Widok

LUTOWE CIĘŻARÓWKI :) 2

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Załozyłam nowy, bo tamten miał ponad 100 postów.....a ja tak nie lubię długo przewijać.....

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
izka dla mnie te sny znacza mniej wiecej tyle ,ze duzo mysle o dzidzi to jest własnie wynik tego myslenia:)jesli chodzi zas o sprawdzanie czy odwrotne spradzwanie snów tomajac tylko 2 opcje płci albotwoja babcia bedzie miał racje albo ktos kto twierdzi ze sie sprawdzaja:)nie no ja mam z tego akutart beke zawsze:)ani nie jestem przesadna ani w snynie wierze..choc chyba powinnam;)-jak niektórzy twierdza;) bo juz kilka razy mi sie potwierdziły sny
czy w USG połówkowym jest coś specjalnego?
dlatego nie lubie spekulacji;)
ja mam bardzo widoczny brzuch, i w normalnych spodniach od dawna nie chodzę, w piatek dostałam nowe spodenki kupione przez internet, opłacało się bo były po 70 zł, leżą super.

podam Wam stronke: http://www.ciazowe.com.pl/

Tylko wciąz czekam na ruchy maleństwa i.......się doczekac nie mogę!!!

image
image
dziewczyny, powiedzcie mi, jak tam Wasze brzusie, są już bardzo widoczne? Mieścicie się jeszcze w Wasze stare ubrania?
monia....ciekawe co takie sny oznaczają, mi się już drugi dzień z koleji śni maluśki chłopczyk (niemowlę). Słyszałam kiedyś od mojej babuni, że sny trzeba przekręcać, może będziemy miały dziewczynki :))))
ja przed zwykła wizyta u gina sie nie denerwuję, ale teraz w ciązy, to zupełnie co inego, co zreszta widac po cisnieniu. Ostatnio jak mi doktor mierzył miałam 140/ 90 przed skierowaniem do szpitala uratowało mnie codzienne mierzenie cisnienia w domu i zapisywanie wyników. Dzieki temu widział, że to emocje. Emocje rosna z każda wizytą! ale chyba swoje apogeum osiągnę za miesiąc na usg połówkowym.

image
image
ja tez sie denerwuje,
zresztą zawsze denerwuje sie przed wizytą u ginekologa
w badaniach to Ci nie pomoge, ja na pewno dostane skierowanie znów na krew i mocz, i zrobie to w poniedziałek, a w środę za tydzień mam wizytę w Gdańsku u endokrynologa. ale co tam, endo, mnie interesuje ten czwartek i moje usg......juz od 5 tygodni wyczekiwane....tak długo nie widziałam maluszka.....

co do zmartwienia przed każda wizyta, to pamietam, że moja siostra tez chodziła nerwowa przed każda wizytą, czy wszystko jest ok z niunią, a ja wtedy się dziwiłam, jak mozna być , aż tak przewrazliwioną.....he he minęły 4 lata, a sama panikuję i nie uważam, abym była przewrażliwiona.

Jak zmieniają sie poglądy, co?

image
image
Obciążenie glukozą jest niezależne od innych badań, ale najlepiej zrobić je razem z morfologią, po co 3 razy dawać się kłuć? :))

image
ufff(nie to że sie ciesze z twoich zmartwień;))..no ja mam stresa juz od wczoraj i włansie zawsze jakis tydzien/pół przed iwizyta nachodza mnie mysli w tym stylu "czy wszytsko ok"itp wiec to chyba normalne:)ja staram sie uciszyc te mysli ale wieczorkiem ciezej to wychodzi....na pewno z naszymi dzidziami wszytsko ok:)ja jutro pedze na badania wszytskie ..hmm tylko sie zastanawiam cały czas czy obciazenie glukoza mozna zrobic w poxniejsym terminie niz pozostałe badania czy porównuje sie wyniki tego badania z innymi (mocz morfologia) czy to jest niezalezne?
oj, dziewczyny lody, a szczególnie czekoladowe (jestem "czekoladowa lala" - jak mnie nazywała kiedys mama) moge jeść litrami. Najbardziej samkują mi czekoladowe calipso....pychota.

Mi na samym poczatku ciązy przsnił sie maleńki chłopiec, a teraz to raczej nie mam żandych snów albo je mam tylko ich nie pamietam.

A w sobote tez lece na baleyage tyle, że tym razem będzie on ciemniejszy niż zwykle.

Juz chciałabym czwartek, czy wy tez przed każda wizyta lekarska tak sie strasujecie, czy wszystko ok z maleństwem? Dopiero poniedziałek, a ja wciąz myśle o czwartku....

image
image
:)iza ja juz miałam chyba 3 takie sny":)własnie chłopiec mi sie snił...
aaa....i ostatnio bylam u fryzjera, zrobiłam sobie baleyage i wszyszło całkiem fajnie, już nie mogłam na siebie patrzeć. Tez nie możemy się doczekać kiedy się dowiemy czy bedzie chłopiec czy dziewczynka. Mam jakieś przeczucie, że będzie dziewczynka, ale od dwóch dni codziennie śni mi się malusieńki chłopczyk.
apropos pepsi niestety tez czasami mam ochote i czasami sie skuszę:)ale bez przesady i nie za często
majls.....ja też mam codziennie starszną ochotę na Pepsi, mogłabym pić litrami, ale tak jak Ty, piję bardzo umiarkowanie, ostatnio mam tez ochotę na lody :))w tym przypadku mogę jeść kilogramami
Rina, ja wiem o co Ci chodzi, ale takalkulacja ma jedynie sens, przy dokładnych 28 dniowych cyklach, a ja nie dośc, że miałam cykle zwykle dłuższe, zazwyczaj 35 dniowe, to jeszcze stymolowane clostilbegytem i dexamenthasonem - bo miałam cykle bez owulacyjne. Teraz jedynie moge przypuszczac, że jesli komórka została zapłodniona w chromosonem X to będzie dziewczynka, a jesli chromosonem Y to będzie chłopiec.

Więc nadal jest to dla nas niespodzianka, jedno co wiemy, niezaleznie od płci, jestesmy szczęsliwi, że w końcu sie udało.....Inivicta górą!!!!

image
image
majls chyba też będę musiała sie zaopatrzyć w apap, bo takie bóle głowy są nie do życia a pogoda to nam nie pomaga - tak niskie ciśnienie pewnie robi swoje
majls, a kiedy dokładnie zaszłaś w ciążę (jaki etap cyklu), bo można łatwo wydedukować, czy urodzi sie dziewczynka czy chłopiec.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
No wiesz co lekarz to inne poglądy, ale czy się zgodzi, czy nie to i tak pofarbuje, ale na ciemniejszy kolor, żeby nie miec odrostów, a włosy farbowac będę u fryzjera (jakos nie chce mi sie bawić w fryzjerkę).

Gdyby nie ból głowy co 3 dzien to tez nie byłoby źle, co prawda w nocy wstaje jeszcze, ale juz jakos sie przywyczailam.

ale czwartku nie mogę sie doczekać..... i po raz pierwszy mój mąz zobaczy na zywo swoje dzieło:)))

Co do płci, to moje przeczucie wciąz jest takie samo: dziewczynka, mimo iz ednokrynolog, twierdzi, ze chłoopiec, mi intuicja mówi, NIe, dziewczynka.
Ciekawa jestem jak to wyjdzie, oby sie pokazało teraz w czwartek .....a jak nie to na połówkowym za miesiąc.

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

do góry