wypić. Jedyne, co niemiło wspominam, to senność przez pół dnia po wypiciu specyfiku i wstręt do słodyczy na 2 dni :)
nie no pewnie że się da wypić ale poprostu mam wspomnienia z ostatniej ciąży- moze trochę zafałszowane bo to jakiś czas temu. Wypić wypiłam ale potem fatalnie się czułam. Ja to nawet olej rycynowy piłam przed porodem żeby przyśpieszyć- oczywiście nic nie dało fujj to dopiero ochyda.
ja 2 razy piłam po 75g - do moich ulubinych smakołyków zdecydowanie tego nie zaliczę - mdliło, było mi ssstrasznie słodko, tym bardziej, że w ciąży prawie wcale nie jem słodyczy - ale przeżyłam :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry